بسیاری از افراد با ارسال و دریافت ایمیل از طریق وبسایت وردپرسی خود دچار مشکل میباشند و همواره از این موضوع ابراز نارضایتی میکنند. شاید شما نیز تجربههای مشابهی در این مورد داشتهاید، در این وضعیت سوالی که پیش میآید این است که راهحل این مشکل چیست؟ در جواب باید بگویم که خیلی از این مشکلات در واقع ارتباطی به وردپرس نداشته و متوجهی ارائهدهنده میزبانی سایت شما میباشد. به عبارت دیگر وردپرس مسئولیتی در قبال تحویل ایمیلهای شما ندارد و تمامی مسئولیت بر دوش ارائهدهندهی میزبانی است.
از طرف دیگر وردپرس از عملکرد PHP برای نامهها استفاده میکند که قابل اعتماد نبوده و اغلب ایمیلهای شما به عنوان هرزنامه علامت گذاری میشوند. راه حل این مشکل استفاده از یک سرویس smtp رایگان است. بنابراین اگر میخواهید از این مشکلات رهایی پیدا کنید باید ابتدا یک افزونه برای برقراری ارتباط با Smtp سرور رایگان در وردپرس خود نصب کرده و سپس آن را پیکربندی کنید. ما در این مطلب ابتدا بهترین افزونه SMTP را معرفی کرده و سپس نحوه اتصال و پیکربندی آن را به شما آموزش خواهیم داد. پس از آن بهترین سرویسهای smtp رایگانی که میتوانید از آنها استفاده کنید را به شما خواهیم گفت. با همیار وردپرس همراه باشید.
سرویس smtp رایگان
مطالبی که در این مقاله میخوانید:
- چرا باید از سرور SMTP برای ارسال ایمیلهای وردپرس استفاده کرد؟
- نصب افزونه WP Mail SMTP جهت اتصال به سرویس smtp رایگان
- Smtp سرور رایگان Sendinblue
- استفاده از Smtp سرور رایگان Gmail
- چگونه از کار کردن Smtp مطمئن شویم؟
- معرفی برخی دیگر از Smtp سرورها
چرا باید از سرورSMTP برای ارسال ایمیلهای وردپرس استفاده کرد؟
- اغلب صاحبان وبسایتها از عدم ارسال ایمیل در وردپرس شکایت دارند. سادهترین راه برای رفع این مشکل استفاده از سرور SMTP است، با ارسال ایمیل از این طریق، ایمیلهای وردپرسی شما به صندوق ورودی افراد وارد میشوند.
- به طور پیش فرض، وردپرس از طریق PHP ایمیلها را ارسال میکند. این در حالی است که متأسفانه، بسیاری از سرورهای میزبانی وردپرس برای ارسال نامههای PHP به درستی پیکربندی نشدهاند.
- گاهی حتی نامههای الکترونیکی با موفقیت ارسال میشوند، اما به اشتباه به عنوان هرزنامه شناخته میشوند.
بنابراین بهترین راه برای اطمینان از تحویل ایمیلها، استفاده از سرور SMTP است. این یک پروتکل استاندارد برای ارسال ایمیل در اینترنت است. سرورهای SMTP برای اینکه از هویت شخص فرستنده مطمئن شوند از سیستم احراز هویت مناسبی استفاده میکنند. به همین دلیل ایمیلهای شما با خیال راحت به عنوان هرزنامه شناخته نشده و در صندوق ورودی کاربران قرار میگیرد.
اکنون برای اتصال سایت وردپرسی خود به سرویس smtp رایگان، به یک افزونه برای برقراری ارتباط نیاز دارید. ما در این مطلب از افزونه WP Mail SMTP استفاده خواهیم کرد که بهترین افزونه SMTP برای وردپرس است. نسخه رایگان این افزونه نیز به راحتی در دسترس است. اکنون بیایید نگاهی به نحوه تنظیم WP Mail SMTP و سپس نحوه اتصال آن به یک Smtp سرور رایگان بیندازیم.
