معرفی بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو برای کامپیوتر و موبایل

اگر قصد دارید برای کسب و کار خود یک لوگو طراحی کنید، پیش از شروع کار باید یک نرم افزار مناسب برای کار و طراحی نشان خود انتخاب کنید. طبیعتا مناسب بودن نرم افزارهای گرافیکی تا حد زیادی به هدف شما از طراحی بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر شما شخصی هستید که قصد یادگیری طراحی لوگو و کار با نرم افزار آن را دارید، قطعا نرم افزار مناسب برای شما متفاوت از نرم افزار مناسب برای شخصی است که به دنبال طراحی لوگو حرفه ای و کسب درآمد از طریق طراحی لوگو است.

اگر قصد دارید با استفاده از یک سیستم کامپیوتری به طراحی لوگو بپردازید، در بخش اول این مقاله با ما همراه باشید تا بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو برای کامپیوتر را به شما معرفی کنیم. همچنین اگر می‌خواهید با تلفن همراه اندروید یا IOS خود شروع به طراحی لوگو کنید و به دنبال بهترین اپلیکیشن طراحی لوگو برای موبایل هستید، حتما در بخش دوم مقاله با ما باشید.

نکاتی که برای طراحی لوگو باید بدانید

یکی از مهم‌ترین مسائلی که پیش از انتخاب یک نرم افزار مناسب برای طراحی لوگو باید در نظر داشته باشید، نوع سیستم عاملی است که از آن استفاده می‌کنید. اگر از سیستم عاملی استفاده می‌کنید که امکان اجرای فرمت‌های خاصی را دارد، باید نرم افزاری را انتخاب کنید که توانایی ارائه فرمت مورد نظر شما را داشته باشد. همچنین اگر در نرم افزارهای طراحی لوگو به دنبال ایده و طرح‌های جدید هستید باید از نرم افزاری استفاده کنید که با داشتن قالب‌های آماده به شما برای رسیدن به هدفتان کمک می‌کند. اما در صورتی که می‌خواهید لوگویی طراحی کنید که امکان چاپ روی بنر یا ابزارهای تبلیغاتی را داشته باشد، باید به دنبال نرم افزار قوی تری باشید تا یک کیفیت خاص از لوگو را در اختیارتان قرار دهد.

اما در کنار همه موارد فوق، برخی ویژگی‌ها وجود دارد که جدا از سلیقه شخصی نیاز افراد، هر کاربری به دنبال دستیابی به آن‌ها است. از جمله این ویژگی‌ها می توان به کارآمدی، سهولت استفاده، در دسترس بودن، به روز بودن و هزینه نرم افزار اشاره کرد. توجه داشته باشید که یکی از مهم‌ترین عوامل در انتخاب نرم افزار مناسب برای طراحی لوگو، سیستم عامل مورد استفاده شما است. در ادامه می‌خواهیم بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو را با توجه به سیستم عامل مورد استفاده شما معرفی کنیم.

بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو برای کامپیوتر

همان‌طور که گفتیم، طراحی نشان یا لوگو به نوع سیستم عامل شما بستگی دارد. اگر شما از کامپیوتر یا لپتاپ برای طراحی لوگو حرفه‌ای خود استفاده می‌کنید و قصد دارید طراحی خود را در این سیستم عامل انجام دهید، در ادامه چند مورد از بهترین برنامه‌های طراحی لوگو برای PC را به شما معرفی می‌کنیم. همچنین مزایا و معایب هرکدام را برای شما شرح می‌دهیم تا در نهایت بهترین انتخاب را برای پروژه طراحی خود در نظر بگیرید.

نرم افزار ادوبی ایلوستریتور (Illustrator)

ادوبی ایلوستریتور (Illustrator) یکی از نرم‌افزارهای کمپانی ادوبی است که به زبان C++ نوشته شده است. ایلوستریتور را می‌توانید روی یک سیستم کامپیوتری با سیستم عامل ویندوز یا MAC نصب کنید. گرافیست‌ها، طراحان سایت و تصویرسازان حرفه‌ای، برای خلق آثار هنری با کیفیت، از نرم افزار ایلوستریتور استفاده می‌کنند. با استفاده از نرم افزار ایلوستریتور کاربران می‌توانند به طراحی برداری یا وکتور روی تصاویر، فایل های تصویری، انیمیشن‌های فلش و … بپردازند.

