قالبهای وردپرس هر کدام به نوعی شکل و ظاهر خاصی به سایت شما میبخشند، این سیستم مدیریت محتوای محبوب این امکان را به شما میدهد تا به دفعات نامحدود قالب وردپرس سایت خود را تغییر دهید تا بتوانید قالب دلخواه را بیابید. زمانی که یک قالب را انتخاب و سایت خود را با آن قالب میسازید مسلما اطلاعات و محتوای بسیاری به سایت اضافه میکنید در این صورت اگر قصد تغییر قالب سایت وردپرسی خود را دارید، بهتر است موضوعات مهمی را مدنظر قرار دهید تا مشکلی برای ترافیک و اطلاعات سایت شما پیش نیاید. اگر شما نیز قصد ایجاد تغییراتی دارید با ما همراه باشید تا در این مقاله آموزش گام به گام تغییر قالب وردپرس را با تهیه چک لیست و رعایت اصولی موارد احتمالی بررسی کنیم.
تغییر قالب وردپرس
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- کارهایی که قبل از تغییر قالب وردپرس باید انجام دهید.
- انتخاب قالب وردپرس
- نحوه تغییر قالب وردپرس بدون نمایش عمومی
- نحوه نصب قالب وردپرس
- کارهایی که پس از تغییر قالب باید انجام دهید.
کارهایی که قبل از تغییر قالب وردپرس باید انجام دهید.
قبل از تغییر قالب سایت وردپرسی خود بهتر است اقداماتی جهت اطمینان حاصل نمودن از نگهداری و از دست نرفتن دادهها و اطلاعات سایت خود انجام دهید، در ادامه به طور کاملا دقیق و گام به گام بررسی این مراحل خواهیم پرداخت.
۱. کپی کدهای سفارشی به قالب فعلی
بسیاری از کاربران وردپرس مایلند وبسایت خود را با اضافه کردن قطعه کدهای سفارشی شخصی سازی کنند، که این قطعه کدها باید در فایل function.php یا در سایر فایلهای پوسته قرار گیرند، اما به مرور زمان ممکن است افزودن این قطعه کدها خللی در بخشی از قالب سایت وارد کنند و باعث بهم ریختگی آنها شود، پس بهتر است برای جلوگیری از این مشکل و فراموش کردن آنها، هر قطعه کدی را که اضافه میکنید یادداشت کنید. این کار در زمان تغییر قالب سایت وردپرسی به شما کمک میکند تا ایرادهای قالب جدید را ببینید و در صورت نداشتن مشکل آن را انتخاب کنید یا بتوانید آنها را در قالب جدید خود اضافه کنید.
۲. تست زمان بارگذاری سایت
قبل از تغییر قالب وردپرس، بهتر است زمان بارگیری صفحه اصلی و برخی از صفحات داخلی وبسایت خود را بررسی کنید و با قالب جدید مورد ارزیابی قرار دهید. برای اندازهگیری سرعت سایت ابزارهای مختلفی وجود دارند که یکی از این ابزارها GTmetrix نام دارد. سرعت لود صفحات از عوامل مهم در جلب رضایت کاربر و بهینهسازی سایت به شمار میرود، پس توصیه میکنیم قالب وردپرسی خود را بر همین مبنا انتخاب کنید.
۳. نگهداری کدهای ردیابی
مدیران سایتها برای تجزیه و تحلیل سایتهای خود از سیستمهای معتبری مانند Google Analytics استفاده میکنند که بطور معمول همهی آنها یک کد ردیابی در اختیار کاربر قرار میدهند. برخی از کاربران کدهای ردیابی تجزیه و تحلیل سایت خود را مستقیماً به فایلهای قالب خود اضافه میکنند. همچنین، برخی از تمهای وردپرس وجود دارند که به شما امکان افزودن این کدها را در پنل تنظیمات خود میدهند. کدهای ردیابی یکی دیگر از مواردی هستند که باید یادداشت برداری شوند، توصیه میکنیم قبل از تغییر قالب وردپرس این کدها را کپی و پس از انجام تغییرات به وبسایت خود اضافه نمایید، برای این کار بهتر است از افزونههای قرار دادن کدهای دلخواه در هدر و فوتر وردپرس مانند Insert Headers and Footer استفاده کنید.