نصب افزونه WP Mail SMTP جهت اتصال به سرویس smtp رایگان
اولین گام نصب و فعال سازی افزونه WP Mail SMTP است. پس از فعال سازی، برای راهاندازی افزونه باید به صفحه تنظیمات WP Mail SMTP در بخش مدیریتی وردپرس خود بروید. برای اینکار طبق تصویر روی گزینه ایمیل از گزینههای پیشخوان وردپرس کلیک کنید تا وارد صفحه تنظیمات افزونه شوید.
ابتدا آدرس ایمیلی که میخواهید از این آدرس، ایمیلها ارسال شوند را در کادر وارد کنید. سپس نام نمایشی برای ایمیلهای ارسالی را در کادر بعدی مشخص کنید. حتما “Force From Email” را علامت گذاری کنید. این گزینه تضمین میکند که همه ایمیلهای سایت شما از این آدرس، از طریق سرور SMTP ارسال شوند.
نکته: میتوانید “Force From Name” را نیز علامت بزنید تا تمام ایمیلها با نامی که مشخص کردهاید، ارسال شوند. همچنین میتوانید مسیر بازگشت را نیز فعال کنید تا گیرندگان توانایی باسخ به ایمیل دریافتی را داشته باشند.
در مرحله بعد، باید یک سرویس SMTP رایگان را از میان گزینههای موجود انتخاب کنید. به سادگی روی موردی که میخواهید استفاده کنید کلیک کنید.
در ادامه دستورالعملهای گام به گام تعدادی سرویس smtp رایگان را آموزش خواهیم داد. بنابراین برگه تنظیمات WP Mail SMTP خود را باز نگه دارید و دستورالعملهای سرور SMTP انتخابی خود را دنبال کنید.
Smtp سرور رایگان Sendinblue
دقت داشته باشید که Sendinblue محدودیت ارسال روزانه 300 ایمیل رایگان از وب سایت را دارد. برای راهاندازی ابتدا باید در وب سایت Sendinblue یک حساب کاربری ایجاد کنید. پس از ایجاد حساب ایمیلی به شما جهت تایید حساب ارسال میشود. بعد از تایید ایمیل، صفحهای باز میشود که از شما میخواهد اطلاعات تکمیلی خود را وارد کنید این صفحه را مطابق تصویر با زدن دکمه “Skip” رد کنید.
سپس از شما خواسته میشود که نوع اشتراک را انتخاب کنید. برای استفاده رایگان روی “Continue with a Free plan” مطابق تصویر کلیک کنید.
بعد از کلیک روی آن، داشبورد Sendinblue خود را مشاهده خواهید کرد.
قبل از ادامه کار، باید یک زیر دامنه مانند sendinblue.yourdomain.com در وب سایت خود ایجاد کنید. برای ایجاد زیر دامنه یا ساب دومین، به هاست خود وارد شوید و سپس دستورالعملهای آن را برای افزودن زیر دامنه دنبال کنید.
پس از ایجاد زیر دامنه، باید آن را به حساب Sendinblue خود اضافه کنید.
افزودن زیر دامنه به Sendinblue
در حساب Sendinblue خود، وارد صفحه “settings” شوید. در این صفحه، به بخش ” Your Senders & Domains ” بروید و روی دکمه “Configure” در زیر آن کلیک کنید.
سپس، به برگه Domains بروید و برای اضافه کردن دامنه روی “Add a New Domain” کلیک کنید.
در صفحهای که باز میشود، آدرس زیر دامنهای که ایجاد کردهاید را وارد کنید. اگر میخواهید از نام دامنه به عنوان امضای الکترونیکی ایمیلهای خود استفاده کنید، کادر زیر آن را نیز علامت بزنید. سپس بر روی دکمه ذخیره کلیک کنید.
پس از ذخیره، یک پنجره پاپآپ باز میشود که روشهای تایید دامنه را به شما نشان میدهد. روش پیشفرض، اضافه کردن یک فایل به هاست شما است، اما این امر شما را ملزم به ایجاد فایل HTML و بارگذاری آن از طریق FTP درون سرور میکند.
ما در عوض توصیه میکنیم از روش” “Add a DNS entry استفاده کنید. این روش یک کد ویژه به شما میدهد که باید برای تأیید زیر دامنهی خود از آن استفاده کنید.
