برای طراحی لوگو چه باید کرد؟

طراحی لوگو طراحی لوگو

لوگوی شما چهره ی کمپانی شماست و نشانی است که مشتریان شما، رقبا و هر کس دیگری از امروز تا به همیشه شما با را دیدن آن لوگو به یاد می آورد. نمیخواهیم به شما استرس بدهیم اما باور کنید که این لوگو باید بهترین باشد. طراحی یک لوگوی شیک، منحصر به فرد و بامعنی کار ساده ای نیست و ایده های طراحی لوگو به سادگی به ذهن خطور نخواهند کرد.

اما خوشبختانه ما در این مقاله چندین نکته در مورد همفکری برای طراحی لوگویی که نظر مشتریان را جلب کند و رقبا را از سر راه کنار بزند و شما را یکی از مدعیان محصول و خدمات خود کند، به شما ارائه داده ایم. این نکات شما را به مسیر شهرت راهنمایی میکنند.

نکته ی اول: تمامی قوانین همفکری را رعایت کنید.

طراحی لوگو
طراحی لوگو

پروسه ی همفکری برای طراحی لوگو مانند پروسه ی همفکری برای پیدا کردن طرح کلی یک مقاله، برنامه ی تجاری و یا نام یک برند جدید است. در انجام تمامی این کارها باید قوانین را رعایت کنید.

قوانین همفکری کدامند؟

ایده های خود را در ذهنتان نگه ندارید.

اگر ایده ای دارید، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. در طی جلسه ی همفکری خود را سانسور نکنید. در این جلسه تمامی افکار خود در مورد موضوع جلسه را با دیگران شریک شوید.

تمامی ایده ها را بنویسید.

تمامی ایده هایی که به ذهنتان میرسد، حتی اگر مسخره، احمقانه و به دردنخور هستند، را یادداشت کنید. در جلسه ی همفکری باید لیستی از ایده های خود ارائه دهید. حتی ایده ای را که به نظرتان بدترین ایده ی ممکن است، یادداشت کنید. گاهی اوقات بدترین ایده ها باب سخن را باز کرده و به بهترین نتایج منتهی میشوند.

زمان مناسب را انتخاب کنید.

فکر کردن به لوگو را به زمانی که ذهن خلاقتان فعال است، موکول کنید؛ مهم نیست این زمان بعد از صبحانه است و یا پیش از خواب. هر زمان که ذهنتان خلاق و هوشیاری بود، به سراغ لیست ایده ها بروید. اما مطمئن باشید که ده دقیقه پس از غذا خوردن تا سر حد انفجار زمان مناسبی برای فکر کردن در مورد لوگو نیست!

به ایده های خود فرصت رشد بدهید.

زمانی که تمامی ایده ها را یادداشت کردید، برای مدتی به آنها فکر نکنید. لیست خود را برای 24 ساعت کنار گذاشته و به ایده ها فکر نکنید. بعد از مدتی دوباره به آنها دقت کنید، بسیاری نکات جدید به ذهنتان خواهند رسید.

نکته ی دوم: در مورد برند خود شفاف سازی کنید.

لوگوی آجیل خشکبار انرژیک
لوگوی آجیل خشکبار انرژیک

اگر میخواهید لوگویی طراحی کنید که معرف برند شما باشد، باید در مورد برند خود شفاف سازی کنید. داستان پشت برند ما چیست؟ ماموریت شما چیست؟ اهداف شما کدامند؟

اگر پاسخ این سوالات را نمیدانید اشکالی ندارد. با کمک روش های زیر پاسخ ها به دست می آیند:

لیستی از صفاتی که معرف برند شما هستند، تهیه کنید.

آیا شما به روز، شیک و پیشرفته هستید؟ یا دوستانه، پرانرژی و قابل دسترس؟ مجموعه ای از صفت هایی را که معرف برند شما هستند، آماده کنید. حدود 25 تا 30 صفت بنویسید و سپس آنها را به 5 صفت اصلی که حس میکنند کاملا معرف شما هستند و میتوانید برای طراحی لوگو از آنها کمک بگیرید، خلاصه کنید.

