درصورتیکه بهدنبال استفاده از هارد ssd در سیستم کامپیوتری خود هستید، باید پارتیشن بندی هارد SSD را بلد باشید. هارد SSD قطعهای بسیار مهم در کامپیوترها است که وظیفه آن نگهداری و ذخیره فایلهای مختلف ویندوز و رسانهها در نظر گرفته میشود.
پارتیشن بندی نیز امری است که در آن یک فضای ذخیرهسازی هارد را به قسمتهای مختلفی تقسیم میکنند. شما باید با استفاده از ابزارهای خاصی که برای این کار تعبیه شدهاند، تقسیم پارتیشنها را انجام دهید. ما را تا انتهای این مطلب آموزشی همراهی کنید تا در ادامه راهنمای قدمبهقدم این کار را به شما ارائه دهیم.
هارد SSD چیست؟
برای اینکه بتوانید به بهترین شکل پارتیشن بندی هارد SSD را فرابگیرید باید با هارد SSD آشنایی داشته باشید. یک هارد SSD در واقع فضای ذخیرهسازی جامد است. Solid State Drive نام دیگر این فضا بوده و میتواند با سرعت بسیار بالا دادهها را ذخیره کند.
این نوع هارد نسبت به هاردهای HDD سریعتر است و قابلیتهای بیشتری را نیز به شما ارائه میدهد.
انواع پارتیشن بندی هارد
موضوع مهمی که باید دررابطهبا پارتیشن بندی هارد SSD اینترنال یا حتی هارد اکسترنال بدانید، انواع مدلهایی است که برای پارتیشن بندی آن وجود دارد. شما قادر هستید تا با استفاده از هرکدام این پارتیشن بندیها، کاربردهای خاصی را دریافت کنید. این موارد به شرح زیر هستند:
- پارتیشن Primary: قابلیت نصب و نگهداری از دادههای سیستمعامل طبق MBR و پشتیبانی از بوت شدن جهت نصب یا بارگذاری سیستم
- پارتیشن Logical and Extended: قابلیت تغییر نقش از extended به لاجیکال برای قرارگیری رسانهها و فایلها
پارتیشن بندی هارد SSD در ویندوزهای 7 و 10
حال بهتر است قدمهای پارتیشن بندی هارد SSD را بهصورت کامل به شما آموزش دهیم. میتوانید با بهرهگیری از این روش در کمترین زمان ممکن برای ویندوز 11 و 7 پارتیشن بندی را انجام دهید. این روش به شرح زیر است:
- در اولین قدم باید هارد ssdرا مقداردهی کنید. برای این کار کلیدهای ترکیبی Win+R را فشرده و سپس عبارت msc را تایپ کنید.
- حال به بخش مدیریت دیسکهای ویندوز رفته و میتوانید در این قسمت هارد خود را انتخاب کنید. سپس گزینه New Simple Volume را نیز انتخاب کنید.
- در پنجره باز شده این قابلیت را دارید که در قسمت Specify Volume Size براساس مگابایت حافظه مورد نیاز را انتخاب کنید.
- سپس باید در مرحله Assign Drive Lette یا Path، گزینه Next را زده و نام پارتیشن را با یکی از حروف انگلیسی مانند G مشخص کنید.
- پساز این کار باید از مرحله فرمتکردن با گزینه Do not format رد شده و به مرحله آخر برسید.
- در این بخش نیز باید اطلاعات پارتیشن ایجادشده را بررسی کرده و سپس گزینه Finish را بزنید.
- سپس باید برای استفاده از پارتیشن یا همان Volume، آن را یکبار فرمت کنید تا ویندوز قابلیت استفاده از آن را داشته باشد.
پارتیشن بندی SSD در ویندوز 11
علاوهبر ویندوزهای 7 و 10، شما این قابلیت را دارید که در ویندوز 11 نیز پارتیشن بندی هارد SSD را انجام دهید. فضای SSD قادر است در هر نوع سیستمعامل استفاده شده و تنظیمات مد نظر آن نیز انجام شود. این کار در ویندوز 11 بسیار ساده بوده و راحتتر از نسخههای قبلی شده است. مراحل این کار به شرح زیر هستند:
- ابتدا کلید Win را فشرده و سپس عبارت Disk Partition را تایپ کنید.
- سپس روی نتیجه Create and format hard disk partitions کلیک کنید.
- در صفحه بازشده باید دیسک مد نظر خود را انتخاب کرده و سپس مراحل دیگر را انجام دهید.
- در این قسمت باید ابتدا ظرفیت پارتیشنهای قبلی را کاهش دهید تا فضای مشخصنشده یا همان Unallocated Space ایجاد شود.
- برای این کار روی هارد اصلی رفته و گزینه Shrink را انتخاب کنید.
