ساخت سایت رایگان در گوگل (آموزش بصورت کامل)

ساخت سایت رایگان در گوگل

هر کسب و کاری برای اینکه بهتر دیده شود و به موفقیت برسد قطعا باید برای خود سایتی داشته باشد. در واقع این چیزی است که دنیای امروز می‌طلبد و یک اعتبار است. اگر کمی در گوگل جستجو کنید متوجه هزینه‌های سنگین طراحی سایت می‌شوید و شاید همین مسئله باعث عقب نشینی شما شود. اما راه‌های دیگری مانند استفاده سرویس گوگل و ساخت سایت با google sites برایتان محیاست و جای نگرانی ندارد. این سرویس رایگان بوده و به راحتی می‌توانید سایتتان را طراحی کنید. در ادامه بیشتر درمورد ساخت سایت رایگان در گوگل و مزایا و معایب آن صحبت خواهیم کرد.

 

ساخت سایت رایگان در گوگل با گوشی

از قضا بسیاری افراد لپ تاپ یا تجهیزاتی بیشتر از گوشی موبایل در دستشان ندارند و همیشه این سوال مطرح است که آیا می‌توان با گوشی نیز سایتی طراحی کرد؟ بله! امکان ساخت سایت رایگان در گوگل با گوشی فراهم است.
در قدم اول باید اکانت جی‌میل داشته باشید و در مرورگر خود با آن فعال باشید. سپس به آدرس www.sites.google.com بروید و روی دکمه جدید کلیک کنید. در اینجا تمامی سایت‌هایی که ایجاد کرده‌اید قابل مشاهده است. (در صورتی که سایتی ساخته باشید!) در همین بخش با کلیک روی Template gallery می‌توانید تمامی قالب‌ها را مشاهده کنید:

گالری قالب ها

 

حالا ما قصد داریم سایت جدید خود را ایجاد کنیم. همین ابتدای کار باید به شما بگویم که ساخت سایت رایگان در گوگل در گوشی و در کامپیوتر تفاوتی با هم ندارند و هر دو از طریق مرورگر گوشی باید اجرا شوند. بنابراین یک بار برای هر دو گزینه آموزش می‌دهیم.

 

ساخت سایت رایگان در گوگل با کامپیوتر

برای ساخت سایت رایگان در گوگل در قدم اول روی دکمه Blank site بزنید:

ساخت سایت رایگان در گوگل

 

یا می‌توانید هر کدام از قالب‌های آماده‌ای که در بالا گفته شد را انتخاب کنید. فقط حواستان به حوزه کسب و کارتان باشد! مانند قالب‌های وردپرسی که در هر زمینه قالبی وجود دارد، اینجا هم باید تمی را انتخاب کنید که به کارتان بخورد. به عنوان مثال در حوزه غذا و رستوران تمی را انتخاب می‌کنیم:

انتخاب قالب موردنظر

 

حالا قالب موردنظر به حالت ادیت درآمده و شما می‌توانید قسمت‌های مختلف آن را تغییر دهید. در واقع به نوعی ویرایشگری دارد که با کمک آن سایت را آن‌طور که می‌خواهیم بسازیم.

ویرایش قالب

 

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید برای قسمت‌های مختلف مانند متون، تصاویر، المان‌ها و کدها امکان ادیت وجود دارد و کم کم می‌توان با کمک آن سایت را تغییر داد و سایتی موردپسند ایجاد کرد.

 

اضافه کردن محتوای سایت

شما در این بخش از ویرایش هر محتوایی را می‌توانید به حالت ادیت درآورده و آن را ایجاد کنید. به عنوان نمونه:

  • برای افزودن متن از فهرست سمت راست روی Insert کلیک کنید و گزینه Text Box را بزنید تا امکان نوشتن متن برایتان حاصل شود.
  • برای اینکه تصویری اضافه کنید از فهرست سمت راست روی گزینه Images کلیک کرده و تصویر مورد نظر خود را آپلود کنید.
  • اگر اطلاعاتی درون  Google Drive خود دارید به راحتی می‌توانید آن را در سایتتان وارد کنید.
  • از طرفی امکان افزودن ویدیوهای YouTube و نقشه‌های Google Maps نیز در این قالب وجود دارد.

 

بخش تنظیمات طراحی

تنظیمات طراحی 

 

  چگونه تجربه کاربری سایت وردپرس را بهبود دهیم؟

در این ویرایشگری تبی با عنوان Themes به چشم می‌خورد که با رفتن به آن بخش امکان تغییراتی در طراحی خواهیم داشت:

  • پس رفتن به تب تم‌ها امکان درگ و دراپ کردن و تغییر برخی رنگ‌بندی‌ها را خواهید داشت.

 

اضافه کردن صفحات وبسایت

افزودن صفحات

شما امکان افزودن صفحات را در این قالب خواهید داشت. برای این کار کافیست از فهرست کناری روی گزینه Pages کلیک کنید و سپس روی گزینه New Page بزنید تا صفحات جدید را ایجاد کنید.

پس اینکه سایت را به دلخواه خود ادیت کردید و اطلاعاتی به آن اضافه کردید، می‌توانید پیش‌نمایش آن را مشاهده کنید. برای این منظور مانند تصویر زیر روی دکمه Preview بزنید:

پیش نمایش سایت

 

حال وقت آن است که روی دکمه انتشار یا publish برای منتشر کردن سایت بزنیم. در این مرحله از شما می‌خواهد که نامی را برای سایت خود انتخاب کنید که این آدرس به صورت sites.google.com/view/your-site-name ثبت می‌شود و دامنه اختصاصی نداشته و نشان می‌دهد که سایت شما وابسته به گوگل است.

انتشار سایت

 

اما راهی برای وصل کردن دامنه شخصی خود به این سایت وجود دارد؟ بله! شما هر دامنه شخصی را که قبلا ثبت کرده‌اید می‌توانید روی این سایت بگذارید. برای این منظور روی بخش تنظیمات در بالای صفحه مطابق شکل زیر کلیک کنید:

ست کردن دامنه

 

حالا در صفحه جدید روی گزینه Custom domains بزنید و سپس مراحل Start setup را آغاز کنید:

افزودن دامنه اختصاصی

 

به همین راحتی می‌توان دامنه شخصی را به این سایت اختصاص داد.

 

مزایا و معایب ساخت رایگان سایت با گوگل

ساخت سایت رایگان در گوگل مزایا و معایبی دارد که قبل از اقدام بد نیست بدانید.

 

مزایا: 

  • ابزاری رایگان است که همه افراد امکان استفاده از آن را دارند
  • دارای رابط کاربری ساده و بدون نیاز به آموزش
  • پشتیبانی از ابزارهای Google Drive، Google Calendar، و Google Maps
  • بهینه و رسپانسیو برای تمامی دستگاه‌ها

 

معایب: 

  • ارائه سایتی با ظاهر معمولی
  • محدودیت در افزودن صفحات
  • عدم پشتیبانی از افزونه‌ها و امکاناتی برای تکمیل سایت
  • عدم پشتیبانی از فونت‌های فارسی
  • عدم ارائه بخشی برای بلاگ
  • در دسترس نبودن هاست و مدیریت آن برای شما

 

چرا وردپرس جایگزین بهتری نسبت به گوگل برای ساخت سایت است؟

با تمامی اطلاعاتی که در بالا گفته شد و درنهایت با مشاهده مزایا و معایب سایت‌ساز گوگل، می‌توان به این نتیجه رسید که وردپرس انتخاب بهینه‌تری است. شما با کمک وردپرس که یک سیستم مدیریت محتوای کاملا رایگان است می‌توانید تنها با خرید هاست و دامنه سایت خود را راه‌اندازی کرده و سپس به کمک افزونه وردپرس و قالب وردپرس رایگان آن را کامل کنید. همچنین اگر کمی حوصله یادگیری داشته باشید خودتان امکان ایجاد سایت را دارید و نیازی به مراجعه به طراح در ابتدای کار نخواهید داشت. تنها کافیست به آموزش وردپرس  در همیاروردپرس مراجعه کرده و قدم به قدم کار با WordPress را یاد بگیرید.

 

کلام آخر

راه‌های زیادی برای ساخت وبسایت و وبلاگ وجود دارد اما از بین تمامی این راه‌ها باید ببینیم کدامیک هم به صرفه‌تر است و هم مزایای بیشتری دارد. در این مقاله یکی از روش‌های رایگان یعنی ساخت سایت رایگان در گوگل را به شما آموزش دادیم که می‌توانید با دقت انتخاب درستی داشته باشید.

سوالات متداول

برای ساختن سایت بصورت رایگان با گوشی اندرویدی خود کافیست که به آدرس www.sites.google.com مراجعه کنید و از بین تمپلیت‌های پیشنهادی یک طرح را انتخاب و وبسایت خود را به رایگان طراحی و راه اندازی کنید.
قطعا برای ساخت وبسایت وردپرس گزینه بهتر و کامل تری است. با استفاده از وردپرس شما به منبع نامحدودی از قالب‌ها با طرح‌های متنوع و افزونه‌ها دسترسی خواهید داشت و سایتتان را دقیقاْ همانطوری که مدنظرتان است می‌توانید طراحی کنید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.