فتوشاپ یا ایلوستریتور در 2022 کدام بهتر است ؟
مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور یکی از کارهایی است که متخصصین گرافیک به وفور آن را انجام میدهند و یکی از دغدغههای مهم این افراد امروزه پاسخ به سؤال فتوشاپ بهتر است یا ایلوستریتور میباشد. این دو نرمافزار همگی محصول شرکت ادوبی هستند و هر دوی آنها به طور گستردهای استفاده میشوند و در این بین هنوز هم تکلیف خیلی از افراد مشخص نیست که قصد دارند از کدام نرمافزار استفاده کنند.
پیش از آنکه به صورت مفصل مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور را خدمتتان عرض کنیم اجازه دهید تا در یک خط پاسخ این سؤال را بدهیم.
به نظر شما در صورتی که این دو نرمافزار هر دو یکسان بودند و میتوانستیم از هر دوی آنها برای تمام کارهای گرافیکی مربوط به فایلهای تصویریمان استفاده کنیم آیا شرکتی به بزرگی و با تجربگی شرکت ادوبی سالانه مبالغ هنگفتی را صرف توسعه و انتشار هر دوی این نرمافزارها میکرد؟ زمانی که از مبالغ هنگفت صحبت میکنیم منظور سالانه چند میلیون دلار است و از شرکت ادوبی چنین سیاست تجاری غلطی بعید میباشد.
از همین گفته میتوان نتیجه گرفت که این نرمافزار با وجود تشابهها و کاربردهای مشترکی که با یکدیگر دارند اما در مجموع هرکدام برای اهداف متفاوتی توسعه پیدا میکنند و توسط افراد برای کارهای مختلفی به کار گرفته میشوند. اما موضوع ما هیچ تغییری نکرده و هنوز هم در این مقاله از وب سایت یکتا کالا قصد داریم این دو نرمافزار فوق قدرتمند و به عبارتی دیگر این دو غول صنعت گرافیک را با یکدیگر مقایسه کنیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
تاریخچه دو نرم افزار
هر دو این نرمافزارها تقریباً در یک بازه زمانی و با اختلاف یک سال منتشر شدند که برنامه فتوشاپ کمی زودتر از ایلوستریتور به جهان عرضه شد. اولین قدم در رابطه با مقایسه فتوشاپ و ایلوستریتور این است که بدانید در ابتدا هر دو این نرمافزارها برای یکسری مصارف خاص کاربرد داشتند. نسخههای اولیه نرمافزار ایلوستریتور تنها برای طراحی لوگو و تایپوگرافیهای ساده بود برنامه فتوشاپ نیز در ابتدای کار تنها برای ادیت ویژگیهای ذاتی عکس استفاده میشد.
تقریبا همه ما مفهوم گرافیک را با آموزش فتوشاپ میشناسیم و شاید ایلوستریتور را به عنوان نسخهی پیچیده و حرفهایتر فتوشاپ یا یک همچین چیزی در نظر بگیریم. اگر به دنبال یادگیری گرافیک و طراحی هستید و بین فتوشاپ و ایلوستریتور دو به شک هستید، بهتر است این مقاله را تا آخر بخوانید، چون انتخاب بین این دو نرمافزار انتخاب بین سبک طراحی و حتی آینده شغلی شما است.
با وجود این موارد امروزه هر دو این نرمافزارها کاربردهای بسیار گستردهتری دارند و در انواع طراحیهای حرفهای گرافیکی و همینطور ادیتهایی که بر روی فایلهای تصویری انجام میشود مورد استفاده قرار میگیرند اما بازهم کاربردهای متفاوتتری نسبت به یکدیگر دارند. به عبارتی دیگر یک سری از کارها که میتوان با نرمافزار ایلوستریتور انجام داد را نمیتوان در فتوشاپ به انجام رساند و یا کیفیت خوبی نخواهد داشت و برعکس همین موضوع نیز صادق است.