۴. پشتیبان گیری از طریق افزونه
بهترین اقدام این است که قبل از تغییر قالب وردپرس، حتما از تمامی اطلاعات سایت اعم از قالب، پستها، تصاویر، پلاگینها و دیتابیس خود پشتیبان تهیه کنید. برای ایجاد پشتیبان از کل سایت خود میتوانید از یک افزونه بک آپ و بازگردانی در وردپرس در وردپرس استفاده کنید. این کار به شما اطمینان میدهد که در صورت بروز هر گونه اشتباه و یا مشکل قادر خواهید بود اطلاعات وبسایت خود را به راحتی بازیابی کنید.
۵. پشتیبان گیری دستی از phpMyAdmin
در صورت بروز هر گونه مشکل که به بازیابی وبسایت خود احتیاج داشته باشید برای بازگردانی آن، باید از سایت خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید، با استفاده از یک افزونه پشتیبان گیری وردپرس استفاده کنید، در غیر اینصورت به صورت دستی از phpMyAdmin پشتیبان تهیه کنید. در ادامه به بررسی چگونگی بک آپ گیری دستی از phpMyAdmin خواهیم پرداخت.
در مرحلهی اول لازم است به پنل مدیریت میزبانی وردپرس خود وارد شوید، در بخش دیتابیس، گزینه phpMyAdmin را انتخاب کنید. پس از ورود به phpMyAdmin، لیستی از پایگاه دادهها را در سمت چپ صفحه مشاهده خواهید کرد، سپس بر روی پایگاه دادهای که در سایت وردپرس خود استفاده میکنید کلیک کنید و از نوار منوی بالای صفحه Export را انتخاب کنید.
در صفحهی بعد دو گزینهی Quick (سریع) و custom (سفارشی) در پیش روی شما قرار دارد که در صورت نمایش گزینههای بیشتر میتوانید custom را انتخاب کنید.
با انتخاب گزینهی custom لیستی از جداول یا پایگاه داده را در حالت select نمایش میدهد، جداولی یا دیتابیسهایی که قصد پشتیبانگیری از آنها را ندارید از حالت انتخاب خارج کنید.
در بخش بعدی که Output یا خروجی نام دارد، در این قسمت phpMyAdmin به طور پیشفرض فرآیند خروجی به صورت متن نمایش میدهد و شما باید با فعالسازی گزینه Save output to a file این فرایند را تغییر دهید، همچنین گزینه Compression را بر روی حالت zipped یا gzipped تنظیم و سپس بر روی Go کلیک کنید.
اینک بکآپ گیری از سایت شما با موفقیت انجام شد و phpMyAdmin یک نسخه پشتیبان از پایگاه داده شما با فرمت zipped یا gzipped تهیه و برای شما ارسال میکند.
۶. محتوای موجود در سایدبارها
سایدبارها یا نواری کناری سایت شما در وردپرس با استفاده از ابزارکها قابل استفاده هستند، سایدبارها معمولا برای افزودن موارد مختلفی از جمله آمار سایت، پیوندهای اجتماعی، تبلیغات، آگهیها، فرمهای اشتراک، فرم تماس، لینکها، مطالب و غیره استفاده میشود. پس حتما این موارد را یادداشت و سایدبارها را در انتخاب قالب جدید مدنظر داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که در قالب جدید از ابزارکها پشتیبانی میشود تا خللی در اطلاعات و محتوای سایت شما وارد نشود.
۷. استفاده از حالت “به زودی…” یا “در دست تعمیر”
احتمالا تاکنون مشکلاتی برای وبسایت وردپرسی شما رخ داده است که بخواهید آن را تعمیر کنید، اما مایل نیستید بازدیدکنندگان شما این تغییرات را مشاهده کنند و یا با مراجعه به سایت با اشکالاتی روبرو شوند، برای جلوگیری از این امر تا برطرف شدن کامل مشکل با استفاده از افزونههایی که در وردپرس وجود دارند میتوانید سایت خود را در حالت “در دست تعمیر” ببرید. یکی از برترین افزونههای در حال ساخت رایگان، پلاگین SeedProd نام دارد. این افزونه با بیش از 1 میلیون نصب فعال امکان ساخت صفحات زیبا “به زودی” یا “حالت تعمیر و نگهداری” را برای شما فراهم میکند.
