هاست چیست ؟ میزبانی وب یا هاست بستری است که تمامی اطلاعات سایت شما بر روی آن ذخیره میشود. دقیقا همانطور که شما در رایانه شخصی نیازمند فضایی برای ذخیره اطلاعاتتان هستید تا هر وقت که به آنها نیاز داشتید به سراغشان بروید و آنها فراخوانی کنید، در ایجاد یک سایت نیز نیازمند فضایی به نام هاست میباشید. در حال حاضر انواع مختلفی از هاست وجود دارد که شما بایستی متناسب با نیازتان هاست مناسب خود خریداری کنید. به همین خاطر در این مقاله آموزشی قصد داریم انواع مختلف هاست را به شما معرفی کنیم. حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
هاست چیست ؟
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- هاست (host) چیست؟ میزبانی وب چیست؟
- پارامترهای مهمی که هنگام خرید هاست باید به آن توجه کرد
- با انواع مختلف هاست آشنا شوید
- هاست وردپرسی،بهترین هاست برای سایتهای وردپرسی
- آشنایی با انواع سیستم عاملهای هاست
هاست (host) چیست؟ میزبانی وب چیست ؟
اکنون به سوال هاست چیست به صورت کامل پاسخ خواهیم داد. هاست فضاییست که داده و اطلاعات بر روی آن ذخیره شده و باعث میشود تا فایلهای یک وبسایت (کد، تصاویر و غیره) برای مشاهده بصورت آنلاین در دسترس کاربران باشند. به عبارتی دیگر هر وب سایتی که شما تا به الان از آن بازدید کردهاید در یک هاست میزبانی میشود و طراحی سایت بدون داشتن یک هاست امکان پذیر نخواهد بود.
میزان فضای اختصاص داده شده در هاست به یک وب سایت، به نوع آن هاست بستگی دارد. از انواع هاست میتوان به 3 مورد زیر که بسیار متداول هستند اشاره کرد:
- هاست اشتراکی
- سرور اختصاصی
- سرور مجازی
اما سرور چیست؟
سرور به رایانهای گفته میشود که سایر کاربران وب را از هرجای دنیا به سایت شما متصل میکند. همانطور که از نام آن پیداست، ارائهدهندگان خدمات میزبانی وب (هاستینگ) دارای سرورها، ابزارهای ارتباطی و سرویسهای مرتبط با آن برای میزبانی وب سایتها هستند. آنها با ارائه انواع برنامه های میزبانی، طیف نیازهای مشتریان خود را از وبلاگهای کوچک تا سازمانهای بزرگ پوشش میدهند.
اگر قصد ایجاد کسبوکار آنلاین را دارید، انتخاب یک میزبانی وب معتبر امری ضروری است. امروزه صدها شرکت میزبان وب وجود دارد که چندین نوع خدمات میزبانی وب را ارائه میدهند. ما در مقاله معرفی “بهترین هاست وردپرس” چندین شرکت معتبر هاستینگ را مورد تحلیل و بررسی قراردادهایم. حتما پیش از خرید هاست این مقاله را مطالعه نمایید.
پارامترهای مهمی که هنگام خرید هاست باید به آن توجه کرد
زمان آنلاین بودن سایت (Uptime)
زمان آنلاین بودن سایت یا Uptime یک موضوع بسیار مهم در انتخاب سرویسهای میزبانی وب است. این زمان که البته معمولا به صورت درصد بیان میشود، معرف آن است که سایت شما با چه احتمالی همیشه آنلاین خواهد بود. هرجه قدر این درصد به 100 نزدیک باشد احتمال آنلاین بودن و در دسترس بودن سایت شما برای کاربران بیشتر خواهد بود. پس حتما به سراغ هاستی بروید که بیشتر احتمال آنلاین بودن را دارد.
باید توجه داشته باشید سایتی که دسترسی به آن دشوار است یا مرتباً آفلاین میشود، بازدیدکنندگان و مشتریان خود را از دست میدهد و میتواند کسب درآمد شما را با مشکل مواجه کند.
ترافیک یا پهنای باند
همیشه پیش از انتخاب یک هاست به محدودیت که در ترافیک و پهنای باند آن وجود دارد توجه کنید. هرچه این محدودیت کمتر و پهنای باند بیشتر باشد دسترسی کاربران به سایت شما سریعتر و موفقیت آمیزتر خواهد بود.