ساز و کار فتوشاپ و ایلوستریتور
مهمترین تفاوت دو نرمافزار که اتفاقاً اصلیترین بخش از مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور نیز میباشد در مورد عملکرد این دو نرمافزار است. نرمافزار فتوشاپ تغییرات را بر روی پیکسلهای عکس اعمال میکند. همان طور که مستحضر هستید هر تصویر متشکل از میلیونها پیکسل است که با قرارگیری در کنار یکدیگر تصویر را ایجاد میکند.
در طرف مقابل نرمافزار ایلوستریتور بر اساس بردارها کار میکند. وکتورها یا همان بردارها باعث میشوند که در نهایت تصاویر متشکل از میلیونها گره یا نقطه باشد و تفاوتی اساسی را در بین تصاویر موجود در فتوشاپ ایجاد کند.
در صورتی که بر روی یک تصویر در نرمافزار فتوشاپ زوم کنید به مرور شاهد کمتر شدن کیفیت تصویر خواهید بود اما این اتفاق که در نرمافزار ایلوستریتور نمیافتد.
از کدام استفاده کنیم؟
حال شاید بپرسید که با وجود تمام تفاوتهای گفته شده در نهایت از کدام استفاده کنیم. به سادگی میتوان گفت این سؤال از ریشه مشکل دار است و اگر هرگونه فتوشاپ یا ایلوستریتور انجام میشود تنها برای آگاهسازی شما عزیزان در رابطه با کاربردهای این نرمافزارها میباشد و نه مقایسه بین اینکه کدام بهتر است و کدام بدتر!
مقایسه بین این دو دقیقاً به مانند آن است که بگوید ماشین بهتر است یا دوچرخه؟ طبیعتاً هر کدام از آنها کاربردهای خاص خود را دارد و هر کدام در موقعیتهای خاصی به درد شما میخورد. به عنوان مثال در صورتی که در یک مسیر کوهستانی و جنگلی باشید دوچرخه خیلی سریعتر شما را به مقصد میرسد و یا در صورتی که قصد شما علاوه بر پیمودن مسافت ورزش کردن هم باشد باز هم دوچرخه برنده مقایسه است. اما اگر بخواهید تا در یک جاده طولانی و بیآب و علف حرکت کنید بدیهی است که باید با اتومبیل و تجهیزات کامل این کار را انجام دهید.
به صورت کلی باید گفت که بر اساس ویژگیهایی که هر کدام از این نرمافزارها دارند برای مصارف خاص و مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند و در بسیاری از موارد نیز نمیتوانند جایگزین یکدیگر شوند و اگر هم این اتفاق بیفتد کیفیت کار نهایی را خراب میکند. بنابراین توصیه میشود تا دست از مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور برداشته و با بررسی کاربردهای هر کدام و بسته به نیاز خودتان اقدام به انتخاب کنید.
البته ناگفته نماند که نرمافزار فتوشاپ پایه اولیه صنعت گرافیک میباشد و عموماً افرادی که قصد ورود به این صنعت را دارند در ابتدای کار اقدام به یادگیری فتوشاپ میکند تا ایلوستریتور.
بازار کار فتوشاپ
بصورت کلی روش های بسیار زیادی وجود دارد که یک فرد مسلط به فتوشاپ میتواند از طریق آن وارد بازار کار فتوشاپ شود ما در ادامه بهترین روش های موجود برای ورود به بازار کار را که خودمان تست کرده ایم را به شما دوستان عزیز معرفی خواهیم کرد که با توجه به سلیقه و علاقه خود از طریق یکی از این روش ها اقدام به کسب درآمد از فتوشاپ نمایید.
امروزه با اینترنتی شدن بیشتر کسب و کار ها نیاز به یک فرد متخصص در زمینه فتوشاپ بسیار بیشتر از گذشته شده است. شما اگر به فتوشاپ تسلط کافی را داشته باشید میتوانید از طریق های مختلف وارد بازار کار فتوشاپ شوید.
شما میتوانید به عنوان ادمین پیج های اینستاگرامی فعالیت نمایید و با طراحی المان های گرافیکی و تولید محتوا های تصویری جذاب اقدام به کسب درآمد از فتوشاپ نمایید.
