
خوشبختانه در دنیای امروز، سیستمهای مدیریت محتوای بسیاری وجود دارد که افراد با توجه به نیاز خود میتوانند از آنها بهرهمند شده و سایتی خلق کنند. وردپرس که آشنای حضورتان هست، از طرفی دروپال نیز یکی دیگر از سیستمهای سایتساز یا مدیریت محتواست که میتوان با کمک آن سایتهایی را خلق کرد. در این پست قصد داریم درمورد هر کدام، مزایا و معایب صحبت کرده و درنهایت مقایسه دروپال با وردپرس را انجام دهیم تا شما انتخاب درستی داشته باشید.
مقایسه دروپال با وردپرس
طبق گزارش Grand View Research، انتظار میرود بازار جهانی خدمات منبع باز با نرخ رشد سالانه 16.9 درصدی در سال جدید روبرو شود. دروپال و وردپرس هر دو نمونههای مهمی از تکامل سیستمهای سایتساز منبع باز تحت حمایت مردم هستند و انتظار میرود محبوبیت آنها هر روز بیشتر شود. برای اینکه بیشتر بتوانیم با هر کدام و میزان رشد آنها آشنا شویم اینجاییم.
دروپال چیست؟
دروپال در اوایل دهه 2000 راه اندازی شد و برای اینکه الان اینجا باشد، راه طولانی را پیموده است. دروپال 10 که در سال 2022 منتشر شد، به عنوان یک نمونه پیشرفته و استثنایی ظاهر شد. چندین پیشرفت کلیدی که در حال حاضر از آن بهرهمند است عبارتند از:
- رابط کاربری عالی
- دسترسی به صفحه کلید بهبود یافته
- دروپال 10 CKEditor 5
- تم اولیورو
- پشتیبانی از Twig 2
- پیشرفت در صفحهسازها
با توجه به این پیشرفتها، دروپال به طور خاص توسط وبسایتهای پر بازدید مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایا و معایب استفاده از دروپال
هنگامی که کسب و کار آنلاین راه اندازی میکنید یا تمایل دارید حضور خود را تقویت کنید، باید بر ابزار مناسب تکیه کنید. یک سیستم مدیریت محتوا که آزادی و فرصتهای کافی را برای حداکثر راحتی در اختیار شما قرار میدهد، قطعا نمونهای بیهمتاست. قطعا دانستن مزایا و معایب مبحث مهمی است که باید مدنظر قرار داد. بیایید مزایا و معایب دروپال را بررسی کنیم تا ببینیم آیا این CMS برای نیازهای شما مناسب است یا خیر.
مزایای دروپال
- پلتفرمی اوپنسورس:
پلتفرم منبع باز دروپال فرصتهای زیادی را برای سازنده، مشتری و کاربر نهایی ارائه میدهد. اول، دسترسی رایگان به ابزاری در این سطح، آن را در برابر سایر CMSهای محبوب واقعاً رقابتی میکند. ثانیا، منبع باز به معنای انعطاف پذیری بالا و توانایی ایجاد تغییرات سفارشی، انطباق با اهداف و وظایف خاص است. هر چیزی که تصور کنید قابل تحقق و اجرا است. در حالی که بازسازی مدتی طول میکشد، نتیجه نهایی به طور کامل نیازها را برآورده میکند. - انعطاف پذیری و مقیاس پذیری:
انعطافپذیری سفارشی سازی را ساده، راحت و مقرون به صرفه میکند. علاوه بر این، از همان ابتدا، یک مزیت دیگر به دست می آورید یعنی مقرون به صرفه بودن. شما بودجه اضافی را برای مجوزها یا اشتراکها برای استفاده از سیاماس خرج نمیکنید، اما میتوانید این وجوه را به راههای دیگر توسعه و رشد کسب و کار خود هدایت کنید. - انجمن بزرگی از کاربران:
پشتیبانی انجمن بزرگ دروپال دقیقاً چیزی است که این CMS را خاص میکند. برنامه نویسان حرفهای هر روز به توسعه وب نرم افزار کمک میکنند که منجر به بهبود و رشد آن میشود. علاوه بر این، به شما امکان میدهد تا اشکالات را پیدا کرده و آنها را به سرعت برطرف کنید. البته، این مسئله دروپال را بدون خطا نمیکند، اما قطعا تعداد مشکلاتی را که یک توسعه دهنده وب میتواند انتظار داشته باشد، به خصوص در مرحله سفارشی سازی کاهش میدهد. کاربران، تسترها و برنامه نویسان به طور مداوم تجربیات خود را به اشتراک میگذارند، ایدهها و راه حلهای جدیدی برای مسائل و چالشها ارائه میدهند. البته این مسئله در انجمنهای خارجی بیشتر است! - امنیت قدرتمند:
احتمالا یکی از قویترین نقاط دروپال امنیت است. امنیت اولین چیزی است که با ذکر CMS دروپال به ذهن میرسد. در تمام عمر دروپال که بیش از 20 سال است، تنها دو آسیب پذیری کشف شد که به طور قابل توجهی بر کار همه کاربران دروپال تأثیر گذاشت. چنین سطح بالایی از امنیت و قابلیت اطمینان توسط کار مداوم کل جامعه دروپال و همچنین بخش جداگانهای از توسعه دهندگان وب که تمام وقت خود را صرف یافتن و رفع اشکالات و مشکلات احتمالی امنیتی میکنند، ارائه میشود.
