برنامه نویسی بک اند چیست و چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

برنامه نویسی بک اند Back End چیست؟ برنامه نویسی بک اند Back End چیست؟

به طور قطع واژه‌ی بک اند دولوپر سایت به گوشتان برخورده است و یا حتی با یکی از افرادی که در این حوزه مشغول به کار است، رو‌به‌رو شده‌اید. به طور قطع برای شما سوال پیش آمده است که برنامه نویسی Back End چیست؟
بک اند یا‌ برنامه نویسی بک اند، یک نوع برنامه‌نویسی است که سمت سرور می‌باشد و با پایگاه داده، API، REST & SOAP و موارد مرتبط با آن‌ها در ارتباط است. برنامه نویسی بک اند، دارای فریمورک های مختلفی است که Back End developer های مختلف، از آن‌ها برای برنامه‌نویسی سمت سرور استفاده می‌کنند. یک برنامه‌نویس Back End باید مهارت‌های خاصی را داشته باشد تا از پس این کار بر بیاید و بتواند برنامه نویسی سمت سرور را به خوبی انجام دهد. به همین دلیل و برای آگاهی شما در این مقاله قصد داریم، در مورد اینکه برنامه‌نویسی بک اند چیست، چه مهارت‌هایی نیاز دارد و اساسا کاربرد این نوع زبان چیست صحبت کنیم تا به آشنایی کاملی در این زمینه برسید و ابهام خاصی در این زمینه از برنامه‌نویسی نداشته باشید. پس با ما تا انتهای این مقاله در همیار وردپرس همراه باشید تا با این موراد کاملا آشنا شوید و آن‌ها را به طور دقیق بشناسید.

برنامه نویسی بک اند Back End چیست؟

در واقع کسی اولین بار یک سایت را راه‌اندازی می‌کند و آن را بالا می‌آورد، بک اند دولوپر است. هنگامی که شما در سایت درخواستی ارسال می‌کنید نیز توسط همین شخص پاسخ داده می‌شود. به طور کلی راه‌اندازی و پشتیبانی از سایت بر عهده بک اند دولوپر یا همان برنامه نویس Back End  می‌باشد. بک اند دولوپر می‌تواند برای برنامه نویسی بک اند، از فریم‌ورک‌های مختلفی استفاده کند و به یک فریم‌ورک خاص محدود نمی‌شود. در ادامه به معرفی مهم‌ترین فریمورک‌ها برای انجام این کار می‌پردازیم و آن‌ها را به طور مختصر شرح می‌دهیم.

انواع فریم‌ ورک های برنامه نویسی بک اند

فریم‌ورک برنامه نویسی بک اند Django

جنگو یک فریم‌ورک متن باز است که بر اساس زبان برنامه‌نویسی پایتون پایه‌گذاری شده است. این فریم‌ورک برای سایت‌هایی با پایگاه داده بسیار غنی و گسترده، مناسب است و یکی از بهترین فریم‌ورک‌های برنامه نویسی بک اند در سطح جهان می‌باشد. این فریم‌ورک، قابلیت اتصال بهینه، کاهش تعداد کدها و توسعه سریع را به شما می‌دهد. جنگو برای خواندن و نوشتن، یک رابط اتصال با پایتون به شما ارائه می‌دهد تا در این زمینه با مشکلی رو‌به‌رو نشوید. جنگو ساختار منحصر به فرد خودش را دارد و دارای پنل مدیریت آسان‌تری نسبت به لاراول می‌باشد که یکی از نقاط قوت این فریم‌ورک نسبت به لاراول می‌باشد.

فریم‌ورک برنامه‌نویسی Back End لاراول

لاراول فریم‌ورک برنامه نویسی بک اند براساس PHP می‌باشد. از این فریمورک برای توسعه سایت‌های تحت وب Symfony با معماری MVC استفاده می‌گردد و در این موارد کاربرد زیادی دارد. لاراول دارای منبع ذخیره کد لایه باز در GiteHub می‌باشد که به شما امکان می‌دهد تا بتوانید به راحتی از این کدها استفاده کنید. لاراول به راحتی از Redis و Memcached دیگر حافظه‌های کش بک‌اند پشتیبانی می‌کند و به شما اجازه استفاده راحت از آن‌ها را می‌دهد.

فریمورک برنامه نویسی بک اند Ruby on Rails

این فریم ورک تحت عنوان Rails نیز شناخته می‌شود که براساس زبان برنامه‌نویسی Ruby نوشته و آماده شده‌است. این فریمورک به شما اجازه دسترسی به ساختارهای پیش فرض پایگاه داده، صفحات وب و خدمات وب را می‌دهد و در این جهت محدودیت شما را از بین می‌برد. در حقیقت، Ruby on Rails برای انتقال داده از XML و Json استفاده می‌کند و از CSS ، JavaScript به عنوان رابط کاربری استفاده می‌کند. این فریم‌ورک مقیاس پذیری خوبی دارد، به ویژه برای بک‌اند سایت‌هایی که خدمات خاصی را ارائه می‌دهند و با تعداد مشتریان زیاد سرو کار دارند، بسیار مناسب و کاربردی است و می‌تواند به آن‌ها در جهت رفع نیازها کمک شایانی کند.