همچنین شما قادر خواهید بود برای خود یک صفحه در اینستاگرام طراحی نمایید و با قرار دادن نمونه کار های گرافیکی خود مانند لوگو ، کارت ویزیت ، کاور موزیک و … در پیج فالور جذب نمایید و با تبدیل کردن آنها به مشتری به درآمد دست یابید.
کدام نرم افزار در کجا؟
در اینجا به اصل مطلب مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور میرسیم و قصد داریم که در حیطههای مختلف و معروف کاربردهای این دو نرمافزار را با شما عزیزان در میان گذاشته و برای هر کدام یکی را انتخاب کنیم.
ویرایش عکس
در مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور در این زمینه به جرأت میتوان گفت که فتوشاپ برنده و ایلوستریتور بازنده است. نرمافزار ایلوستریتور ابزارهای ویرایش تصویر محدود و همینطور افکتهای مربوطه کمی دارد و نمیتواند گزینه مناسبی برای ویرایش فایلهای تصویری باشد. البته توجه داشته باشید که منظور ما از فایلهای تصویری عکس و طراحیهای سه بعدی گرافیکی است و نه تایپوگرافی و لوگو برای نمونه ساخت و رنگآمیزی تایپوگرافی یلدا نمونه ای مناسب برای این مثال است.
در صورتی که فایل تصویری انواع مختلف جلوههای متنی و همینطور لوگو و موارد دیگر اینچنینی باشد بیش از فتوشاپ میتوان روی ایلوستریتور حساب کرد.
طراحی لوگو
بدون شک ایلوستریتور! در واقع یکی از جنبههایی که این نرمافزار فوقالعاده برایش توسعه داده میشود طراحی لوگو است و امروزه معروفترین طراحان لوگو در جهان برای ایجاد اتوددیجیتال و طرح نهایی از همین نرمافزار استفاده میکنند و در صورتی که در هر دوره آموزش طراحی لوگو شرکت کنید قطعاً نرمافزار ایلوستریتور اولین ابزاری است که در رابطه با آن با شما صحبت خواهد شد.
متد تصویرسازی منحصر به فرد و همینطور ابزارهای پیشرفته در کنار افزونههای پرکاربرد همگی دست به دست هم دادند تا نرمافزار ایلوستریتور در زمینه طراحی لوگو و در مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور سربلند از امتحان بیرون بیاید.
طراحی وب
در این زمینه از مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور باید گفت که هر دوی این نرمافزارها کاربرد دارند. با وجود اینکه استفاده از فتوشاپ در میان طراحان وب مرسومتر است اما باید بدانید که ایلوستریتور ابزارهای بهتری برای این کار دارد و میتواند به طراحی سرعت زیادی ببخشد اما با تمام این موارد باز هم نمیتوان انتخاب دقیقی داشت و باید با بررسی جوانب به کار بسته به نیازتان یکی از این دو نرمافزار را انتخاب کنید.
طراحی پوستر
در صورتی که قصد دارید یک تصویر طبیعی و دارای افکتهای جذاب را روی پوستر پیادهسازی کنید در مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور باید بگوییم که فتوشاپ برنده مقایسه است. اما در صورتی که به دنبال یک تصویر با رزولوشن بالا میگردید که بتوان آن را در ابعاد مختلف چاپ کرد و کیفیتی بسیار عالی داشته باشد بهتر است از ایلوستریتور استفاده کنید.
دیجیتال آرت
دیجیتال آرت که امروزه مهمترین شاخه آن نقاشی دیجیتال است یکی از موضوعاتی میباشد که همواره در مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور مطرح میشود اما از دادن پاسخ به اینکه کدام بهتر است عاجزیم! شرکت ادوبی در این زمینه سیاست عجیبی دارد که سر درآوردن از آن سخت است به این شکل که خودش با خودش رقابت میکند!!
