ووکامرس یا پرستا شاپ؟ کدامیک را انتخاب کنیم؟

امروزه درصد زیادی از افراد بصورت هفتگی خرید اینترنتی انجام می‌دهند و این نشان از میزان اهمیت و رشد فروشگاه‌های اینترنتی دارد.
در گذشته تعداد سیستم‌های فروشگاه‌ ساز بسیار محدود بود و کاربران مجبور به انتخاب از میان همان تعداد محدود بودند که به مراتب شاید نمی‌شد خیلی با آن‌ها مانور داد و آنچه طبق خواسته افراد بود، ایجاد کرد. اما در حال حاضر فروشگاه سازهای حرفه‌ای زیادی روی کار آمدند که مقایسه را برای ما بسیار سخت می‌کنند. پرستاشاپ یک سیستم فروشگاه ساز بوده که به کمک آن می‌توانید فروشگاه اینترنتی خود را بنا کنید و از سوی دیگر ووکامرس نیز افزونه‌ای وردپرسی است که امکان ساخت فروشگاه اینترنتی را برای ما فراهم می‌کند. هر کدام مخاطبان خاص خود را دارند و دارای ویژگی‌های زیادی هستند. در این میان دوستان زیادی درباره این دو سوال می‌کنند و تمایل دارند بدانند ووکامرس یا پرستا شاپ ؟ کدام را انتخاب کنند تا نتیجه بهتری عایدشان شود. اگر شما هم در این گروه قرار دارید با ما همراه باشید…

ووکامرس یا پرستاشاپ ؟

مسلما برای اینکه بتوان به سوال شما پاسخ مناسب و منطقی داد، باید این دو سیستم فروشگاه‌ساز را با هم مقایسه کنیم. اما همیشه قبل از مقایسه باید کمی درباره هر کدام بصورت مجزا توضیحاتی ارائه کنیم و تاریخچه‌ای را با هم بررسی کنیم تا این مقایسه ساده‌تر و مفیدتر واقع شود.

افزونه ووکامرس

woocommerce- افزونه ووکامرس
افزونه ووکامرس

ووکامرس افزونه‌ای‌ رایگان است که در سال 2011 توسط تیم WooTheme ایجاد شد. سپس در سال 2015 توسط شرکت Automattic که مالک وردپرس است، خریداری شد. در حال حاضر ووکامرس فروشگاه‌ساز بسیار محبوبی است که در کل جهان از آن استفاده می‌شود و میلیون‌ها طرفدار دارد. جالب این است که ووکامرس اصلا یک سیستم مجزا نیست و بصورت کاملا ساده روی وردپرس قابل نصب بوده و آن را تبدیل به یک فروشگاه اینترنتی می‌کند. حتی جالب‌تر اینجاست که شما در کنار هر نوع سایتی که دارید، می‌توانید فروشگاه خود را نیز راه‌اندازی کنید.

وردپرس را که دیگر همه ما می‌شناسیم. یکی از قدرتمند‌ترین سیستم‌های مدیریت محتواست که بنا به ویژگی‌های خوبی که دارد، طرفداران فراوانی داشته و محبوبیت و شهرت عجیبی دارد. حال تصور کنید، با یک افزونه ساده، آن را تبدیل به فروشگاه آنلاین کنید؛ مسلما بسیار موفق خواهید بود. در کنار همه این‌ها ووکامرس با اینکه افزونه است، اما افزونه‌های زیادی هم دارد. شما با کمک این افزونه‌ها می‌توانید فروشگاه اینترنتی را تکمیل کرده و هر امکانی که بخواهید به آن اضافه کنید.

