گوگل یک موقعیت بسیار ایده آل برای حضور در فضایی پرسود است که موفقیت را برای شما به ارمغان میآورد. شما با کمپین تبلیغاتی گوگل ادز میتوانید به صورت هدفمند با مخاطبان خود در ارتباط باشید. تبلیغات بنری گوگل ادز یا display ads از روشهایی است که شما میتوانید با فعالسازی یک کمپین و تعریف آنها، به آسانی در بین میلیونها کاربر قرار بگیرید و در کارتان موفق شوید؛ البته این را در نظر بگیرید که انجام این کار به تخصص هم نیاز دارد و بهتر است که فعالسازی کمپین خود را در اختیار متخصصین بگذارید تا درنهایت بازخورد خوبی از تبلیغات دریافت کنید. همچنین شما میتوانید با سرمایه گذاری در گوگل ادز از خدمات تبلیغات گوگل بهره مند شوید. به دلیل اینکه با جستجوی افراد آگهی شما نمایش داده میشود و این روش برای وبسایت شما بسیار موثر میباشد. درواقع اگر شما صاحب کسب و کار آنلاین و اینترنتی هستید و میخواهید یک ارتباط موثر و هدفمند با مخاطب اصلی خود داشته باشید، کمپین تبلیغاتی گوگل ادوردز میتواند به شما کمک کند.
باید بدانید که تبلیغات بنری گوگل در شبکه نمایش گوگل حدود 3 میلیون وبسایت و اپلیکیشن دارد پخش میشود و تبلیغات کلیکی گوگل نیز بهصورت متنی در نتایج نشان داده میشود. در این مقاله شما در ابتدا با مفاهیم و کلیات گوگل ادز آشنا میشوید و سپس میتوانید بهترین روش تبلیغاتی را انتخاب کرده و در مسیری مطمئن قدم بردارید، پس با همیار وردپرس همراه باشید.
دراین مقاله خواهید آموخت که:
- گوگل ادز چیست؟
- انواع کمپینهای تبلیغاتی موجود در آن چه میباشد؟
- چگونگی راه اندازی کمپین تبلیغاتی
- نکاتی برای اجرای تبلیغات بنری گوگل ادز
- مزیت تبلیغات بنری گوگل ادز و…
گوگل ادز چیست؟
گوگل ادز درواقع سامانه تبلیغاتی گوگل است که با دریافت هزینه از افراد با استفاده از ابزارهای مختلف مانند اپلیکیشنها، تبلیغات آنها را به مخاطب نمایش میدهد.
باید بدانید که رایجترین شکل تبلیغات بنری گوگل ادز، تبلیغات در موتور جستجوی گوگل میباشد که در این روش تبلیغ سایت افراد با متن کوتاه و با یک عنوان و یک URL که آدرس صفحهای از سایت فرد تبلیغکننده است نشان داده میشود.
امکان دارد شما هم تا به حال هنگام جستجو در سایتها توسط گوگل ادز به صفحه اول گوگل بروید. اگر با این سایتها مواجه شده باشید باید دیده باشید که در کنار آدرس این سایتها کلمه Ad یا آگهی نوشته شده است که این نشان دهنده تبلیغات آنها در گوگل میباشد.
ما قصد داریم که این سیستم تبلیغاتی را توضیح دهیم باید بدانید که گوگل ادز درواقع یک اکوسیستم است که از موارد پایین تشکیل شده است:
- کاربرانی که در اینترنت مشغول میباشند.
- کسب و کارهای آنلاینی که میخواهند تبلیغات خود را به مشتریها نمایش دهند.
- وبسایتها یا اپلیکیشنهایی که میخواهند با این تبلیغات، به درآمد خوبی برسند.
شما درواقع با این روش تبلیغات کسبوکار خود را در رسانههای مختلفی به کاربران نمایش میدهید.
انواع کمپینهای گوگل ادز
انواع مختلف کمپینهای گوگل ادز وجود دارند که عبارتند از:
- کمپین جستجو (Search campaign)
- کمپین نمایشی (Display campaign)
- کمپین تبلیغات فروشگاهی (Shopping campaign)
- کمپین ویدیویی (Video campaign)
- کمپین اپلیکیشن (App campaign)
در ادامه این مقاله به توضیحات هرکدام خواهیم پرداخت:
کمپین جستجو
تبلیغات کمپین جستجو درواقع تبلیغ متنی در صفحه نتایج برای کلمه کلیدی ظاهر میشوند که شما میتوانید آنها را در صفحه نتیجه جستجو با نماد Ad سیاه رنگ در کنار URL مشاهده کنید.