یکی از مزایای نرم افزار ایلوستریتور، ابزارهای بسیار زیادی است که در اختیار شما قرار می‌دهد. قابلیت‌هایی که این نرم افزار در اختیار شما قرار می‌دهد به شما این امکان را می‌دهند که بتوانید لوگوهای بسیار زیبا، آیکون‌ها و حتی تصاویر سه بعدی را خلق کنید. به کمک Illustrator می‌توانید موارد متنی را به لوگوی خود اضافه کنید، به آن افکت بدهید، استایل‌ها را تغییر دهید و تمام کاراکترها را به صورت تکی مدیریت کنید.

اما به این نکته توجه داشته باشید که این ابزارها در عین حال که باعث افزایش سرعت در طراحی و صرفه جویی در زمان شما می‌شود، به پیچیده شدن نرم‌افزار نیز می‌افزاید. به عبارتی این نرم افزار برای طراحی لوگو حرفه‌ای مناسب است و به کسانی که برای اولین بار می‌خواهند از نرم افزارهای طراحی لوگو استفاده کنند، توصیه نمی‌شود. نرم افزار ایلوستریتور از فایل‌هایی با فرمت‌های SVG، PDF، EPS و Al که فرمت اختصاصی ایلوستریتور است پشتیبانی می‌کند.

نرم افزار کورل دراو (CorelDraw)

یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو موجود در بازار، نرم افزار کورل دراو است. با وجود امکانات مختلفی که در نرم افزار کورل وجود دارد، شما می‌توانید به‌راحتی تصاویر مورد نظرتان را خلق کنید. این نرم افزار عموما برای طراحی پوستر، بنر، لوگو، کارت ویزیت و … استفاده می‌شود.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نرم‌افزار کورل، پشتیبانی از تعداد زیادی پسوند است. این نرم افزار از بیش از 100 فرمت تصویری پشتیبانی می‌کند که این مورد باعث شده کاربران ایلوستریتور و فتوشاپ به راحتی بتوانند به کورل کوچ کنند و مشکلی در استفاده از فایل‌های پیشین خود نداشته باشند. ai, eps, ppt, wmf, shw  و CDR تعدادی از این پسوندها است که CDR، پسوند اختصاصی نرم افزار کورل است. در نهایت مزیت استفاده از کورل نسبت به ایلوستریتور، سهولت استفاده از آن است.

نرم افزار طراحی لوگو ایندیزاین (InDesign)

نرم افزار ایندیزاین یکی دیگر از نرم افزارهای استاندارد طراحی، زیر مجموعه شرکت ادوبی است. ایندیزاین برای طراحی صفحات مجلات، روزنامه‌ها، پوستر، کارت ویزیت و لوگو استفاده می‌شود. از نرم افزار ایندیزاین می‌توانید در کنار سایر نرم افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی بهره ببرید و یا حتی به تنهایی از آن استفاده کنید.

ممکن است معرفی نرم افزار ایندیزاین در لیست نرم‌افزارهای مناسب برای طراحی لوگو متعارف نباشد اما اگر شما طراح لوگو هستید و سفارش طراحی لوگو شما، یک لوگو مبتنی بر متن است، پیشنهاد ما به شما استفاده از نرم افزار ایندیزاین است. این نرم افزار برای ویرایش و ایجاد تغییرات تایپوگرافی در سطوح پیشرفته بسیار مناسب است. البته توجه داشته باشید که نرم افزار ایندیزاین برای طراحی لوگوهای حرفه‌ای در نظر گرفته نشده است؛ اما می‌توانید در سایر نرم افزارها طرح‌های حرفه‌ای خود را ایجاد کنید و به این برنامه منتقل کنید تا در کنار متون و تیترها به کار برده شود.

ایندیزاین به کاربران این امکان را می‌دهد تا به روشی ساده به طراحی بپردازند. این نرم افزار برای طرح‌هایی که در آن ترکیبی از متن و تصویر وجود دارد، بسیار کاربرد دارد. همچنین می‌توانید در نرم‌افزار ایندیزاین روی تصاویر خود افکت ایجاد کنید. با این وجود توجه داشته باشید که این ویژگی‌ها در برنامه ایندیزاین در حد بسیار ابتدایی وجود دارد.

نرم افزار ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop)

نرم افزار فتوشاپ هم یکی دیگر از نرم افزارهایی است که محبوبیت بسیار زیادی بین طراحان لوگو و گرافیست‌ها دارد. این برنامه یکی از معروف‌ترین و پر استفاده ترین نرم افزارهای گرافیکی دنیا است. فتوشاپ در کنار ابزارهای بسیار قدرتمندی که در اختیار طراحان قرار می‌دهد، یک منوی ساده و قابل فهم دارد که دسترسی به ابزارها و کار با نرم افزار را ساده کرده است. اما با این وجود، این برنامه هم پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و به افراد مبتدی توصیه نمی‌شود.