یک لیست از لغاتی را که میخواهید برند شما بر طبق آنها شناخته شوند، آماده کنید.

آیا میخواهید مردم شما را یک برند خلاق ببینند؟ و یا آیا تمایل دارید در ذهن مردم برندی صادق و قابل اعتماد باشید؟ به تصویر مورد نظر خود در ذهن مشتریان فکر کنید – اینگونه برند خود را بهتر میشناسید.

از احساساتی که میخواهید در مردم ایجاد کنید، لیستی تهیه کنید.

میخواهید زمانی که مردم لوگوی شما را دیدند، چه احساسی به آنها دست بدهد؟ آیا میخواهید هیجان زده و پر انرژی شوند؟ و یا میخواهید به آنها حس آرامش تقدیم کنید؟ احساساتی که می خواهید در مشتریان و مخاطبان ایجاد کنید، نکات مهمی در مورد ماموریت و اهداف برند شما به شما خواهند گفت.

لوگوهای جذاب
لوگوهای جذاب

نکته ی سوم: طراحی المان های لوگو باید بیانگر داستان برند شما باشد.

زمانی که در مورد برندتان شفاف سازی کردید، وقت طراحی لوگو و بیان داستان خودتان است.

اما از کجا متوجه شوید که چه المان های طراحی مناسب برند شما هستند؟

بهتر است که یک برد داشته باشید و تمامی ایده ها را روی آن بچسبانید.

با استفاده از این برد میتوانید تمامی ایده های جذاب – در مورد رنگ و یا طرح – را کنار هم بچینید. سپس میتوانید به دنبال نشانه ها بگردید؟ رنگ آبی از بقیه بیشتر است؟ این یعنی حتما باید در طراحی لوگو از رنگ آبی استفاده کنید. طراحی وینتج به چشمتان میخورد؟ پس باید لوگویی بر طبق سبک وینتیج داشته باشید.

بهتر است ایده هایی که روی برد میچسبانید، الهام گرفته از ذهن همگان و مرتبط به همگان باشند. اینگونه میتوانید به المان های طراحی مربوط به خودتان دست پیدا کنید. این ایده باید شامل موارد زیر باشند:

نوع لوگو

اگر ایده ی خاصی چندین بار روی برد تکرار شده است یعنی باید برای طراحی لوگو در مسیر همین ایده پیش بروید. اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در مورد لوگوها و لوگوهای متناسب با برند خود به دست بیاورید، مقاله ی “7 نوع مختلف از لوگوها” را مطالعه کنید.

تایپوگرافی (برای مثال فونت)

فونت منتخب برای لوگو میتواند معرف برند نیز باشد. به تایپوگرافی موجود روی برد دقت کنید، متوجه میشوید که فونت میتوانید تم و نوع کار شما را معرفی کند، پس فونت مورد نظر برای برندتان را به دقت انتخاب کنید. فونت های گردتر حسی صمیمی دارند، فونت های شکسته کاملا غیر رسمی هستند و فونت های پررنگ (بولد) لحنی جدی و رسمی دارند.

رنگ

رنگ از اهمیت زیادی برخوردار است. رنگ های زیادی که از بقیه بیشتر به چشم بیایند، روی برد شما موجود نیستند. به این رنگ ها توجه کنید. رنگ های موجود روی لوگو تاثیر زیادی روی مخاطب میگذارند و میتوانند احساسات، عواطف و اعمال خاصی در ایشان ایجاد کنند. میخواهید اعتماد مخاطب را جلب کنید؟ پس از رنگ آبی به عنوان رنگ اصلی استفاده کنید. آیا میخواهید مخاطبان شما را به عنوان یک برند شیک بشناسند؟ از سیاه و یا طوسی استفاده کنید. آیا میخواهید مردم را به خرید بیشتر ترغیب کنید؟ قرمز برای رسیدن به این هدف مناسب است.

