روش‌های تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت

تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت

امروزه یکی از متداول‌ترین و سریع‌ترین راه‌های طراحی سایت استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا می‌باشد. سیستم‌های مدیریت محتوا ابزارهایی تحت وب هستند که به شما اجازه طراحی سایت بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی را ‌می‌دهند. اما تشخیص اینکه کدام از یک سایت‌هایی که به آنها مراجعه می‌کنید برای طراحی خود از سیستم مدیریت محتوا استفاده کرده‌اند، معمولا موضوعی چالش برانگیز بوده است. به همین خاطر ما در این مقاله از همیار قصد داریم که به شما بهترین راه‌ها و روش‌های تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت‌ را معرفی کنیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • اهمیت تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت
  • سیستم مدیریت محتوا چیست؟
  • ابزارهای تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت

اهمیت تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت

اهمیت تشخیص سیستم مدیریت محتوای (Content Management System (CMS معمولاً به این دلیل است که ساخت یک وب سایت در نگاه اول آسان به نظر نمی‌رسد و انتخاب بستر مناسب بسیار مهم است.

از طرفی دیگر هنگامی که شما CMS مناسب خود را از بین ده‌ها سیستم مدیریت محتوا موجود در بازار انتخاب کردید (مثلا وردپرس)، حال باید یک قالب مناسب و بهترین افزونه‌های وردپرس و سایر اجزای سازنده وب سایت را انتخاب کنید. این فرآیند معمولا زمانبر بوده و شما را دچار سردرگمی می‌کند.

به همین خاطر، به جای اینکه در بین قالب‌ها و افزونه‌های مختلف سردرگم شوید و انتخاب برایتان سخت شود. کافیست تشخیص دهید که وب‌سایت‌های محبوب و  دلخواه شما از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده می‌کنند.

بنابراین ما بهترین ابزارهای تشخیص cms سایت در این مقاله لیست کرده ایم تا به شما در تشخیص اینکه هر سایتی از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده می‌کند و دارای چه قالب و افزونه‌هایی می‌باشد، کمک کند.

اما پیش از آن خوب است که ابتدا درک مختصری نسبت به مفهوم سیستم مدیریت محتوا داشته باشید.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

CMS یا سیستم مدیریت محتوا، ابزاری تحت‌ وب (آنلاین) است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا وب سایت‌ خود را طراحی کرده و محتوای آنها را ایجاد و مدیریت کنند. سیستم‌های مدیریت محتوا یک راه حل ایده آل برای ساخت وب‌سایت برای کاربران غیرفنی است زیرا به هیچ گونه دانش کدنویسی نیاز ندارد و شما مجبور نیستید برای طراحی سایت خود از کدنویسی‌ها استفاده کنید.

یک مثال عالی از سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس است که ساخت وب سایت در آن بسیار لذت بخش و آسان می‌باشد. البته معمولا به دلیل محبوبیت بسیار بالای وردپرس، بسیاری از کاربران از سایر CMS های موجود اطلاعی ندارند. به عنوان مثال دروپال، جوملا، ویکس و مگنتو برخی از CMS هایی هستند که برای ایجاد وب سایت‌های مختلف استفاده می‌شوند.

اگر نیاز به اطلاع بیشتری درباره سیستم‌های مدیریت محتوا دارید کافیست به این مقاله از همیار مراجعه نمایید.

ابزارهای تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت

بخش اول: ابزارهای آنلاین

1. Wappalyzer

این ابزار یکی از راحت‌ترین و قدرتمندترین ابزارهای تشخیص سیستم مدیریت محتوا و اطلاعات به کارگرفته شده در یک سایت می‌باشد. یکی از ویژگی‌های فوق‌العاده و منحصر به فرد Wappalyzer تشخیص و ارائه اطلاعات سایت به صورت خودکار است.

برای استفاده از آن کافیست در مروگر خود افزونه Wappalyzer را نصب کنید تا بدون آنکه کارخاصی را انجام دهید اطلاعات هر سایتی را که نیاز دارید(تنها با مراجعه به سایت موردنظر) بدست آورید.

برای نصب این افزونه در مروگر کروم خود به این آدرس مراجعه نمایید. پس از نصب آن ، فقط باید از وب‌ سایتی که می‌خواهید شناسایی کنید بازدید کرده و بر روی دکمه  Wappalyzer (در بالا سمت راست مرورگر) کلیک کنید تا از موضوع و اطلاعات مربوط به وب سایت مطلع شوید.

