بهترین جایگزین هاست اشتراکی

هاست اشتراکی و دوران انقراض آن!

اگر وب مستر باشید یا صاحب یک وب سایت فروشگاهی ، حتما تا کنون کلمه هاست اشتراکی یا هاست سی پنل و … را شنیده اید و میدانید که هاست در واقع مقدار فضایی از یک سرور است که در اختیار 1 نفر قرار میگیرد تا بتواند وب سایت خود را به سادگی راه اندازی کند.

در این مقاله ما قصد داریم در مورد زمان انقراض هاست های اشتراکی و دلیل عدم استفاده از آن ها در آینده نه چندان دور صحبت کنیم.

پیش از هر چیز بهتر است به طور واضحی بیان کنیم که به چه هاست هایی هاست اشتراکی می گوییم ، بنا به شرایط بازار و زبان فارسی و انگلیسی نام های مختلفی در زبان فارسی برای Shared-Hosting بیان شده است.

چه هاست هایی هاست اشتراکی هستند؟

هاست لینوکس، هاست اشتراکی، هاست سی پنل، هاست دایرکت ادمین، هاست وردپرس، هاست پرستا شاپ و تمامی هاست هایی که از شرکت های هاستینگ خریداری می شوند در واقع همان هاست اشتراکی هستند.

پس از اینجای مقاله هر جا نام هاست اشتراکی را دیدید ، بدانید منظور ما یکی از انواع هاست های بالا است.

چرا باید هاست اشتراکی را کنار بگذاریم؟

دوران هاست اشتراکی به اتمام رسیده است ، اما این سخنی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذر کرد و باید دلایل مثبتی برای این کار به شما اعلام کنیم پیش از آن که خیلی دیر شود.

  • در هاست های اشتراکی ، سایت شما در کنار صد ها یا هزاران سایت دیگر میزبانی می شود .
  • در هاست اشتراکی در صورت تخلف یکی از وب سایت ها از نظر اسپم یا مشکلات سئویی ، اسپم شدن آی پی سرور گریبان تمام کاربران آن سرور را خواهد گرفت.
  • در هاست های اشتراکی بک آپ گیری منظمی صورت نمیگیرد و شما نمیتوانید به بک آپ های گرفته شده توسط سرور اعتماد 100% داشته باشید.
  • در هاست های اشتراکی شما منابعی اختصاصی ندارید و در صورت بالا رفتن مصرف یکی از سایت ها بر اثر انجام کمپین های تبلیغات و جذب بازدید کننده ی زیاد ممکن است سایت شما هم کند شود.
  • اگر حملات ddos بر روی سرور قرار گیرد ، تمامی سرور بخاطر 1 وب سایت Down خواهد شد و گریبان گیر تمامی کاربران سرور می شود .
  • امکان کاستومایز کامل ویژگی های نرم افزاری سرور وجود ندارد، مثلا شما دلتان میخواهد وب سرور nginx استفاده کنید ولی روی سرور از Apache یا litespeed استفاده می شود.
  • عدم امکان اجرای اسکریپت های Python یا Nodejs به طور کامل ، ممکن است شما بخواهید پکیج های خاصی را با Git نصب کنید که در هاست اشتراکی این دسترسی ها و اجازه ها به شما داده نمی شود.

در بالا به تعداد کمی از عیوب فنی هاست اشتراکی پرداختیم تا در ادامه بتوانیم جایگزین های هاست اشتراکی را به شما معرفی کنیم.

اگر قرار باشد هاست اشتراکی را کنار بگذاریم ، چه گزینه هایی را روی میز خواهیم داشت؟

1ـ سرور مجازی:

سرور مجازی در واقع قسمت کوچک و ایزوله شده ای از یک سرور اختصاصی است که شما میتوانید آن را با منابع 100% اختصاصی ، نظیر رم، سی پی یو و هارد اختصاصی در اختیار داشته باشید.

در داخل سرور مجازی شما محدود به منابع خودتان هستید و هیچ سایت یا شخص دیگری با شما در مصرف آن منابع در اشتراک نیست.

سرور مجازی قابلیت نصب انواع کنترل پنل های هاستینگ از جمله سی پنل به عنوان محبوب ترین کنترل پنل و همچنین  دایرکت ادمین را با هزینه بسیار مقرون به صرفه را دارد. سرور مجازی را می توانید از داخل ایران یا سرورهای خارج انتخاب کنید. در صورتی که مخاطبان سایت شما داخل ایران هستند و سایت فروشگاهی دارید بهتر است از سرور مجازی ایران استفاده کنید.