استایل

لوگوی مینیمالیست
لوگوی مینیمالیست
طراحی وینتیج
طراحی وینتیج
لوگوی ساده
لوگوی ساده

استایل کلی لوگو به اندازه تک تک المان های آن مهم است. استایل لوگوی شما می تواند به برقراری ارتباط با شخصیت برند شما کمک کرده و به مشتریان اجازه دهد تا خدمات و محصولات شما را بشناسند.

به تصاویر و گرافیک های روی برد نگاه کرده و تم ها را یادداشت کنید. تصاویر زیادی از دهه های 50 و 60 دارید؟ پس بهتر است یک لوگو با طراحی وینتج داشته باشید. برند شما الهام گرفته از وسایل مدرن و شیک است؟ از مینیمالیسم برای نمایش این مدرن بودن استفاده کنید. برد شما پر از تصاویر آخرین گجت ها و تکنولوژی هاست؟ یک طراحی ساده – که از ویژگی های پیچیده ی طراحی مانند شیب ها، سایه ها و عناصر سه بعدی برای نمایش برند شما استفاده نمیکند – را امتحان کنید. (این سبک در پنج سال گذشته سبک مورد علاقه ی دنیای فناوری بوده است).

نکته ی چهارم: از تمامی اعضای گروه کمک بخواهید.

ایده های جذاب در محیطی بسته به ذهن ما نمیرسند. افراد متفاوت از جنبه های متفاوت به یک موضوع نگاه میکنند و اینگونه اگر برای لوگو همفکری شود، ایده های زیادی ارائه میشوند.

سعی کنید افراد از بخش های مختلف را وارد جلسه ی خود کنید؛ ایده های افراد مشغول در دایره ی بازاریابی متفاوت از ایده های حسابداران و افراد مشغول در زمینه ی خدمات مشتری است. جمع آوری تفکرات متفاوت به شما دیدی متفاوت از برند و در نتیجه لوگو خواهد داد.

انفرادی فعالیت میکنید؟ مشکلی نیست! هنوز هم افراد زیادی هستند که می توانید برای طراحی لوگوی خود از ایده ی آنها کمک بگیرید. به سراغ گروه هایی که عضو آنها هستید بروید، برای مثال گروه های همفکری و یا گروه های صنعتی فیسبوک، و از همگروهی ها درخواست کمک کنید. اگر مربی دارید، از وی درخواست کمک کنید. از هر پیمانکاری – مانند دستیار مجازی یا طراح وب – که با او کار می کنید، در مورد لوگوی تجاری خود نظر بخواهید.

اگر واقعا به کار گروهی علاقه ای ندارید، از اعضای خانواده و یا دوستانتان که در زمینه ی مارکتینگ و تجارت سررشته دارند کمک بگیرید. ایشان میتوانید به شما ایده های متفاوت از ایده های خودتان ارائه دهند.

نکته ی پنجم: به تمامی نکات ظریف توجه کنید.

زمانی که برای طراحی لوگو همفکری میکنید، به کاربرد لوگوی خود نیز توجه کنید. از تمامی وسایل و مناطقی که قرار است لوگوی شما روی آنها نصب شود – مانند وبسایت، بروشورهای بازاریابی و محصولات تولیدی –  لیستی تهیه کنید. مطمئن شوید که طراحی لوگوی شما روی همه ی این وسایل و مناطق قابل استفاده است و محدود به تعدادی از آنها نیست.

مطلع شدن از محل استفاده از لوگو، پروسه ی طراحی لوگو را ساده میکند. برای مثال، اگر قرار است لوگوی شما روی خودکار چاپ شود، باید طراحی لوگو در مقیاس کوچک را نیز امتحان کنید.

نکته ی ششم: برای الهام گرفتن در مورد طراحی لوگو، از ایده ی رقبا نیز کمک بگیرید.