- پساز کاهش حجم براساس مگابایت باید به بخش New Simple Volume Wizard بروید.
- در پنجره بازشده باید ابتدا فضای مد نظر را در فیلد مشخص شده وارد کنید.
- سپس به مرحله بعدی رفته و نام پارتیشن را براساس حروف انگلیسی انتخاب کنید.
- در مرحله بعدی باید نوع پارتیشن را از قسمت File System روی NTFS قرار دهید. سپس تیک Format this volume را نیز انتخاب کرده و به مرحله بعدی بروید.
- در انتها اطلاعات پارتیشن به شما نمایش داده میشوند؛ با تأیید آنها روی گزینه Finish بزنید تا پارتیشن ایجاد شود.
نکاتی مهم در پارتیشن بندی هاردهای FAT32
برای اینکه بتوانید بهشکلی دقیق پارتیشن بندی هارد SSD را انجام دهید، باید نکاتی مهم را در نظر داشته باشید. نکاتی که دراینرابطه وجود دارند علاوهبر عملکرد پارتیشن، در پشتیبانی آن توسط سیستم نیز تأثیر میگذارد. مهمترین این نکات شامل موارد زیر هستند:
- هاردهای SSD که توسط FAT32 پشتیبانی میشوند تفاوتهای زیادی با NTFS دارند. این هاردها تنها پارتیشنهای 32 گیگابایتی را پشتیبانی کرده و از سطح امنیتی پایینی نیز برخوردار هستند.
- درصورتیکه از پارتیشنهای FAT32 استفاده کنید، نمیتوانید فایلهای بیش از 4 گیگابایتی را درون آن قرار دهید.
چه نرمافزارهایی برای پارتیشن بندی وجود دارند؟
موضوع بسیار مهمی که باید برای پارتیشن بندی هارد اینترنال به آن تسلط داشته باشید، نرمافزارهایی هستند که این کار را برای شما انجام میدهند. ابزارها و نرمافزارهای مختلفی وجود دارند که به شما در پارتیشن بندی کمک کرده و این امکان را دارند که سرعت کار را بالاتر ببرند. بهترین آنها شامل موارد زیر هستند:
- نرمافزار IM-Magic Partition Resizer
- نرمافزار EaseUS Partition Master
- نرمافزار Acronis Disk Director
- نرمافزار AOMEI Partition Assistant SE
- مدیریت دیسک مایکروسافت
- نرمافزار Active Partition Manager
- نرمافزار Paragon Partition Manager
آیا پارتیشن بندی هارد اینترنال و اکسترنال متفاوت است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که خیر؛ پارتیشن بندی هارد SSD اینترنال یا اکسترنال هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. در واقع هر 2 این هاردها یکی بوده و تنها تفاوتشان نوع اتصال و مصرف برق است. تنها کافیاست هارد اکسترنال را به لپتاپ خود متصل کرده و مراحل پارتیشن بندی را انجام دهید.
حرف آخر
درصورتیکه میخواهید از فضای ذخیرهسازی SSD در کامپیوتر خود استفاده کنید، باید پارتیشن بندی هارد SSD را بهطور دقیق و با قدمهای دقیق انجام دهید. این کار بسیار ساده بوده و تنها نیازمند رعایتکردن برخی از نکات هستید. این کار در هاردهای اکسترنال و اینترنال متفاوت نبوده و فرقی ندارد.
همچنین مراحل آن در ویندوز 11، 10 و 7 بهشکل یکسانی است. تنها نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که از پارتیشنهای FAT32 دوری کرده و پارتیشنها را بهشکل NTFS انجام دهید. اینگونه بهترین عملکرد را از هارد دریافت خواهید کرد. در این مطلب تمامی نکاتی که دراینباره نیاز بود را باهم بررسی کردیم.
هارد SSD چه تفاوتی با هارد HDD دارد؟
در پاسخ باید گفت که هاردهای SSD و HDD تفاوتهای مختلفی با همدیگر دارند. هاردهای HDD دارای دیسکهای فیزیکی چرخان بوده و با استفاده از لیزر روی آنها داده ثبت میشود؛ اما هاردهای SSD دارای یونیتهای سختافزاری ریز برای ذخیرهسازی دادهها در سریعترین زمان ممکن است.
چگونه در ویندوز 10 هارد را پارتیشن بندی کنیم؟
برای این کار کافیاست کلید Win+R را فشرده یا به بخش جستجوی ویندوز بروید. در این بخش Disk Management را تایپ کرده و به تنظیمات هارد بروید. حال میتوانید تنظیمات مورد نیاز را انجام دهید.
پارتیشن بندی در هاردهای اکسترنال به چه شکل است؟
برای پارتیشن بندی هاردهای اکسترنال باید همان مراحلی که در هاردهای اینترنال انجام دادهاید را طی کنید.