کمپین تبلیغات فروشگاهی
کمپین تبلیغات فروشگاهی باعث میشود که شما محصولات خود را بهصورت بصری تبلیغ کنید. این نوع تبلیغ به صورت مجموعهای از تصاویر در صفحه نتایج جستجو نشان داده میشود و برای کسانی که محصولات فیزیکی دارند بسیار به درد بخور است، چرا که کمپین تبلیغات فروشگاهی گوگل ادز میتواند با نمایش دادن محصولات شما به افراد، مشتریان بیشتری جذب کند و باعث افزایش فروشتان شود.
کمپین نمایشی
کمپین نمایشی از انواع کمپینهای گوگل ادز میباشد که گوگل از آن برای نمایش تبلیغات شما در سایتهای مختلف اینترنت استفاده میکند. باید بدانید که انواع مختلفی از قالبهای آنها وجود دارد. مثلا در یک نوع از این مدل قبل از تماشای فیلمهای یوتیوب بهعنوان پیشنمایش تبلیغ نشان داده میشود.
کمپین ویدیویی
در کمپین ویدیویی که بسیار محبوب است این امکان وجود دارد که تبلیغات خود را در یوتیوب و… قرار دهید. شما میتوانید تبلیغ خود را به صورت متن یا تصویر و یا ویدیو در این کمپین ارائه دهید و این گونه با استفاده از کمپین نام تجاری خود را معروف کنید. همچنین امکان رد شدن تبلیغ بعد از 5 ثانیه یا کلیک روی تبلیغ برای هدایت به آن سایت وجود دارد و حتی شما میتوانید تصاویر، چیدمان و رنگ پس زمینه خود را در تبلیغات تصویری و… تنظیم کنید.
کمپین اپلیکیشن
این نوع تبلیغات نیز مانند تبلیغات ویدیویی میتواند بسیار موثر باشد. این کمپین برای تولیدکنندگان نرم افزار یا اپلیکیشن مناسب میباشد، چرا که آنها قصد دارند تعداد دانلود خود را بالا ببرند.
تبلیغات بنری گوگل ادز
تبلیغات گوگل ادوردز با یک کمپین آغاز میشود که نوع این کمپین باید با توجه به اهداف تبلیغاتی شما باشد. باید بدانید که بیش از 90 درصد کاربران روی دو یا سه سایت اول کلیک میکنند و اگر به نتیجه دلخواه خود نرسند به سایتهای دیگری سر میزنند. بدین ترتیب سایتهایی که در رتبههای اول گوگل نیستند بازدیدی نخواهند داشت و هیچ موفقیتی هم کسب نخواهند کرد.
بنابراین شما اگر میخواهید بازدید کنندههای زیادی داشته باشد و توسط آن به اهداف خود برسید باید سعی کنید تا سایت خود را به صفحه اول گوگل برسانید و رتبهاش را نیز بالا ببرید. دو راه برای این کار پیش رو دارید:
- سئو و بهینهسازی سایت
- استفاده از تبلیغات بنری در گوگل ادز یا تبلیغات کلیکی
همانطور که میدانید سئو وقت و انرژی زیادی صرف میکند، به همین دلیل اغلب افراد از راه دوم یعنی تبلیغات در گوگل استفاده میکنند. شما با ایجاد کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز به آسانی میتوانید در زمان کم و پرداخت هزینه کنترل شده ای سایت خود را به رتبه اول در گوگل برسانید و همچنین ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
گوگل ادز ابزاری است که شما میتوانید در آن با استفاده کردن از کلمات کلیدی، وبسایت خود را در نتایج اول به نمایش بگذارید و با ایجاد کمپین برای کسب و کار خود به روش PPC بازاریابی کنید که در ادامه به توضیح این کلمه خواهیم پرداخت. اگر افراد عبارت یا کلمهای را جستجو کنند که با کلمات کلیدی شما متناسب باشد، آگهی شما در صفحه اول نتایج نمایش داده میشود.
به عنوان مثال فرض کنید شما یک لباس فروشی دارید و میخواهید هر شخصی که عبارت خرید لباس زنانه را جستجو کرد، سایت شما در نتایج اول به او پیشنهاد شود؛ این روش با ایجاد کمپین گوگل ادز به راحتی امکان پذیر میباشد.
به یاد داشته باشید که شما نباید از keyword تک کلمهای و یا عبارت عمومی استفاده کنید چرا که اغلب کاربران روی تبلیغی که نیازهای آنها را برطرف نکند کلیک نمیکنند؛ بنابراین شما وقتی که روی کلمه کلیدی خاصی تمرکز کنید حتما کلیکهای بیشتری را دریافت میکنید و نرخ تبدیل خود را بالا میبرید.
راه اندازی کمپین تبلیغاتی
مرحله اول:
مرحله اول راه اندازی تبلیغات بنری گوگل ادز ایجاد یا ورود به حساب کاربری میباشد؛ شما ابتدا باید روی عبارت ads.google.com و یا گزینه google Ads که در منوی برنامههای گوگل وجود دارد، کلیک کنید.
