اگر به فکر راه اندازی یک وبسایت تجارت الکترونیک هستید باید یک پلتفرم مناسب برای آن انتخاب کنید. تعداد بسیار زیادی از این پلتفرمها در فضای اینترنت موجود هستند. اما شما باید کدام یک از آنها را انتخاب کنید؟ در این مقاله به مقایسه دو فروشگاه ساز محبوب یعنی بیگ کامرس و ووکامرس میپردازیم. اینکه هر کدوم چه تعریف، کاربرد و مزایایی دارند و اینکه کدام یک برای وبسایت شما مناسبتر هستند؟ در ادامه همراه ما باشید.
با استفاده از این پلتفرمها یا همان فروشگاه سازها شما میتوانید یک وبسایت فروشگاهی که خدمات و محصولاتی برای فروش در اختیار کاربران قرار میدهد را راه اندازی کنید. این فروشگاه سازها میتوانند به صورت 24 ساعته و همیشه در حال کار و خدمات رسانی باشند. چندی پیش در همیار وردپرس مقایسهای بین دو فروشگاهساز پرستاشاپ و ووکامرس انجام دادیم، در این مقاله به دو تا از محبوبترین فروشگاه سازها یعنی بیگ کامرس و ووکامرس میپردازیم.
بیگ کامرس و ووکامرس
در ابتدا اجازه دهید توضیحی خلاصه برای بیگ کامرس و ووکامرس ارائه دهیم:
قبل از هر چیز باید بدانید که دو دسته کلی از فروشگاه سازها موجود است که عبارت هستند از اشتراکی(SAAS) و متن باز. فروشگاه سازهای متن باز یا همان Open Source این امکان را در اختیار شما قرار میدهند که در صورت نیاز و ایجاد تغییرات لازم در برنامه، بتوانید سورس کد برنامه را هر طور که دوست دارید تغییر دهید. فروشگاه سازهای اشتراکی به Software As A Service شهرت دارند. SAASها مشابه به متن بازها هستند با این تفاوت که شما به سورس کد برنامه دسترسی ندارید و باید برای استفاده، آنها را از شرکتهای ارائه دهنده این خدمات مراجعه کنید.
بیگ کامرس چیست؟
بیگ کامرس یک فروشگاه ساز اشتراکی است. بیگ کامرس بیشتر برای کسب و کارهای کوچکی مناسب است که میخواهند به تازگی وبسایت خود را راه اندازی کنند. این فروشگاه ساز خود دارای یک store داخلی است که در آن خدماتی برای فروش ارائه میدهد. وقتی که فقط یکبار از بیگ کامرس استفاده کنید و در وبسایت آنها ثبت نام کنید دیگر نمیتوانید به سراغ فروشگاه سازهای دیگر بروید. علاوه بر این زمانی که از بیگ کامرس استفاده میکنید دادههای شما با دیگر فروشگاهها به اشتراک گذاشته میشود. در بیگ کامرس قابلیتی به اسم integrating BigCommerce برای وردپرس در نظر گرفته شده است. با این وجود میتوانید کارهای مربوط به رابط کاربری – frontend را در وردپرس و کارهای مربوط به Backend فروشگاه را در خود بیگ کامرس انجام دهید.
ووکامرس چیست؟
ووکامرس یکی از محبوبترین پلاگینهای فروشگاه ساز رایگان و متن باز است. به طوری که حدود 3/1 فروشگاهها با استفاده از این پلاگین ساخته شدهاند. همان طور که میدانید ووکامرس یک فروشگاه ساز مستقل نیست بلکه به عنوان یک افزونه فروشگاه ساز برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی شده است. از آن جایی که این پلاگین یک فروشگاه ساز برای وردپرس است به این معنی است که شما میتوانید هر قالبی از وردپرس را که میخواهید به راحتی با ووکامرس به فروشگاه تبدیل کنید.
امکانات و ویژگیها: بیگ کامرس در مقایسه با ووکامرس
همان طور که اشاره کردیم بیگ کامرس خودش به تنهایی یک CMS با قابلیتها و امکانات فراوانی محسوب میشود. با استفاده از بیگ کامرس میتوانید در عرض یک زمان کوتاه وبسایتی که به دنبالش هستید را برای خودتان بسازید. بیگ کامرس طیف وسیعی از قالبهای رایگان مناسب برای هر نوع کسب و کاری را ارائه میدهد. همچنین بدون نیاز به کد نویسی میتوانید UI وبسایت خود را به راحتی تغییر دهید. همچنین میتوانید از ابزارهایی که برای تبدیل (conversion) در بیگ کامرس قرار داده شدهاند مقدار درآمد خود را بیشتر کنید.
ووکامرس نیز امکانات بسیاری جهت ساخت یک فروشگاه در وردپرس ارائه میکند. از آن جایی که ووکامرس یک پلاگین متن باز بر روی وردپرس است پس میتوانید هر تغییراتی که میخواهید بر روی آن اعمال کنید و تا جای ممکن آن را شخصی سازی کنید. این افزونه خود افزونههای مجزایی دارد تا شما بتوانید یک فروشگاه اینترنتی کامل با تمامی امکانات را ایجاد کنید.
