ایجاد دسته بندی ها با کمک taxonomy وردپرس

سلام کاربران عزیز؛
در این مقاله برای شما یک روش طبقه بندی متفاوت را در وردپرس معرفی می کنیم. این قابلیت مهم taxonomy وردپرس نام دارد. شما می توانید با استفاده ازاین قابلیت وردپرس، دسته بندی های سفارشی را در وبسایت خود ایجاد کنید. در این آموزش به صورت کامل به معرفی taxonomy وردپرس و انواع آن می پردازیم.

ایجاد دسته بندی ها با کمک taxonomy وردپرس

Taxonomy، یکی از کلماتی است که کمتر توسط کاربران وردپرسی استفاده می شود. در واقع می توان گفت Taxonomy یکی از روش های گروه بندی اشیا است!
اما در وردپرس ” Taxonomy ” یک مکانیسمی برای گروه بندی مطالب وبسایت است. این گروه بندی می تواند بر اساس لینک ها یا انواع پست های سفارشی یا… باشد.

توجه!! گروه بندی های مختلف در taxonomy وردپرس ، terms نامیده می شود. به عنوان مثال دسته بندی های و برچسب ها در وردپرس یک terms هستند.
در وردپرس، taxonomy را می توان به دو صورت پیش فرض و سفارشی مورد بررسی قرار داد.

Taxonomies ( طبقه بندی های ) پیش فرض در وردپرس

سیستم وردپرس به صورت پیش فرض از 4، taxonomy وردپرس ساخته شده است. حتما وبمستران بسیاری در حال حاضر از آن استفاده می کنند. این 4 مورد بخ صورت زیر است:

مورد اول: دسته بندی ها: اولین taxonomy وردپرس، دسته بندی ها است. taxonomy  “دسته بندی ها”  قابلیت گروه بندی مطالب وبسایت را به شما می دهد. شما می توانید مطالب را در دسته های مختلف مرتب سازی نمایید.
این دسته بندی ها از طریق ‘/category/name’ در انواع آدرس های وردپرس در سایت قابل مشاهده هستند.

مورد دوم: برچسب ها: taxonomy برچسب ها بسیار شبیه به taxonomy وردپرس دسته بندی ها هستند. این taxonomy در بین مطالب وبسایت به راحتی تفاوت هایی را ایجاد کرده و آنها را به نوعی دسته بندی می کند!
برچسب ها در سایت به صورت ‘/tag/name’ نمایش داده می شوند و معمولا در زیر مطالب قرار می گیرند.

مورد سوم: لینک دسته بندی ها: taxonomy لینک دسته بندی به شما امکان سفارشی سازی لینک وبسایت را می دهد. این مورد برای تغییرات و سفارشی سازی لینک های سایدبار های سایت، هدر و فوتر مورد استفاده قرار می گیرد.

مورد چهارم: فرمت مطالب:  taxonomy فرمت پست ها در وردپرس 3.1 معرفی شد. همچنین این taxonomy وردپرس، یک قسمتی از اطلاعات متا است. شما می توانید از آن برای سفارشی سازی مطالب و پسته های سایت استفاده کنید.
فرمت های جدیدی برای پست ها نمی تواند ساخته شود و یا به پست های پیشین انتقال یابد.

Taxonomies (طبقه بندی های ) سفارشی

پس از انتشار نسخه 2.3 وردپرس، قابلیت ایجاد  taxonomy وردپرس سفارشی برای کاربران فراهم شد. اما این ویژگی تا وردپرس 2.9 کمتر استفاده می شد، در واقع به آن توجه چندانی نمیشد. اما taxonomy سفارشی یک امکانی بسیار قوی برای دسته بندی مطالب در بخش های مختلف وبسایت است. وبمستران می توانند از این قابلیت برای دسته بندی های سفارشی استفاده کنند.

چگونگی ثبت یک taxonomy

برای ثبت یک taxonomy وردپرس شما باید از تابع () register_taxonomy استفاده کنید.

<pre>function people_init() {	// create a new taxonomy	register_taxonomy(		'people',		'post',		array(			'label' => __( 'People' ),			'rewrite' => array( 'slug' => 'person' ),			'capabilities' => array(				'assign_terms' => 'edit_guides',				'edit_terms' => 'publish_guides'			)		)	);}add_action( 'init', 'people_init' );</pre>

در این جا taxonomy به نام people ایجاد شد. این تعریف برای پست ها عمل می کند و آدرس ها را به صورت ‘/person/‘ ایجاد می نماید. توجه کنید که بدون این مورد وردپرس از گزینه های دیفالت و پیشفرض خود برای آدرس دهی استفاده می کند.
همانطور که در بالا مشخص شده است، این بخش به هر یک از کاربران با “edit_guides” سفارشی اجازه می دهد تا taxonomy وردپرس مورد نظر را به پست خود تخصیص دهند. همچنین هر کاربر با “publish_guides” سفارشی قابلیت ایجاد طبقه بندی جدید را دارد.

قابلیت های taxonomy  وردپرس عبارتند از: assign_terms, edit_terms, manage_terms delete_terms

استفاده از taxonomy

هنگامی شما یک taxonomy وردپرس ایجاد کردید، متوجه خواهید شد که وردپرس برای شما یک متاباکس ساخته است. این متاباکس بسیار شبیه به جعبه برچسب ها است. این قابلیت را به شما می دهد که برچسب هایی به نوشته خود اضافه کنید.
اگر شما از این طبقه بندی مورد نظر را به پست خود اضافه نکنید، نمیتوانید رابطه ایجاد شده را ببینید و استفاده کنید. taxonomy ها عمومی هستند و شما میتوانید در تمامی دسته ها از آن استفاده کنید.
برای افزودن اصطلاحات به اشیا در وردپرس با استفاده از taxonomy وردپرس بایستی از تابع () wp_set_object_terms استفاده کنید. در بخش زیر این مورد در قالب مثالی برای شما آمده است. در این مثال آیدی پست، term و taxonomy نشان داده شده است.

<pre>wp_set_object_terms( 123, 'Bob', 'person' );</pre>

همانطور ک می بینید روش استفاده و ایجاد یک دسته بندی بسیار ساده و آسان است.
در حالت دوم شما می توانید آرایه ای از اصطلاحات را هم اضافه نمائید.البته باید به صورت یکجا این کار را انجام دهید.

استفاد از توده نبوده (Clouds)

تابع () wp_tag_cloud می تواند پارامتر های دسته بندی در وردپرس را بپذیرد البته اگر شما بخواهید یک حجم بزرگی از اصطلاحات را برای taxonomy سفارشی خود نمایش دهید.

نکته!! برای ایجاد لیست سفارشی در قالب وبسایت، می توانید taxonomy وردپرس را در تابع () the_terms قرار دهید، همچنین یک حلقه ایجاد کنید. همانند مثال زیر:

<pre>the_terms( $post->ID, 'people', 'People: ', ', ', ' ' );</pre>

ایجاد کوئری با taxonomy

ایجاد یک دسته بندی در وردپرس، به طور کلی باعث ایجاد متغیرهای خاص کوئری با استفاده از کلاس WP_Query می شود. با استفاده از آن می توانید مطالب سایت را بازیابی کنید. برای درک بهتر به مثال زیر دقت کنید:

<pre>$args = array(	'tax_query' => array(		array(			'taxonomy' => 'person',			'field' => 'slug',			'terms' => 'bob'		)	));$query = new WP_Query( $args );</pre>

موفق و پیروز باشید..

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. از سایت شما بعیده که هر نویسنده ای میاد یه مطلب کپی پیس میکنه و کل سایت رو زیر سوال میبره !