سپس با کلیک روی گزینه sign up وارد حساب کاربری خود شوید و باتوجه به تصویر زیر عبارت switch to expert mode را کلیک کنید.
مرحله دوم:
در این مرحله باید نوع کمپین خود را انتخاب کنید. قالبهای مختلفی وجود دارد اما ما توصیه میکنیم که خودتان کمپین را کنترل کنید؛ پس روی گزینه create a campaign without a goal’s guidance کلیک کنید.
مرحله سوم:
شما باید نوع کمپین خود را انتخاب کنید. در این بخش از مقاله ما کاربرد انواع کمپینها را مورد بررسی قرار میدهیم تا شما بهترین انتخاب را داشته باشید.
جستجو (Search)
باید بدانید که از کمپین جستجو برای نمایش دادن تبلیغات متنی در صفحههای نتایج گوگل استفاده میکنند. این تبلیغات مطابق آن کلمات کلیدی است که کاربران آن را جستجو میکنند. در نظر داشته باشید که شما با انتخاب کلمات کلیدی میتوانید در رأس نتایج گوگل قرار بگیرید.
نمایش (Display)
گوگل در این مدل، آگهی شما را در وبسایتهای مختلفی نشان میدهد. این کمپین برای افزایش آگاهی از برند یا جذب افراد هنگام مشاهده سایت مورد استفاده قرار میگیرد.
فیلم (Video)
با استفاده از این نوع کمپین شما میتوانید توسط حساب کاربری گوگل ادزتان، تبلیغات ویدیویی را ایجاد کنید.
اپلیکیشن (App)
شما از این کمپین میتوانید برای اپلیکیشن خود بازاریابی و تبلیغ کنید.
یادتان باشد که بعد از انتخاب یکی از این گزینهها، گوگل از شما درخواست میکند تا نتایجی که از ایجاد کمپین میخواهید به دست بیاورید را انتخاب کنید؛ که پاسخ دادن به این سوال الزامی نمیباشد.
مرحله چهارم:
تنظیمات کمپین در حالت کلی یک فرآیند چهار مرحلهای است که به توضیحات هر یک میپردازیم.
تنظیمات عمومی (General)
در این بخش باید برای کمپین خود یک نام برگزیده و سپس انتخاب کنید که تبلیغات شما در کدام شبکه باید نمایش داده شود؟
دربخش Location نیز انتخاب میکنید که تبلیغ شما برای کدام افراد نمایش داده شود و با توجه به تصویر زیر میتوانید نمایش تبلیغ را برای مخاطبان خود تنظیم کنید.
در قسمت بعدی هم با انتخاب Language نمایش آگهی را برای افرادی که هم زبان با شما هستند محدود میکنید و در بخش budget and bidding نیز بودجهای که شما در نظر دارید یعنی میتوانید بهصورت روزانه آن را پرداخت کنید را همراه با واحد پول مشخص کنید. برای محاسبه باید اول تعیین کنید که در ماه چه مقداری میخواهید برای تبلیغات خود هزینه پرداخت کنید و بعد آن را تقسیم بر۳۰ کرده و وارد کنید.
مرحله پنجم:
در این مرحله باید گروه تبلیغاتی و کلمات کلیدی انتخاب شود. گروه تبلیغاتی درواقع مجموعهای از کلمات کلیدی شما است و در این قسمت شما میتوانید عبارت کلیدی خود را وارد کنید.
مرحله ششم:
در این مرحله باید مشخصات کمپین خود را کامل کنید.
Final URL: در کادر URL باید لینک صفحهای را که قصد دارید تبلیغ شما به آن مکان برود را وارد کنید.
Headlines: در این قسمت میتوانید ۳ عنوان را برای تبلیغتان بنویسید، پس باید پیامی که میخواهید بنویسید را بهصورت خلاقانه و کوتاه در عنوانها قرار دهید.
Display Path: این مورد نمایش بخشی از URL شما است که در تبلیغ نمایش داده میشود.
Description: شما در این بخش میتوانید با نوشتن متنی زیبا درمورد برند و یا کسبوکار خود افراد را برای کلیک کردن ترغیب کنید.
مرحله هفتم:
در مرحله آخر باید اطلاعاتتان را وارد کرده و صورت حساب را تنظیم و سپس پرداخت کنید.
نکاتی برای اجرای تبلیغات بنری گوگل ادز
پیشنهاد میشود که اگر در ساخت کمپین تازه کار هستید از بخش search network برای ایجاد کمپین استفاده کنید.
شما در هر کمپینی میتوانید چندین گروه تبلیغاتی ایجاد کنید؛ بهتر است کلمات خود را در گروههای مختلفی دستهبندی کنید که برای هر گروه تبلیغاتی بین 10 تا 15 کلمه کلیدی کافی میباشد.
