خطای 503 در وردپرس یکی از خطاهایی است که اغلب با آن مواجه شده و همواره به دنبال راهحلهایی برای رفع آن هستیم. یکی از مهمترین مسائلی که بایستی بهعنوان مدیر و یا ادمین سایت به آن توجه کنید؛ شناسایی خطاهای مختلف و مشکلات ریز و درشت سایت است. پس از آن بایستی به جستجوی راهحلهایی برای این مسائل بپردازید. خطاها را به صفر برسانید و میزان مشکلات سایت را پایین بیاورید. این ضرورت باعث ایجاد یک سایت متعادل میشود. قطعا شما از مکانهای مختلفی برای ایجاد سایت خود استفاده کرده و به طراحی آن میپردازید در این میان گاهی با ارور های مختلفی روبهرو میشوید که به نظر میرسد راهحلی برای آنها وجود ندارد، اما هر خطایی حل شدنیست.
چرا خطای 503 ظاهر میگردد؟
این خطا دلیلی مشخص که سریعاً به آن پرداخته و آن را رفع کنیم ندارد بلکه این خطا به دلایل گوناگونی رخ میدهد. اگر خطا ناشی از کدهای اشتباه باشد مشکل عمیقی رخ داده است. این خطا زمانی که شما اشتباه را بفهمید و مطمئن شوید که ناشی از کدها است رفع نخواهد شد. پسازآن بایستی کدی که باعث ایجاد خطا شده است را شناسایی و سپس آن را غیرفعال کنید. یکی از دلایل تشخیص سخت این خطا آن است که هیچ علامتی از خطایی که رخ داده و اینکه چگونه رخ داده است بهجا نمیگذارد؛ بنابراین زمانی که میخواهیم آن را شناسایی کنیم با دشواری بسیاری روبهرو میشویم.
دلایل بارز خطا 503 در وردپرس
-
سرور پاسخی از وردپرس دریافت نمیکند
خطای 503 در وردپرس زمانی رخ میدهد که وب سرور نتواند پاسخی که باید را از افزونه وردپرس دریافت کند درست در این قسمت است که خطای 503 اتفاق میافتد. گاهی به علت استفاده زیاد و تکرار این حرکت ممکن است چند دقیقه نقص سرور رخ دهد. این مورد یک نقص فنی مقطعی است که بعد از مدت کوتاهی برطرف میشود.
-
ناسازگاری بین کدهای php در سرور
گاهی اوقات برای آنکه امکانی وبسایت خود اضافه کنیم، از قطعه کدهای PHP کمک میگیریم. اما نکته قابل توجه آن است که بدانید این کار را با دقت بالایی باید انجام دهید. حتی بهتر است از فایلی قطعه کد را در آن قرار میدهید نسخه پشتیبان تهیه کرده تا در صورت بروز مشکل بتوانید آن را بازگردانی نمایید.
-
تحت فشار بودن سرور
هنگامی که درخواست از سایت شما افزایش یابد مسلما سایت بار زیادی بر دوش خود حس کره و در باز کردن صفحات به مشکل میخورد. در نتیجه سرور شما تحت فشار قرار میگیرد. یکی از راه های افزایش سرعت عملکرد استفاده از یک شبکه توزیع محتوا یا CDN است. CloudFlare اینکار را برایتان به خوبی انجام میدهد. یعنی افرادی که یکبار سایت شما را باز کنند برای دفعه بعد سایت برایشان cache شده و بسیار راحت باز میشود. این امر آن بار سنگین را از روی سرور برمیدارد.
-
استفاده از تم آلوده
یکی از دلایل این خطای رایج وردپرس میتواند تمهای آلوده باشد. ممکن است تمی که از آن برای سایت خود استفاده کرده اید سالم نبوده و برای اصلاح نیاز به تعویض دارد.