پرستاشاپ

پرستاشاپ
پرستاشاپ

پرستاشاپ نیز یک سیستم open source یا همان متن‌باز است که بصورت یک سیستم فروشگاه‌ساز رایگان قابل دانلود و استفاده است. این فروشگاه‌ساز در سال 2005 در فرانسه رونمایی و خلق شد و در حال حاضر 250000 فروشگاه آنلاین از آن استفاده کرده و بیشترین دلیل محبوبیت آن به خاطر داشبورد کاملا بصری و عملکرد پیش‌فرض قوی آن است. سیستم محبوبی است و کار کردن با آن تقریبا ساده بوده و نباید مشکلات زیادی برای کاربران در حین استفاده، ایجاد کند. از این‌رو استفاده روزانه آن ساده بوده و مشتریان تجربه خوبی از خرید و کار با سایت فروشگاهی خواهند داشت.

پرستاشاپ امکان افزودن محصولات به تعداد نامحدود را داشته و از این بابت جای هیچگونه نگرانی نیست. در واقع این امر بسیار مهم بوده و امکان گسترش فروشگاه را به شما می‌دهد.
دارای سیستم مدیریت قوی برای محصولات و موجودی و سهام است و جالب‌تر از همه اینکه امکان مدیریت چندین فروشگاه اینترنتی در آن امکان‌پذیر است. همچنین در صورت نیازمندی به افزونه‌ها و امکانات بیشتر می‌توانید از مارکت‌پلیس رسمی پرستاشاپ استفاده کنید.

در همین‌جا متوجه یک تفاوت ووکامرس با پرستاشاپ که کاملا واضح است می‌شویم؛ اینکه ووکامرس تنها یک افزونه است اما پرستاشاپ یک سیستم منحصر به فرد است. تا اینجای کار نظرتان چیست؟

اصول ابتدایی

vs rules- اصول اولیه
بررسی اصول و قوانین اولیه

اصول ابتدایی در ووکامرس

  • ووکامرس یک افزونه وردپرسی است که برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی کامل به همراه تمامی امکانات رایگان ارائه شده است.
  • به وبسایت‌های شرکتی، خبری، وبلاگی و… ، امکان ساخت فروشگاه اینترنتی را در کنار خود می‌دهد.

اصول ابتدایی در پرستاشاپ

  • پرستاشاپ صرفا تنها یک سیستم فروشگاهی و تجاری است که به کسب و کارهای کوچک و بزرگ امکان فروش آنلاین می‌دهد.
  • امکان افزودن صفحات ایستا و اضافه کردن بلاگ در آن به کمک ماژول‌های رایگان وجود دارد.

با این حال آیا این دو سیستم عملکردی یکسان دارند؟ به نظر شما ووکامرس یا پرستاشاپ ؟ کدام گزینه برایتان قابل قبول است؟ هنوز برای تصمیم‌گیری زود است. صبر کنید…

سرعت عملکرد

speed- سرعت عملکرد ووکامرس
سرعت عملکرد ووکامرس

سرعت عملکرد در ووکامرس

  • در ابتدای کار سرعت خوبی دارد اما اگر از افزونه‌ها و امکانات آن به درستی و بصورت استاندارد استفاده نکنید، مسلما با مشکل افت سرعت مواجه می‌شوید. پس همه چیز بستگی به انتخاب درست و کارشناسانه شما دارد.
  • افزونه‌  WP Super Cache  انتخاب به جایی برای افزایش سرعت ووکامرس است.

سرعت عملکرد در پرستاشاپ

  • پرستاشاپ سیستم کش قدرتمندی ندارد به همین دلیل افت سرعت در آن دیده می‌شود.
  • ماژولی به نام Memcached موجود است که برای استفاده از آن نیاز به راهنما و پشتیبان دارید.
  • کدهای موجود در پرستاشاپ ویژگی‌های بسیار ساده‌ای دارند و به همین دلیل کمی بر سرعت سایت تاثیر مثبت می‌گذارد.