اگر بخواهیم به طور خلاصه سرور مجازی و هاست اشتراکی را با یکدیگر مقایسه کنیم، میتوانیم شما را به دیدن تصویر زیر دعوت نماییم:

2- سرور اختصاصی

سرور اختصاصی را برای کسانی پیشنهاد می کنیم که چندین وب سایت دارند و میخواهند منابعی صد در صد اختصاصی داشته باشند .

در سرور های اختصاصی علاوه بر هارد، رم و سی پی یو که در سرورهای مجازی اختصاصی بود، اینترنت نیز اختصاصی می باشد، اینترنتی که در سرور های اختصاصی میتوانید داشته باشید، از پورت 1 گیگابیت تا پورت 10 گیگابیت متغیر است .

یعنی اگر بازدید کنندگان سایت شما در لحظه بسیار زیاد هستند یا سروری برای ارائه فایل برای دانلود نیاز دارید (به اصطلاح سرور دانلود یا Storage Server) میخواهید، میتوانید از سرور های اختصاصی با پورت 10 گیگابیت بر ثانیه استفاده کنید .

مزیت سرور های اختصاصی نسبت به سرور های مجازی در استفاده از سخت افزار های کاملا فیزیکی و در اختیار بودن منابع بصورت کاملا حرفه ای می باشد.

مزیت دیگری که برای سرور های اختصاصی میتوانیم در نظر بگیریم، کاهش هزینه است، چگونه؟

در سرور های مجازی، هاست اشتراکی یا هر نوع سرویسی که شما برای وب سایت تان خریداری کنید، باید ماهانه آن سرویس را « اجاره » کنید ، اما در مورد سرور های اختصاصی ما 2 آپشن روی میز داریم:

  • اجاره ی سرور اختصاصی و پرداخت ماهانه یا سالانه هزینه به دیتاسنتر یا شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی وب ، که با این گزینه به راحتی آشنا هستید.
  • گزینه ی دوم ما « خرید سخت افزار سرور از بازار » و فرستادن آن سخت افزار به دیتاسنتر و پرداخت هزینه اینترنت، برق مصرفی و اجاره ی مکان نگهداری سرور است که به آن « کولوکشین » یا اجاره ی فضای نگهداری سرور می گویند.

اگر یک سرور اختصاصی ماهانه 5 میلیون تومان هزینه اجاره آن باشد، شما میتوانید با هزینه ی 1 میلیون تومان و حتی کمتر از آن ، سرور اختصاصی خود را به اصطلاح « کولو Colo » کنید.

یعنی سخت افزار را خودتان خریداری کنید و فقط هزینه برق / اینترنت / فضای نگهداری را بدهید ، این آپشن برای کسانی که میخواهند سرور خود را برای مدت زمان طولانی داشته باشند و کسب و کارشان وابسته به اینترنت است ، گزینه ای بسیار عالی می باشد.

شرکت وب داده در زمینه ی ارائه سرور مجازی ایران و سرور مجازی های خارج از کشور ایران فعالیت می کند ، همچنین شما میتوانید با استفاده از شرکت وب داده هر 2 مورد اجاره ی سرور اختصاصی و کولوکشین سرور اختصاصی ایران و خارج را انجام بدهید.

در اینجا میتوانیم مقایسه ی کوتاهی در مورد سرور مجازی و سرور اختصاصی داشته باشیم ، آن هم به صورت زیر :

سرور اختصاصی به صورت فیزیکی در یک مکان قرار دارد و امکان تغییر موقعیت آن به سادگی فراهم نیست ، اما سرور مجازی را به راحتی میتوانید از کشور ایران به آلمان یا هلند تغییر بدهید.

سرور اختصاصی در بلند مدت میتواند با کولوکشین کردن سرور، هزینه ها را به شدت کاهش بدهید، در صورتی که با سرور مجازی امکان کولوکشین ندارد و فقط باید آن را اجاره کنید.

سرور اختصاصی مجازی و سرور اختصاصی از لحاظ نرم افزارهای قابل نصب و نوع وب سایت هایی که میتوانند میزبانی کنند کاملا مشابه هستند ، برای مثال هم روی سرور اختصاصی و هم سرور مجازی شما قابلیت نصب سی پنل یا دایرکت ادمین را بدون هیچگونه محدودیتی دارید.