-
کافی نبودن منبع سرور
از دلایل دیگر این خطا میتوان به منابع سرور ناکافی اشاره کرد که باعث بروز این مشکل در وردپرس شده و باعث ارور سایت میگردد. اگر از افزونهها و قالب حجیمی استفاده کنید مطمئنا فضای بیشتری از هاست شما گرفته میشود. ممکن است کاربران زیادی روزانه به وبسایت شما سر بزنند در این صورت منابع سرور صرف بازدید بالای آنها میشود. همچنین گاهی خطاهایی که در کدنویسی وجود دارند هم منابع زیادی را صرف میکنند و همه اینها در نهایت دریافت خطای 503 در وردپرس را منجر میشود. برای اینکه این مسئله را ردیابی کنید میتوانید از کنسول گوگل استفاده کنید. برای این کار به webmaster tools مراجعه نمایید.
بعضیاوقات سایت شما رشد بسیاری داشته و بایستی به فکر هاست بزرگتری باشید، بنابراین کماهمیتی نسبت به این موضوع نیز گاهی موجب ارور 503 میشود.
-
مجاز نبودن فایل
مشکلات سرور ناشی از مجاز نبودن فایل به دلایل امنیتی و سایر دلایل مشابه قابلمشاهده است.
-
بروز مشکل در تعامل پلاگین ها
گاهی نیز به دلیل مشکل تعامل در قسمتها (پلاگین ها) این خطا رخ میدهد؛ چراکه جزئیات مختلف سایتها معمولاً ساخته دست افراد مختلفیاند که هرکدام با توجه به دانستهها و سبک خود آن قسمت را طراحی کردهاند بنابراین مجموع این جزئیات در کنار هم گاهی موجب ناسازگاری در سیستم میشود.
برطرف کردن خطای 503 در وردپرس
برای اینکه بتوانید این مشکل را برطرف کرده و خطای ایجادشده را از بین ببرید ابتدا تمام افزونههای موجود در وردپرس را غیرفعال کنید. سپس وارد قسمت داشبورد شده و با استفاده از قسمت مدیریت فایل به وبسایت خود متصل شوید. حال یک پوشه تازه را ایجاد کرده و آن را پلاگین نامگذاری کنید. اکنون سایت خود را چک کنید و ببینید آیا مشکل به وجود آمده برطرف شده است یا همچنان خطا وجود دارد؟ اگر غیرفعال کردن افزونهها کاری از پیش نبرده بود و خطا همچنان وجود داشت بایستی راهحل دیگری را برای رفع آن به کار برد. راه بعدی تغییر تم پیشفرض در وردپرس است که قالب سایتتان را غیرفعال میسازد. درنتیجه بایستی به این نکته دقت کرد که در صورت بروز خطا ابتدا از غیرفعال کردن و چککردن افزونهها شروع کرد و سپس در صورت عدم مشکل در افزونهها، قالب را غیرفعال ساخت.
این خطا دقیقاً زمانی اتفاق میافتد که سرور درخواست را دریافت کرده اما نمیتواند آن را پردازش کند؛ بنابراین خطای503 رخ میدهد که اکثراً پیام این خطا با جملهی “سرویس موقتاً در دسترس نیست” نمایش داده میشود. پس قطعاً نکتهای که میتواند به این مسئله کمک کند این است که ببینید سرور موردنظر چگونه کار میکند. اما در خلال بحث شناسایی خطا 503 و همچنین رفع آن بایستی به این مسئله نیز رجوع کرد که چگونه از بروز خطای 503 جلوگیری نماییم؟
پیشگیری از خطای 503
برای پیشگیری از این خطا تنها کافی است بروز رسانی، حفاظت و پشتیبان گیری را فراموش نکنید. چراکه بسیار مؤثر است و حکم داروی پیشگیری را دارد که مانع بروز بیماری در بدن میشود. بنابراین اهمیت آن را نباید نادیده گرفت. استفاده از شبکه تحویل محتوا یکی دیگر از موارد پیشگیری خطای نامبرده در وردپرس محسوب میشود. چراکه این سرور به چهار گوشه جهان متصل است. محتوا بایستی سریع و فوری به کاربر توزیع شود. هرچه سریعتر این کار انجام شود به حفظ سایت شما بیشتر کمک میکند. این سرعتی که از آن صحبت میکنیم شاید در حد 2 ثانیه یا چند صدم ثانیه باشد اما بههرحال بسیار مؤثر است بنابراین نباید از آن غفلت کرد.