اصول طراحی 

web design- طراحی سایت
اصول طراحی سایت ها

اصول طراحی در ووکامرس

در طراحی قالب…

  • وقتی صحبت از قالب می‌شود اولین سیستمی که به ذهن می‌آید، وردپرس است. به علت اینکه تنوع و ازدیاد قالب‌های آن بسیار است. در حال حاضر قالب‌های فروشگاهی وردپرس فراوانی روی کار آمده‌اند که کار را برای شما آسان می‌کنند. حتی اکثر قالب‌های موجود که فروشگاهی نیستند هم با ووکامرس سازگارند و می‌توان در کنار آن‌ها یک فروشگاه اینترنتی بنا نهاد.
  • قالب‌های فروشگاهی وردپرس به دو صورت کاملا رایگان و پرمیوم در دسترس است که می‌توانید با توجه به نیاز خود آن‌ها را انتخاب کنید.

در پیاده سازی…

  • ووکامرس به علت متن‌باز بودن، قابل ویرایش است. پس هر بخشی را بخواهید می‌توانید تغییر دهید زیرا این سیستم کاملا متن باز است.
  • معمولا پوشه‌ای با عنوان woocommerce در قالب موجود است که می‌توانید آن را نیز به راحتی تغییر دهید و ویرایش کنید.

در واکنش‌گرایی…

  • در حال حاضر تمامی قالب‌های فروشگاهی و غیرفروشگاهی وردپرس واکنش‌گرا هستند.

اصول طراحی در پرستاشاپ

در طراحی قالب…

  • پرستاشاپ نیز دارای قالب‌های متعددی است که در مارکت‌ها مخصوصا مارکت رسمی پرستاشاپ یافت می‌شود. البته تعداد قالب‌های رایگان و متنوع آن کم است و بیشتر قالب‌های پرمیوم موجود است.

در پیاده سازی…

  • دارای یک فریم ورک هوشمند بوده و چنانچه اطلاعات کمی در حوزه اچ تی ام ال و سی اس اس داشته باشید به راحتی می‌توانید آن را ویرایش کنید.
  نحوه تنظیم بازارسال تماس تجاری از وب سایت وردپرسی

در واکنش‌گرایی…

  • می‌توانید تنظیمات چندمنظوره را انجام دهید. یعنی برای حالت موبایل و … سایت را واکنش‌گرا سازید.
  • قادر به استفاده از قالبی مجزا برای حالت موبایل خواهید بود.

در حال حاضر نظر شما در مورد ووکامرس یا پرستاشاپ چیست ؟ صبر کنید. شاید نظرتان تغییر کرد.

هزینه‌ها

cost- هزینه‌های فروشگاه اینترنی
هزینه‌های فروشگاه اینترنی

هزینه‌ها در ووکامرس

  • افزونه ووکامرس کاملا رایگان است و بدون پرداخت هزینه می‌توانید آن را دانلود کرده و روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس نصب کنید.
  • افزونه‌ها و قالب‌های موجود برای آن نیز هم بصورت رایگان و هم پرمیوم موجودند. چنانچه بخواهید حرفه‌ای‌تر عمل کنید، می‌توانید از افزونه و قالب پرمیوم استفاده کنید. در غیراینصورت این قول را به شما می‌دهم که بدون پرداخت هزینه هم می‌توانید فروشگاه اینترنتی پیاده‌سازی کنید.

هزینه‌ها در پرستاشاپ

  • پرستاشاپ نیز یک سیستم رایگان است که شما می‌توانید آن را بدون پرداخت هزینه دریافت کنید.
  • افزونه‌ها و قالب‌هایی که بصورت رایگان دارد، زیاد خوشایند نیست و بهتر است برای اینکه امکانات خوبی را فراهم کنید، قالب و افزونه مورد نظر را خریداری کنید.

در این بخش شاید کمی دلسرد شده باشید و نتوانید بین ووکامرس یا پرستاشاپ یکی را انتخاب کنید اما نگران نباشید و با ما همراه باشید.

مدیریت موجودی انبار

stock- موجودی انبار
موجودی انبار

موجودی انبار در ووکامرس

  • ووکامرس مدیریت خوبی برای بخش موجودی انبار دارد.
  • بعضی افزونه‌ها در ووکامرس مثل افزونه WooCommerce Stock Manager موجود است که می‌توان به کمک آن موجودی انبار را بصورت کامل در دست گرفت و نظارت کرد.

