در این مطلب قصد داریم یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل یعنی الگوریم EAT را بررسی کنیم و روشهای پیاده سازی دستورالعملهای مربوط به این الگوریتم را با هم انجام دهیم. با همیار وردپرس همراه باشید.
تصور کنید ناگهان نصف شب از سردردی که دچارش شدید، از خواب بلند میشوید. همان موقع ترکیبی از داروهای شیمیایی که در خانه دارید، مصرف میکنید تا هرچه سریعتر بتوانید این درد را آرام کرده و به خواب بروید. اما عوارض مصرف همزمان قرصها، امانتان نمیدهد. نصف شب که دستتان به جایی بند نیست، درنتیجه بلند شده و دست به دامان گوگل میشوید تا عوارض مصرف همزمان چند مسکن را بررسی کنید. چند نتیجه اولی که در صفحه جستجوی گوگل برایتان میآید، از درمان بیماریهایی صحبت میکند، که مسکنهای مورد نظر درمان میکنند. صفحه را میبندید و سراغ نتایج دیگر میروید. پس عوارض مصرف همزمان مسکنها کجاست؟ آنقدر میگردید تا در نهایت مطلبی پیدا شود که تا حدودی به شما کمک کند.
به نظر شما تا چه حد میتوانید به صحت مطالبی که در گوگل پیدا کردید، اعتماد کنید؟ این مطلب، دقیقا به آشکارسازی یکی از الگوریتم های گوگل به نام الگوریتم EAT میپردازد که خیالتان را از بابت صحت و درستی محتوا راحت کند.
EAT گوگل مخفف چیست ؟
این الگوریتم یکی از شاخصهای ارزیابی گوگل است که در به روزرسانیهای مارس 2019 تاثیر زیادی در جابه جایی رتبه سایتهای مختلف داشتهاست. بیایید ابتدا با هم ببینیم این الگوریتم مخفف چه کلماتی است. به این ترتیب راحتتر میتوان فهمید که گوگل به چه فاکتورهایی از محتوا اهمیت میدهد. الگوریتم EAT مخفف سه کلمه زیر است:
- Expertise یا تخصص
- Authoritativeness یا اعتبار
- Trustworthiness یا اعتماد پذیری
بنابراین باید در نظر داشت که تخصص، اعتبار و اعتماد پذیری از دید گوگل فاکتورهای مهمی است که به دستیابی به رتبههای بالا کمک میکند. در ادامه مفهوم این سه فاکتور را با هم بررسی میکنیم تا دقیقتر راجع به مفهوم الگوریم EAT اطلاعات کسب کنیم.
مفهوم الگوریتم EAT گوگل چیست ؟
بیایید با هم نگاهی به اتفاقات چند وقت قبل بیندازیم. در فوریه سال 2017 طی آپدیتی که الگوریتم های گوگل ارائه کردند، سایت برندهای مشهور توانستند جایگاه و رتبه بهتری در گوگل کسب کنند. این زمان، نقطه آغاز اتفاقاتی بود که به دنبال معرفی الگوریتم EAT رقم خورد.
برای مثال در همان سال بود که رتبه سایت معروف هتل ماریوت به طور ناگهانی در بسیاری از کلیدواژههای مرتبط افزایش پیدا کرد. حتی مقالههای مفید و تخصصی در مورد هتل ماریوت که کاملا منطبق با اصول سئو نوشته شده بود، رتبههای پایینتری نسبت به خود سایت هتل ماریوت گرفت.
از طرفی مقالاتی که در مورد راه اندازی کسب و کار توسط متخصصان و افراد باتجربه نوشته شده بود، نسبت به مقالاتی که افراد عادی بدون تجربه واقعی، نوشتند، رتبه بالاتری کسب کرد.
در سال 2018، با به روزرسانی الگوریتمهای گوگل، بسیاری از سایتهایی که محتواهای مربوط به حوزه سلامت و درمان نوشته بودند، افت رتبه شدیدی را تجربه کردند. سپس در به روزرسانیهای بعدی، همان سایتها دوباره به جایگاه قبلی برگشتند.