به عبارتی دیگر اگر سایت شما قرار است ویدیو، صدا یا عناصر دیگری را که به پهنای باند بالاتری نیاز دارند، در خود جای دهد، شما حتما باید هاستی را انتخاب کنید که متناسب با نیاز شما باشد.
کنترل پنل باکیفیت و مناسب
هدف از یک کنترل پنل این است که به شما اجازه دهد جنبههای مختلفی از حساب میزبانی وب سایت خود را مدیریت کنید. شما باید میزبانی وبی را انتخاب کنید که به شما یک کنترل پنل با کیفیت و مناسب ارائه میدهد. تا بتوانید کارهای تعمیر و نگهداری روزمره سایت خود را بدون اینکه منتظر پشتیبانی فنی باشید به راحتی انجام شود.
علی رغم اینکه تجربه نشان میدهد کار با کنترل پنل “سی پنل” برای کاربران راحتتر بوده و رابط کاربری بهتری دارد، اما باید توجه داشته باشید که این کنترل پنل برای ایران تحریم شده است و نسخههایی که امروزه در اختیار کاربران قرار میگیرد نسخه کرک شده هستند. اگر نسبت به داشتن یک کنترل پنل حساسیت دارید و میخواهید در آینده دچار دردسرهای مربوط به تحریم نشوید بهتر است که از کنترل پنل “دایرکت ادمین” استفاده نمایید.
قابلیت ارائه ساب دامین و پارک دامین
یکی از ویژگیهای مهم یک هاست قدرتمند اجازه قرار دادن ساب دامین و پارک دامین است. ساب دومین به معنی زیر دامنه میباشد؛ به عنوان مثال اگر شما بخواهید که وبلاگ خود را روی یک آدرس جداگانه راه اندازی کنید، میتوانید از زیر دامنه یا ساب دامین استفاده کنید. مثلا آدرس blog.mydomain.com زیر دامنه mydomain.com میباشد.
پارک دامین برای معرفی وبسایت با دامنههای دیگر استفاده میشود. به عنوان مثال دامنه اصلی سایت شما mydomain.com میباشد و شما تصمیم میگیرید که دامنه mydomain.ir را نیز برای وبسایت خود داشته باشد. در این مواقع شما میتوانید دامنه غیراصلی را بر روی دامنه اصلی پارک کنید تا اگر کاربری از دامنه غیراصلی برای ورود به وبسایت استفاده کرد، به مشکل بازنشدن سایت برنخورد.
قابلیت ساخت ایمیل
اگر میخواهید حسابهای ایمیل را در کنار وب سایت خود میزبانی کنید، باید اطمینان حاصل کنید که آیا سرویس هاستینگ مدنظرتان به شما اجازه میدهد آدرس های ایمیل مورد نظرتان را در دامنه خود تنظیم کنید یا خیر؟
داشتن یک ایمیل آدرس مانند info@hamyarwp.com میتواند علاوه بر آسان کردن سیستم ایمیل مارکتینگ شما باعث حرفهای تر شدن کسبوکارتان شود.
پشتیبانی قوی و حرفهای شرکت میزبانی وب
در بسیاری از مواقع پیش میآید که شما در ارتباط با هاست خود دچار مشکل شدهاید و یا اینکه سوال فنی پیرامون سرویس میزبانی سایتتان دارید. در اینگونه مواقع شرکت هاستینگ شما باید به صورت شبانه روزی در تمام طول هفته پاسخگوی نیازهای شما باشد. پس حتما سعی کنید از شرکتی هاست خود را تهیه کنید که پشتیبانی قوی و حرفهای داشته باشد و تمامی نیازهای شما را بابت سوالات و مشکلاتتان به صورت سریع بر طرف کند.
با انواع مختلف هاست آشنا شوید!
هاست اشتراکی
هاست اشتراکی هاستی است که در یک سرور چندین سایت میزبانی میشود. از ویژگیهای این هاست میتوان به راه اندازی سریع و آسان و قیمت ارزان آن اشاره کرد. این هاست برای وب سایتهای شخصی و همچنین مشاغل کوچک و حتی متوسط که ترافیک و بازدید بالایی ندارند مناسب است. تقریبا در حال حاضر همه شرکتهای میزبانی وب دارای هاست اشتراکی برای مشتریان خود هستند.
