لندینگ پیج یا صفحه ورود چیست و کاربردهای آن کدامند؟

لندینگ پیج چیست

ما برای دیده شدن پس از ساخت وبسایت، مشغول به محتواسازی و ایجاد صفحات اصلی سایت از جمله دسته‌بندی‌ها و برگه‌های مهم برای ارائه خدمات و محصولات خود می‌شویم. در واقع زبانی که با آن می‌توان صدای سایت یا یک رسانه اینترنتی را به افراد رساند، محتواست. محتوای بخش نوشته‌ها، قطعا محتواییست که در آن اطلاعات یا آموزشی را ارائه می‌کنیم اما بخش برگه‌ها کمی متفاوتند و پیام قوی‌تری درباره خدمات و محصولات به افراد می‌دهند. نام برخی از این برگه‌ها صفحه فرود یا لندینگ پیج است. این صفحات بسیار مهم هستند و در این مقاله قصد داریم به این سوال بطور کامل پاسخ دهیم که لندینگ پیج چیست و چه کاربردی دارد.

لندینگ پیج چیست؟

جالب است بدانید که معمولا اکثر ما با مشاهده صفحه فرود یک سایت، با آن آشنا می‌شویم. یعنی جستجویی که در گوگل انجام می‌دهیم ما را به سمت صفحه فرود سایت برده و از آنجا تصمیم می‌گیریم که این سایت به کارمان می‌آید یا خیر. ظاهر و محتویات لندینگ پیج بسیار مهم بوده و باید به آن اهمیت دهیم تا مخاطب را جذب کند. در واقع در یک کلام باید بگوییم که لندینگ پیج‌ها نقش تعیین کننده‌ای داشته و سرنوشت یک سایت را به دست می‌گیرند.

تا حد زیادی به سوال لندینگ پیج چیست پاسخ دادیم، اما برای شرح توضیحات بیشتر باید بدانید که لندینگ پیج‌ها، صفحات حیاتی برای تبلیغ رایگان برند شما هستند. چنانچه محتوای آن‌ها درست ارائه شود قطعا نقش اصلی در افزایش نرخ تبدیل را بر دوش می‌کشند و این دقیقا همان چیزی است که ما برای کسب و کارمان نیاز داریم. با کمک صفحه فرود می‌توان مخاطب را هدف قرار داده و او را به مشتری تبدیل کرد. البته که محتوای اصولی و جذاب و ظاهر کاربرپسند تاثیر بسزایی در فرآیند جذب مشتری دارد.

 

چرا صفحات فرود اهمیت دارند؟

حالا که کاملا متوجه شدیم landing page چیست باید ببینیم که چرا واقعا این صفحات حائز اهمیت هستند. معمولا ما این صفحات را برای تبلیغ محصول یا خدمت خود ایجاد می‌کنیم و آن را در شبکه‌های اجتماعی، در ایمیل مارکتینگ و … قرار می‌دهیم. مخاطب با کلیک روی لینک موردنظر، مستقیم به صفحه فرود رسیده و هر آنچه که لازم باشد را دریافت می‌کند. اگر این صفحه او را از نظر محتوایی و ظاهری جذب کرد، تبدیل اتفاق می‌افتد. پس می‌توان دلیل اصلی اهمیت لندینگ‌ها را، فروش دانست! این صفحات در سایت وظیفه افزایش فروش  تبدیل کاربر به مشتری را برعهده دارند در نتیجه باید به آن‌ها بسیار اهمیت داد. برخی دیگر از دلایل ارزشمندی صفحات فرود عبارت است از:

  • درک بهتر نسبت به مخاطب دریافت می‌کنید
  • برندسازی خود را افزایش می‌دهید
  • امکان آنالیز صفحات فرود وجود داشته و به شما اطلاعات مفیدی می‌دهد

 

حتما بخوانید: لندینگ پیج وردپرس چیست

 

کاربردهای لندینگ پیج

حال که دلایل اهمیت landing page را فهمیدیم باید ببینیم دقیقا این صفحات چه کاربردهایی دارند. ما سایتی را با زحمات و هزینه‌های فراوان ایجاد می‌کنیم تا آن را به فروش برسانیم. یکی از مهم‌ترین گزینه‌هایی که به ما در فروش کمک می‌کنند، همین صفحات فرود هستند که مشتری را به سمت درستی هدایت می‌کنند. در ادامه با کاربردهای دقیق این صفحات آشنا خواهیم شد:

  • فرستادن کاربر به سمت خدمت و محصول مورد نظر
  • ارائه خدمات اشتراکی
  • گرفتن اطلاعات از مخاطب و کاربر
  • قانع کردن کاربر برای خرید

در ادامه درمورد هرکدام از این کاربردهای صفحه فرود به شما توضیح می‌دهیم.

فرستادن کاربر به سمت محصول و خدمت موردنظر

اصلی‌ترین وظیفه صفحه فرود انتقال مشتری به سمت خرید است که با کمک یک call to action درست و جذاب می‌توان آن را امکانپذیر ساخت.

ارائه خدمات اشتراکی

برخی سایت‌ها خدمات خود را بصورت اشتراک ویژه مانند اشتراک طلایی، نقره‌ای، برنزی ارائه می‌دهند. اگر اینگونه کار می‌کنید می‌توانید در قالب یک لندینگ این اشتراک‌ها را ایجاد کرده و یک دوره کوتاه اشتراک رایگان ارائه دهید تا افراد جذب شده و دوره‌های پرمیوم شما را نیز تهیه کنند.