توجه داشته باشید که نرم افزار فتوشاپ برخلاف دو نرم افزار ایلوستریتور و کورل، یک نرم افزار طراحی برداری (وکتور) نیست. در فتوشاپ شما می‌توانید تصاویر وکتوربیس ایجاد کنید؛ اما محیط کاری که فتوشاپ در اختیار شما قرار می‌دهد، برای طراحی‌های پیکسلی در نظر گرفته شده است. بنابراین شاید برای ساخت لوگوهای پیشرفته و حرفه‌ای، استفاده از نرم افزارهای طراحی وکتور مناسب‌تر باشد. به‌طور معمول طراحان گرافیک از نرم افزار فتوشاپ به صورت مکمل در کنار نرم افزار کورل یا ایلاستریتور استفاده می‌کنند.

نرم افزار لوگوجوی (Logojoy)

می‌توان گفت نرم افزار لوگوجوی بهترین نرم افزار طراحی لوگو با قابلیت هوش مصنوعی است. لوگوجوی از هوش مصنوعی کمک می‌گیرد تا شما بتوانید با کمترین تلاش، لوگوهایی شگفت‌انگیز خلق کنید. در واقع هدف اصلی از ساخت این برنامه این است که افراد علاقه‌مند اما با دانش کمتر در زمینه طراحی لوگو، بتوانند برای کسب و کار خودشان لوگو طراحی کنند. در این برنامه کافی است شما اطلاعاتی مانند نام شرکت، صنعت و … را در نرم افزار وارد کنید و بعد از آن لوگوجوی باتوجه به اطلاعات وارد شده توسط شما، تعدادی لوگو ایجاد می‌کند و شما می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید. بعد از انتخاب لوگو هم می‌توانید رنگ، فونت و عناصر دیگری را که می‌خواهید تغییر دهید و لوگو را به فرم دلخواه خود درآورید.

استفاده از لوگوجوی برای افراد مبتدی، کسانی که قصد طراحی لوگو به صورت حرفه‌ای ندارند و افرادی که می‌خواهند در ابتدای کار لوگوهایی را برای گرفتن ایده داشته باشند بسیار مناسب است.

نرم افزار کانوا (Canva)

کانوا یکی از بهترین نرم‌افزارهای آنلاین (تحت وب) است. برای کار با این نرم‌افزار آنلاین باید آدرس وب سایت را در مرورگر خود وارد کنید و در سایت مورد نظر مشغول به کار شوید. به همین سادگی!

نرم افزار کانوا، یک نرم افزار ساده برای طراحی سایت است. در کانوا هم درست مانند لوگوجوی می‌توانید از لوگوها و قالب‌های آماده موجود در برنامه استفاده کنید. با این تفاوت که در کانوا همه چیز برعهده هوش مصنوعی نیست و شما می‌توانید از خلاقیت خودتان در طراحی لوگو استفاده کنید.

یکی از ویژگی های مهم کانوا امکان کار مشترک روی یک لوگو است. در این نرم افزار این امکان وجود دارد که از دیگران دعوت کنید تا لوگوی شما را ویرایش کنند و یا کل تیم خود را در Canva Pro راه اندازی کنید. برنامه ساخت لوگو Canva برای کسانی مناسب است که طراح نیستند اما می‌خواهند لوگوی کسب و کارشان را بدون پرداخت هزینه و با خلاقیت خودشان طراحی کنند. همچنین اگر شما یک طراح لوگو حرفه‌ای هستید نیز می‌توانید از نرم افزار کانوا برای الهام گرفتن و ایده‌پردازی کمک بگیرید.

بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو اندروید و iOS

با کمک نرم افزارهای اندرویدی به راحتی و بدون نیاز به داشتن مهارت طراحی حرفه‌ای و با سرعت بالا می‌توانید لوگوی مورد نظرتان را در تلفن هوشمند خود طراحی کنید. اپلیکیشن‌های متعددی برای طراحی لوگو در موبایل وجود دارد که هرکدام دارای ویژگی‌ها و مزایای خاصی هستند. در ادامه تعدادی از بهترین برنامه‌های طراحی لوگو موبایل برای اندروید و IOS را به شما معرفی می‌کنیم.