خط مشی امنیتی دروپال همچنین اکثر ماژولها را پوشش میدهد که اطمینان بیشتری در قابلیت اطمینان سیستم ایجاد میکند. علاوه بر این، دروپال CMS امکان اعطای حقوق اداری متفاوت با محدودیتهای خاص را برای تضمین امنیت آن فراهم میکند. - بروزرسانی مداوم و منظم:
رشد پویای مداوم نرم افزار قطعاً مستلزم بروزرسانی مداوم است. بسیاری از افراد، هم مزایا و هم معایب دروپال را میبینند، زیرا انتقال به نسخه جدید یا بروزرسانی میتواند عواقب چشمگیری برای کل سیستم داشته باشد، به خصوص نسخهای که به شدت سفارشی شده است. بر کسی پوشیده نیست که دروپال به عنوان یک CMS برای حرفهایها در نظر گرفته شده، بنابراین ممکن است برای عموم افراد کمی دشوار به نظر برسد، اما مهندسان دروپال به راحتی با این وظایف کنار میآیند. مهاجرت به نسخه جدید در واقع یک مزیت است. شما از ثبات، قابلیت اطمینان و محافظت بیشتری برخوردار میشوید.
علاوه بر این، به روز رسانیها شامل افزایش مداوم تعداد ماژولهای دروپال است که قابلیتهای استفاده و عملکرد سیستم را گسترش میدهد. - سازگار با موبایل:
رویکرد صحیح یک وبسایت در تلفن همراه دیگر یک برتری نیست، بلکه یکی از ضروریات هر صاحب سایت با صرف نظر از موضوع یا هدف آن است. موارد کوچکی مانند مقیاس بندی خودکار تصاویر و متن، طراحی کاربرپسند و تمها میتواند به شدت بر تجربه کاربر تأثیر بگذارد که یا باعث افزایش وفاداری به برند میشود یا برعکس، کاربران شما را دور میکند.
دروپال بهطور کامل تمام استانداردهای مدرن پاسخگویی را برآورده کرده و به لطف ماژولها و پلاگینهای متعددی که میتوانند به طور جداگانه نصب شوند یا میتوانند با سیستمهای موجود ترکیب و ادغام شوند، میتواند هر آنچه را که نیاز دارید در اختیار سایت قرار دهد. علاوه بر این، دروپال همچنین میتواند به عنوان یک فناوری بکاند در هنگام ایجاد برنامههای کاربردی تلفن همراه مورد استفاده قرار گیرد و ثبات و قابلیت اطمینان بیشتری را در عملیات ارائه دهد. - امکان ساخت سایت شبکه:
یکی از مزایای غیر آشکار دروپال چند سایتی بودن است. آن را با چند زبانه اشتباه نگیرید. اگرچه گزینه چند زبانه نیز توسط نسخههای جدید دروپال ارائه شده است. Multisite فرصتی برای ایجاد سایتهای مختلف بر روی یک پایه کد سیستم است که به طور قابل توجهی در زمان، منابع و نگهداری صرفه جویی میکند. به عنوان مثال، شما نیاز به نسخههای جداگانه سایت برای دستههای خاصی از مخاطبان هدف خود با URL ها و محتوای متفاوت دارید. شما میتوانید با ساخت سه سایت مجزا این کار را پیاده سازی کنید یا یک سایت دروپال بسازید و نسبت به رقیب برتری پیدا کنید و همچنین بهینه سازی لازم را انجام دهید. انعطاف پذیری، مقیاس پذیری، امنیت، قابلیت اطمینان و امکان سفارشی سازی راحت، دروپال را به انتخاب مطلوبی برای بسیاری از مشاغل تبدیل کرده است.