توجه: اگر این پنجره را به اشتباه بستید نگران نباشید. با کلیک روی پیوند “Verify This Domain” در زیر برگه Domains خود میتوانید به این صفحه برگردید.
سپس، باید وارد بخش تنظیمات DNS درون هاست خود شوید. میزبان وب شما باید دستورالعملهایی برای این کار داشته باشد.
ما به عنوان نمونه، روش انجام این کار را در کنترل پنل Cpanelآموزش خواهیم داد. در هاستهای Cpanel مراحل پیکربندی آن به صورت زیر است. اگر کنترلپنلهای دیگری دارید نیز به روش مشابهی این تنظیمات ارائه شده است.
ابتدا وارد بخش مدیریتی Cpanel خود شوید و در بخش Domains روی Zone Editor کلیک کنید.
سپس، در این بخش مطابق تصویر روی گزینه Manage کلیک کنید.
در صفحهای که باز میشود، باید یک رکورد جدید برای ساب دومینی که ساختهاید اضافه کنید. برای اضافه کردن روی گزینهی ADD RECORD کلیک کنید.
بعد از کلیک روی آن یک رکورد جدید اضافه میشود که باید ابتدا در قسمت Name، آدرس ساب دومینی که ایجاد کرده بودید را وارد کنید سپس در بخش Type نوع را روی TXT قرار دهید و در کادر Record کدی که Sendinblue به شما داده بود را وارد کنید و روی ADD RECORD کلیک کنید تا این رکورد اضافه شود.
پس از انجام این کار، برای بررسی صحت اضافه شدن آن به Sendinblue برگردید و روی Record Added. Please Verify It”” کلیک کنید.
توجه: تغییرات DNS ممکن است 24 تا 48 ساعت طول بکشد. اگر تأیید صحت انجام نشد، چند ساعت دیگر دوباره امتحان کنید.
پس از انجام این کار، شما همچنین باید دو رکورد DNS TXT دیگر وارد کنید تا Sendinblue بتواند ایمیلهای ارسال شده از دامنه شما را تأیید کند. درSendinblue ، روی گزینه “Manage” کنار دامنه خود کلیک کنید، سپس گزینه “Authenticate this domain” را مطابق تصویر انتخاب کنید.
دقت کنید که اگر دامین خود را در مرحله قبل وریفای کرده باشید این گزینه به شکل زیر نمایش داده خواهد شد.
با کلیک روی آن یک پاپآپ باز میشود که باید جزئیات DNS را نیز تنظیم کنید. شما باید 2 رکورد اول DNS را نیز به هاست خود اضافه کنید. مورد سوم را قبلا اضافه کرده بودید و مورد چهارم نیز الزامی نیست.
به سادگی این موارد را نیز به همان روش قبلی در هاست خود اضافه کنید. بعد از اضافه کردن در هاست نیز حتما روی “Record Added” کلیک کنید تا تایید شوند.
حالا به مرحله آخر کار یعنی فعال کردن Sendinblue در وردپرس خواهیم رسید. کافی است به صفحه تنظیمات WP Mail SMTP بروید و کادر کلید API را پیدا کنید. سپس مطابق تصویر روی لینک “Get v3 API Key” کلیک کنید.
با کلیک روی آن حساب Sendinblue شما در یک برگه جدید باز میشود. حالا تنها کاری که باید بکنید این است که کلید API را کپی کنید.
پس از کپی کردن، به WP Mail SMTP برگردید و کلید API را جایگذاری کنید.
مطمئن شوید که پس از انجام این کار بر روی “ذخیره تنظیمات” کلیک کنید.
به همین سادگی پیکربندی سرویس smtp رایگان Sendinblue به اتمام رسید. تنها باید منتظر بمانید تا حساب شما فعال شود. اکنون میتوانید تست کنید که ایمیل شما به درستی کار میکند یا خیر!
