تفاوت درگاه پرداخت اینترنتی واسط و مستقیم

درگاه پرداخت اینترنتی درگاه پرداخت اینترنتی

یکی از مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی انتخاب درگاه پرداخت آنلاین و اتصال آن به فروشگاه اینترنتی است. به همین دلیل آگاهی از تفاوت درگاه‌های پرداخت واسط و مستقیم می‌تواند به صاحبان کسب و کارهای آنلاین کمک کند تا درگاه پرداخت مناسب کسب‌وکار خود را به راحتی انتخاب کنند.

روش های پرداختی کسب‌وکارهای آنلاین

دو روش معروف برای دریافت پرداخت مشتریان در کسب و کارها، پرداخت اینترنتی از طریق درگاه پرداخت آنلاین و روش پرداخت هزینه به صورت پرداخت در محل هستند که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم.

درگاه پرداخت اینترنتی

درگاه پرداخت اینترنتی روش پرداختی آنلاین است که به شما این امکان را می‌دهد تا هزینه کالا یا خدمات خود را به صورت آنلاین از مشتریان دریافت کنید. مشتریان از طریق صفحات درگاه پرداخت و بوسیله اطلاعات کارت اعتباری و رمز دوم به راحتی می‌توانند خرید خود را تکمیل کنند.

درگاه های پرداخت به صورت کلی 2 نوع هستند: درگاه پرداخت مستقیم بانکی و درگاه پرداخت اینترنتی واسط که تفاوت‌های بسیاری دارند.

تفاوت درگاه پرداخت آنلاین واسط و درگاه پرداخت مستقیم بانکی

برای مقایسه تفاوت‌های این دو درگاه ابتدا 2 نهاد را معرفی می‌کنیم:

  1. شرکت ارائه‌دهنده خدمات پرداخت(PSP)

شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت (Payment Service Provider) مجوزهای لازم را در حوزه خدمات پرداخت ارائه می‌دهند.

این شرکت ها عضو شبکه الکترونیک پرداخت کارت هستند و طبق ضوابط و قوانین بانک مرکزی فعالیت می‌کنند.

  1. پرداخت یار

برای دسترسی ساده تر و اتصال پذیرندگان به شبکه الکترونیک پرداخت کشور، نهادهایی تحت عنوان “پرداخت یار” از طرف بانک مرکزی مجوزهای لازم را برای ارائه غیرمستقیم ابزارهای پرداخت دریافت کرده اند.

درگاه های مستقیم بانکی در اصل درگاه های ارائه شده توسط شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت PSP و درگاه های غیرمستقیم(واسط)، پرداخت یارهای معرفی شده توسط بانک مرکزی هستند که مجوزهای لازم را برای ارائه غیرمستقیم ابزارهای پرداخت دارند.

از بین دو نوع درگاه معرفی شده درگاه های پرداخت اینترنتی واسط محبوبیت بیشتری در بین کسب و کارها دارند که از جمله دلایل این محبوبیت می‌توان به کیفیت بسیار بالای محصولات و خدمات پرداختی ارائه شده توسط پرداخت یارها و همچنین ارائه خدمات پرداختی جانبی کاربردی در راستای تسهیل فرآیندهای مالی و پرداختی کسب وکارها اشاره کرد.

pardakhtyar
پرداخت یار

علاوه بر درگاه پرداخت اینترنتی همانطور که در بالا اشاره کردیم یکی دیگر از روش های پرداختی مورد علاقه کسب و کارها کارتخوان های پرداخت در محل مبتنی بر شناسه است.

این کارتخوان ها با اتصال دستگاه های کارتخوان به وب سایت یا اپلیکیشن کسب و کارها و اختصاص دادن شناسه های مشخص به هر سفارش مشتریان، سبب تسهیل فرآیندهای مالی و حسابداری می‌شوند. این شناسه ها بر روی دستگاه کارتخوان نمایش داده می‌شوند و مشتریان دقیقا مبلغ سفارش را پرداخت می‌کنند به این ترتیب علاوه بر کاهش خطای انسانی در هنگام پرداخت مبلغ درب منزل ، بلافاصله پس از پرداخت، گزارش پرداخت به صورت آنلاین برای شما ارسال می‌شود و فرآیندهای مالی و حسابداری نیز تسهیل می‌شوند.

