12 راه برای بالا بردن سرعت وردپرس

سرعت سایت وردپرسی خود را افزایش دهید!

سلام دوستان؛

سرعت نوعی کیفیت محسوب می شود که تمامی سایت ها یا سرویس ها باید برای رسیدن به آن پروسه ای را طی کنند، البته وردپرس از این قاعده مستثنی نیست. در واقع باید گفت برای اینکه در یک سایت وردپرسی بازدیدکننده ی زیادی جذب کنیم و بازدیدکنندگان سابق خود را از دست ندهیم به اولین فاکتوری که باید توجه کنیم همین سرعت است!

در مقاله ی امروز می خواهیم به عواملی اشاره کنیم که با کمک آن ها می توان سرعت یک وبسایت وردپرسی را افزایش داد و در نتیجه بر میزان کاربران افزود.

1-انتخاب هاست مناسب

انتخاب شما در هاست می تواند تاثیر به سزایی بر سرعت وبسایت داشته باشد. در واقع می توان گفت انتخاب یک هاست خوب اولین گام شما برای ایجاد یک سایت بهینه است.
در ایران شرکت های بسیار زیادی در حوزه ی فروش هاست فعالیت می کنند که هر کدام به نوبه ی خود خدماتی ارائه می دهند اما شما باید با تحقیق و بررسی بهترین مورد را انتخاب کنید تا بعدها به مشکل بر نخورید.

2-استفاده از CDN

یک شبکه ی تحویل محتوا یا شبکه ی توزیع محتوا ( Content Distribution Network: CDN) سیستمی از سرورهای توزیع شده در صفحات وب و سایر منابع وب می باشد که اساس آن موقعیت جغرافیایی کاربران می باشد.
شبکه ی توزیع محتوا معمولا فایل های ایستا مانند سی اس اس، جاوا اسکریپت، فایل های چند رسانه ای و … را که در وبسایت شما استفاده می شود را با حداکثر سرعتی که در توان دارد برای کاربران کپی می کند.

3-ذخیره سازی (caching)

ذخیره کردن محتواهایی مانند برگه ها، تصاویر و سایر فایل ها در حافظه ای موقت ذخیره می شوند. همین محتوا در درایو لوکال یا محلی بینندگان وبسایت شما ذخیره خواهد شد که به آن کش می گویند. بنابراین زمانی که آن ها برای دفعات بعدی درخواست مجدد خود را ارسال می کنند، اینبار با سرعت بیشتری قادر به مشاهده ی وبسایت شما خواهند بود. این ذخیره سازی یا به اصطلاح لاتین caching در سرور اتفاق می افتد. این یک محیط تکنیکی است و تعداد زیادی افزونه در وردپرس موجود است که به شما کمک می کند تا این ذخیره سازی ها را به آسانی مدیریت کنید. مثلا از بهترین افزونه هایی که این امکان را به شما می دهند می توان از W3 total cache نام برد.

4-کوچک کردن فایل های سی اس اس و جاوا اسکریپت

پروسه ی کوچ کردن فایل های CSS و JavaScript نوعی فشرده سازی فایل های اصلی است به طوری که اندازه و سایز آن ها را تا حد ممکن کم خواهد کرد.این امر باعث می شود تا در بارگذاری سایت در مرورگر با سرعت بهتری رو به رو شویم. شما برای این کار می توانید از راه های مختلفی کمک بگیرید و یا از افزونه های وردپرسی مانند WP Minify کمک بگیرید.

5-فشرده سازی تصاویر

تصاویری که دارای حجم و اندازه ی بزرگی هستند و بی شک تاثیر مستقیمی بر روی سرعت وبسایت وردپرسی خواهند داشت و علاوه بر آن تاثیر سوئی بر پهنای باند خواهند گذاشت. اما نگران نباشید زیرا تصاویر داوطلبان بسیار خوبی در امر بهینه سازی هستند.
شما می توانید با کمک افزونه های وردپرس که به بهینه سازی تصاویر کمک می کنند استفاده کنید.

6-فشرده سازی سایت

این موضوع یعنی اینکه شما کل سایت خود را به حالت فشرده در آورید و زمانی که به هر صفحه ای درخواستی ارسال شد به صورت نرم افزارهایی مانند WinRAR یا Unzip آن محتوا را از آرشیو خود خارج کرده و به کاربر نمایش دهد. اما برای این کار باید چه کرد؟
افزونه ی W3 total cache نه تنها ذخیره سازی را در سایت بر عهده می گیرد بلکه می تواند فشرده سازی سایت را نیز انجام دهد. برای فعال کردن این خاصیت می توانید به بخش admin page -> Performance -> Browser Cache -> Enable HTTP (gzip) Compression مراجعه کنید.

7-بهینه سازی پایگاه داده

وردپرس به صورت خودکار تمامی موارد را در پایگاه داده ی خود ذخیره می کند. در بین آن ها مواردی از جمله: دیدگاه های تکراری و به درد نخور، بازتاب ها، گزیده ای از مطالب در بازتاب ها،موارد وارد شده در زباله دان، دیدگاه های تایید نشده و دیدگاه های اسپم شده در پایگاه داده ذخیره خواهد شد.
بنابراین احتیاج به یک پاکسازی و بهینه سازی داریم زیرا این موارد به مرور زمان پایگاه داده را تخریب خواهند کرد.برای بهینه سازی و پاکسازی پایگاه داده می توانید از افزونه های متعددی که در وردپرس موجود است کمک بگیرید.