شرکت ادوبی همواره در بروزرسانیهای جدید هر دو نرمافزار همواره قابلیتهای جدید و منحصر به فردی را برای هر دو نرمافزار در نظر میگیرد. شاید سیاست شرکت ادوبی از این کار این است که افراد را به استفاده از هر دوی این نرمافزارها در این زمینه وادار کند اما در هر صورت هر دو نرمافزار برای این کار خوب هستند و توصیه میشود که حتماً هم از فتوشاپ و هم از ایلوستریتور بهره ببرید.
طراحی کاراکتر
باز هم موضوع کیفیت و باز هم برد ایلوستریتور. کاراکترها در بازیهای کامپیوتری و همینطور انیمیشنها استفاده میشوند بنابراین در صحنههای مختلف ممکن است سایز آنها تغییر کند و در صورتی که این کاراکترها با فتوشاپ طراحی شده باشند قطعاً با تغییر سایز دچار تغییر در کیفیت هم خواهند شد بنابراین در مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور در زمینه طراحی کاراکتر قطعاً رای ما ایلوستریتور میباشد.
مزایا و معایب هر کدام
همان طور که پیشتر هم گفته شد کاملاً بعید و دور از ذهن است که شرکت ادوبی هر دو نرمافزار را دقیقاً به مانند هم و با یکسری قابلیتهای مشابه توسعه دهد. در این صورت توسعه یکی از این دو نرمافزار بیهدف بوده و چیزی جز خرج اضافی نیست بنابراین شرکت توسعه دهنده مجبور است تا با ایجاد نقطه ضعفهایی در یک نرمافزار کاربر را به سمت نرمافزار دیگر بکشاند که در این بخش قصد داریم تا در رابطه با این مزایا و معایب با شما صحبت کنیم و مقایسه فتوشاپ و ایلوستریتور را به اتمام برسانیم.
مزایای فتوشاپ:
- قابلیت اجرا بر روی هر دستگاه و سیستمی
- طرز کار بسیار آسان و وجود منابع غنی برای آموزش فتوشاپ
- بستری بسیار مناسب برای اعمال خلاقیت و ایدههای جدید
- وجود ابزارهای فراوان و گسترده برای ویرایش حرفه ای تصاویر
- قابلیت دستکاری هر نوع عکسی به طبیعیترین شکل ممکن
- قابلیت اصلاح و ترمیم عکسهای معیوب به بهترین شکل ممکن
معایب فتوشاپ:
- عدم ثبات کیفیت تصاویر
- محدودیت در بازگشایی طرحهای مختلف
- مناسب نبودن برای طراحی و ساخت کاراکتر و لوگو
مزایای ایلوستریتور:
- ثبات کیفیت در هر مقیاسی
- به کاری گیری متد داینامیک برای تغیر طرحها
- قابلیت پیاده سازی جلوههای متنی بسیار زیبا
- سازگاری مناسب با سایر نرم افزارهای ادوبی
- باز کردن چند صفحه به صورت همزمان و خلق چندین طرح
معایب ایلوستریتور:
- تفاوت طرح نهایی با تصاویر واقعی
- عد امکان ویرایش مناسب عکسها
- پنل کاربری سختتر نسبت به فتوشاپ
جمع بندی
به گزارش یکتاکالا در صورتی که در مقایسه فتوشاپ با ایلوستریتور از نظر قابلیتها و مزایا و معایب دقت کافی را به خرج داده باشید متوجه میشوید که هر ایراد در یک نرمافزار دقیقاً یک مزیت در نرمافزار دیگر است! یکی نمیتواند عکسها را به خوبی ویرایش کند و دیگری میتواند. یکی نمیتواند ثبات کیفیت خوبی داشته باشد و دیگری میتواند. یکی برای ساخت کاراکتر مناسب نیست و دیگری هست. بنابراین بسادگی میتوان نتیجه گرفت که مقایسه این دو نرمافزار کاری بس غلط و غیر حرفهای میباشد چرا که هر کدام از آنها برای مصارف خاص توسعه پیدا کردهاند و همانطور که در سطرهای پیشین هم بارها اشاره شد شما به عنوان یک هنر جو یا متخصص گرافیک باید بر اساس نیازی که دارید اقدام به انتخاب یک نرمافزار کنید.
راه حل نهایی برای کسب و کار های آنلاین