برای آموزش استفاده از افزونه وارد لینک زیر شوید:
نمایش سایت به صورت در دست تعمیر در وردپرسانتخاب قالب وردپرس
مرحله بعدی پس از انجام اقدامات احتیاطی فوق، انتخاب قالبی است که میخواهید در وبسایت خود استفاده کنید. هزاران قالب حرفهای و پیشرفته وجود دارند که به راحتی میتوانید با خرید قالب وردپرس به آن ها دسترسی داشته باشید. از طرفی هم برای استفاده از قالبهای رایگان میتوانید به بخش قالب رایگان وردپرس در همیار وردپرس بروید و برای خرید قالبهای پرمیوم از سایت codecanyon و یا از مارکتهای ایرانی مانند ژاکت استفاده کنید و در نهایت عمل تغییر قالب وردپرس را آغاز کنید.
نحوه تغییر قالب وردپرس بدون نمایش عمومی
شما زمانی که یک قالب را انتخاب کردید بهتر است قبل از ایجاد تغییرات و جایگیزینی آن با قالب فعلی، به طور زنده و آنلاین پیش نمایش آن را مشاهده و میزان سازگاری قالب جدید را با افزونههای موجود در سایت وردپرسی خود بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ مشکلی ندارد و همه چیز بدرستی کار میکند. دو روش برای مشاهده پیش نمایش قالبها در وردپرس وجود دارد:
۱. استفاده از پیش نمایش زنده
یکی دیگر از قابلیتهای مهم و کاربردی که این سیستم مدیریت محتوای محبوب برای شما فراهم میکند مشاهدهی پیش نمایش یک قالب بدون ایجاد تغییرات در سایت وردپرسی خود است. برای انجام این کار در پیشخوان وردپرس قسمت “نمایش” و سپس “پوستهها” را انتخاب کنید. در صفحهی باز شده روی هر قالبی که قصد دارید پیش نمایش آن را مشاهده کنید کلیک کنید و “پیش نمایش زنده” را کلیک کنید.
سپس قالب جدید شما در صفحهای با نام WordPress Theme Customizer نمایش داده میشود که میتوانید قالب موردنظررا به طور کامل مورد بررسی قرار دهید.
۲. استفاده از افزونه Theme Switcha
روش دیگر استفاده از افزونهی رایگان Theme Switcha میباشد. این افزونه با بیش از 6 هزار نصب فعال و کاربری ساده و آسان امکان مشاهده پیش نمایش قالب را بدون فعال کردن آن برای شما فراهم میکند. برای شروع کار ابتدا باید این افزونه را نصب کنید.
پس از نصب و فعالسازی افزونه، از پنل مدیریت پیشخوان خود به بخش تنظیمات و سپس Theme Switcha بروید.
در صفحه General Settings مطابق شکل زیر، گزینه “Enable theme switching” را انتخاب کرده و بر روی Save Changes کلیک کنید.
اینک تمام قالبهای نصب شده در وردپرس شما را در پایین این صفحه نمایش میدهد و با کلیک بر روی قالب جدید خود میتوانید آن را در مرورگر وب مشاهده کنید.
دانلود افزونه Theme Switcha
دانلود افزونه Theme Switcha صفحه افزونهنحوه نصب قالب وردپرس
پس از انتخاب قالب موردنظر باید آن را در سایت خود نصب و پیادهسازی کنید. شما میتوانید از هر ۳ روش زیر برای نصب قالب WordPress استفاده کنید:
- نصب قالب وردپرس از مخزن وردپرس
- نصب قالب وردپرسی با بارگذاری از روی کامپیوتر خود
- نصب قالب از طریق هاست
۱. نصب قالب وردپرس از مخزن وردپرس
پس از اینکه قالب جدید خود را مورد بررسی قرار دادید و تصمیم به نصب آن گرفتید، برای فعالسازی آن مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا از پنل مدیریت وردپرس به بخش نمایش وارد شوید و گزینهی پوستهها را انتخاب کنید. در این صفحه، باید نشانگر ماوس را روی قالبی که قصد دارید از آن استفاده کنید قرار دهید و سپس روی دکمه فعال سازی یا Activate کلیک کنید تا قالب وردپرس جدید بر روی سایت شما اعمال شود.