8-استفاده درست از افزونه ها

نصب تعداد زیادی افزونه می تواند باعث شکستگی سایت و فایل های آن شود. پس تصمیم بگیرید افزونه هایی را که به آن ها احتیاجی ندارید و استفاده نمی کنید پاک کنید.

9-غیر فعال کردن Trackbacks و pingbacks

Trackbacks یا  همان بازتاب هایی که در وردپرس ایجاد می شود. pingbacks یا همان خلاصه متن هایی که در بازتاب ایجاد می شوند.

به صورت پیش فرض در هر زمانی وبلاگ های دیگر ممکن است به شما اشاراتی کنند که به صورت بازتاب در وبسایت شما ایجاد شود و در واقع نوتیفیکیشنی ارسال گردد. به این موارد Trackbacks و pingbacks گفته می شود. شما می توانید این خصوصیت را در وردپرس خود غیر فعال کنید. فقط کافیست به  پنل ادمین وردپرس>> تنظیمات>>گفت و گوها رفته و آن ها را غیر فعال کنید.

trackbacks hamyarwp

نکته!!! غیر فعال کردن این مورد از هیچ لحاظ آسیبی به وردپرس شما نمی رساند.

10-انتخاب قالب خوب و مناسب

بعضی از قالب های وردپرس بسیار عالی هستند و بهینه کد نویسی شده اند و در مقابل بعضی دیگر خوب نیستند!
پس دقت کنید، قبل از انتخاب قالب وردپرس، سرعت آن را از روی دمویی که در اختیار شما قرار می دهند بسنجید و سپس آن را انتخاب کنید.

11-بهینه سازی ساختار صفحه ی اصلی

معمولا تمامی اطلاعات اصلی یک سایت در صفحه ی اصلی آن نمایان خواهد شد، پس باید با دقت بالایی به بهینه بودن آن توجه کنیم. این توجه به افزایش سرعت بارگذاری صفحه ی اصلی کمک خواهد کرد.
باید بدانید مهم ترین و اولین جایی که دیده می شود صفحه ی نخست وبسایت شماست! پس به آن توجه کنید.

12-فعال کردن Keep-Alive

Keep-Alive از تنظیمات آپاچی پیروی می کند و وظیفه ی حفظ و پایداری خط اتصال را بر عهده می گیرد که یکی از فاکتورهای اصلی در سئوی هاست به حساب می آیند و شما باید در هنگام خرید هاست این مورد را بررسی کنید تا وجود داشته باشد.
HTTP Keep-Alive پروتکل TCP را جهت اتصال در دریافت و ارسال درخواست های HTTP به جای باز شدن اتصالات جدید برای هر درخواست در نظر می گیرد.

جمع بندی! 

در این مقاله 12 روش کاربردی را برای افزایش سرعت وبسایت وردپرسی توضیح دادیم که اگر با احتیاط آن ها را انجام دهید بی شک می توانید یک وبسایت بهینه و بی نقص با سرعت مطلوبی را داشته باشید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. ممنونم از سایت خوبتون

  2. ممنون از سایت عاااااااااااااااالیتون
    من با همین کار ها سرعت سایتم خیلی بهتر شده!
    ولی هنوزم احساااااس میکنم سایت سنگینه!
    چیکار باید بکنم؟؟
    http://celebritiha.com/
    باتشکر

    • مشکل از قالبتون هست !
      بدید یه طراح خوب یه قالب سبک و استاندارد براتون بزنه !

  3. با سلام
    هاست خوب چقدر در سرعت وردپرس تاثیر داره؟
    و در ضمن برای سئو هاست خارج کشو یا داخل کشور؟
    آیا هاست داخل کشور برای سئو مشکل ایجاد میکنه؟
    یا بلعکس؟
    مرسی

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      این موضوع به تخصص ما ارتباطی نداره دوست عزیز
      در وب جستجو کنید

  4. سلام.در مورد cdn توضیح بیشتری میدید؟ چطور این کارو انجام بدیم؟

  5. سلام میشه یک هاستینگ خوب بهم معرفی کنید.

  6. جالب توجه بود …
    با تشکر از زحمات شما

  7. واقعا عالی بود خیلی ممنون از زحمتیکه میکشید.

  8. 9 سال عضو همیار وردپرس

    با سلام
    راه فعال کردن Keep-Alive چیست؟
    با تشکر

  9. 9 سال عضو همیار وردپرس

    عالی بود ، لطفا آموزش کامل تنظیمات آخرین نسخه w3 total cache رو هم بذارین

  10. خیلی عالی بود
    ممنون من تمام این کار ها رو روی این سایت انجام دادم حالا توی سایت gtmetrix سرعتش شده 1.2 ثانیه با استاندارد 95% شما هم ببینید و درباره نکات ضعفش به منم توضیح بدید
    shahregaz.ir/a
    ممنون از دوستان همیاری عزیز