7 اشتباه رایج در بلاگ‌نویسی که موجب توقف جریان کسب و کار خواهد شد

اشتباهات بلاگ‌نویسی

برخی می‌گویند امروزه هر شخص با هر سطح دانشی، می‌تواند وبلاگ‌نویس خوبی باشد… چرا؟ چون تمام کاری که یک بلاگ‌نویس باید انجام دهد این است که، یک موضع مناسب انتخاب کند و دانش و خلاقیت خود را با جهانیان به اشتراک بگذارد.
یک لحظه صبر کنید… این تفکر یک باور غلط است. قطعاً هر کسی می‌تواند این کار را انجام دهد و ما هم شاهد هزاران بلاگ باشیم که مفید نیستند. همه بلاگ‌نویس‌ها با شور و اشتیاق شروع به کار می‌کنند، اما به نکات مهم و کلیدی توجه ندارند. دسته‌ای دیگر برای رشد کسب و کار از طریق محتوا گذاری، هزینه‌هایی را صرف می‌کنند، اما چندین تفکر غلط رایج و اشتباهات بلاگ‌نویسی تمام این هزینه و تلاش‌ها را نابود و نهایتاً باعث می‌شود جریان کسب و کار دچار تنش شود.

اشتباهات بلاگ‌نویسی

بلاگ‌نویسی یک روش جالب و موثر برای رشد کسب و کار و افزایش میزان ورودی است و اگر طبق اصول انجام شود، کار سختی نیست. آیا تاکنون این سوال‌‏ها را مطرح کرده‌‏اید:

  • چرا وبلاگ من هیچ درآمدی ندارد؟
  • چطور پست‌های جذاب، با بازدید بالا بنویسم؟
  • آیا روش خاصی وجود دارد که می‏توانم دنبال کنم؟
  • و…

برای شروع کار و اینکه متوجه شوید کاربران چه محتوایی را دوست دارند، باید در دفعات مختلف عکس‌العمل آنان را بررسی کنید. اگر موفق نشدید بازدید خوبی بگیرید، معایب محتوای خود را شناسایی و رفع کنید. با این روش محتوای بلاگ کم کم ارزشمند و بامعنا خواهد شد.

در این جلسه قصد داریم بلاگ‌نویسی و تکنیک‌های آن را به چالش بکشیم. به بررسی اشتباهات بلاگ‌نویسی بپردازیم و در آخر یاد بگیریم، چگونه پست‌هایی بنویسیم که جذاب و پرمخاطب باشند.

1 – تمرکز روی کلمات

think- اشتباهات بلاگ‌نویسی

خود را در نقش بازدیدکننده فرض کنید و از دید او بلاگ را بررسی کنید.

  • اگر بازدیدکننده این بلاگ بودید، چه نمره‌ای به آن می‌دادید؟
  • با خود فکر کنید چرا بازدیدکننده وبسایت من، باید بلاگ را دنبال کند؟
  • کاربر چه نوع محتوایی با چه موضوعی را بیشتر دوست دارد؟
  • بلاگ من چه ویژگی خاصی دارد که برای مخاطبان جذاب است؟

در مورد تمام بخش‌های بلاگ، سوالات متعددی طرح کنید و پاسخ دهید. اکثر بلاگ‌نویسان تصور می‌کنند تنها محتوای بلاگ مهم است و سایر بخش‌ها اهمیتی ندارند و از آن غافل می‌شوند. قالب سایت، طرح‌بندی بلاگ، رنگ‌ها، محتوای بصری و… به خودی خود اهمیت دارند، اما در بیشتر بلاگ‌‌ها، متن‌های طولانی و خسته‌کننده می‌بینیم.

متن‏‌های کسل‌کننده، نه بازدیدی دارند و نه منجر به افزایش درآمدزایی خواهند شد! بنابراین در کنار رعایت کیفیت محتوا، به ظاهر بلاگ هم رسیدگی کنید. طبق گزاراشات محققان، 46 درصد از کاربران، اعتبار وبسایت را بر اساس ظاهر آن قضاوت می‌کنند.

نیل پاتل یک ‌بلاگ‌نویس مشهور با پست‌های پربازید است. رمز موفقیت بلاگ او همراهی پست‌ها با گرافیک، تصاویر و فضای جذاب است. تصویر زیر نمونه‌ای از پست نیل پاتل است که با ترکیب متن و تصویر، موجب جذب مخاطب می‌شود.

nill-اشتباهات بلاگ‌نویسی

چطور اشتباهات خود را رفع کنیم؟

خیلی ساده…
سعی کنید از عناصر بصری کمک بگیرید. از نمودارها، اینفوگرافیک، گرافیک‌ها، عکس‌های با کیفیت، ویدیو و… استفاده کنید. هر چیزی که فکر می‌کنید ممکن است متن را جذاب‌تر کند و حالت کسل‌کنندگی را از آن بگیرد، می‌تواند مفید باشد. مراقب باشید بیش از حد عناصر بصری به کار نبرید.