نتیجه اینکه در بین سایتهای پزشکی آنهایی که توانستند دوباره به جایگاه خود برگردند و یا رتبه بهتری را در گوگل کسب کنند، همگی دارای چند ویژگی مشترک بودند:
- سایت مورد نظر برای یک مرکز یا یک برند معروف و شناخته شده بود
- محتوا توسط افراد متخصص و باتجربه و سابقه کافی در موضوع مورد نظر نوشته شده بود
- در هر موضوع اطلاعات کامل و کاربردی برای کاربران ارائه شده بود
اما این مفهوم تخصص، اعتبار و اعتماد پذیری در الگوریتم گوگل به چه معناست؟ در ادامه لازم است استانداردهای لازم و مفاهیم EAT را دقیقتر بررسی کنیم.
Expertise یا تخصص در الگوریتم EAT
وقتی صحبت از تخصص میشود، منظور گوگل شخص نویسنده است. در واقع کسی که محتوا را نوشته و منتشر کرده باید در مورد موضوع آن اطلاعات تخصصی و کارشناسی داشته باشد. مثلا اگر به محتوایی راجع به تداخل دارویی برای درمان سردرد برمیخورید، نویسنده آن باید پزشک، پرستار یا متخصص در این زمینه باشد.
در واقع گوگل با استفاده از مدارک و مستندات موجود از فرد، سابقه آنلاین بودن و فاکتورهای دیگر میتواند تشخیص دهد فردی که محتوا را نوشته متخصص است یا خیر! در نتیجه صرفا داشتن دانش سئو دیگر به کارتان نمیآید. باید بدانید چطور از این دانش استفاده کنید.
Authoritativeness یا قابلاعتمادبودن در الگوریتم EAT
منظور از قابل اعتماد بودن محتوایی است که بتوان به آن استناد کرد. چند بار تا به حال جستجویی را در گوگل انجام دادید و با محتوایی روبرو شدید که همه کپی و غیرقابل استناد بود؟ در واقع قابل اعتماد بودن از برند سایت و فعالیت در حوزه تخصصی سایت مورد نظر مشخص میشود. وقتی وبسایتی در حوزه تخصصی خودش، قابل اعتماد باشد، شما به عنوان کاربر سراغ همان وبسایت میروید.
Trustworthiness یا اعتبار در الگوریتم EAT
منظور از اعتبار، محتوایی است که هم محتوای دقیق و درستی داشته باشد و هم توسط نویسنده معتبری نوشته شده باشد. محتوایی که کپی یا دزدی از سایر وب سایتها نباشد و شما میتوانید به آن اعتماد کنید.
همانطور که در بالا برایتان گفتیم، EAT مخفف سه کلمه کوتاه شده تخصص، اعتبار و اعتمادپذیری است. اما همزمان با این الگوریتم مفهوم دیگری به نام YMYL در راهنمای گوگل به میان آمد که در ادامه آن را معرفی خواهیم کرد.
YMYL در گوگل به چه معناست؟
گوگل سایتهایی را که محتواهای حساس و حیاتی دارند، به عنوان صفحات YMYL میشناسد. این مفهوم، که مخفف your money your life است، در مورد سایتهایی به کار میرود که با جان و مال مردم سر و کار دارد.
به این ترتیب در صورتی که شما در صفحهای از وب سایتتان در مورد موضوعی نوشتید که به سلامت، امور مالی یا امنیت و دارایی کاربران مربوط میشود، گوگل صفحه شما را YMYL میشناسد. به طور کلی، صفحات YMYL، دارای موضوعات زیر هستند:
- در حوزه پزشکی و سلامت
- حوزه امور مالی و سرمایه گذاری
- حوزه اطلاعات حقوقی
نکته مهمی که در این میان باید در نظر گرفت، این است که گوگل مرزی بین تجربههای شخصی یا اطلاعات تخصصی که متخصصان مینویسند، قائل نشده است. در واقع حتی انجمن یا وبلاگهایی که صرفا مردم تجربه عادی خودشان را به اشتراک گذاشتند، نیز جزو صفحات YMYL به شمار میرود که طبق راهنمای گوگل باید بر اساس استانداردهای لازم نوشته شود. حدس بزنید منظور از استانداردهای لازم چیست؟ بله دقیقا، فاکتورهای EAT همان مفهوم استانداردهای لازم بوده که برای این صفحات حیاتی است. در غیر این صورت با کاهش رتبه و جریمه از طرف گوگل همراه است.
