آیا سایتتان را خودتان سئو میکنید یا اینکه از یک تیم سئو بهره میبرید؟ یا به کل سئو سایت خود را برون سپاری کردهاید؟
بسیاری از صاحبین کسب و کارها سئو و بهینه سازی وبسایت خود را برونسپاری میکنند و از یک شرکت یا آژانس سئو برای بهبود رتبه بندی صفحات خود بهره میبرند. ولی گاها پیش میآید که به دلیل اینکه آشنایی درستی با سئو ندارند با تیم دیجیتال مارکتینگ یا شرکتی که از خدمات بهینه سازی آنها استفاده میکنند به مشکل میخورند.
از آنجایی که سئو یکی از موثرترین و شاید تاثیرگذارترین روشها برای به موفقیت رساندن هر وبسایتی باشد، به صاحبین کسب و کارها توصیه میکنیم که حتما در مورد این روش بازاریابی مطالعه کنند و اطلاعات خود را افزایش دهند.
در ادامه به شما در مورد سئو و اینکه چرا صاحبین کسب و کار باید با سئو آشنا باشند بیشتر توضیح خواهیم داد و نقشه راهی برای یادگیری سئو پیشرو پایتان قرار خواهیم داد.
سئو چیست؟
سئو SEO مخفف Search Engine Optimization است که به معنای بهینه سازی وبسایت برای موتور جستجو میباشد. در کل میتوان گفت که سئو فرآیندی است که با پیاده سازی آن میتوانید رتبه بندی صفحات سایت خود را در موتورهای جستجو افزایش دهید و ترافیک ارگانیک بیشتری را برای وبسایتتان کسب کنید.
سئو یک فرآیند واحد نیست و بر روی فاکتورهای مختلفی تمرکز دارد. از محتوای قرار گرفته در صفحات و تگهای HTML بگیرید تا کدنویسی سایت، طراحی سایت، سرعت بارگذاری صفحات، ساختار صفحات، لینک سازی داخلی، بکلینکها، برند منشنها و روابط عمومی را در خود جای میدهد.
برخلاف تبلیغات پولی مانند گوگل ادز که به ازای هر یک بازدیدکننده باید مبلغی را پرداخت کنید، سئو میتواند حجم بالایی از ترافیک ارگانیک (رایگان) را برای وبسایت شما به ارمغان بیاورد.
چرا باید در زمینه سئو آموزش ببینید؟
با قرار گرفتن وبسایت کسب و کار شما در رتبههای برتر موتورهای جستجویی مانند گوگل شانس دیده شدن توسط مشتریانی که به دنبال خدمات و محصولات شما هستند افزایش خواهد یافت و میتواند فروش شما را نیز بهبود ببخشد. همین موضوع اهمیت آموزش سئو را برای صاحبان کسب و کار روشن میکند. با یادگیری سئو میتوانید کسب و کار خود را به صورت آنلاین کاملا ارتقاء دهید.
از آنجایی که سئو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد، به شما پیشنهاد میکنیم که حتما یک آشنایی کاملی با آن داشته باشید و به صورت مستمر دانش خودتان را در مورد این روش بروز کنید. به طور کلی میتوان گفت که سئو و آموزش سئو به 4 دلیل زیر از اهمیت بالایی برخودار میباشد:
رتبه بندی و دیده شدن: یکی از مهمترین دلایل استفاده از سئو افزایش دیده شدن است، به این معنی که وقتی مشتریان بالقوه به دنبال چیزی هستند که شما ارائه میکنید، بتوانند به راحتی شما را پیدا کنند. هرچه صفحات شما در رتبه بندی بالاتری در صفحات SERP قرار داشته باشند، شانس بیشتری برای دیده شدن خواهید داشت.
ترافیک ارگانیک: افزایش ترافیک وبسایت یکی از اهداف اصلی هر استراتژی سئو سایتی میباشد. اگر وبسایت شما در رتبه اول قرار بگیرد میتواند تا 32 درصد از کلیکها را به خود اختصاص دهد. اگر دریافت ترافیک ورودی برای وبسایت شما حیاتی است، باید از استراتژی سئویی استفاده نمایید که سایت شما را در بین سه رتبه برتر و به خصوص رتبه شماره 1 قرار دهد.
بهبود تجربه کاربری: یکی دیگر از دلایل اهمیت سئو این است که فقط بر روی موتورهای جستجو تمرکز ندارد و سعی میکند که سایت شما را برای کاربران نیز قابل استفاده و قابل درک کند.
در آخر این مخاطبها و مشتریان هستند که برای شما درآمد و سود مورد نظرتان را ایجاد میکنند. در صورتی که مخاطبها پس از ورود به سایت شما نتوانند به درستی با صفحات سایت تعامل ایجاد کنند و تجربه کاربری منفی را تجربه کنند، احتمال اینکه سایت شما ترک کنند و دیگر به آن بازنگردند وجود خواهد داشت.
موتورهای جستجو خطاپذیر هستند: یکی دیگر از جنبههای اهمیت سئو این است که موتورهای جستجو کامل نیستند و هنوز به هوشمندی انسانها نرسیدهاند. اگر مشکلاتی که موتور جستجو با سایت شما دارد را برطرف نکنید، این وبسایت شما است که بهای آن را پرداخت خواهد کرد.
برای مثال اگر وبسایتی از ساختار لینکسازی داخلی مناسبی برخوردار نباشد، ممکن است که رباتهای موتور جستجو به درستی صفحات سایت را نگردند و آنها را ایندکس نکنند. این میتواند بر روی رتبه بندی صفحات سایت شما تاثیرگذار باشد و رتبهبندی آن را کاهش دهد.
علاوه بر اهمیتی که سئو برای هر وبسایتی دارد، در صورتی که آشنایی کاملی با سئو سایت داشته باشید میتوانید در هنگام استخدام تیم دیجیتال مارکتینگ خود افراد بهتری را جذب کنید و یا در صورت برونسپاری سئو سایت خود، استراتژی سئو آنها را تجزیه و تحلیل کنید و در صورت قدیمی بودن و مفید نبودن استراتژی پیشنهادی خواستار تغییر آن شوید و از هدر دادن پول خود جلوگیری نمایید.
یادگیری سئو را از کجا شروع کنیم؟
با اینکه مبحث سئو بسیار گسترده است و روز به روز به گستردگی آن افزوده میشود، اما میتوانید با استفاده از منابع رایگانی که در سطح وب موجود میباشند شروع به یادگیری مفاهیم اولیه و نکات کاربردی سئو کنید.
برای اینکه به صورت کامل بر سئو سایت مسلط شوید باید با فرآیندهای سئو تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی به خوبی آشنا شوید. در ادامه توضیح مختصری در مورد هر یک از این فرآیندها و پارامترهای تاثیرگذار در آنها خواهیم داد.
سئو تکنیکال
سئو تکنیکال بر روی پیاده سازی الزامات فنی موتور جستجو تمرکز دارد. با بهینه سازی فنی سایت خود فرآیند کراول و ایندکس شدن صفحات خود را تسریع خواهید کرد و از بروز خطاهای احتمالی جلوگیری به عمل میآورید. در ادامه پارامترهایی را که سئو تکنیکال سعی در بهینه سازی آنها دارد را برای شما توضیح خواهیم داد.
بهبود ساختار صفحات سایت
قبل از شروع فرآیند سئو، میبایست که ساختاری فلت و تختی را برای صفحات سایت خود طراحی کنید تا با کمترین کلیک بتوان از هر صفحهای به یک صفحه دلخواه دیگر در وبسایت حرکت کرد. این کار هم به موتورهای جستجو و هم کاربران در پیدا کردن صفحات جدید کمک میکند.