اپلیکیشن کانوا (Canva)

کانوا یکی از بهترین نرم افزارهای آنلاین (تحت وب) است که پیش‌تر به شما معرفی کردیم. جالب است بدانید که این ابزار یک اپلیکیشن برای گوشی موبایل هم دارد که می‌توانید از آن در تلفن هوشمند خود استفاده کنید. امکانات ارائه شده در وب سایت و اپلیکیشن مشابه هم هستند و اینکه از کدام نسخه، تحت وب یا اپلیکیشن، استفاده کنید کاملا برعهده خودتان است.

پیش‌تر درباره مزایا و معایب این برنامه طراحی لوگو توضیح دادیم. به طور کلی کانوا، یک نرم افزار ساده برای طراحی سایت است که تعدادی لوگو و قالب‌های آماده در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید هر کدام که باب سلیقه‌تان است را انتخاب کنید و با اعمال برخی تغییرات آن را شخصی سازی کنید.

اپلیکیشن لوگو میکر (Logo Maker)

یکی از حرفه‌ای‌ترین نرم‌افزارهای موجود برای طراحی لوگو در موبایل، نرم افزار لوگو میکر است. این نرم افزار هم مانند کانوا شامل قالب و لوگوهای آماده‌ای است که می‌توانید از آن‌ها ایده بگیرید و لوگوی اختصاصی خودتان را طراحی کنید.

همچنین این نرم‌افزار امکان ویرایش لوگوها و قالب‌های آماده را هم به شما می‌دهد که با کمک آن می‌توانید در عرض چند ثانیه یک لوگوی ساده را انتخاب و با اعمال افکت‌های چندگانه آن را به یک لوگو جذاب تبدیل کنید. لوگو میکر (Logo Maker) به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است اما شامل تبلیغات درون برنامه‌ای است که در صورت استفاده طولانی مدت بهتر است از نسخه غیر رایگان آن استفاده کنید تا تبلیغات مزاحم کارتان نشود. یکی دیگر از مزایای نرم افزار لوگو میکر این است که برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS در دسترس است.

اپلیکیشن دیزاینر (Desyner)

یکی دیگر از اپلیکیشن‌های مناسب طراحی لوگو برای موبایل، نرم‌افزار دیزاینر است. دیزاینر ابزار، رنگ‌ها، پس زمینه‌ها و بافت‌های بسیار متعددی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که می‌توانید از آن‌ها در طراحی لوگو اختصاصی خود استفاده کنید. برای ویرایش لوگو یا تصاویر هم تمام ابزارهای مورد نیاز از جمله چرخاندن، تغییر اندازه و اصلاح رنگ به صورت رایگان در برنامه وجود دارد. فونت‌ها و گرافیک‌های رایگانی که این نرم‌افزار در اختیار شما قرار می‌دهد باعث شده این نرم افزار علاوه بر طراحی لوگو برای طراحی پوستر، بنرهای تبلیغاتی، منوها و… نیز مورد استفاده قرار گیرد. این نرم افزار برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS دردسترس است.

اپلیکیشن Logo Maker by Universal Apps Center

این نرم افزار برای سیستم عامل اندروید طراحی شده و  امکان طراحی انواع لوگو از سطح پیشرفته تا طرح‌های بسیار ساده را به کاربران می‌دهد. این نرم افزار با داشتن بیش از 150 آیکون آماده، طراحی لوگو را برای کاربران بسیار آسان می‌کند. همچنین این برنامه قابلیت ویرایش و شخصی‌سازی رنگ‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد که با استفاده از آن می‌توانید طراحی منحصر به فردی داشته باشید. همچنین بعد از اتمام طراحی لوگو می‌توانید به راحتی لوگوی خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

جمع بندی

همان‌طور که دیدید در این مطلب بهترین نرم‌افزارهای طراحی لوگو برای کامپیوتر و بهترین برنامه‌های طراحی لوگو در موبایل (اندروید و IOS) را به شما معرفی کردیم. در قالب یک جمع بندی باید گفت تمام نرم افزارهای نام برده شده در بالا برای طراحی لوگو مناسب هستند. اینکه کدام یک از آن‌ها برای شما مناسب است، کاملا بستگی به هدف شما از طراحی و امکانات در دسترس شما دارد. برای ساخت لوگو و طراحی لوگو به صورت مبتدی یا حرفه‌ای از هرکدام از این ابزارها می‌توانید استفاده کنید؛ انتخاب با شما است. همچنین شما می‌توانید با برون سپاری پروژه و استخدام فریلنسر حرفه‌ای، سفارش طراحی لوگو خود را به یک فرد متخصص بسپارید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.