برترین برند رقیب را بیابید. دوست دارید به کدام یک از رقبا شبیه شوید؟ سپس به لوگوی خود نگاه کرده و سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • چه نوع طراحی لوگو متناسب است؟
  • کدام مناسب نیست؟
  • چگونه میتوان یک ایده را روی لوگو به کار برد و در عین حال منحصر به فرد ماند؟

برای مثال، شما قصد باز کردن یک تجارت الکترونیک در زمینه ی محصولات کودکان را دارید. اگر به لوگوی رقبا نگاه کنید متوجه میشوید که بیشتر آنها در طراحی لوگوی خود از رنگ های پاستیلی استفاده کرده اند. تصاویر کارتونی نیز در لوگوی اغلب آنها به چشمی میخورد. بهتر است شما نیز در لوگوی خودتان از این المان ها استفاده کنید. از همان رنگ ها و یا طرح های تکراری استفاده نکنید، فقط از ایده ی ایشان الهام بگیرید.

نکته ی هفتم: خودتان را جای مخاطبان بگذارید.

زمانی که مشغول طراحی لوگو هستید، خودتان را جای مخاطبان بگذارید و به لوگو از دید ایشان، یعنی مشتریان محصولات و خدمات خود، نگاه کنید.

تصور کنید که شما فردی در بین مشتریان خود هستید، سپس با همفکری لیستی از موارد مهمی که برای کمپانی شما ارزشمند هستند، تهیه کنید. آیا می خواهید شرکت شما قابل اعتماد باشد و خدمات با کیفیت بالا به مشتری ارائه دهد؟ آیا می خواهید برندتان شیک و جذاب باشد و وضعیت موجود را به چالش بکشد؟

لوگوی زیبا
لوگوی زیبا

نکته ی هشتم: به دنبال فرصت هایی برای ارسال پیام های مخفی باشید.

گاهی اوقات بهترین طراحی لوگو همانی نیست که دفعه ی اول به ذهنتان میرسد؛ برای مثال به لغت FedEx و ترکیب سه حرف میانی نگاه کنید، این ترکیب شیب دار نشان دهنده ی ارسال محصولات به مناطق مورد نظر شماست؛ و یا به – موجود در لوگوی آمازون که شبیه به یک لبخند است دقت کنید، این دش نشان دهنده ی تجربه ی مثبت مشتریان آمازون است.

از ارزش های ثبت برند خود لیستی تهیه کنید. آیا سرعت و کارایی برای شما مهم است؟ و یا تمرکز برند شما روی صمیمیت و در دسترس بودن است؟ برای پیدا کردن تمامی اهداف و ارزش های برند خود همفکری کنید، سپس همه ی آنها را یادداشت کرده و در اختیار طراح بگذارید. این اهداف و ارزش ها به طراح ایده داده و او میتواند به نوعی از این اهداف در طراحی لوگو استفاده کند.

نکته ی نهم: به طراح خود ایمان داشته باشید.

زمانی که در مورد اهداف کمپانی همفکری کردید، استایل و تصاویر مورد نظر را انتخاب کردید، محصول مورد نیاز کاربر را پیدا کردید، وقت پیدا کردن طراح و سپردن کارها به او میرسد. میتوانید برای طراحی لوگوی خود یک رقابت برگزار کنید، اما اگر دوست دارید مستقیما با یک فرد در تماس باشید، از پیدا کردن فرد مناسب اطمینان حاصل کنید. زمانی که فرد مورد نظرتان را پیدا کردید، به او اعتماد کنید. شغل او تبدیل متن به تصویر است. شاید او بتواند به شما لوگویی ارائه دهد که هیچوقت تصورش را هم نمیکردید. اگر اینگونه شود که عالی است!

با کمک گرفتن از این هفت نکته میتوانید لوگویی طراحی کنید که محصولتان را بین مشتریان معروف کند.

بعد از طراحی لوگو میتوانید برای طراحی ست اداری و سایر موراد مورد نیاز محصول و خدمات خود اقدام کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.