سرورهای مجازی
همانطور که از نامش برمیآید، تمام ابعاد VPS مجازی است. تکنولوژی مجازیسازی وسیلهای است که در آن یک سرویس قدرتمند به چند سرور مجازی تقسیم میشود. در حالت کلی سرورهای مجازی را میتوان مابین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی در نظر گرفت که ازنظر هزینه از هاست اشتراکی گرانتر و از هاست اختصاصی ارزانتر است.
سرور اختصاصی
سرور اختصاصی (که بعضاً به آن هاست مدیریت شده یا سرور اختصاصی نیز گفته می شود) سرویس است که سرور میزبانی آن فقط برای سایت شما مورد استفاده قرار خواهد گرفت. سرور اختصاصی بهطورکلی بالاترین سطح سرور است که اگر کسبوکار آنلاین شما ترافیک روزانه بسیار بالایی دارد باید از این سرویس استفاده کنید. این سرویس کاملا انعطاف پذیر است و امکان کنترل کامل سرور، نرم افزار و سیستمهای امنیتی را به شما میدهد.
درحالیکه هزینه سرور اختصاصی بهطور قابلتوجهی بالاتر از هاست اشتراکی و VPS است، اما اگر کسبوکار شما در جایگاهی باشد که نیازمند استفاده از این سرویس باشد بدون شک مشکل هزینه نخواهید داشت!
هاست وردپرس،بهترین هاست برای سایتهای وردپرسی
با افزایش محبوبیت وردپرس، بسیاری از سرویسدهندههای میزبانی وب یک میزبانی وب جدید به نام ” هاست وردپرس ” را ارائه میدهند.
بهطور خلاصه، هاست وردپرس سرویسی است که ارائهدهنده میزبانی وب با بهروز نگهداشتن وردپرس شما میتواند از سایت شما در برابر تهدیدات امنیتی محافظت کند و از دسترسی هکرها به سایت شما تا حد زیادی جلوگیری کند. این هاست انطابق کاملی با سایتهای وردپرسی دارد و منابع آن طوری تنظیم شده است که سایت وردپرسی شما بهترین بهرهوری را داشته باشد.
اگر هنوز طراحی سایت خود را آغاز نکردهاید و قصد طراحی سایت به کمک سیستم مدیریت محتوای وردپرس را حتما به مقاله ” آموزش وردپرس” مراجعه نمایید. در این مقاله هر آنچه را که برای شروع طراحی سایت با وردپرس نیاز دارید به شما آموزش دادهایم.
برای مشاهده سرفصلهای آموزش وردپرس اینجا کلیک کنید.
آشنای با انواع سیستم عاملهای هاست
کدام وب سرور یا هاست؟ ویندوز یا لینوکس؟
اگر شما به یک وبسایت وردپرس نیاز دارید، همراه با پشتیبانی از یک پی اچ پی یا سرور MySQL، احتمالاً بهتر است از هاست لینوکس استفاده کنید. درحالیکه امکان اجرای MySQL و PHP در سرورهای ویندوز وجود دارد اما تصویری که شما از سایت WordPress دریافت میکنید کاملاً متفاوت خواهد.
شاید واضحترین مزیت کار با لینوکس بهجای ویندوز زمانی مشخص میشود که شما یک وبسایت وردپرس کارآمد و زیبا میخواهید، واقعیت این است که لینوکس بسیار سریعتر از همتای خود در مایکروسافت است. درواقع، برخی برآوردها نشان میدهند که لینوکس تا 20٪ سریعتر است.
host چیست ؟
همانطور که شما در رایانه شخصیتان نیازمند فضایی برای ذخیره اطلاعات هستید تا هر وقت که به آنها نیاز داشتید به سراغشان بروید و آنها فراخوانی کنید، در ایجاد یک سایت نیز نیازمند فضایی به نام هاست میباشید. ما در این مقاله آموزشی تمامی نکات مهم مرتبط با هاست و سرویس میزبانی وب را مورد بررسی قرار دادیم. حال نوبت شما که با بکارگیری این نکات، هاست مناسب خود را انتخاب نمایید و به شروع کسبوکار اینترنتیتان بپردازید. در نهایت از توجه شما به این مقاله سپاسگزاریم. لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.