4 قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس که باید بدانید

قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس

همان طور که می‌دانید، وردپرس یک پلتفرم کاملا رایگان برای ساخت وبسایت است. اما رایگان بودن این سیستم مدیریت محتوا مبنی بر نداشتن چهارچوب و قوانین نیست. وردپرس هم مانند بسیاری دیگر از سیستم‌های متن‌باز دارای قوانینی است. بسیاری از کاربران تازه کار بدون داشتن آگاهی از این قضیه در میانه مسیر به مشکل بر می‌خورند. در این مقاله از همیار وردپرس قصد داریم قوانینی که در حین استفاده از علامت تجاری وردپرس باید رعایت کنید را بررسی کنیم و در واقع قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس را به شما می‌گوییم. همچنین حق و حقوق شما در حین استفاده از این CMS را مرور می‌کنیم. همراه ما باشید.

قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس

  • چرا باید با قوانین علامت تجاری وردپرس آشنا شوید؟
  • همیشه WordPress را با P – حرف بزرگ بنویسید
  • از WordPress در دامین سایت استفاده نکنید
  • لوگوی وردپرس
  • عدم وابستگی – تایید

بسیار خوب، می‌دانید که دو نوع وبسایت وردپرسی وجود دارد:

  • WordPress.com
  • WordPress.org

نمونه اول یعنی wordpress.com برای میزبانی وبسایت با محدودیت‌هایی تعیین شده است. در این ابزار برای استفاده از بروز رسانی هسته، افزونه‌ها و قالب‌ها باید هزینه‌هایی را پرداخت کنید.
اما wordpress.org محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوای موجود است. یک ابزار opensource که می‌توانید بدون محدودیت از آن استفاده کنید. آن را گسترش دهید، با توجه به نیاز خود آن را ارتقا دهید.
همین موارد باعث شده‌اند که wordpress.org موفق‌تر از wordpress.com باشد. جدای از اینکه این دو، نام‌های مشابهی دارند تشابه دیگرشان در یکسان بودن برخی از فایل‌های استفاده شده در هسته است. اما موضوع بحث ما در این مقاله تفاوت و شباهت‌های این دو نیست. البته که وقتی کاربران از وردپرس صحبت می‌کنند منظورشان wordpress.com است. دلیلش همه گیر شدن این CMS و محبوبیت بیشتر آن است. جدای از این‌ها در اینجا روی صحبتمان قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس است.

لوگوی تجاری در وردپرس
لایسنس GPL

وردپرس تحت لایسنس GPL منتشر شده است. این لایسنس برای نرم افزارهای رایگان مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته که رایگان در اینجا به معنی آزاد است نه بدون هزینه.
طبق قوانین این لایسنس هر کسی آزاد است تا وردپرس را دانلود کند، کدهای آن‌ها را تغییر دهد و از آن استفاده کند. با اینکه خود وردپرس نرم افزار رایگانی است، اما برای راه اندازی یک وبسایت شما باید ابتدا یک هاست و دامین خریداری کنید. برای این منظور نیز می‌توانید بهترین هاست وردپرس را شناسایی کنید.

اینکه وردپرس یک نرم افزار رایگان است و همین باعث ایجاد تصور غلط در بین برخی از کاربران تازه کار می‌شود. نه تنها وردپرس بلکه اکثر سیستم‌های رایگان با همچین مشکلی مواجه هستند.

با اینکه می‌توانید آزادانه و به صورت رایگان از کدهای نرم افزارهای رایگان استفاده کنید اما با این حال خود نرم افزار تحت نظر قوانین کپی رایت و لوگوی تجاری در وردپرس حفاظت می‌شود.

اما این به چه معناست؟

tredmark- قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس
ثبت لوگوی تجاری وردپرس

اساسا، کاربران می‌توانند کدهای وردپرس را برای ایجاد یک نرم افزار جدید کپی کنند. اما نمی‌توانند نرم افزار جدیدی که مبتنی بر کدهای وردپرس ساخته شده است را وردپرس نام‌گذاری کنند.
نام وردپرس، نام تجاری است که به بنیاد وردپرس و موسسان آن تعلق دارد. وردپرس یک سازمان غیر دولتی – غیر انتفاعی است که اطمینان حاصل می‌کند این CMS به صورت رایگان بدون مشکل در حال فعالیت است. 

چرا باید با قوانین علامت تجاری وردپرس آشنا شوید؟

wordpress rules- قوانین وردپرس
تعیین قوانین وردپرس

بیش از 33 درصد وبسایت‌های موجود در اینترنت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته شده‌اند. این مقدار، رقم چشم‌گیری است. بسیاری از کسب و کارها برای اینکه وبسایتی تاثیرگذار راه‌اندازی کنند به وردپرس روی می‌آورند، فقط به این خاطر که به این CMS اعتماد دارند.

برای اطمینان از اینکه همه چیز به خوبی کار می‌کند باید از نام تجاری وردپرس حفاظت شود. به همین خاطر در سال 2010 تصمیم بر این شد نام تجاری و هویت وردپرس به بنیاد وردپرس بپیوندد.

اما مشکل اینجا است که بنیاد وردپرس تنها سازمانی نیست که بر روی این CMS کار می‌کند. این CMS یک نرم افزار opensource است و افراد بسیاری در موفقیت آن دخیل هستند.