معایب دروپال
- یادگیری سخت:
همانطور که در بالا ذکر شد، دروپال در ابتدا به عنوان سایتسازی برای حرفهایها طراحی شده بود، بنابراین مطالعه ساختار و کاربرد آن میتواند برای افراد مبتدی واقعا دشوار باشد. اگرچه این ایراد مستقیماً بر ارزش آن تأثیر نمیگذارد، یافتن یک متخصص یا تیم واقعی میتواند کار دشواری باشد. با این حال، این دقیقاً همان چیزی است که برای استفاده حداکثری از این فناوری به آن نیاز دارید. - مصرف بیش از حد حافظه:
دروپال مقدار قابل توجهی از حافظه را استفاده میکند، زیرا ماژولهای بزرگ خود را در هر درخواست بارگیری میکند. اما، همانطور که ممکن است حدس زده باشید، اجتناب از این مشکل آسان است. اولین و سادهترین راه برای متعادل کردن مصرف حافظه، سفارش قدرت رم بیشتر از ارائه دهنده هاست است. این پارامتر میزبانی امروزه خیلی مقرون به صرفه نیست. علاوه بر این، به یاد داشته باشید که تا زمانی که عملکرد CMS به همان نسبت در حال رشد باشد، افزایش مصرف حافظه کاملا طبیعی است. - نسخههای جدید تغییرات اساسی دارند:
در دسترس نبودن ماژولهای غیرمنتظره، باگهای تازه و سایر لحظات ناراحتکننده در بیشتر پروژههای منبع باز منتظر شما هستند، بنابراین اینها تنها اشکالات دروپال نیستند. پس رفتن به نسخههای جدیدتر دروپال نه تنها برای دریافت پشتیبانی کامل از ماژولها، بلکه برای به دست آوردن نتایج بهتر از نظر امنیت، سرعت و موارد دیگر مهم است. بهترین روش برای ثابت نگه داشتن عملکرد وبسایتهای دروپال این است که منبع وب خود را قبل از مهاجرت به نسخه جدید آزمایش کنید. به این ترتیب متوجه خواهید شد که کدام ماژولهای شما بزرگترین مشکلات را پس از مهاجرت به وجود میآورند. - نگهداری دروپال:
دروپال به پشتیبانی و نگهداری مداوم نیاز دارد، این امری حتمی است. البته لازم به ذکر است که هر CMS دیگری نیز هر از چند گاهی به توجه شما نیاز دارد و پشتیبانی مداوم تضمین میکند که به طور غیرمنتظره با مشکلاتی مواجه نشوید و حتی قادر به پیش بینی یا هشدار دادن به آنها خواهید بود. علاوه بر این، بروزرسانیها و ادغام آنها، رفع اشکال سایت دروپال به کمک توسعه دهنده نیاز دارد جوری که به نظر میرسد این یک مانع بزرگ است. - تنها چند قالب رایگان:
کاربران جدیدتر دروپال واقعاً نگران مجموعه تمهای ناکافی هستند که CMS به طور رسمی ارائه میکند. در واقع، ممکن است به اندازه سایر سیستمهای مدیریت محتوا، قالبهایی در حوزه عمومی وجود نداشته باشد و آنهایی که ممکن است بیشتر دوست داشته باشید یا با نیازهایتان مطابقت داشته باشند، فقط با شرایط پرمیوم در دسترس هستند.
وردپرس چیست؟
و اما وردپرس که همه ما با آن آشنا هستیم! وردپرس، یک CMS پویاست و وبسایتهای مختلفی را با کمک قالبها و پلاگینهای خود میسازد که امکان طراحی مناسب برای پروژهها را فراهم میکند. یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز است که در طول سالها به طور قابل توجهی تکامل یافته و 59.8٪ از سهم بازار CMSها را به خود اختصاص داده است. وردپرس اغلب به عنوان یکی از بهترین جایگزینهای دروپال در نظر گرفته میشود.
مزیت ها و معایب وردپرس
برای اینکه بتوانیم تصمیم بهتری نیز درباره وردپرس بگیریم قطعا باید به مزایا و معایب آن نیز بپردازیم. در واقع وردپرس در این زمان محبوب ترین سایتساز در صنعت است.