اکنون میتوانید قالب جدید را در صفحه اصلی وبسایت خود مشاهده کنید.
۲. نصب قالب وردپرسی با بارگذاری از روی کامپیوتر خود
روش دیگری که برای نصب قالبهای وردپرسی استفاده میشود مختص به قالبهایی است که در مخزن وردپرس وجود ندارند و بر روی کامپیوتر شخصی شما ذخیره شدهاند. برای نصب این قالبها لازم است مجددا از پنل مدیریت وردپرس به بخش نمایش وارد شوید و گزینهی پوستهها را انتخاب کنید.
پس از وارد شدن به صفحه پوستهها، گزینهی “افزودن” را انتخاب کنید. در صفحهی باز شده مطابق تصویر زیر ابتدا “بارگذاری پوسته” را انتخاب، “Choose File” را انتخاب و سپس بر روی “هماکنون نصب کن” کلیک کنید. (فایل قالب موردنظر شما حتما باید zip باشد.)
پس از نصب، فعال کردن را انتخاب و اعمال تغییرات را در صفحه اصلی وبسایت خود مشاهده کنید.
۳. نصب قالب از طریق هاست
در روشهای قبل امکان بروز خطا و مشکلاتی وجود دارد؛ مخصوصا در هنگام آپلود با فایلهای حجیم و سنگین، و همچنین گاهی اوقات یک خطا میتواند دسترسی به ناحیه پنل مدیریتی وبسایت وردپرس را از دسترس خارج کند و همین مشکلات مانع تغییر قالب سایت در روشهای فوق گردد، اما بهترین روش برای انتقال و یا نصب فایل از طریق FTP است که به راحتی و بدون مواجه شدن با خطاهای احتمالی امکانپذیر است.
برای استفاده از این روش ابتدا باید پس از وارد شدن به هاست و File Manager به پوشه wp-content و سپس themes مراجعه کنید. در این بخش میتوانید تمام قالبهای نصب شده در وبسایت خود را مشاهده کنید. پس از ورود به پوشهی themes از نوار منو بالای صفحه گزینه Upload به معنای بارگیری را انتخاب کنید.
پس از آپلود فایل لازم است فایل زیپ را از حالت فشرده خارج و صفحه themes را مجددا رفرش (Reload) کنید تا قالب جدید شما نمایش داده شود.
پس از اکسترکت شدن فایل دیگر نیازی به فایل زیپ آن ندارید و بهتر است آن را حذف کنید تا فضای هاست شما را اشغال نکند، برای حذف فایل زیپ میتوانید با کلیک راست بر روی فایل و یا از نوار بالای صفحه Delete را انتخاب کنید.
در مرحلهی آخر برای فعالسازی قالب جدید لازم است از پنل مدیریت وردپرس به بخش “نمایش” و “پوستهها” وارد شوید، اگر مراحل را درست طی کرده باشید در صفحه پوستهها باید قالبی که آپلود کردید را مشاهده کنید، سپس با کلیک بر روی پوستهی جدید فعالسازی یا Activate را کلیک نمایید.
کارهایی که پس از تغییر قالب باید انجام دهید.
هنگامی که قالب را در وبسایت خود با موفقیت تغییر دادید، قبل از غیرفعال کردن حالت “در دست تعمیر” برای مراقبت از سایت خود ابتدا لازم است مواردی را بررسی کنید.
۱. تست وبسایت
اولین اقدامی که بعد از فعالسازی قالب باید انجام دهید تست کلیهی قابلیتهای سایت میباشد. تمامی اجزای سایت اعم از پلاگینها، پستها، تصاویر، ابزارکها، فرم تماس و دیدگاهها را به طور کاملا دقیق بررسی و از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل کنید.
۲. بررسی سازگاری مرورگرها
قالب وردپرس جدید شما باید با تمامی مرورگرها سازگاری داشته باشد و وبسایت شما را به طور یکسان و یک شکل نمایش دهد، زیرا ممکن است در هر مرورگری نحوهی نمایش سایتها متفاوت باشد، به همین دلیل برای اطمینان از سازگاری مرورگرها باید سایت خود را در مرورگرهای مختلف از جمله Google Chrome ،Firefox ، Safari و Internet Explorer بطور دقیق تست کنید.