گرفتن اطلاعات مخاطب

یکی دیگر از وظایف لندینگ‌ها، گرفتن سرنخ است. یعنی اطلاعات کاربران مانند شماره تماس را دریافت می‌کنید. مثلا فرض کنید اطلاعاتی در لندینگ وجود دارد که برای رسیدن به هدف مخاطب باید شماره تماس یا آدرس ایمیل خود را وارد کند. اینگونه شما یک بانک اطلاعاتی دارید و در زمان‌های مهم، می‌توانید برای کاربران خود ایمیل یا پیامک ارسال کنید.

  چگونه تجربه کاربری سایت وردپرس را بهبود دهیم؟

امکان برقراری ارتباط به وسیله Click-through

نوعی از لندینگ‌ها که به آن‌ها Click-through نیز می‌گویند کاربران را با کلیک‌های پیاپی در صفحه نگه داشته و درنهایت قانع به خرید می‌کنند. این مسئله یکی از اصول مهم و اساسی در بازاریابی به حساب می‌آید و این عمل بین صفحاتی انجام می‌شود که هم‌زمان هدف «فروش مستقیم» و «ایجاد ارتباط» را دنبال می‌کنند.

 

انواع لندینگ پیج ها

صفحات فرود با توجه به اهداف کسب و کار ایجاد می‌شوند و از این رو می‌توانند تنوع بالایی داشته باشند. برخی از معروف‌ترین صفحات فرود را در ادامه معرفی خواهیم کرد:

  • صفحه فرود ایجاد سرنخ
  • لندینگ پیج click through
  • صفحه فرود فشار
  • صفحه فرود برای فروش
  • صفحه فرود میکروسایت
  • لندینگ پیج ویروسی
  • لندینگ پیج Splash
  • لندینگ پیج اطلاعاتی

 

صفحه فرود برای ایجاد سرنخ

این نوع صفحات با هدف دریافت اطلاعات کاربر مانند نام و آدرس ایمیل ایجاد می‌شوند. در این صفحات فرمی طراحی شده که این اطلاعات را دریافت می‌کند و درنهایت شما بانکی از اطلاعات کاربری دارید و می‌توانید به سمت تبدیل کاربر به مشتری بروید. به این صفحات Lead generation می‌گویند که راه بسیار خوبی برای دریافت یک بینش عالی از مشتری است تا بتوان به کمک آن، تبدیل بهتری داشت.

صفحه فرود click-through

لندینگ‌هایی که براساس click-through هستند بر فروش فوری تمرکز داشته و با کلیک کردن، مخاطب را به صفحه خرید خدمت یا محصول منتقل می‌کنند. به همین علت محتویات این صفحات فرود باید آنقدر جذب و هدفمند باشد که مشتری به راحتی کلیک کرده و قانع به خرید شود.

صفحه فرود فشار (squeeze page)

این صفحات معمولا مانند Lead generation هستند اما هدف کوتاهی مثل دریافت ایمیل از مشتری دارند و در بالای قیف فروش قرار می‌گیرند. در واقع به دنبال سرنخ کوچکی از مشتری هستند و چنانچه او تمایلی به ارائه اطلاعات نداشته باشد با دکمه خروج مواجه خواهد شد.

صفحه فرود فروش (sales page)

محتویاتی که برای صفحه لندینگ فروش باید ایجاد شود بسیار سخت و حساس است. در واقع این صفحات، مخاطب را بدون هیچ گونه سرنخی به سمت فروش می‌کشاند پس باید بسیار جذاب و هوشمندانه طراحی شود. در واقع این صفحات باید دارای پیشنهادی باشد که هم پاداش است و هم ترغیب به خرید!

میکروسایت (microsite)

میکروسایت‌ها در واقع یک صفحه هستند که با هدف کمپین‌های تبلیغاتی ایجاد شده و به آن‌ها لندینگ می‌گویند. عموما این صفحات افراد را به سمت یک محصول یا خدمت خاصی توصیه کرده و اطلاعاتی درباره آن ارائه می‌دهند.

صفحه فرود ویروسی (Viral landing pages)

این مدل صفحات لندینگ مخصوص برندسازی و آگاهی از کسب و کار است. عموما حاوی اطلاعات جذاب در قالب متن، فیلم و تصاویر است تا مخاطبین را جذب برند شما کند. از طرفی این مدل صفحات قابل اشتراک گذاری در سوشال و هر جای دیگری هستند.

صفحه فرود Splash

این صفحات فرود بسیار ابتدایی هستند و معمولا از مخاطب در قالب یک جواب بله و خیر انتظار دارند. در واقع این صفحات با هدف یک اطلاعات ابتدایی روی کار می‌آیند.

صفحه فرود اطلاعاتی (infomercial)

این نوع صفحات محتوا و داستان‌های طولانی به مخاطب ارائه می‌دهند که با این کار موجب نگه داشتن مخاطب و متقاعد کردن او برای خرید می‌شوند.

 

جمع بندی

درست است که سایتمان یک منبع کامل اطلاعاتی است و از صفحات مختلفی تشکیل شده اما صفحاتی که بیشتر از همه مشتری جذب کرده و فروش را افزایش می‌دهند، صفحات فرود هستند. در این مقاله به تعریف کاملی از صفحات فرود پرداختیم و انواع و کاربردهای هر کدام را شرح دادیم تا بتوانید گزینه مناسب برای فعالیت خود را انتخاب کرده و بسازید.

سوالات متداول

لندینگ پیج اینستاگرام صفحه‌ای است که در اینستاگرام خود لینک آن را می‌گذاریم و کاربران در اینستاگرام بر روی آن کلیک می کنند و به لندینگ پیج مدنظر ما وارد می‌شوند تا خرید محصول یا خدمت را انجام دهند.
فرستادن کاربر به سمت خدمت و محصول مورد نظر - ارائه خدمات اشتراکی - گرفتن اطلاعات از مخاطب و کاربر - قانع کردن کاربر برای خرید
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.