موجودی انبار در پرستاشاپ

  • سیستم مدیریت موجودی در پرستاشاپ قوی‌تر عمل می‌کند و بصورت کاملا منحصر به فرد است.

بازاریابی درون سایت

marketing- بازاریابی درون سایت
بازاریابی درون سایت

بازاریابی درون سایت در ووکامرس

تخفیف‌های خودکار…

  • برای ارائه تخفیفات در ووکامرس، افزونه‌های متعددی موجود است اما اینکه به صورت خودکار تخفیفی ارائه شود تنها حالت ساده‌ای دارد که انعطاف‌پذیر نیست.

سیستم نظرات برای محصول…

  • ووکامرس امکان استفاده از امتیازدهی ستاره‌ای را همراه با ارسال دیدگاه برای کاربران فراهم می‌کند.
  • این گزینه تاثیر مثبتی روی سئوی فروشگاه اینترنتی دارد.

بازاریابی درون سایت در پرستاشاپ

تخفیف‌های خودکار…

  • بخشی برای قوانین هزینه‌ها در این سیستم موجود است که می‌توان امکان تخفیفات را ایجاد کرد.
  • امکان تخفیف به صورت شرطی وجود دارد. مثلا اگر 2 محصول بخرید 1 عدد رایگان دریافت خواهید کرد.

سیستم نظرات برای محصول…

  • با کمک ماژولی در این سیستم می‌توانید امکان کامنت‌گذاری و رای دادن را فراهم کنید.
  • برای اینکه بتوانید مخاطبان فعال زیادی جذب کنید باید از ماژول استفاده کنید.

امنیت سیستم‌های فروشگاهی

security- افزایش امنیت
امنیت فروشگاه های اینترنتی

امنیت در ووکامرس

  • برای اینکه امنیت فروشگاه اینترنتی حفظ شود باید امنیت وردپرس را تامین کنیم. مثلا قالب و افزونه‌های نال شده استفاده نکنیم، از افزونه و قالب‌های منقضی شده استفاده نکنیم و در نهایت از افزونه‌ای استاندارد و قوی برای حفظ ایمنی سایت خود کمک بگیریم.
  • وردپرس و ووکامرس خود را همیشه بروزرسانی کنید زیرا بصورت منظم توسط تیم توسعه بروز می‌شوند و این بزرگ‌ترین مزیت ووکامرس است.

امنیت در پرستاشاپ

  • در پرستاشاپ نیز از آخرین نسخه استفاده کنید.
  • در پرستاشاپ پسوند قالب‌ها با tpl. مشکل ساز است و باعث دسترسی هکرها می‌شود.
  • بهترین گزینه برای حفظ امنیت در پرستاشاپ رمزگذاری فایل htaccess. است.

هم اکنون نظر شما چیست؟ ووکامرس یا پرستاشاپ ؟

بهینه سازی (SEO)

seo- بهینه سازی فروشگاه اینترنتی
بهینه سازی فروشگاه اینترنتی

بهینه‌سازی در ووکامرس

  • در ووکامرس با کمک افزونه Yoast SEO به راحتی می‌ توان فروشگاه اینترنتی را بهینه کرد.
  • افزونه‌های جانبی برای بهینه‌سازی تصاویر، محتوا و… وجود دارد که کمک شایانی به عملکرد شماست.

بهینه‌سازی در پرستاشاپ

  • ماژولی برای بهینه سازی یافت نشد. باید متخصص سئویی در نظر بگیرید و امور بهینه سازی را به او بسپارید.

پشتیبانی

support- پشتیبانی از فروشگاه های اینترنتی
سیستم پشتیبانی از فروشگاه‌سازها

پشتیبانی در ووکامرس

یکی از مزیت‌های برتر ووکامرس بروزرسانی است. زیرا در هر بروزرسانی تعداد زیادی باگ و مشکلات متعدد رفع شده و شما دیگر با مشکل جدی مواجه نخواهید شد. همین امر خود یک پشتیبانی فوق‌العاده در ووکامرس است. از طرفی به عنوان کاربر می‌توانید مشکلات خود را به تیم توسعه انتقال دهید و در وبسایت اصلی ووکامرس، تماس با تیم wooThemes و … مشکلات را مطرح کنید تا بررسی و حل شود.

همچنین متخصصین در همیار وردپرس تا جای ممکن و طبق تخصص خود می‌توانند مشکلات شما را پاسخ دهند. فقط کافیست در بخش‌های مربوطه سوال خود را در دیدگاه‌ها مطرح کنید.

پشتیبانی در پرستاشاپ

پرستاشاپ نیز سیستم بروزی است اما متاسفانه پشتیبانی و جایگاهی برای اینکه مشکلات خود را مطرح کنید، ندارد. اگر با مشکلی مواجه شدید باید به انجمن‌های مربوطه مراجعه کرده و از افراد سوال کنید. یافتن پاسخ مناسب در بین سوالات متعدد کار دشواریست و طبیعتا شما را سردرگم می‌کند.

در این بخش اگر بخواهیم بگوییم برنده میدان ووکامرس یا پرستاشاپ است، مسلما ووکامرس را انتخاب می‌کنیم.

ویژگی‌ها

ویژگی‌های ووکامرس

ویژگی بسیار مشخصی که ووکامرس یا وردپرس دارد، این است که شما همین که بخواهید امکانی به فروشگاه خود اضافه کنید، معمولا بدون برو برگرد آن را بصورت یک افزونه یا یک قطعه کد پیدا می‌کنید. این نشان از آزادی عمل و امکانات فوق‌العاده‌ایست که کاربران را ترغیب به استفاده از این افزونه می‌کند.
ووکامرس به شما امکان فروش محصولات فیزیکی و مجازی را می‌دهد. بعلاوه می‌توانید فروشگاه فروش با واسطه یا فروش وابسته را نیز راه‌اندازی کنید. برای بیشتر افزونه‌های درگاه پرداخت سازگار است. فقط کافیست درگاه‌های بانکی بصورت افزونه برای آن محیا باشند.

ویژگی‌های پرستاشاپ

پرستاشاپ به ما اجازه افزودن تعداد بی‌شماری محصول، تصویر، دسته بندی و ویژگی محصول را می‌دهد. امکان مدیریت انبار و موجودی در آن وجود دارد و امکان پرداخت نیز کمی سخت‌تر از ووکامرس انجام می‌شود.

نتیجه نهایی

الان تقریبا وقت آن رسیده که مقایسه خود را انجام دهید و ببینیم تفاوت ووکامرس با پرستا شاپ در چیست و بهتر است کدام را انتخاب کنیم. نظر شما را به جدول رتبه‌های زیر جلب می‌کنم:

تفاوت ووکامرس با پرستاشاپ
تفاوت ووکامرس با پرستاشاپ

بد نیست آماری از ووکامرس و سایر فروشگاه‌سازهای جهان را نیز مشاهده کنید:

CMS diffrence
آمار مشخصی از سیستم های فروشگاهی

امیدوارم با اطلاعاتی که در اختیار شما قرار دادیم، بتوانید بهترین گزینه را برای ساخت فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید. ووکامرس یا پرستا شاپ هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند که با توجه به این موارد می‌توانید تصمیم درستی را بگیرید. ولی یادتان باشد همین حالا زمان بگذارید و تصمیم درست بگیرید، زیرا اگر بعد از مدتی متوجه تغییراتی شدید و تصمیم به تعویض گرفتید، مطمئنا با کابوس بدی مواجه می‌شوید.

اگر علاوه بر اطلاعاتی که در اختیارتان گذاشتیم، نظر دیگری دارید؛ یا می‌خواهید تصمیم خود را با ما به اشتراک بگذارید، با کمال میل از بخش دیدگاه‌ها منتظر نظراتتان هستیم.

منابع:

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.