۳. افزودن کدهای ردیابی
یکی دیگر از مواردی که بعد از نصب قالب باید به آن توجه داشته باشید افزودن کدهای پیگیری مربوط به سرویسهایی مانند Google Analytics به سایت هستند، برای این کار میتوانید از افزونههای قرار دادن کدهای دلخواه در هدر و فوتر وردپرس مانند Insert Headers and Footer استفاده کنید و تجزیه و تحلیل سایت را مورد بررسی قرار دهید.
۴. غیرفعالسازی حالت “به زودی” یا “در دست تعمیر”
پس از فعالسازی قالب و تست کامل آن، غیرفعالسازی حالت “در دست تعمیر” را برای نمایش سایت به کاربران فراموش نکنید. در صورتی که از پلاگین SeedProd استفاده میکنید، برای غیرفعال کردن این حالت کافیست با مراجعه به داشبورد وردپرس گزینهی SeedProd و سپس تنظیمات را انتخاب کنید. در صفحهی “همگانی” وضعیت را در حالت “غیرفعال” تنظیم و ذخیره تغییرات را انتخاب کنید.
۵. تست زمان بارگیری سایت
اگر بخاطر داشته باشید یکی از اقداماتی که باید قبل از تغییر قالب وردپرس انجام میدادید تست مدت زمان بارگیری سایت بود، اینک پس از تغییر قالب سایت وردپرسی خود نیاز است این کار را مجددا انجام دهید و سرعت سایت خود را با قالب جدید نیز مورد بررسی قرار دهید. جهت تست مجدد سایت لازم است به وبسایت GTmetrix مراجعه کنید و سپس، سرعت آن را با سرعت مدت بارگیری قالب قدیمی خود مقایسه کنید و در صورت مشاهده کاهش سرعت سایت میتوانید راههایی برای بهبود افزایش سرعت سایت وردپرسی خود انجام دهید.
۶. میزان بازدید سایت
یکی دیگر از مواردی که پس از فعالسازی قالب جدید از اهمیت فراوانی برخوردار است بررسی نرخ بازدید سایت میباشد. در صورتی که قالب جدید نسبت به قالب قبلی جذابیت نداشته باشد و مورد توجه بسیاری از کاربران واقع نشود ممکن است میزان بازدید سایت شما کاهش پیدا کند و کاربران خود را از دست بدهید. برای کاهش نرخ پرش و افزایش بازدید سایت بهتر است از پستهای مرتبط، پستهای معروف، جذاب و کاربرپسند استفاده کنید.
۷. تقاضای بازخورد از کاربران
یکی از روشهایی که منجر به افزایش بازدیدکننده سایت شما خواهد شد این است که از طریق فرمهای نظرسنجی یا نظرسنجی آنلاین از کاربران خود درخواست کنید نظرات و پیشنهادات خود را در مورد چگونگی بهبود طراحی سایت شما ارائه دهند، همچنین میتوانید با استفاده از ابزار ایمیل مارکتینگ، طرح جدید خود را با مشترکان به اشتراک بگذارید و از آنها بخواهید پیشنهادات خود را بازگو کنند. این روش در یافتن ایدههای جدید و جذاب از سوی کاربران و بهبود و افزایش نرخ بازدید سایت تاثیر بسزایی خواهد داشت.
تغییر قالب سایت وردپرسی
در این مقاله آموزش گام به گام تغییر قالب در وردپرس با رعایت اصولی و به صورت استاندارد را به شما آموزش دادیم. اگر تصمیم دارید که قالب سایت وردپرسی را تغییر دهید خواندن این مقاله و توجه به موارد فوق در جهت حفظ و نگهداری وبسایت و اطلاعات سایت کمک بسیاری به شما خواهند کرد. انجام تمامی نکات از وبسایت بسیار ساده اما مهم و ضروری هستند. سوالات و نظرات خود را از بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
همچنین اگر محتوای امروز همیار وردپرس برایتان مفید بود، خوشحال میشویم آن را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
منابع: wpbeginner.com و wpexplorer.com
ملیحه تشکری 1 سال عضو همیار وردپرس
سلام ممنون از مطالب تون
برای تغییر قالب، بهتر نیست سایت رو از هاست به لوکال بیاریم و تغییرات رو اعمال کرده و نهایی کنیم بعد به هاست منتقل کنیم؟
bahareh koohestani 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
کلا راه اصولی اینه که سایت اول روی لوکال تنظیم و کامل بشه و بعد به هاست اصلی منتقل بشه.
