قالب های نرم افزاری وردپرس

سلام عزیزان؛
امروز قراره با هم یه مقاله ی خیلی جذاب و کاربردی رو مرور کنیم!

با اینکه روز به روز بر قدرت قالب های وردپرسی افزوده می شود ولی همچنان نیاز به قالب هایی با کیفیت و کارایی بالاتری داریم.قالب های چند منظوره، طرفداران بیشتری را در میان دیگر قالب ها دارند. اکثر قالب های موجود اساساً با آدرس وبلاگ و قابلیت های وبلاگ کار می کنند.
اما با گسترش نرم افزارهای تحت وب در وردپرس، احتیاج به پوسته های متفاوت و خاص برای اهداف متفاوت زیاد می شود.این پوسته ها با عنوان پوسته های نرم افزاری نام برده می شوند.
در این مجموعه درباره ی این پوسته ها و استفاده از آنها در دنیای واقعی صحبت خواهیم کرد!

پوسته ی نرم افزاری چیست ؟
همانطور که از نامش پیداست پوسته ی نرم افزاری یک برنامه ی نرم افزاری را با هدفی خاص مورد هدف وبلاگ نویس قرار می دهد.معمولاً قالب های نرم افزاری به صورت متمرکز بر روی دامنه های تجاری به صورت چند منظوره ساخته می شوند. روش ایجاد آن تفاوتی با قالب های پیش فرض نمی کند اما تنها تفاوت آن این است که برای دامنه های تجاری و عدم نیاز به افزونه های متفاوت ساخته شده است.
در وقایسه ی وبسایت های معمولی با وبلاگ ها بسیاری محدودیت در برنامه های تحت وب وجود دارد،بنابراین تعداد قالب های نرم افزاری موجود در مقایسه با قالب های معمولی وردپرس بسیار کم تر هستند.
به این ترتیب، یک ایده ی خوب اینه که قالب های موجود رو در آینده به صورت قالب های نرم افزاری وردپرس تبدیل کنیم.

دلایل ایجاد قالب های نرم افزاری :
دو سهام دار قوی برای ایجاد تم های نرم افزاری وجود دارند که عبارت است از :
مالکان وبسایت هایی که می خواهند برنامه های پیچیده ای در وردپرس خود ایجاد کنند و توسعه دهندگان قالب.
اجازه دهید دیدگاه هر کدام را به صورت جداگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهیم.

قالب نرم افزاری برای مالکان وبسایت ها :
دیده می شود که بسیاری از مالکان وبسایت ها قادر به ایجاد بیشماری افزونه ی پیشرفته بدون اینکه چیزی از زبان پی اچ پی بدانند،هستند.آنها نیاز خود را به قالب های نرم افزاری انکار می کنند در حالی که می توانند این تم ها را مانند قالب های پیش فرض ایجاد نمایند!
اما یک سایت با خصوصیات پیچیده ای گسترش میابد، این فرآیند که با استفاده از تعداد بی شماری افزونه سایت ساخته می شود یک کابوس است!!
بنابراین،راه حل آن این است که از قالب های پیش فرض با یک افزونه یا قالب های نرم افزاری استفاده می شود.حالا ببینیم چرا قالب های نرم افزاری را برای برنامه های پیچیده و متمرکز به صورت های تجاری استفاده می کنند؟!

در سطح کاربری از برنامه های بهینه برای آماده سازی دامنه های مورد نیاز استفاده می کنند؛
دامنه های تجاری در قالب یک پوسته مشخص می شوند؛
تمامی خصوصیات و سطوح یکنواخت و سازگار با یکدیگر باشند اما این سازگاری برای تعداد زیادی افزونه بسیار سخت می باشد؛

اینها دلایلی برای بهتر بودن استفاده از قالب های نرم افزاری می باشد.دیگر دلایل برای استفاده از قالب پیش فرض با دامنه ی خاص و افزونه های مستقل می باشد.این مورد بستگی به راحتی در فعال سازی آن برای ایجاد نرم افزار با تعداد زیادی افزونه می باشد اما زمانی که قالب های نرم افزاری با هم ترکیب می شوند. دومین مورد ، افزونه ی مستقل می باشد که با قالب پیش فرض سازگار نیست.

قالب نرم افزاری برای توسعه دهندگان:
بسیاری تقاضا برای قالب های نرم افزاری وجود دارد و عرضه شده که اغلب کافی می باشد.ایجاد و ساخت قالب نرم افزاری برای دامنه های کشف نشده می تواند به شما فرصت های بسیاری به عنوان یک توسعه دهنده بدهد.
حال بیایید نیازهای یک توسعه دهنده را برای ایجاد قالب نرم افزاری بررسی کنیم:

به طور کلی، توسعه دهندگان قالب وردپرس اطلاعات کمی درباره ی زبان پی اچ پی اچ پی جهت ایجاد افزونه ها و توسعه ی آنها دارند.در عوض،تمرکز بر روی طراحی برای استفاده از جنبه های مختلف خصوصیات پایه ای پی اچ پی برای توسعه ی قالب را دارند.البته، توسعه دهندگان قالب های ویژه استادان پی اچ پی هستند.برای افرادی که تجربه ی کمتری دارند،فرصت خوبی است تا یادگیری تکنیک های پیشرفته برای گسترش قالب های پیش فرض به قالب های نرم افزاری را بیاموزند.

تقاضای ایجاد قالب های نرم افزاری بیشتر برای قالب های بازار و فروشگاهی نیز مناسب می باشد و می توان یک قالب یکتا و خاص ایجاد کرد.

قالب های پیش فرض تقریباً دارای لایه های شبیه هم هستند و برای یک توسعه دهنده سخت است که طراحی خلاقانه داشته باشد.با قالب نرم افزاری، می توانید مهارت های طراحی خود را به تصویر بکشید.
بنابراین، دلایل خلق یک قالب نرم افزاری را برای دو دسته مشخص کردیم!البته، تعداد بیشماری کاربر وجود دارد که از وبسایت استفاده می کنند. برای یک کاربر،تفاوت بسیار کوچکی بین تم های پیش فرض و نرم افزاری وجود دارد. به این منظور، قصد ما نگاه صرف به سمت کاربران نیست!

مقایسه قالب های نرم افزاری با قالب های پیش فرض:
به طور کلی،اکثر افراد نیازمند یادگیری و انجام کار با قالب های پیش فرض می باشند و تعداد کمی از کاربران برای شروع از قالب های نرم افزاری استفاده می کنند.اما پیشنهاد میشود پس از مرحله ی اول از یادگیری توسعه ی وردپرس بهتر است با قالب های نرم افزاری در مراحل بعدی آشنا شوید.
متوجه شدن تفاوت بین این دو نوع قالب مزیت بسیار بزرگی است که باید اجرایی شود.
به عنوان یک توسعه دهنده،آزادی عمل برای انتخاب ساختار فایل قالب وردپرس را داریم.بنابراین، ممکن است برای ایجاد قالب وردپرس فقط با index.php  و style.css کار را بتوان شروع کرد. اما در بیشتر موارد، برای تکمیل یک قالب و تنظیم قسمت های آن نیاز به فایل های دیگری داریم.قالب های نرم افزاری،می توانند برای فایل قالب های سفارشی مورد استفاده، ایجاد شوند.
در اینجا قالب های وردپرس را به سه بخش اصلی تقسیم بندی می کنیم :

  آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل

1- قالب های پیش فرض :که معمولاً برای توسعه ی وبسایت ها با وبلاگ ها به کار می رود.این قالب ها بیشتر بر روی یک طرح متمرکز می شوند و عملکرد کمتری دارند.
2- قالب های نرم افزاری اولیه : که به طور گسترده در برنامه های کاربردی وب به عنوان یک نرم افزار طولانی از قالب های پیش فرض استفاده می شود.قابلیت های بیشتری را نسبت به قالب های پیش فرض دارند . ما به راحتی می تونانیم یک قالب پیش فرض را به قالب های نرم افزاری اولیه سفارشی سازی کنیم.
3- قالب های نرم افزاری پیشرفته : که معمولاً برای نرم افزارهای پیشرفته ی تحت وب استفاده می شوند. سختی این کار برای تبدیل قالب پیش فرض به یک قالب نرم افزاری پیشرفته می باشد و از این رو بهتر است که به تنهایی انتخاب شود.