استفاده از Smtp سرور رایگان Gmail
همیشه استفاده از سرویسهای شگفت انگیز گوگل راهگشای بسیاری از مشکلات است. برای ارسال ایمیلهای وردپرس نیز گوگل سرویس بینظیر Smtp سرور رایگان را در اختیار شما قرار داده است. بنابراین اگر حساب جیمیل ندارید همین الان یک حساب جیمیل رایگان برای خود ایجاد کنید و برای آموزش چگونگی اضافه کردن Smtp سرور رایگان آن به افزونه WP Mail SMTP این مطلب را مطالعه کنید.
چگونه از کار کردن Smtp مطمئن شویم؟
در مرحله آخر برای آزمایش اینکه سرویس Smtp رایگان شما کار میکند باید یک ایمیل آزمایشی ارسال کنید. در این صورت میتوانید از صحت کارکرد آن مطمئن شوید. برای اینکار ابتدا مطابق تصویر وارد تنظیمات WP Mail SMTP شوید و روی برگه “آزمایش ایمیل” کلیک کنید.
آدرس ایمیلی که میخواهید به آن ایمیل آزمایشی بفرستید را وارد کنید و در انتها بر روی دکمه “ارسال ایمیل” کلیک کنید. بعد از کلیک باید پیغام “ایمیل با موفقیت ارسال شده است” را دریافت کنید.
در مرحله بعدی ، پیش بروید و صندوق ورودی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که ایمیل تست رسیده است.
معرفی برخی دیگر از Smtp سرورها
برخی دیگر از ارائهکنندگان SMTPسرور رایگان وجود دارند که میتوانید به جای گزینههایی که ما در مقاله توضیح دادهایم استفاده کنید.
Outlook: این سرویس، فرآیند تنظیم طولانیتری نسبت به بقیه سرویسها دارد، اما مزیتی که دارد این است که میتوانید تعداد بسیار بیشتری ایمیل ارسال کنید.
Amazon SES: این سرویس به مدت یکسال به شما رایگان ارائه میشود. البته این سرویس تنظیمات بسیار پیچیدهای دارد و تنها به کسانی که آگاهی لازم در مورد تکنولوژیهای مرتبط به آن را دارند توصیه میشود.
SMTP.com: این یک سرویس قوی و قابل اعتماد است. تنها مشکلی که دارد این است که فقط در 30 روز اول شما رایگان است، سپس برای استفاده از آن باید هزینه کنید.
برای تمامی این سرویسها، میتوانید با انتخاب آنها در صفحه تنظیمات WP Mail SMTP و سپس کلیک روی لینک مستندات، دستورالعمل چگونگی راهاندازی را دریافت کنید. البته دقت داشته باشید که برای استفاده از برخی سرویسها باید نسخه پولی افزونه را تهیه کنید.
Smtp سرور رایگان
وبسایتهای وردپرسی برای انجام کارهای مختلفی مثل بازیابی رمز فراموش شده، ثبت نام حساب جدید، تغییر رمز عبور و موارد دیگر به سرویس ایمیل متکی هستند. اگر وبسایت فروشگاهی نیز باشد، تأیید سفارش، فاکتورها و اطلاعات تحویل از طریق ایمیل برای مشتریان ارسال میشوند. از آنجا که به طور پیش فرض، وردپرس برای ارسال ایمیل از عملکرد PHP mail () استفاده میکند همیشه شکایت کاربران از عدم ارسال ایمیل را در پی داشته است. این مشکل دلایل مختلفی دارد که به صورت مفصل در مقاله به آنها پرداختیم. برای رهایی از این مشکلات تنها راه حل، استفاده از Smtp سرور رایگان برای ارسال ایمیلهای وردپرس است. ما در این مقاله 2 سرویس عالی Smtp را به شما معرفی کردیم.
ساسان زارعی 4 سال عضو همیار وردپرس
سلام خسته نباشید
چقدر طول میکشه تا اکانت ما فعال میشه . من تمامی کارها رو کردم و وقتی ایمیل تست رو ارسال می کنم ، تایید میکنه که ارسال شده ولی ایمیل به اینباکس نمیرسه . آیا باید منتطر بمونه تا تایید بشه؟ چون بلافاصله پس از انجام تنظیماتش زدم
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
همانطور که در آموزش دیدین اگر از روش اول استفاده میکنید باید تایید سبز رنگ ایمیل رو دریافت کنید.