کشمش آراد 2 سال عضو همیار وردپرس
سلام….وقت بخیر
خودتون اگر قالب سایتهای شرکت ما رو عوض کنین…هزینش چقدر میشه؟
bahareh koohestani 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام دوست عزیز
متاسفانه امکانش نیست
ماوینار
ممنون . نکات خوبی گفتید . من میخوام قالب سایتم رو عوض کنم . اولین نگرانی من اینه که تصاویر شاخص پست هام توی قالب جدید درست fit نشه . یعنی ابعادش با قالب جدید هماهنگ نباشه . اگه ابعاد تصاویر شاخص large باشه جایی برای نگرانی هست ؟ و دوم اینکه میترسم نوشته های داخل پست بهم بریزه .
علی شجاعی فر 2 سال عضو همیار وردپرس
می تونی از پلاگین Regenerate Thumbnails برای تغییر کل تصاویر شاخص سایت و تنظیم آن برای قالب جدید استفاده کنی.
امیر
با عرض سلام و خسته نباشید
من قالب سایتم را تغییر دادم، ولی سرعت لودش 15 ثانیه هست، این در حالی است که قالب سایت بهینه شده است از نظر کد و … سایت gtmetrix.com در PageSpeed Score هم 91 نشون میده و با پشتیبانی هاستم گفتم ولی اُن ها هم گفتن هیچ مشگلی از طرف سرور نیست. افزونه های را چک کردید و لینکم های شکسته را دورست کردید، ولی بازم در لود تاثیری نداشت. البته اینو بگم که همین قالب رو روی سایت دیگر نصب کردید و در انجا لودش 2.5 بود که لون سایتم از شرکت هاست من هست. ازتون خواهش میکنم جواب بدید و راهنماییم کنید؛ خیلی خیلی ممنون میشم.
milad
سلام
من قالب سایت را 2 روز پیش عوض کردم ولی در سایت هر تغییری را انجام می دهم چند دقیقه طول می کشد تا آن تغییر اعمال شود.
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
قالبی که انتخاب کردید کش میشه
milad
سلام
نه من از هیچ افزونه ی کش استفاده نمی کنم و قالب کش نمیشه.
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
دوست عزیز وقتی می فرمایید تمامی موارد پس از چند روز مشخص میشه یعنی قالب کش میشه. ربطی به موارد نصبی شما نداره. خاصیت قالبشه که در واقع نقصه بزرگیه
milad
سلام خسته نباشید ممنون از راهنمایتون
من هم در همین فکر بودم بخاطر همین با طراح قالبم در این مورد حرف زدم ولی اون گفت این ممکن نیست که از قالب باشه.
نوید
ممنون از مطالب خوبتان
ترکمتر
سلام خانم کوهستانی
واسه بالا بردن رتبه، بازدید کننده و راندمان سایت به نظر شما ما باید چه تمهیداتی رو تو کد نویسیمون رعایت کنیم تا سایتمون جزو بهترین ها باشه؟
سید رضا
ممنون خیلی عالی بود واقعا بهم کمک کرد در قالب های وردپرس …سپاسگذارم
ehsan
سلام
من مدتیه که می خوام قالب سایتم رو عوض کنم ولی با یه مشکل برخورد کردم.
وقتی که قالب سایت رو عوض می می کنم تمام مطالبی که توی سایت دارم بهم می ریزن و اکثر مطالبی هم که در قسمت های مختلف دارم دیگه نمایش داده نمیشن!
و رمانیکه قالب قبلی رو فعال می کنم همه چیز سرجاشه !
ممنون میشم راهنمایی کنید.
محمد
ممنون استفاده کردیم