اهمیت امنیت پوسته وردپرس
بعدازاینکه وردپرس ساخته میشود اغلب با قالب پیش فرضی که دارد مواجه میشویم که این وضعیت مطلقا بد نیست. اتفاقا بسیاری از افراد مایل به تغییر آن نیستند و از آن همانطور که هست استفاده میکنند؛ اما گاهی با توجه به نوع کاربرد آن صفحه، فرد مایل است آن را تغییر دهد. بنابراین او باید این تغییر را طوری انجام دهد که با محتوایی موجود سازگار و مناسب آن متریال باشد. سپس یک قالب ایمن متناسب با سایت خود انتخاب کند. تمی که انتخاب میکنید بایستی سبک و سریع باشد. برای اینکه هزینهی گزافی متحمل نشوید میتوانید از تمهای رایگان موجود استفاده کنید؛ اما پس از انجام مجموع این کارها باید به فکر موضوع پشتیبان فنی مشتری نیز باشید و موضوعی که مدنظرتان است بایستی با تمام ویژگیهای ذکرشده و یا اکثر آنها مطابقت داشته باشد. برای بالا بردن ایمنی وردپرس باید به چند نکته توجه کرد: بروز رسانی مداوم، مطابق بودن با استانداردهای لازم، سازگاری با سایر جزئیات وردپرس مانند افزونهها و قالب و ….
گاهی از تم های رایگان استفاده میکنید و نمیدانید که آیا مشکل امنیتی برایتان رخ میدهد یا نه. ابتدا به بررسی تم بپردازید و این بررسی را فیکس کنید. اعتبار سنجی یکی از مهمترین راههای کنترل امنیت است که اهمیت بسیار زیادی دارد. در اعتبار سنجی اصولاً وقتی از مشاهدهکنندگان سایت شما درخواست میشود که ایمیل خود را جهت اطلاع از مطالب بروز وارد کنند چنانچه ایمیلی اشتباه وارد شود این پیام که فیلد دارای خطا است نمایش داده میشود و گاهی ایمیل نامعتبر است نمایش داده میشود.
هرچه افراد بیشتری در سمتهای مختلف در وردپرس سایت شما فعالیت کنند امنیت سایت شما بیشتر در خطر است بنابراین تصور اینکه افراد ماهری در سایت من فعالیت کنند تصویری بسیار اشتباه و خطرناک است چراکه خطر هک را افزایش میدهد هر اشتباه کوچک و غیرعمدی میتواند آسیب جدی به سایت شما بزند که گاهی واقعاً جبرانپذیر نیست برای بالا بردن امنیت و عدم دسترسی و سو استفاده لازم است دسترسی به فهرست پلاگین را محدود کنید تا دسترسی برای هک سایت شما تقریباً ناممکن و سخت شود.
سخن آخر
یکی از رایجترین خطاهای پیشروی شما در وردپرس، خطای 503 است. این خطا دلایل بسیاری میتواند داشته باشد که سعی کردیم به بیشتر آنها اشاره کنیم. قطعا با شناخت درست و رفع اصولی خطاهای رایج وردپرس میتوانید بسیاری از مشکلات وبسایت خود را رفع کنید. چراکه رفع این قبیل خطاها ازجمله مهمترین وظایف شما در قبال سایتتان است. درصورت مواجهه با این خطا و گذر از آن بهآسانی، در حقیقت اعتبار و اعتماد خود را نابود کردهاید. امیدواریم با بهکارگیری روشهای یادشده در این مقاله برای رفع خطای 503 در وردپرس، مشکلات این چنینی را در سایت خود بهراحتی برطرف کنید.
منبع :
How To Fix 503 Service Unavailable Error in WordPress site? (secure-wphackedhelp-com.translate.goog)