برای هر گروه تبلیغاتی خود چندین متن تبلیغ بنویسید تا بعدا بتوانید آن تبلیغی که مخاطب بیشتری جذب میکند را انتخاب و سایر تبلیغات را غیرفعال کنید.
صفحه لندینگ خود را بهینه کنید؛ چراکه صفحه فرود و یا landing page مکانی است که افراد پس از کلیک روی آگهی به آن جا میروند؛ بنابراین یکی از عوامل موثر برای رتبه بالا همین صفحه فرود و متن تبلیغ شما است.
به عنوانها حتما توجه زیادی داشته باشید و سعی کنید عنوانهایی را بنویسید که مخاطب را به خود جذب کند. باید بدانید که این موضوع عنوان نویسی مهمترین بخش گوگل است. برای انجام این کار میتوانید از کلمه و عبارت کلیدی در عنوان اصلی استفاده کنید یا مزایای محصولات و خدمات خود را به صورت مختصر و مفید در عنوان بیان کنید.
باید بدانید که هر تبلیغی برای شما سودآور و تاثیرگذار نیست و تبلیغ شما باید حتما هدفمند باشد. یعنی شما توسط آن به مشتریهای بالقوه خود دسترسی داشته باشید و با آنها به تعامل بپردازید.
مورد بعدی که باید به آن توجه کنید این است که تبلیغهای شما باید مقرون به صرفه باشد و بتوانید با کمترین هزینه، بیشترین مشتری را جذب کنید و شما اینجا متوجه میشوید که گوگل یک سرویس بسیار حرفهای به نام گوگل ادز را برای تبلیغات ایجاد کرده است که میتواند برای شما بسیار مفید واقع شود و هزاران مشتری نیز برای شما بیاورد.
مهمترین مزیت تبلیغات بنری گوگل ادز
این روش نسبت به سایر روشهای تبلیغاتی بسیار مقرون به صرفه است که این از مهمترین مزیت تبلیغات بنری گوگل ادز به حساب میآید. همچنین میتوانید برای هزینهای که روزانه مصرف میشود یک مقدار معینی را مشخص کنید تا هزینه تبلیغ بیشتر از مبلغ موردنظر شما نباشد.
از دیگر مزیتهای تبلیغات بنری گوگل، شخصیسازی مخاطبان است؛ یعنی شما میتوانید کاربران خود را با توجه به مکان، سن، جنسیت حتی موضوع و محتوای خاصی دسته بندی کنید و تبلیغات مدنظر خود را فقط به افراد خاصی نشان دهید.
باید بدانید که ریمارگتینگ یا بازاریابی مجدد به شما در جذب دوباره کاربرانی که یک بار از سایت شما بازدید کردهاند کمک فراوانی میکند. پس شما میتوانید از این روش هم برای تبلیغات بنری گوگل ادز استفاده کنید. مثلا اگر یک نفر وارد سایت شما شود و فرآیند خرید خود را تکمیل نکند یا برایش کاری پیش بیاید و باعث شود که خرید را فراموش کند شما میتوانید با ریمارگتینگ دوباره او را به سایت بازگردانید تا مراحل خرید خود را کامل کند.
ریمارگتینگ به زبان ساده یعنی شما میتوانید برای هرکسی که از سایت شما بازدید کرده، تبلیغات نشان دهید. درواقع گوگل این امکان را میدهد تا تبلیغات را به افرادی که برای مدتی در سایت شما ماندهاند نمایش دهد و به یاد داشته باشید که هرچه لیست بازاریابی مجدد بیشتری داشته باشید، میتوانید با قدرت مسیر موفقیت خود را طی کنید.
سخن پایانی
راهاندازی کمپین در گوگل ادز یکی از بهترین راهها برای افزایش ترافیک سایت و همچنین افزایش درآمد است. همانطور که میدانید راهاندازی یک کمپین تاثیرگذار کار راحتی نیست اما اگر بتوانید یک کمپین تبلیغاتی خوبی در گوگل ادز ایجاد کنید میتوانید به درآمد و سود بالایی دست یابید و به رشد کسبوکار خود سرعت ببخشید؛ چرا که کمپین تبلیغاتی گوگل تاثیر زیادی در عملکرد برند شما دارد.
در این مقاله سعی کردیم که شما عزیزان را با تبلیغات بنری گوگل ادز یا Display ads و انواع کمپینهای آن آشنا کنیم تا شما اطلاعات کافی برای ایجاد یک کمپین تاثیرگذار را داشته باشید. امیدواریم که توانسته باشید با انجام 7 مرحله کمپین تبلیغاتی خود را در گوگل راه اندازی کنید.