ساخت نقشه سایت یا sitemap در وردپرس

ما با کمک نقشه در واقع یک راهنمای کاملی از مسیرها بدست آورده و به راحتی به مقصد موردنظر می‌رسیم. اما آیا می‌دانستید که در سایت‌ها نیز نقشه داریم؟ در واقع این نوع نقشه هم مسیرهای رسیدن راحت به مقصد در سایت‌ها را برایمان فراهم کرده و به ما به عنوان کاربر نشان می‌دهد که چگونه باید به قسمت‌های مختلف سایت یا مقالات مفید آن برسیم. در این مقاله قصد داریم نحوه ساخت نقشه سایت وردپرس را به شما آموزش دهیم. پس اگر هنوز نقشه سایت ندارید با ما همراه شوید…

 

نقشه سایت چیست؟

نقشه سایت طرحی از وبسایت شما است که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا تمام محتوای وبسایت را پیدا کنند، بخزند و ایندکس کنند. نقشه سایت همچنین به موتورهای جستجو می‌گوید که کدام صفحات در سایت شما مهم‌تر هستند. چهار نوع اصلی نقشه سایت وجود دارد:

  • Normal XML Sitemap: این نوع نقشه سایت تا حد زیادی رایج‌ترین نوع نقشه است. معمولاً به شکل یک نقشه سایت XML بوده که به صفحات مختلف وبسایت شما پیوند می‌دهد.
  • نقشه سایت ویدیویی: به طور خاص برای کمک به گوگل در درک محتوای ویدیویی در صفحه شما استفاده می‌شود.
  • نقشه سایت اخبار: به گوگل کمک می‌کند محتوای سایت‌هایی را که برای Google News تأیید شده‌اند، پیدا کند.
  • نقشه سایت تصویر: به گوگل کمک می‌کند تا همه تصاویر میزبانی شده در سایت شما را پیدا کند.

 

ساخت نقشه سایت با افزونه یوآست

حال باید ببینیم که چگونه می‌توان ساخت نقشه سایت در وردپرس را امکانپذیر کرد. اولین قدم کمک گرفتن از افزونه سئوی وردپرس یعنی یواست است که این امکان را به راحتی در اختیارمان قرار می‌دهد. در ادامه با ساخت نقشه سایت به کمک این افزونه در خدمتتان هستیم.

برای این منظور به پیشخوان وردپرس رفته و با فرض اینکه افزونه Yoast seo را نصب دارید، منوی مربوط به آن را بیابید.

 

تنظیمات عمومی - نقشه سایت وردپرس

 

حال کافیست روی گزینه عمومی کلیک کنید. حال از تب امکانات نقشه XML سایت را فعال کرده و سپس روی گزینه ذخیره تغییرات بزنید.

 

فعال کردن مپ - ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

شما با کلیک روی لینک آبی رنگ امکان مشاهده نقشه سایت را دارید که عموما به شکل زیر خواهد بود:

https://yourdomain.ir/sitemap_index.xml

 

ساخت نقشه سایت با افزونه رنک مث

با فرض اینکه افزونه رنگ مث را نصب کرده‌اید، در پیشخوان وردپرس روی گزینه Rank Math کلیک کنید.

 

افزونه رنک مث -ساخت سایت مپ در وردپرس

 

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید تمامی بخش‌های مختلف این افزونه نمایان شده است. حال برای دریافت ساخت سایت مپ در وردپرس کافیست روی گزینه تنظیمات عمومی کلیک کنید. در صفحه‌ای که باز می‌شود، از بین لینک‌های آبی نقشه سایت خود را بیابید. ممکن است پس از کلیک کردن روی لینک موردنظر با خطای 404 مواجه شوید، برای رفع این مشکل تنها کافیست روی گزینه ذخیره تغییرات در انتهای صفحه کلیک کنید. این مسئله مربوط به پیوندهای یکتای سایت وردپرسی شماست.

  سئو، برترین روش سرمایه‌گذاری در سایت فروشگاهی

 

تنظیمات نقشه سایت در رنک مث

در این بخش حداکثر تعداد پیوندها 200 تعریف شده که می‌توانید این عدد را از حالت پیش‌فرض خارج کنید.

 

تعداد پیوندها در صفحه

 

همچنین می‌توانید تصویر شاخص را نیز فعال کنید که تصاویر شاخص را در نقشه سایت نشان دهد.
همچنین برای نشان ندادن نوشته یا دسته‌ای در نقشه سایت وردپرس فقط کافیست از تنظیمات در همین بخش گزینه مستثنی کردن نوشته‌ها و مستثنی کردن دسته را درنظر بگیرید و گزینه موردنظر خود را وارد کنید:

 

مستثنی کردن دسته و نوشته

 

ساخت سایت مپ با افزونه Google Xml Sitemap

افزونه google xml sitemap نیز یکی از افزونه‌های عالی در ساخت سایت مپ در وردپرس است که می‌توانید بطور رایگان آن را نصب کرده و تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید. پس از نصب و فعال‌سازی افزونه کافیست از پنل تنظیمات گزینه xml sitemap را کلیک کنید:

 

نقشه سایت

 

همانطور که ملاحظه می‌کنید این صفحه دارای تنظیمات مختلفی برای ایجاد نقشه سایت است. ما قبلا آموزش ساخت نقشه سایت با google xml sitemap را در همیار وردپرس ارائه کردیم که می‌توانید مرحله به مرحله با آن پیش روید. همچنین برای دریافت آموزش دقیق‌تر کافیست ویدیوی زیر را مشاهده کنید:

 

 

ثبت نقشه سایت به گوگل سرچ کنسول

تا اینجای کار شما یک لینک در فرآیند ساخت سایت مپ در وردپرس بدست آوردید اما برای اینکه توسط گوگل ایندکس شود حتما لازم است که گوگل را از وجود آن باخبر سازید. برای این منظور کافیست به سرچ کنسول گوگل بروید و عملیات زیر را انجام دهید:

 

افزودن آدرس سایت مپ

 

در بخش Add a new sitemap آدرس بدست آمده را وارد کنید و گزینه SUBMIT را بزنید. حال اینگونه آدرس مپ شما ثبت شد.

 

کلام آخر

ساخت نقشه سایت در وردپرس روش‌های متفاوتی دارد از جمله: افزونه‌های یوآست، رنک مث و… و پس از آن لازم است که سایت مپ ساخته شده به گوگل معرفی شود تا کراولر ها بهتر بتوانند از ساختار صفحه بندی سایت اطلاع یابند و فرآیند ایندکس را انجام دهند.

در این مقاله روش‌های ساخت نقشه سایت وردپرس را با یکدیگر بررسی کردیم و سپس گفتیم که چگونه از طریق سرچ کنسول این sitemap را به گوگل برای ایندکس شدن معرفی نمایید.

سوالات متداول

سایت مپ طرحی از وبسایت شما است که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا تمام محتوای وبسایت را پیدا کنند، و پس از آن کراول و ایندکس کنند. نقشه سایت همچنین به موتورهای جستجو می‌گوید که کدام صفحات در سایت شما مهم‌تر هستند و آن ها را باید مورد بررسی قرار دهند.
نقشه سایت وردپرس را با استفاده از افزونه‌هایی مانند: رنک مث، google xml sitemap و یوست می‌توان ساخت.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.