تمامی این فرآیندها با استفاده از زیرساخت های فنی آماده، به راحتی بر بروی انواع کسب و کارهای آنلاین قابل پیاده سازی هستند.

زیبال پرداخت یار رسمی بانک مرکزی در راستای بهبود فرآیندهای پرداختی کسب و کارها مجموعه کاملی از محصولات و خدمات پرداختی موردنیاز کسب و کارها را ارائه داده است که درگاه پرداخت اینترنتی و کارتخوان پرداخت در محل مبتنی بر شناسه همراه با سرویس های کاربردی تسهیم، مسیردهی هوشمند و پنل گزارش گیری همراه با سیستم های اعلان لحظه ای از جمله این محصولات و خدمات هستند.

تفاوت درگاه پرداخت واسط و مستقیم

پایداری و عدم قطعی

درگاه ‌های پرداخت اینترنتی واسط با استفاده از سرویس مسیردهی هوشمند مشتریان کسب و کارها را در هر لحظه به بهترین درگاه پرداخت در آن لحظه متصل می‌کنند تا تراکنش ها با بهترین سرعت و کیفیت در بهترین درگاه ها انجام شوند که این ویژگی در درگاه های پرداخت مستقیم وجود ندارد.

نماد اعتماد الکترونیک

برای دریافت درگاه پرداخت واسط نیازی به نماد اعتماد الکترونیک (ای نماد) ندارید اما درگاه های پرداخت مستقیم دریافت نماد اعتماد الکترونیک را شرط دریافت درگاه قرار داده اند. دریافت ای نماد معمولا زمان بر و هزینه بر است.

مدت زمان دریافت درگاه

دریافت درگاه پرداخت واسط در کمتر از 2 یا 3 روز کاری امکان پذیر است اما دریافت درگاه پرداخت مستقیم بیشتر از 2 یا 3 هفته زمان لازم دارد.

Enamad
نماد اعتماد

خدمات جانبی

همانطور که در بالا ذکر کردیم درگاه های پرداخت واسط خدمات جانبی بسیاری دارند که فرآیند پرداخت را برای کسب و کارها تسهیل می‌کنند که این امکانات در درگاه های پرداخت مستقیم وجود ندارد. مانند سرویس‌های تسهیم، مسیردهی هوشمند، سیستم های اعلان لحظه‌ای و … .

رابط کاربری

درگاه های پرداخت واسط بسیار کاربردی و کاربرپسند طراحی می‌شوند و تجربه خرید بهتری را به مشتریان می‌دهند.

افزونه درگاه پرداخت

بسیاری از فروشگاه های اینترنتی با استفاده از افزونه های ووکامرس و easydigitaldownload طراحی می‌شوند به همین دلیل افزونه های درگاه پرداخت واسط پیاده سازی شده اند تا تمامی کسب و کارها با حداقل دانش فنی بتوانند درگاه دلخواه خود را به فروشگاه اینترنتی خود متصل کنند. ( آموزش اتصال افزونه های درگاه پرداختی اینترنتی بر روی بلاگ پرداخت‌یار زیبال موجود است)

نصب راحت

درگاه های پرداخت واسط برای راحتی کاربران مستندات و آموزش  اتصال درگاه پرداخت را در اختیار کاربران قرار می‌دهند تا تمامی افراد با حداقل دانش فنی هم بتوانند از ابزارهای پرداختی استفاده کنند.

پشتیبانی آنلاین

درگاه های پرداخت واسط امکان پیگیری تراکنش ها را به صورت آنی فراهم میکنند و پشتیبانی از طریق کانال های ارتباطی مختلف را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

کارمزد

درگاه های واسط برای ارائه محصولات و خدمات پرداختی خود مبلغی را تحت عنوان کارمزد دریافت می‌کنند که در مقابل محصولات و سرویس‌های ارائه شده بسیار ناچیز است.

 نتیجه گیری

اگر قصد دارید ابزار پرداختی مطمئن، امن و پایداری را برای کسب و کار خود انتخاب کنید پیشنهاد ما استفاده از درگاه های پرداخت واسط است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.