مزایای وردپرس
- بسیار ارزان:
ساخت یک وبسایت با وردپرس نسبتاً ارزانتر از سایر گزینهها است. از آنجایی که وردپرس خود یک سیستم مدیریت محتوای کاملا رایگان بوده و تعداد بیشماری قالب و افزونه رایگان دارد، این مسئله را آشکار میسازد. - نصب بسیار آسان:
در واقع وردپرس برای همه افراد از مبتدی گرفته تا پیشرفته مناسب است. هر کسی میتواند با آن کار کند. نصب آن بسیار ساده بوده و تا جایی که بخواهیم میتواند پیشرفته نیز عمل کند. - امنیت خوب:
نسبتاً در برابر تهدیدات امنیتی عالی است و به دلیل افزونههای جانبی میتوان آن را افزایش داد. در واقع با نصب افزونههای امنیتی امکان مانیتور کردن فراهم شده و میتوان امنیت را بخوبی ارتقا داد. - سیستم کاملا بهینه:
خود سیستم بهینهای است زیرا از نظر کدنویسی کاملا استاندارد بوده و هیچ خطایی در آن یافت نمیشود. همچنین از جهت بروزرسانیهای مداوم مشکلات حل میشود. از طرفی چندین پلاگین سئو دارد که بهینهسازی سایت را تضمین میکند. - سفارشیسازی:
وردپرس بیش از 55000 افزونه را در فهرست خود موجود دارد. محبوبترین پلاگین تجاری آن، WooCommerce، به طور گستردهای مورد استفاده قرار گرفته و 6.3 میلیون وبسایت در سراسر جهان را تامین میکند. - سرعت عالی:
سرعت ممکن است یکی از نقاط قوت وردپرس نباشد. این تا حد زیادی به نحوه بهینه سازی وبسایتها بستگی دارد. اما در حالت پیشفرض سرعت مطلوبی دارد!
معایب وردپرس
- چالش بهینهسازی و افزایش سرعت:
در بیشتر موارد، وبسایتهای وردپرس اغلب به افزونههای زیادی برای ارائه ویژگیهای کلیدی سایت شما نیاز دارند. در حالی که ماژولار بودن چیز خوبی است، افزودن تعداد زیادی افزونه به سایت شما میتواند به سرعت و عملکرد آن آسیب برساند. همراه با عوامل دیگری مانند یک هاست غیر قابل اعتماد، زمان بارگذاری صفحه شما میتواند ضربه قابل توجهی داشته باشد. اولین قدم برای مقابله با این موضوع استفاده از یک هاست قابل اعتماد با کارایی بالا است. هنگامی که سایت شما راه اندازی شد، میتوانید از افزونههای کش و شبکه تحویل ابری (CDN) استفاده کنید. - گرانقیمت بودن عملکردهای سفارشی وردپرس:
ساختن سایت با وردپرس اغلب ارزش زیادی از جهت صرفهجویی در پول شما خواهد داشت. وردپرس رایگان است، هاست را نیز میتوان بصورت مقرون به صرفه تهیه کرد و از قالب و افزونههای رایگان یا ارزانتر استفاده کرد. اما هنگامی که نیاز به ساخت یک قالب یا افزونه سفارشی دارید، هزینهها می تواند افزایش یابد.
چرا وردپرس بهترین گزینه برای راه اندازی وبسایت است؟
اکثر افراد میگویند که وردپرس بهترین راه برای ایجاد سریع و آسان وبسایت است. به جای استفاده از سایر سیستمهای مدیریت محتوا میتوان وبسایت را از طریق رابط کاربری گرافیکی داشبورد وردپرس ساخت. این پلتفرم معماری ماژولار هوشمندانهای دارد، بنابراین اگر میخواهید ظاهر سایت خود را تغییر دهید، یک قالب جدید نصب میکنید و اگر میخواهید یک ویژگی جدید را پیادهسازی کنید، در اکثر مواقع با کمک یک افزونه میتوان این کار را انجام داد. ساخت یک وبسایت کاملاً کاربردی وردپرس نیازی به مهارتهای کدنویسی ندارد، بنابراین اگر سهولت استفاده یک نگرانی اصلی شماست است، سیستم مدیریت محتوای وردپرس قطعا راه حلی است.
در بالا به مقایسه دروپال با وردپرس پرداختیم و هر طور که به این مقایسهها نگاه کنیم، متوجه قدرت و پایداری بیشتر وردپرس خواهیم شد.
کلام آخر (تفاوت وردپرس با دروپال)
در این مقاله به دو سیستم مدیریت محتوا که با آن میتوان سایت کامل و استانداردی ایجاد کرد، پرداختیم. مقایسه دروپال با وردپرس یکی از مسائل بسیار مهم و اصولی است که سوال بسیاری از کاربران اینترنتی است. بسیاری دوست دارند بدانند که دقیقا با کمک کدام سیستم مدیریت محتوا میتوان سایت اصولی و بهتری ایجاد کرد. با نگاهی به این مقاله میتوانید تصمیم بهتری بگیرید.