چرا الگوریتم EAT برای صفحات وب مهم است؟
اما سوال اصلی اینجاست. چرا تخصص، مسئولیت پذیری و قابل اعتماد بودن انقدر برای گوگل اهمیت دارد؟ دقیقترین پاسخی که میتوان به این پرسش داد این است که E-A-T به دنبال این است که صفحه مورد نظر از وبسایت، چه تجربهای را برای کاربران رقم میزند؟ آیا اطلاعات صفحه، مطابق با چیزی است که کاربران به دنبال آن هستند یا خیر. در صورتی که گوگل تشخیص دهد کاربر از خواندن مطالب شما، رضایت داشته و آن را به اشتراک گذاشته و حتی به دیگران نیز توصیه کرده آن را بخوانند، تصور کنید چه اتفاقی میافتد؟ بله دقیقا! شما موفق به کسب توجه گوگل خواهید شد!
این مورد برای سایتهایی است که مستقیما روی زندگی، سلامت و امور مالی کاربران تاثیر گذار است. زمانی که کاربران سایت بر اساس رقابت، شما را انتخاب میکنند، الگوریتم EAT گوگل میتواند تاثیر مستقیمی بر رده بندی وبسایت شما داشته باشد. مسلما گوگل نمیخواهد به کاربرانش چیزی را نشان دهد که سلامت یا وضعیت مالی آنها را به خطر بیندازد.
الگوریتم های گوگل چطوری محتوای مفید را تشخیص میدهند؟
بیایید با یک مثال ساده کمی شاخصهای گوگل را با هم بررسی کنیم. تصور کنید که فردی در گوگل “ درمان سرفه” را جستجو میکند. نتایجی در صفحه اول گوگل ظاهر میشود. با خواندن مقدمه اولین سایت، میفهمد که هیچ ربطی به نیازش ندارد و آن را میبندد. سایت دوم را باز میکند، تا انتها میخواند اما هنوز جوابش را پیدا نکرده است. آن را هم میبندد و به سایت سوم میرود.
به همین ترتیب چند سایتی که در نتیجه اول گوگل بالا آمدند، باز کرده و در حالی که نتوانسته جوابش را پیدا کند، آنها را میبندد و سراغ بعدی میرود. در نهایت با کلیک روی نتیجه پنجم گوگل، مطلب را تا انتها خوانده و برای کسب اطلاعات بیشتر وارد صفحات دیگر از همان سایت میشود. حتی تشخیص میدهد که ممکن است این مطلب یا مطالب دیگر از همین سایت به درد همسرش بخورد، درنتیجه آن را به وسیله دکمه اشتراک گذاری در انتهای مطلب با همسرش به اشتراک میگذارد.
در زمانهای دیگر نیز همین کاربر اگر دچار مشکلی مشابه شود، مستقیما همین سایت را باز میکند و دنبال درمانش میگردد. در همین مثال ساده میتوان فهمید که گوگل چطور با هوش مصنوعی و تشخیص معیارهایی همچون زمان ماندگاری در صفحه، نرخ پرش، اشتراک گذاری، بازدید از صفحات دیگر وبسایت و… مفید بودن مطلب برای کاربر را میسنجد.
کار هنوز تمام نشده است! تا اینجای داستان گوگل با همان شاخصهای قدیمیاش توانسته یک سایت مفید را برای کاربر تشخیص دهد. اما هنوز داستان ادامه دارد.