قالب های پیچیده و قالب های نرم افزاری مبتدی نشابهات فراوانی با یکدیگر دارند. اساساً ما یک لیست از نوشته ها ،تک نوشته ها ،مجموعه ها،برچسب ها، بایگانی ها و برگه هایی در یک سایت معمولی قالب پیش فرض داریم.
می توانیم مورد مشابهی در فضای متفاوت در کنار قالب نرم افزاری تجربه کنیم.بیشتر قالب های نرم افزاری اولیه به وسیله ی گسترش این خصوصیات ساخته می شوند.
برای مثال، پیشنهاد می شود قالب های نرم افزاری زیر را بررسی کنید :

قالب classipress : در این قالب ،تبلیغات طبقه بندی شده ای در نوشته ها و تمامی لایه های پیش فرض وجود دارد که تبلیغات طبقه بندی شده به جای نوشته های معمولی استفاده می شود.

قالب jobroller : نوشتن و جایگزین کردن به وسیله ی مشاغل و تمامی ویژگی های باقی مانده که به نظر می رسد مشابه با شغل های مرتبط،برچسب ها و .. باشد.

قالب Academy : در این قالب، نوشته ها به وسیله ی دوره هایی جایگزین خواهند شد.

بیشتر قالب های نرم افزاری در رده هایی با نوشته های معمولی و صفحاتی که توسعه یافته برای ساخت یک قالب متمرکز برای دامنه های خاصی ایجاد شده است.استفاده از داده های اضافی یک تفاوت اولیه می باشد.
با نگاهی به شباهت ها، در حال حاضر می توانیم به تغییرات دو قالب نرم افزاری نسبت به پیش فرض بپردازیم.

میزان استفاده از داده های سفارشی بسیار بالا است؛
قالب های نرم افزاری ممکن است نیازمند جداول پایگاه داده برای ذخیره اطلاعات سفارشی باشند؛
ساختار و طرح ممکن است از قالب های پیش فرض متفاوتی استفاده شود؛
نوار کناری و دیدگاه بخش هایی هستند که در قالب نرم افزاری دارای محدودیت می باشند؛
قالب های نرم افزاری مشاغل، یک پنل تنظیمات پیشرفته یا صفحه های تنظیمات جداگانه ای برای کار کردن با اطلاعات سفارشی است.

نمونه های عملی از قالب های نرم افزاری :

The Navigator :
یک قالب که براساس دایرکتوری بنا شده می باشد که برای مشخص کردن موقعیت ها با ساختار نقشه ی گوگل ایجاد شده است.

ax-1

 

Clipper :
سیستم مدیریت کوپن یا کالابرگ برای وردپرس می باشد؛

ax-2

 

projectpress :
این قالب برای معرفی مدیریت عمومی پروژه در وردپرس می باشد ؛

ax-3

 

Tour operator :
این قالب یک سیستم رزرو برای آژانس های مسافرتی می باشد ؛

ax-4

 

Publisher :
سیستمی برای نمایش و مدیریت محصولات دیجیتالی برای نویسندگان کتاب و ناشران محصول دیجیتالی می باشد؛

ax-5

 

مزایا و معایب قالب های نرم افزاری

مزایا :
تمامی خصوصیات ایجاد شده در تم وجود دارد بنابراین نیاز به پشتیبان برای توسعه دهنده وجود ندارد؛
سطوح کاربری با یک طراحی ویژه برای یکی کردن دامنه های تجاری طراحی شده اند؛
قابلیت های نرم افزاری در آن بسیار دیده می شود و به کار گرفته شده است.

معایب :
معمولاً کاربران تمایل به تعویض قالب خود دارند اما تعویض قالب های نرم افزاری پیچیده است و شما نمی توانید انتظار داشته باشید که هر زمان اراده کنید می توانید قالب را تعویض نمایید؛
بیشتر پلاگین هایی که به صورت پیش فرض در قالب ها ایجاد می شوند، کارکرد آنها سخت می باشد؛
گاهی اوقات،قالب های نرم افزاری با استفاده از جداول پایگاه داده،تعریف داده ها و توابع توسعه داده شده اند.به این منظور بدون دانش از این قالب ها بسیار اجرای آن ها دشوار است.

موفق و سربلند باشید!

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.