  لینک سازی خارجی چیست؟ + 7 روش مفید در لینک های خارجی
Wappalyzer extention-تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت
افزونه کروم Wappalyzer

2. BuiltWith

BuildWith یکی از دقیق‌ترین ابزارهای تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت است که جزئیات بسیار زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

این ابزار علاوه بر اینکه به شما می‌گوید که یک وب سایت از کدام CMS استفاده می‌کند، اطلاعاتی درباره تمام ابزارهای نصب شده (از جمله قالب،افزونه‌ها و…) در آن وب سایت و ساب دامین‌های آن سایت را نیز نشان می‌دهد.

تمام کاری که شما باید انجام دهید اینست که آدرس سایت موردنظرتان URL را در این ابزار وارد کنید.

BuiltWith-تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت
ابزار BuiltWith

3. What CMS

What CMS یک ابزار آنلاین است که می‌تواند 142 برنامه مختلف CMS و خدمات آنها را تشخیص دهد. برای تشخیص سیستم مدیریت محتوا سایت کافیست مطابق شکل زیر نام سایت را وارد نمایید.

What CMS-تشخیص cms سایت
ابزار What CMS

4. isitwp

IsItWP اطلاعات زیادی در مورد وب سایت‌های مبتنی بر وردپرس از جمله قالب، افزونه‌ها ، میزبانی وب(هاست) ارائه می‌دهد. واقعاً آسان و جذاب است که با استفاده از این ابزار می‌توان به همه فن‌آوری‌های اساسی که یک سایت وردپرسی از آنها استفاده می‌کند، پی‌برد.

isitwp
ابزار isitwp

5. Rescan

Rescan یکی از ابزارهای قدیمی برای تشخیص فریم‌ورک و سیستم‌های مدیریت محتوای سایت می‌باشد. از ویژگی‌های بسیار خوب این ابزارداده‌های اماری و نمودارهای منحصر به فرد آن است که دائما بروزرسانی می‌شود.

Rescan
ابزار Rescan

6. w3techs

W3Techs یک آشکارساز CMS قابل اعتماد است که لیستی از ابزارهای نصب شده در یک وب سایت را ارائه می‌دهد. با وارد کردن آدرس سایت موردنظرتان در این ابزار می‌توانید تمام جزئیات فناوری وب سایت از جمله CMS‌، ارائه‌دهنده میزبانی‌، ارائه‌دهنده سرور DNS ، عناصر سایت و موارد دیگر را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید برخی اطلاعات اضافی مانند توضیحات سایت، رتبه و میزان بازدید را بر اساس مکان دریافت کنید.

w3techs
ابزار w3techs

7. Netcraft

Netcraft یکی از ابزارهای قدیمی تشخیص cms سایت است که سیستم مدیریت محتوای یک وب سایت را به همراه ثبت دامنه، ارائه‌دهنده میزبانی، کشور میزبان و موارد دیگر شناسایی می‌کند.

Netcraft
ابزار Netcraft

بخش دوم: تشخیص سیستم مدیریت محتوا سایت به صورت دستی

این روش از طریق بررسی سورس کدهای وب سایت مورنظرتان صورت می‌گیرد. برای انجام اینکار فقط کافیست به سایت مورنظرتان مراجعه کرده و Ctrl + U  زده و بعد از آن Ctrf + F را بزنید. در نهایت نام CMS  را که فکر می‌کنید وب سایت بر روی آن ساخته شده است در سورس کدها جستجو کنید.

جدا از این روش، شما می‌توانید به سایت موردنظر مراجعه کرده و با زدن Ctrf + Shift + I  به المنت‌های سایت دسترسی پیدا کنید. سپس مطابق شکل زیر به زیر بخش  Source بروید و با بررسی فایلهای موجود به اطلاعات سایت دست پیدا نمایید.

inspect element Source
قسمت Source در اینسپکت المنت

البته ، این روش‌ها (بخش دوم) یا خیلی وقت‌گیر هستند یا پاسخ قطعی نمی‌دهند، به همین دلیل توصیه می‌کنیم از ابزارهای انلاین بخش اول برای تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت استفاده کنید.

روش‌های تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، به جای اینکه در هنگام شروع طراحی سایت در میان قالب‌ها و افزونه‌های مختلف سردرگم شوید و انتخاب برایتان سخت شود. کافیست تشخیص دهید که وب‌سایت‌های محبوب و دلخواه شما از چه سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند.

به همین خاطر به منظور صرفه‌جویی در وقت و تلاش زیاد، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا لیستی از وب سایت‌هایی که می‌خواهید از آنها به عنوان مرجع استفاده کنید تهیه نموده و سپس از یک یا چند ابزار معرفی شده در این مقاله برای کشف اطلاعات بیشتر در مورد CMS ، قالب‌ها و افزونه‌ها استفاده کنید.

درنهایت از توجه شما به این مقاله سپاسگزاریم. لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: wpblog.com

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.