فرض کنید گوگل به ازای جستجوهای روزانه شما، به شما پول دهد! مسلما جذاب است. گوگل حدود 10 هزار نفر از سراسر نقاط مختلف دنیا زیر نظر میگیرد که در گوگل سرچ کنند و نظرشان را درباره نتیجه سرچشان برای گوگل بفرستند.
به این افراد ارزیابان کیفیت سرچ گوگل یا Google Search Quality Raters میگویند که بر اساس راهنمای ارزیابی کیفیت سرچ در گوگل، بر روی پروژههای مختلف کار میکنند. گوگل در سال 2013 برای اولین بار، راهنمای خود را برای استفاده وب مسترها منتشر کرد. یکی از اساسیترین ارزیابیها طبق این دفترچه راهنما، ارزیابی صفحات وب سایت یا Page Quality Rating است. گوگل در راهنمای ارزیابی کیفیت سرچ صراحتا اعلام کرده که کیفیت هر صفحه از یک وبسایت بر چه اساسی سنجیده میشود.
احتمالا بپرسید اینها چه ربطی به الگوریم EAT دارد؟ اینجاست که سه معیار تخصص، اعتبار و اعتماد به میان میآید. گوگل بعد از بررسی مفید بودن محتوا، سراغ سنجش این سه معیار در بخشهای دیگر سایت، تولید کننده و منتشر کننده محتوا و شهرت و معروفیت برند سایت میرود.
در واقع، جناب گوگل، رتبه طلایی را به محتوایی میدهد که متعلق به برندی مشهور باشد، یا از وبسایت تشخیص دهد که برندی معتبر، متخصص و قابل اعتماد است و یا تولید کننده و منتشر کننده محتوا فردی قابل اعتماد و متخصص باشد. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید بعد از مطرح شدن الگوریتم EAT، اکثرا وب سایتهایی که ماهیت پزشکی و سلامت داشتند، تحت تاثیر قرار گرفتند.( توجه کنید! اکثرا نه همه)
راهکارهای حیاتی برای پیروزی در الگوریتم EAT
در ادامه با هم سراغ راهکارهایی میرویم که در انجام دادنشان زمان زیادی از شما نمیگیرد اما برای پیروی از الگوریتم گوگل حیاتی هستند.
محتوای کامل برای کاربر بنویسید
چقدر با مفهوم ” آوردن لب چشمه و تشنه برگشتن” آشنایی دارید؟ این را به خوبی در برخی از نتایج سرچ گوگل نیز میتوان دید. برای مثال زمانی که راجع به ” نگهداری گیاه بامبو” جستجویی انجام میدهید، مسلما از مرحله خرید گیاه بامبو گذشتید و قصد نگهداری از آن را دارید. در این میان اگر سایتهایی که در صفحه گوگل برای شما ظاهر میشود راجع به خاصیت و معرفی گیاه بامبو نوشته باشند، عملا کمکی به شما نمیکنند.
اینطوری کاربر با کلی ترفند وارد سایت شده، و زمانی که میبیند محتوای سایت دردی از او دوا نمیکند، تشنه و ناامید صفحه سایت را برای همیشه میبندد و میرود.
بنابراین، لازم است به درستی کلید واژهها را شناسایی کرده و به طور دقیق بفهمید که کاربران شما چه جستجویی انجام میدهند، به دنبال چه چیز هستند و چگونه میتوانید محتوای مورد نظر را به صورت جذاب برای کاربر بگویید.
این را به خاطر داشته باشید شما برای کاربران و انسانهای واقعی، محتوا تولید میکنید، نه هوش مصنوعی و رباتهای گوگل! بنابراین نیاز کاربر را در نظر گرفته و محتوای جامع و کاملی بر اساس نیاز و جستجوی کاربر در اختیار او قرار دهید.
“درباره ما” کلیشه نیست! آن را جدی بگیرید
مهم نیست که در سایتتان بخشی راجع به ” درباره ما” دارید یا خیر. صفحات درباره ما، خدمات مشتریان و همچنین ارتباط با ما در سایت بسیار مهم هستند. پس از متنهای کلیشهای در این قسمت خودداری کنید و محتوای اساسی برای این بخشها تهیه کنید. منظور این است که به کاربران و گوگل بفهمانید که پشت صحنه سایت شما، چه کسانی وجود دارند تا بتوانید اعتماد کاربران را به خود جلب کنید. در این مورد میتوانید از تخصصها و تجربههای کاریتان، دستاوردها، معرفی نقاط مثبت کسب و کارتان، نظرات مشتریان و کاربران وفادار سایت و ذکر آدرس و مشخصات خود بهره بگیرید.
به انتهای مطالب، “درباره نویسنده” اضافه کنید
باید به گوگل نشان دهید که هر محتوا را چه کسی نوشته است. بهتر است علاوه بر نام نویسنده، تصویر، بیوگرافی و مختصری از تخصص نویسنده بنویسید. در صورتی که نویسنده دارای سابقه آنلاین یا پروفایل شبکه اجتماعی است، به آنها لینک دهید.
اعتبار بیشتری برای سایتتان به دست آورید
با یک استراتژی صحیح میتوانید روی سئوی on-page، off page سایت کار کنید. از سایتهای معتبر و مرتبط بک لینک بگیرید. در نظر داشته باشید وقتی صحبت از لینک سازی برای کسب اعتبار سایت میآید، منظورمان گرفتن بک لینک از سایتهای با دامین اتوریتی بالا است. البته در نظر داشته باشید فرایند لینک سازی حتما توسط متخصص این حوزه انجام شود تا در دام هوش مصنوعی گوگل نیفتید.
برند منشن یا اشاره به برند سایت شما در هر نقطهای از سرچ گوگل نیز میتواند سیگنال مثبتی را برای سایتتان رقم بزند. به این ترتیب به گوگل میفهمانید سایت شما از اعتبار بالایی برخوردار است که کاربران به نام برند شما اشاره میکنند. قدرت شبکههای اجتماعی را نیز برای کسب اعتبار در گوگل فراموش نکنید. سوشال سیگنالها نیز میتواند تاثیر زیادی در اعتبار سایت شما داشته باشد.
چطوری سایت را برای هر نوع به روزرسانی گوگل آماده کنیم؟
مطلبی که در ادامه میخواهید، تنها برای بهبود رتبه بعد از به روزرسانی الگوریتم EAT مفید نیست. در واقع به کمک این راهکارها خیالتان راحت است که با هر نوع به روز رسانی از جانب گوگل، یک رابطه قوی بین سایت شما و کاربرانتان به وجود آمده که احتمالا در به روزرسانیهای آینده نیز همچنان برقرار میماند. از جمله مواردی که باید در نظر بگیرید، شامل:
با برندتان اعتماد سازی کنید
در هیچ نقطه از کسب و کارتان از اهمیت برند سازی غافل نشوید. مردم علاقه دارند روی جستجوهایی کلیک کنند که از قبل آنها را میشناسند و نام برند برایشان آشنا است. البته این مطلب در مورد برندسازی نیست اما با در نظر داشتن موارد زیر میتوانید به اعتمادی برسید که میخواهید کاربران از طریق برندسازی به شما داشته باشند.
- لوگو و نام مناسب انتخاب کنید
- خدمات و نحوه ارائه آن را در صفحات مورد نظر به طور کامل توضیح دهید
- از ایجاد صفحات درباره ما و ارتباط با ما غافل نشوید و به طور کامل اطلاعات مورد نیاز را در آن قرار دهید
- در کلیدواژههایی که کاربر از طریق آن وارد سایت شما میشود، اطلاعات کامل و مفید قرار دهید
- از راهکارهای سئوی محلی غافل نشوید
- در شبکههای اجتماعی حضور فعال داشته باشید
- از طریق چت آنلاین یا هر روش دیگری با مشتریان ارتباط بگیرید
- از عکسهایی که خودتان تهیه کردید استفاده کنید، نه عکسهای کپی یا استوک
- محتوای مرتبط با کسب و کارتان منتشر کنید
البته این موارد تا حدی میتواند به برندسازی شما کمک کند اما در ابعاد گستردهتر، تنها رعایت موارد بالا برای برندسازی کافی نیست.
متمرکز کار کنید ، به اصطلاح نیچ کار کنید!
در میان این همه کسب و کارهای آنلاینی که هر روز گستردهتر میشود، در نظر داشته باشید وب سایتهایی که محتوا یا خدمات آنها حول یک کلید واژه یا یک خدمات خاص ارائه شده باشد، موفقتر از برندهای بزرگتر خواهند بود. شما از طریق نیچ مارکتینگ به راحتی میتوانید سهم کوچکی از بازار را از آن خود کنید و جایگاه رتبه برندهای بزرگتر را بگیرید.
در واقع با تخصصی کار کردن، باعث میشوید سیگنال بهتری به گوگل نشان دهید. در نتیجه به جای داشتن یک فروشگاه بزرگ همه چیز فروشی! میتوانید یک مداد را با شیوهای متفاوتتر و خدمات بهتر بفروشید و توجه بیشتری از کاربران رابه خود جلب کنید. کاربر راضی، گوگل هم راضی!
به نیازهای کاربران پاسخ دهید
احتمالا برای شما هم پیش آمده مطلبی را در گوگل جستجو کرده و نتیجهای نامربوط تحویل گرفتید. سوالهای کاربران را پیدا کرده و به درستی به آنها پاسخ دهید. استراتژی منظم برای محتوایتان بچینید و به همه عبارتهای جستجو شده به درستی پاسخ دهید.
مثلا فرض کنید یک سایت فروش رنگ مو دارید اما در صفحه خرید محصولات، هیچ توضیحی راجع به نحوه استفاده از رنگ مو یا مراقبتهای لازم ننوشتید. درنتیجه کاربر ناچار است دوباره جستجو کند و برای برطرف کردن نیازش، به دنبال راهنمای استفاده از رنگ مو بگردد. حال اگر فروشگاهی علاوه بر فروش رنگ مو، نحوه استفاده یا مراقبتهای لازم را نیز آموزش داده باشد، احتمالا رتبه بهتری کسب کند.
نویسندگانی با سابقه آنلاین استخدام کنید
به بیانی ساده فرق یک فرد عادی که با خواندن چند مطلب، محتوایی را نوشته با پزشک متخصصی که سابقه جستجوهایش در اینترنت، حول تخصص و علمش میگردد، سابقه آنلاین این دو نفر مشخص میکند. با این مثال احتمالا به طور کامل فهمیده باشید که گوگل چطور متخصص بودن نویسنده را بررسی میکند.
در واقع با نگاهی به صفحات پروفایل نویسندهها در سایتهای معتبر، رزومه و لینکهایی از سوابق کاری و فعالیتهای آنلاین آنها، شبکههای اجتماعی و… که در صفحه اختصاصی کاربر قرار گرفته میتوان ارتباط لینکها و عبارات و تخصص فرد را تشخیص داد.
جمع بندی
با هم مفهوم الگوریتم EAT گوگل را بررسی کردیم. حال سوال اینجاست. اگر کارمند شما اعتماد پذیری، تخصص و اعتبار لازم را نداشته باشد، چه برخوردی با او میکنید؟ مسلما به دنبال جایگزینی برای او هستید.گوگل نیز وضعیت مشابهی در برخورد با سایتهایی دارد که از اعتماد پذیری، اعتبار و تخصص بالایی برخوردار نیستند.
اگر تا به اینجای ماجرا، مفهوم EAT را به طور کامل درک کردید، پس شاید چندان سخت به نظر نرسد که با آگاهی بر رفتار هوش مصنوعی گوگل، بدانید که چطور کیفیت محتواهایتان را بالا ببرید. حالا شما وارد سایت خود شوید و بر اساس استانداردهای EAT سایتتان را زیر ذره بین قرار دهید. آیا تا به امروز توانستید از پس این سه فاکتور مهم بربیایید؟
شمس 3 سال عضو همیار وردپرس
عالی بود