2- پست‌های کوتاه

یک اشتباه بلاگ‌نویسی، داشن تصورات غیر منطقی است. بیشتر بلاگ‌نویسان تصور می‌کنند بازدیدکنندگان برای خواندن پست‌های طولانی وبلاگ وقت ندارند. اما در واقع اینطور نیست. واقعیت این است: بازدیدکنندگان وقت ندارند پست‌های خسته کننده و بی‌‏فایده بخوانند.

اگر پست طولانی، مفید و جذاب باشد، نه تنها بازدیدکنندگان خسته نمی‌شوند، بلکه از شما قدردانی می‌کنند که اطلاعات مفید و جامعی در اختیارشان قرار دادید. می‌توانید آزمایشاتی روی کلمه کلیدی خود انجام دهید. به عنوان مثال:

  • موضوع خود را در گوگل جستجو کنید.
  • اولین نتیجه را بررسی کنید.
  • عنوان آن را چک کنید.
  • محتوا را چک کنید که با چه عناصر بصری همراه شده.
  • طول آن چقدر است؟
  • و…

بیشتر مواقع محتوای نتایج ابتدایی گوگل، طول زیادی دارند. پس باید سعی کنید در عین جامع‌نویسی، جذاب هم بنویسید. سوال اینجاست چرا گوگل محتوای طولانی‌تر را ترجیح می‌دهد؟ واضح است… چون محتوای جامع و باکیفیت پاسخگوی سوالات کاربران زیادی است و بار علمی بیشتری دارد. یک تکنیک ساده وجود دارد… برای گرفتن جایگاه‌های ابتدایی، سعی کنید بهتر، جامع‌تر و جذاب‌تر از نتایجی که موقعیت‌های اول گوگل را اشغال کرده‌اند بنویسید.

3- عدم تمرکز روی لیست‏‌های ایمیل

send email- اشتباهات بلاگ‌نویسی

فرض کنید بلاگ موفقی دارید… اگر بخواهید از طریق بلاگ‌نویسی درآمد کسب کنید، چه روشی انتخاب می‌کنید؟ آیا فقط موضوعاتی را ارائه می‌دهید که کاربران مطالعه کنند؟ پس چطور درآمدزایی کنید؟ حتما از طریق تبلیغ محصولات و خدمات… خیلی راحت می‌توانید لیست‌های ایمیل تهیه و به فروش کتاب‌های الکترونیکی و محصولات هم بپردازید. لیست ایمیل تنها برای تبلیغات یا دعوت به بازدید نیست.

متاسفانه یکی از رایج‌ترین اشتباهات بلاگ‌نویسی، نادیده گرفتن لیست‌های ایمیل است. بلاگ‌نویسان می‌گویند این استراتژی قدیمی شده، چون هیچ کسی پیام‌های تبلیغاتی را نمی‌خواند و کار روی شبکه‌های اجتماعی کفایت می‌کند. اما بهتر است تجدید نظر کنند. ارسال ایمیل به کاربران در حقیقت ارائه پیشنهاد به اشخاصی است که قبلاً از بلاگ شما بازدید کرده‌اند و آن را پسندیده‌‌اند؛ پس راحت‌تر با شما تعامل برقرار خواهند کرد. خیلی راحت می‌توانید از طریق پیشنهادات و ارائه تخفیف‌‏های دوره‏ای، درآمدزایی کنید.

چطور لیست ایمیل تهیه کنیم؟

می‌توانید پیشنهاد دریافت کتاب الکترونیکی ارائه دهید و از فرم‌های عضویت یا پاپ‌آپ برای دریافت ایمیل کاربران استفاده کنید.

4- استفاده بیش از حد از دسته‌بندی‌ها

دسته‌بندی کردن محتوا در وردپرس کار به‌‏جا و خوبی است… اما تهیه یک لیست بزرگ و ردیف کردن دسته‌ بندی‌های متنوع و بیش‌ از حد، اصلاً کار درستی نیست. متاسفانه این مورد از رایج‌ترین اشتباهات بلاگ‌نویسی است. چطور میان این ازدحام، دسته خوبی برای انتشار محتوا پیدا کنیم؟ کار معقولی نیست.

شاید بازدیدکنندگان ثابت با تنوع دسته‌ها آشنا شوند، یا آن‌ها را دنبال کنند. اما زیاد بودن دسته‌ها، فقط باعث گیج شدن کاربران جدید می‌شود و سرانجام موضوع مورد نظر خود را پیدا نمی‌کنند، خسته می‌شوند و سایت را برای همیشه ترک می‌کنند.

چطور دسته‌بندی‌ها را مدیریت کنیم؟

سعی کنید محتوا را معقولانه دسته‌بندی کنید. اگر به سازمان‌دهی دقیق‌تری نیاز دارید، برای دسته‌ها زیرشاخه ایجاد کنید. بخشی را برای جستجوی محتوای مورد نظر کاربران اختصاص دهید تا بازدیدکننده به راحتی موضوع خود را پیدا کند.