فریم ورک برنامه نویسی بک اند js

Node.js به عنوان Express JS نیز شناخته می‌شود و به این نام نیز آن را شناسایی می‌کنند. این فریم‌ورک نیز مانند لاراول، متن باز است و برای ساختن API ها و برنامه‌های مختلف تحت وب استفاده می‌گردد و یکی از بهترین فریم‌ورک‌های زبان برنامه نویسی Back End می‌باشد.

فریم ورک برنامه نویسی بک اند ASP .NET Core

یکی دیگر فریم‌ورک‌های برنامه نویسی Back End مشهور و محبوب در دنیا، فریم ورک برنامه نویسی بک اند ASP .NET Core می‌باشد. این فریم‌ورک به راحتی از پلتفرم‌های مختلف توسعه وب پشتیبانی می‌کند که می‌تواند به شما در توسعه برنامه‌های مختلف در پلتفرم‌های MAC، Linux، Windows کمک کند و محدودیت‌های شما در این زمینه‌های را به طور کامل از بین ببرد.

برنامه نویسی بک اند Back End چیست؟

برنامه نویسی بک اند Back End چیست؟برنامه نویسی بک اند Back End چیست؟

 

بک اند دولوپر چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

در قسمت قبل به طور مختصر و مفید به بررسی برنامه‌نویسی بک اند پرداختیم و به شما گفتیم که برنامه نویسی بک اند به طور دقیق چیست و مهم‌ترین فریم‌ورک‌های مربوط به آن را به طور کامل برای شما معرفی کردیم تا به طور کامل با این موارد آشنا شوید. در ادامه قصد داریم به این بپردازیم که یک بک اند دولوپر برای برنامه‌نویسی به چه مهارت‌هایی و آشنایی با چه زبان‌هایی نیاز دارد تا بتواند کار خودش را به درستی انجام دهد.

زبان برنامه نویسی پایتون

زبان برنامه‌نویسی پایتون یکی از بهترین و پرکاربردترین زبان‌های برنامه نویسی است که بسیاری از فریمورک‌های برنامه‌نویسی مانند فریمورک برنامه‌نویسی جنگو براساس این زبان آماده‌سازی شده‌اند. این زبان به برنامه‌نویسان به راحتی اجازه می‌دهد تا بتوانند از سه روش برنامه نویسی  procedural, functional و object-oriented به راحتی استفاده کنند که یکی از مهم‌ترین دلیل‌های محبوبیت بیش از حد از این زبان برنامه‌نویسی می‌باشد.
یک بک اند دولوپر باید این زبان برنامه نویسی را به طور کامل بشناسد و نحوه کار با آن را بلد باشد، زیرا زبانی پر‌کاربرد و سریع می‌باشد.

زبان برنامه نویسی جاوا

بر خلاف تصور اکثریت افراد، زبان برنامه نویسی جاوا با جاوا اسکریپت متفاوت است و با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند. جاوا یک زبان برنامه‌نویسی برای توسعه برنامه‌ها است. در حالی که جاو اسکریپت زبانی است که بیشتر برای ترکیب انیمیشن‌ها و تعاملات در وب‌سایت‌ها استفاده می‌شود. با این حال هر دو امکان اجرا‌شدن بر روی مرورگر را دارند، اما دارای قابلیت‌های متفاوتی می‌باشند. جاوا به طور کلی برای انجام کارهای تحت سرور و برنامه نویسی بک اند آماده‌سازی و منتشر شده‌است. همچنین جاوا قادر است که کارهای برنامه‌نویسی و پیچده را راحت‌تر و سریع‌تر انجام دهد. یک بک اند دولوپر باید به طور دقیق و کامل جاوا و قابلیت‌های آن‌ را بشناسد تا بتواند در مواقع مورد نیاز از  آن‌ به درستی استفاده نماید. جاوا یک زبان برنامه‌نویسی با عملکرد بالا است که به شما امکان استفاده از برنامه‌نویسی object-oriented را می‌دهد و شما می‌توانید به راحتی از این نوع برنامه‌نویسی استفاده کنید.

زبان برنامه نویسی بک اند PHP

یکی دیگر از مواردی که برای یک بک اند دولوپر الزامی است، آشنایی کامل با PHP و نحوه استفاده از آن می‌باشد که بسیار مهم است. PHP یک از رایج‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی تحت سرور است که در توسعه بسیار از آن استفاده می‌شود. این زبان در هنگام اجرا اسکریپت‌ها یا دستورالعمل‌ها را به منظور خودکارسازی تفسیر و تحلیل می‌نماید. براساس آمار ارائه شده توسط Guru99 بیش از بیست میلیون وب سایت برای راه‌اندازی از زبان برنامه‌نویسی PHP استفاده کرده‌اند؛ زیرا اکثر سرورها قبلا با این زبان‌ تطبیق داده شده‌اند که همین موضوع می‌تواند باعث صرفه‌جویی در هزینه و زمان مصرفی گردد. همچنین این زبان امکان پشتیبانی از پایگاه داده My SQL را ارائه می‌دهد، که امتیازی ویژه برای این زبان به شمار می‌آید.

SQL

این زبان برنامه نویسی بک اند، یک زبان قدیمی است و در سال 1986 میلادی از آن رونمایی شده است، اما هنوز به عنوان یک زبان زنده و پرکاربرد استفاده می‌گردد. این زبان به بک اند دولوپر اجازه دسترسی راحت به پایگاه داده را می‌دهد و آن‌ها می‌توانند به راحتی و با استفاده از این زبان، پایگاه داده را دستکاری کنند و در این زمینه محدودیت خاصی نداشته باشند. پایگاه متن باز My SQL دسترسی شما به کد اسکریپت‌های SQL را به راحتی ممکن می‌سازد و دسترسی شما به پایگاه داده را آسان‌تر می‌نماید که بسیار قابل توجه می‌باشد. آشنایی با این زبان برای هر بک اند دولوپری الزامی است و بدون آن امکان مدیریت دیتابیس را به هیچ عنوان نخواهید‌داشت.

Git

اگر می‌خواهید همواره به روز باشید و بتوانید از کد اسکریپت‌های مدرن استفاده کنید، باید Git  را حتما در نظر بگیرید. Git توسط موسسان لینوکس ساخته شده است و متن باز می‌باشد که به شما اجازه استفاده رایگان از کد اسکریپت‌های موجود در آن را می‌دهد.

HTML

یک بک اند دولوپر باید HTMl را به طور کامل آشنا باشد، زیرا اساسی‌ترین بلوک سازنده بستر وب است و ساختار وب را کاملا مشخص می‌کند.

CSS

زبان برنامه‌نویسی CSS نحوه نمایش عناصر در بستر وب را مشخص می‌کند و آن‌ها در هنگام باز کردن مرورگر یکسان و مشابه می‌کند.

جاوا اسکریپت

همانطور که در قسمت‌های قبل اشاره کردیم، این زبان‌ برنامه‌نویسی برای برای کدنویسی فرانت اند وب سایت به طور معمول استفاده می‌گردد. این سه زبان برنامه‌نویسی با کمک یکدیگر طراحی فرانت اند یک وب سایت را آماده می‌کنند. اما ممکن است که در اینجا برای شما سوال پیش بیایید که چرا یک بک اند دولوپر باید مهارت‌های فرانت اند را نیز داشته باشد؟ هنگام آماده سازی یک وب سایت، فرانت‌اند و بک‌اند مرز جدایی دقیقی ندارند و خیلی از موارد آن‌ها همپوشانی دارند. به همین دلیل لازم است که یک بک اند دولوپر نیز اطلاعات مناسبی در مورد فرانت‌اند نیز داشته باشد تا بتواند در برخی موارد، مشکلات احتمالی را به بهترین نحو ممکن حل کند.

ارتباطات

یک بک اند دولوپر باید علاوه بر مهارت‌های فنی گفته شده، دارای مهارت‌های غیر‌فنی یا در اصطلاح نرم باشد. در صدر لیست این مهارت‌ها، مهارت ارتباط برقرار کردن قرار می‌گیرد. یک بک اند دولوپر باید به خوبی با دیگر برنامه‌نویسان مجموعه و با کسانی که بر روی یک پروژه کار می‌کند، ارتباط برقرار کند. به همین دلیل لازم است، بک اند دولوپر دارای چنین مهارتی باشد و آن را روز به روز تقویت نماید.

 

جمع‌بندی

برنامه‌نویسی بک اند به دلیل پشت پرده و سمت سرور بودن، زیاد به چشم نمی‌آید؛ اما باید بدانید که اساس و پایه اصلی برنامه نویسی یک سایت و بالا آمدن آن، برنامه‌نویسی Back End می‌باشد. همچنین بعد از بالا آمدن سایت نیز وظیفه پشتیبانی از سایت بر عهده بک اند دولوپر می‌باشد. بک اند دولوپر باید تعدادی زبان برنامه نویسی را به طور کامل بشناسد و بتواند به طور دقیق و مطلوب در هنگام برنامه نویسی بک اند از آن‌ها استفاده نماید.

در این مقاله سعی کردیم که به طور کامل و دقیق به شما بگوییم که برنامه نویسی بک اند چیست، چه فریم‌ورک‌هایی برای انجام آن وجود دارد و در پایان به این پرداختیم که یک بک اند دولوپر باید به چه زبان‌هایی به طور قطع آشنا باشد تا بتواند کار خودش را به خوبی انجام دهید و پایه سایت را به خوبی کدنویسی نماید. بسیار خرسندیم که ما را تا انتهای این مقاله در وب‌سایت همیار وردپرس همراهی کردید. در قسمت نظرات به ما بگویید که آیا با برنامه‌نویسی بک اند آشنا بوده‌اید یا خیر؟

منابع :

  Top 10 backend frameworks

9 Skills You Need to Become a Back End Developer in 2021

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.