سئو محتوا
محتوا به کسب و کارها کمک میکند تا مشتریان را به محصولات و خدماتشان جذب کنند، به برندشان علاقهمند شوند و لذت ببرند، همچنین محتوا ترافیک ارگانیکی را برای سایتها به ارمغان میآورد که در نهایت همه این موارد توانایی تبدیل به درآمدزایی برای کسب و کارها خواهند داشت. به عبارت دیگر اگر برای کسب و کارتان محتوا تولید نمیکنید از قافله عقب هستید.
آموزش تولید محتوا باعث افزایش کیفیت محتوای سایت شما شده و از هزینه های سئو کم می کند.
ایجاد سایت مپ
هر سایت حداقل به یک سایت مپ XML نیاز دارد. موتورهای جستجو با استفاده از این نقشهها، صفحات سایت شما را شناسایی کرده و آنها را کراول و اینکس میکنند. در صورتی که وبسایت وردپرسی دارید، افزونههای سئو و افزونههای مختص به سایت مپ زیادی وجود دارند که میتوانند نقشه سایت داینامیکی را برای شما بسازند.
ایجاد فایل robots.txt
فایل robots.txt یک فایل است که در روت سایت شما قرار میگیرد و با استفاده از آن میتوانید کراولرهای موتور جستجو را کنترل کنید تا به چه صفحاتی از سایت شما سر بزنند و چه صفحاتی از سایت شما را نادیده بگیرند.
قرار دادن دادههای ساختار یافته
در صورتی به دنبال آموزش و یادگیری سئو هستید از دادههای ساختار یافته قافل نشوید. دادههای ساختار یافته یک راه برای توصیف محتوای صفحات به موتورهای جستجو میباشند. شما به راحتی میتوانید با استفاده از پلاگینها، دادههای ساختار یافته را به صفحات سایت خود اضافه کنید.
از طرفی موتورهای جستجو بخشی از این دادهها را در صفحه نتایج خود به نمایش درمیآورند. این اطلاعات اضافه میتواند به صفحات سایت شما کمک کند تا نرخ کلیک شدنشان را بهبود ببخشند.
بهبود سرعت سایت
موتورهای جستجو و به خصوص گوگل در سالیان اخیر توجه ویژهای به سرعت بارگذاریی صفحات سایت داشتهاند. طبق تحقیقات کاربران علاقهای به ماندن در صفحاتی که محتوای آنها بیش از 3 ثانیه طول میکشد تا بارگذاری شود ندارند. اگر کاربری به سایت شما وارد شود و بیش از 3 ثانیه صبرکند تا محتوای صفحه برای او بارگذاری شود احتمال اینکه سایت شما را ترک کند و دیگر از شما خرید نکند وجود خواهد داشت.
البته این نکته را نیز به شما یادآور بشویم که بهبود سرعت سایت یک کار کاملا تخصصی است و باید علاوه بر مطالعه کامل، تجربه لازمی در مورد نحوه بارگذاری صفحات سایت، و کدنویسی صفحات داشته باشید، تا بتوانید سرعت صفحات سایت خود را به بهترین شکل ممکن بهینه سازی کنید.
ریسپانسیو سازی صفحات
منظور از رسپانسیو سازی صفحات سایت، نمایش کامل محتوا در مرورگرها و دستگاههای مختلف است. محتوای صفحات سایت شما باید هم در دسکتاپ، هم تبلت و هم گوشیهای همراه هوشمند به درستی و کامل نمایش داده شوند.
از آنجایی که امروزه حجم بالایی از جستجوها از طریق تلفنهای همراه هوشمند انجام میشوند، محتوای سایت شما باید به صورت کامل و بدون اشکال خاصی (نمایش داده نشدن بخشی از محتوا یا وجود اسکرول افقی در حالت رسپانسیو) در تلفنهای همراه نمایش داده شود. در غیر این صورت نه تنها کاربران و مخاطبهای خود را از دست خواهید داد، بلکه با خطاها و جریمههای گوگل نیز روبرو خواهید شد.