  آموزش ساخت وبسایت آژانس مسافرتی در وردپرس (راهنمای قدم به قدم)

جدای از این افراد مشارکت کننده، بسیاری از شرکت‌ها، توسعه دهندگان و فریلسنرها محصولات مرتبط با وردپرس را در سرتاسر دنیا برای فروش عرضه می‌کنند.
تا به اینجای کار فقط با روال این فرایند آشنا شده‌اید. حال وقت آن است به سراغ قوانین وردپرس برویم. قوانینی که برای استفاده از نام و لوگوی تجاری در وردپرس در پروژه خود باید در نظر داشته باشید.

همیشه WordPress را با P – حرف بزرگ بنویسید

روش صحیح برای نوشتن وردپرس استفاده از حرف بزرگ p است. این قضیه توسط جوامع وردپرسی بسیار جدی گرفته می‌شود و دارای اهمیت بسیاری است. اگر قرار است در جایی به وردپرس – WordPress اشاره کنید حتما مطمئن شوید که املای درست آن را به کار می‌برید. استفاده از حرف کوچک و املای نادرست کاملا غیر حرفه‌ای است.
این قضیه به قدری برای تیم وردپرس اهمیت دارد تا جایی که در سال 2010 دستوری را به صورت built-in در نسخه 3 وردپرس قرار دادند. به طوری که حرف p بزرگ نوشته شود.
این دستور باعث می‌شود کلمه WordPress در عنوان، متن و … به صورت درست و با حرف بزرگ p نوشته شود – اصلاح شود.

function capital_P_dangit( $text ) {
    // Simple replacement for titles
    $current_filter = current_filter();
    if ( 'the_title' === $current_filter || 'wp_title' === $current_filter ) {
        return str_replace( 'Wordpress', 'WordPress', $text );
    }
    // Still here? Use the more judicious replacement
    static $dblq = false;
    if ( false === $dblq ) {
        $dblq = _x( '“', 'opening curly double quote' );
    }
    return str_replace(
        array( ' WordPress', '‘Wordpress', $dblq . 'Wordpress', '>Wordpress', '(WordPress' ),
        array( ' WordPress', '‘WordPress', $dblq . 'WordPress', '>WordPress', '(WordPress' ),
        $text
    );
}

از WordPress در دامین سایت استفاده نکنید

همان طور که کمی پیش‌تر درباره قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس صحبت کردیم، نام وردپرس یک هویت تجاری است که به بنیاد وردپرس تعلق دارد. همین موضوع از برند و لوگوی وردپرس محافظت می‌کند.
درست شبیه بسیاری دیگر از نام‌های تجاری، این به این معنا است که وردپرس حق استفاده انحصاری از این نام را دارد. پس افراد دیگر نمی‌توانند از نام وردپرس در نام برند و وبسایت خود استفاده کنند.

برای مثال

WPexample.com یک نمونه صحیح است. اما WordPressexample.com مجاز نیست.

البته که شما می‌توانید از وردپرس در subdomain وبسایت خود استفاده کنید. تنها موردی که مجاز به استفاده از نام وردپرس در آن نیستید دامین اصلی وبسایت است. حتی اگر کاربری ببیند که کسب و کاری از این نام در هویت تجاری خود استفاده کرده‌ است باید با بنیاد وردپرس در تماس باشد و این کار را گزارش دهد. 

لوگوی وردپرس

لوگوی وردپرس از حرف W طوسی رنگ یا گاهی سفید به همراه دایره طوسی ساخته شده است. ارتفاع این حرف به طوری بلند طراحی شده است که کاملا برازنده و چشم نواز است. بسیاری از وبسایت‌ها به اشتباه از لوگویی استفاده می‌کنند که حرف W آن کوتاه‌تر است.
مطمئن شوید که از لوگوی درستی در پروژه خود استفاده می‌کنید. برای دسترسی به لوگوی اصلی کافی است به وبسایت رسمی WordPress Logos بروید.

عدم وابستگی – تایید

بنیاد وردپرس قصد دارد که شما در حین استفاده از نام تجاری و لوگوی تجاری در وردپرس از خود وردپرس حمایت کنید. به طوری که اجازه ندارید به گونه‌ای از آن استفاده کنید که نشان دهنده عدم وابستگی و تایید باشد. برای مثال:

  • در تبلیغات محصول خود نمی‌توانید از لوگوی وردپرس استفاده کنید.
  • از لوگوی وردپرس و نام وردپرس به عنوان بخشی از لوگوی خود نمی‌توانید استفاده کنید.
  • شما می‌توانید از عبارت Powered by WordPress.org استفاده کنید. اما نمی‌توانید از Recommended by WordPress استفاده کنید.

عدم پیروی از این قوانین چه عواقبی به دنبال دارد؟

بنیاد وردپرس در مورد این قوانین بسیار جدی و سختگیر است. اگر به هر نحوی از این موارد پیروی نکنید یک ایمیل اخطاریه با تاکید بر روی قوانین از سوی آن‌ها دریافت می‌کند. بی توجهی به این اخطار، عواقب بسیاری به همراه دارد و مراحل قانونی زیادی را باید پشت سر بگذارید. به همین خاطر توصیه می‌کنیم پیش از اینکه مشکلی برایتان پیش بیاید با دقت قانون اساسی درباره لوگوی تجاری وردپرس پیگیری کنید. پیشگیری بهترین راهکار است.

منابع:

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.