5- بی‏‌دقتی در انتخاب قالب

قالب، بخش مهم و بنیادی و در واقع پایه و اسکلت وبسایت است. همان‌طور که ذکر کردیم باید به ظاهر بلاگ نیز دقت کرد. طرحی را انتخاب کنید که کاربر پسند و در عین حال، زیبا و عملکرد مفیدی داشته باشد. برای تخصصی‌تر شدن کار می‌توانید از قالب‌های پرمیوم نیز کمک بگیرید.

6- نادیده گرفتن بخش دیدگاه‌ها

اگر قصد درآمدزایی از طریق بلاگ را دارید، باید به طور ویژه و خاص به کاربران خود اهمیت دهید تا بازدیدکننده ثابت داشته باشید.
وقتی یک پست خوب و مفید منتشر می‌کنید، قطعاً بازخوردهای خوبی می‌گیرید. گاهی ممکن است با سوالاتی از طرف کاربران مواجه شوید…
در چنین مواقعی پاسخ‌گویی سریع و صریح، یک ابزار قدرت‌مند برای تبدیل بازدیدکننده به مخاطب ثابت است. اگر از اهمیت این موضوع و کامنت مارکتینگ غافل شوید، یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بلاگ‌نویسی را انجام داده‌اید! با توجه به این تفاسیر دو نتیجه می‌گیریم:

  1. بخش نظرات را به طور مرتب بررسی کنید.
  2. بخش دیدگاه‌ها را طوری تنظیم کنید که کسی نتواند دیدگاه تبلیغاتی یا اسپم درج کند. در واقع هر دیدگاه باید بعد از تایید مدیریت نمایش داده شود.

این روش مدرن و در بیشتر وبلاگ‌ها به چشم می‌خورد.

7- عدم استفاده از افزونه‌های امنیتی

security-اشتباهات بلاگ‌نویسی

وردپرس دارای رابط کاربری بسیار ساده و خوبی است، در عرض چند دقیقه راه‌ندازی می‌شود و می‌توانید بلاگ‌نویسی را شروع کنید. اما دقت کنید نوشتن به تنهایی کافی نیست؛ چون برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، سرقت اطلاعاتی، از دست دادن داده‌ها و… باید به مقوله امنیت هم توجه داشته باشید.

ممکن است هکری در کمین باشد و بدافزاری را به وبسایت شما منتقل کند یا رمزهای عبور را سرقت و حتی به انتشار بدافزار در بین کاربرن شما اقدام کند. اگر غرق نوشتن شوید و به نکات فنی توجه نکنید، دچار مشکل خواهید شد. عدم دقت به مقوله امنیت، یکی دیگر از اشتباهات بلاگ‌نویسی است.

حتی اگر مهارت‌های فنی ندارید، می‌توانید از افزونه‌های امنیتی کمک بگیرید. این افزونه‌ها امنیت 100 درصدی به ارمغان نمی‌آورند، اما تا حدودی مانع دسترسی‌های غیر مجاز می‌شوند. در نهایت با توجه اشتباهات بلاگ‌نویسی و اجتناب از آن‌ها، دیر یا زود شاهد رشد چشم‌گیری خواهید بود.

جمع‌بندی نهایی

امروزه با توجه به گسترش مشاغل آنلاین، شاهد تنوع در زمینه تجارت الکترونیکی مانند محتواگذاری، بلاگ‌نویسی و… هستیم که می‌توان گفت به سرعت در حال رشد هستند. بلاگ‌نویسی یکی از مشاغل مدرن است، اما برخی افراد از این شغل رضایت چندانی ندارند، چون بازخورد مناسبی دریافت نمی‌کنند. در چنین شرایطی باید کل بلاگ را بررسی کرد. اشتباهات بلاگ‌نویسی مانع جریان کاری می‌شوند، و حتی ممکن است کسب درآمد را با چالش مواجه کنند. در این آموزش به بررسی 7 تصور غلط بلاگ‌نویسان و تحلیل آن‌ها پرداختیم. با اجتناب از این موارد موفقیت در دستان شما خواهد بود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. با سلام
    ضمن تشکر لطفا در قسمت 4 عکس را اضافه کنید.
    همچنین خوب بود یک لینک برای مراجعه به محبوبترین قالبهای وبلاگیتان می گذاشتید

    • 7 سال عضو همیار وردپرس

      سلام منظور از مورد 4 این هستش که برای وبسایت به تعداد متعادلی دسته بندی ایجاد کنیم و بیش از حد غق در این کار نشیم. برای مشاهده محبوب ترین قالب های وبلاگی هم به منوی قالب ها مراجعه کنید و از فیلتر بالای صفحه گزینه محبوب ترین ها را انتخاب کنید.