سئو داخلی
سئو داخلی سعی در بهینه سازی عناصر موجود در صفحه دارد. با پیاده سازی سئو داخلی بر روی صفحات سایت به موتورهای جستجو و کاربران کمک میکنید تا راحتتر محتوای شما را درک کنند و تجربه کاربری صفحات سایت را بهبود خواهید بخشید. در ادامه به تعدادی از پارامترهای تاثیرگذار در سئو داخلی اشاره خواهیم کرد.
تحقیق کلمه کلیدی
تحقیق کلمه کلیدی سنگ بنای استراتژی سئو شما خواهد بود. شما باید آموزش ببینید چگونه کلمات و عباراتی را پیدا کنید که مخاطبها و مشتریان بالقوه شما با استفاده از آنها به دنبال خدمات و محصولات شما میگردند.
با پیدا کردن این کلمات و هدف قرار دادن آنها در صفحات مناسب میتوانید صفحات سایت خود را بهینه سازی کنید تا در جستجوهای مرتبط در نتایج گوگل نمایش داده شوند.
بهینه سازی تگ عنوان
تگ عنوان به دلیل اینکه مورد توجه موتورهای جستجو میباشد یک مکان عالی برای هدف قرار دادن کلمههای کلیدی شما است. سعی کنید کلمه کلیدی خود را تا حد ممکن در ابتدای تگ عنوان قرار دهید. همچنین از یک متن توصیفی و منحصر به فرد برای تگهای عنوان صفحات سایت خود استفاده نمایید.
بهینه سازی تگ هدینگ
تگهای هدینگ موضوع محتوای صفحه سایت شما و بخشهای مختلف آن را بازگو میکنند. در ضمن این تگها مکان مناسبی برای هدف قرار دادن کلمات کلیدی شما میباشند.
نوشتن توضیح متا
توضیح متا شاید تاثیر مستقیم چندانی بر روی سئو کلی سایت شما نداشته باشد، اما میتواند جستجوگران را مجاب کند که بر روی لینک شما کلیک کنند. به همین دلیل باید توجه ویژهای به این بخش از صفحات سایت خود داشته باشید و از نوشتن توضیح متا تکراری جدا خودداری فرمایید.
سئو خارجی
سئو خارجی به مجموعه فرآیندهایی که خارج از وبسایت شما انجام میگیرند تا رتبه بندی وبسایتتان را افزایش دهند گفته میشود. برخلاف سئو داخلی سایت که شما کنترل 100 درصدی بر روی آن دارید، نمیتوانید بر روی پارامترهای تاثیرگذار در سئو خارجی خود کنترل کاملی داشته باشید. بنابرین افزایش اطلاعات در این زمینه به شما کمک زیادی می کند.
سئو خارجی شامل کسب بک لینک از سایتهای معتبر و مرتبط و تقویت پروفایل بکلینک سایت شما میباشد. شما میتوانید با خرید ریپورتاژ آگهی و نوشتن محتوایی مناسب، انتشار آنها در سایتهای مرتبط و قوی و کسب بکلینک از آنها، رتبه بندی صفحات سایت خود را دگرگون سازید.
نتیجه گیری
داشتن اطلاعات کافی در مورد سئو و نحوه عملکرد موتورهای جستجو به شما کمک میکند تا هم خودتان بتوانید وبسایتتان را در موتور جستجو رتبه بندی کنید و هم اینکه افراد حرفهای را برای بهینه سازی وبسایتتان انتخاب نمایید.
در صورتی که از یک تیم دیجیتال مارکتینگ برای پیاده سازی فرآیند سئو استفاده میکنید، حتما از آنها بخواهید که به صورت مستمر در زمینه سئو آموزش ببینند تا از آپدیتهای پیاپی این حوزه جا نمانند. برای مطالعه مطالب آموزشی بیشتر در زمینه سئو به سایت asaweb.net مراجعه کنید.