شما میتوانید بر روی سرور اختصاصی و سرور مجازی بدون مشکلی انواعی از نرم افزار های مورد نظر تان را با دستورات مخصوص به خود نصب کنید (مثلا نصب انواع مختلفی از PHP یا تغییر نوع Webserver از آپاچی به Nginx یا لایت اسپید ) که در هاست اشتراکی چنین قابلیتی ندارید.

برای خرید سرور اختصاصی یا خرید سرور مجازی چه زیر ساخت هایی را باید رعایت کنیم ؟

  1. اول تصمیم بگیرید برای داخل ایران میخواهید سرور را خریداری کنید یا خارج ، این موضوع بستگی به خودتان دارد، سرور های داخل ایران لود سریع تری برای کاربران داخل کشور دارند ، اکثر وب سایت های مشهور که زیاد به دنبال سئو نیستند و فعالیتی جهانی دارند یا ورودی از گوگل برایشان مهم نیست، لوکیشن ایران را انتخاب می کنند . اگر سئو برایتان مهم است میتوانید کشور دیگری به جز ایران را انتخاب کنید تا ربات های گوگل بدون مشکل بتوانند به وب سایتتان دسترسی داشته باشند ، البته این موضوع به شکل 100% همیشگی نیست و گاهاً با ایجاد اختلال در اینترنت کشور ایران ، مشکلاتی برای سایت ها و گوگل وب مستر به وجود می آید.
  2. سخت افزار و منابعی که خریداری می کنید نهایت اهمیت را دارد ، اگر قصد خرید سرور اختصاصی یا مجازی دارید و برای میزبانی یک سایت میخواهید، حتما نوع هارد را از NVMe انتخاب کنید چرا که هارد تاثیر بسزایی بر روی لود سایت یا انجام فعالیت های شما دارد ، میتوانید با سرور مجازی شروع کنید و به مرور با ارتقای وب سایتتان و بیشتر شدن بازدید کنندگان تان اقدام به ارتقای سرور مجازی و سپس خرید سرور اختصاصی نمایید.
  3. شرکت و دیتاسنتری که از آن خریداری می کنید باید دارای ویژگی هایی نظیر « پشتیبانی 24 ساعته، نصب رایگان سی پنل دایرکت ادمین، پلسک و انجام تنظیمات بک آپ گیری و … » باشد تا سرور شما جدا از موارد فنی سخت افزاری دارای پشتیبانی های نرم افزاری مناسبی هم باشد و نیازی به پرداخت هزینه های مجزا برای میزبانی وب سایتتان نداشته باشید.
  4. تصمیم بگیرید چه دیتا و فایل هایی قرار است روی سرورتان بریزید، بر آن اساس میتوانید تصمیم بگیرید که یک سرور اختصاصی با پورت 10 گیگ و هارد SATA باید بگیرید یا یک سرور اختصاصی با هارد NVMe و پورت 10 گیگ ، این موضوع دارای اهمیت بالایی است ، چرا سرعت لود تاثیر زیادی در تصمیم بازدید کنندگان شما در مورد بازدید از صفحات مختلف یا عدم بازدید از صفحات مختلف دارد.

چه سروری را باید بخریم که به مشکل نخوریم؟

در کل برای خرید سرور بهترین مشاور شما میتواند فروشنده ی آن سرور باشد، چرا که فروشنده هزاران سرور مشابه به کاربران ارائه کرده است و به خوبی میداند چه سروری برای چه کاری مناسب است و با چه هزینه ای قابل انجام است .

بهترین راه کار های میزبانی وب سایت را میتوانید از فروشندگان دریافت کنید ، به این دلیل که به طور کامل بر روی سرور های مجازی و اختصاصی مسلط هستند .

شرکت وب داده یکی از بهترین فروشندگان سرور مجازی و سرور اختصاصی است که میتواند به شما در این زمینه مشاوره ی کاملی بدهد .

پس از خرید سرور باید چه کاری بکنیم؟

پس از خرید سرور شما به عنوان استفاده کنند نباید زیاد خودتان را درگیر مسائل فنی کرده باشید، بلکه باید یک سرور آماده ی استفاده از فروشنده دریافت کرده باشید که نه زمان شما را تلف کند و نه درگیری فکری و ذهنی برای شما داشته باشد. .

شما میتوانید به عنوان صاحب سرور ، یک نرم افزار مانیتورینگ منابع و آپ تایم نصب کنید و در هر ساعتی از شبانه روز ، گزارش کاملی از سرور مجازی یا سرور اختصاصی تان داشته باشید، برای مثال اگر منابع زیاد تر از حد مجاز مصرف شد ، به شما سریعا ایمیل داده می شود و میتوانید متوجه شوید به چه دلیل منابع سرور پر شده است یا اگر سرور تان قطع شد دلیل قطعی و هشدار قطع شدن سرور را دریافت خواهید کرد .

به عنوان یک صاحب سرور باید هر شب ایمیل موفقیت آمیز بودن بک آپ گیری سرور را دریافت کنید و اگر یک شب آن را دریافت نکردید از پشتیبانی شرکتی که سرور را خریداری کرده اید بخواهید بررسی کنند که چرا بک آپ گیری ناموفق بوده و یا چرا ایمیل موفق بودن به دست شما نرسیده است ؟!

در کل به عنوان صاحب سرور میتوانید فقط شاهد وضعیت مناسب و عالی وب سایتتان باشید و هیچگونه نگرانی دیگری نداشته باشید و از آپ تایم بالا، قابلیت کاستویز سریع و ارتقای فوری سرور لذت ببرید .

بسیاری از وب سایت های ایرانی طی یک دهه گذشته به دلیل نداشتن بک آپ مناسب از بین رفته اند!

حتما شنیده اید که چه وب سایت هایی به دلیل نداشتن بک آپ به روز و مناسب از بین رفته اند یا چه سایت هایی بوده اند که روزگاری بازدید کنندگان میلیونی داشته اند و الان دیگر حتی یک بازدید کننده ندارند، به آن دلیل که هیچ بک آپ گیری منظمی در آنها وجود نداشته است یا از یک هاست اشتراکی استفاده میکرده اند.

شما با داشتن سرور اختصاصی یا سرور مجازی میتوانید بک آپ گیری حرفه ای و کاستومایز شده در اختیار داشته باشید ، آن را همیشه مانیتور کنید و کسب و کار خود را از هر گونه حادثه و رخداد آنلاین نجات بدهید!

هیچ گاه بک آپ گیری را ساده نگیرید و همیشه با جدیت تمام از وب سایت و اطلاعات خود بک آپ گیری نمایید.

زمان مهاجرت به سرور مجازی و سرور اختصاصی فرا رسیده است!

با افزایش روز افزون فروشگاه های اینترنتی و بیشتر شدن بازدید کنندگان وب سایت ها باید به فکر انتقال وب سایت و یا وب سایت هایتان به سرور مجازی و اختصاصی باشید ، چرا که خرید هاست های مجزا برای هر سایت از لحاظ اقتصادی اصلا برایتان به صرفه نخواهد بود و مناسب ترین کار ممکن خرید سرور مجازی و اختصاصی است.

همه فکرمی کنند هزینه های سرور بسیار بالاتر از هزینه های هاست اشتراکی است اما این یک باور اشتباه است، هزینه های سرور از هاست کمتر نیست اما اگر شرکت درستی را انتخاب کنید می توانید هزینه ای تقریبا برابر با هاست اشتراکی را بپردازید. شرکت وب داده هزینه کانفیگ سرور و هزینه بک آپ گیری را بصورت رایگان ارائه می دهد همچنین یک فضای رایگان برای بک آپ گیری در اختیار شما قرار می دهد. همچنین انتقال اطلاعات شما از هرهاست و سرور، با هر نوع کنترل پنل را بصورت رایگان  انجام می دهد . پس همین امروز با مراجعه به وب سایت وب داده  به آدرس Webdade.com سرور مجازی و یا سرور اختصاصی خود با کانفیگ رایگان را تحویل بگیرید!

در صورتی که هر گونه سوالی در مورد سرور اختصاصی یا مجازی داشتید میتوانید از مشاوره ی رایگان ما با شماره ی 02191300210 استفاده نمایید و انتخابی فوق العاده برای کسب و کارتان داشته باشید.

آدرس وب سایت وب داده:

https://webdade.com

سفارش سرور مجازی ایران :

https://webdade.com/iran-vps-server

سفارش سرور اختصاصی ایران :

https://webdade.com/iran-dedicated-server

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.