رابط کاربری و استفاده آسان – بیگ کامرس و ووکامرس
بیگ کامرس رابط کاربری بسیار سادهای دارد به طوری که در عرض کمتر از 1 ساعت میتوانید وبسایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنید. بیشتر ویژگیهای بیگ کامرس به صورت پیش فرض در آن تعریف شدهاند پس نیازی نیست برای دسترسی به آنها نگران نصب پلاگینهای مربوطه باشید.
در ووکامرس اما باید بیشتر دست به کار باشید. باید حواستان به آپدیتها و بروزرسانیها باشد. در ووکامرس شما بیشتر در فرآیند دخیل هستید به طوری که در بیگ کامرس کارها از قبل انجام شدهاند. از آن جایی که ووکامرس متن باز است برای ایجاد تغییرات باید کمی با دنیای کد نویسی هم آشنا باشید تا بتوانید فروشگاه خود را شخصی سازی کنید. این مورد شاید کمی انتخاب بین بیگ کامرس و ووکامرس را برایتان سخت کند.
مقیاس پذیری – بیگ کامرس و ووکامرس
در بیگ کامرس ویژگیهایی از قبیل، پهنای باند، محصولات و همچنین فضای ذخیره سازی نامحدودی در اختیار شما قرار میگیرد. زمانی که فعالیت وبسایت شما گسترش پیدا میکند باید فاکتورهایی قبیل امنیت و سرعت را هم در نظر داشته باشید. بیگ کامرس تضمین میکند که امکان از کار افتادن سیستم فروشگاه نزدیک به صفر است و ممکن است فقط چند دقیقه در سال این اتفاق رخ دهد. بیگ کامرس برای کسب و کارهای کوچک انتخاب مناسبی است. اما اگر میخواهید مقیاس تجارت خود را بزرگتر کنید، ممکن است برای از بین بردن برخی محدودیتها هزینه بیشتری پرداخت کنید.
ووکامرس گالری تصاویر و پرداختهای نامحدودی و همچنین روشهای پرداخت بسیاری را برای شما فراهم میکند که همهی این موارد ترافیک وبسایت شما را به طرز باورنکردنی افزایش میدهند. از طرفی از آن جایی که این پلاگین متن باز است شما بر روی بیشتر ویژگیها و امکانات کنترل کامل دارید و مجبور نیستید برای از بین بردن برخی محدودیتها هزینهای را پرداخت کنید.
قیمت بیگ کامرس و ووکامرس
از لحاظ قیمتی و هزینه بدون شک بیگ کامرس هزینه بیشتری را به همراه دارد زیرا ووکامرس یک پلاگین کاملا رایگان است که برای وردپرس طراحی شده است. در صورت استفاده از ووکامرس شما فقط باید هزینههای اولیه هاست و دامین وبسایت خود را پرداخت کنید.
پشتیبانی – بیگ کامرس و ووکامرس
از نظر پشتیبانی، سرویسهای بیگ کامرس به صورت 24 ساعته به مشتریان ارائه میشوند. به همین خاطر در صورت بروز مشکل در سیستم میتوانید از پشیبانی و خدمات آنها استفاده کنید. از طرفی، جامعه افرادی که از بیگ کامرس استفاده میکنند تقریبا گسترده است که میتوانید سوالات و مشکلات خود را با آنها در میان بگذارید و راه حل مناسب را پیدا کنید.
از آن جایی که ووکامرس فقط یک پلاگین فروشگاه ساز است بیشتر مسئولیت و کارها به عهده خودتان است. به همین خاطر در صورت بروز خطا و مشکل خبری از پشتیبانی همه ساعته و تلفنی نیست. مرجع اصلی برای سوالات و مشکلات شما فقط وبسایت رسمی این پلاگین فروشگاه ساز است. البته باید بگوییم در حال حاضر در ایران افراد خبرهای با طراحی سایتهای مختلف شما را در این مسیر یاری میکنند.
در آخر سوال اینجاست، بیگ کامرس یا ووکامرس؟ کدام یک برای شما مناسبتر هستند؟
اگر که کسب و کار کوچکی دارید بیگ کامرس گزینه مناسبی است. از طرفی بیگ کامرس راه رسیدن به هدفتان را سریعتر و آسانتر در اختیارتان میگذارد. تنها مسئلهای که وجود دارد این است که برای اینکه به تمام خدمات آن دسترسی داشته باشید باید حق اشتراک پرداخت کنید.
اما اگر میخواهید که بر روی فروشگاه خود کنترل تمام و کمال داشته باشید، باید به سراغ ووکامرس بروید. این فروشگاه ساز متن باز میتواند با تغییراتی که اعمال میکنید کاملا شخصی سازی شود و از طرفی کاملا رایگان است. نکته اینجاست که برای اعمال این تغییرات اساسی باید دانش کد نویسی داشته باشید که خوشبختانه با منابع بسیاری که موجود است این امر دور از انتظار نیست.
نویسنده: الهه معتمدی
منابع: