درود بر شما؛
محدودیت دسترسی به سایت در هر روشی که باشد بسیار مهم است و برای امنیت وبسایت ها ضروری است. در هرحال شما به عنوان مدیر یک وب سایت باید محدودیت هایی را برای اعمال امنیت بیشتر در وب سایت خود در نظر بگیرید و آن را به نحو احسن اجرا کنید اما بسیار مهم است که در صورتی که توانایی اعلام محدودیت حداکثری را دارید حتما آن را اعمال کنید. در این آموزش در مورد یک محدودیت حداکثری صحبت میکنیم و روش محدود کردن دسترسی به مدیریت سایت با آی پی را مورد بررسی قرار دهیم.
محدود کردن دسترسی به مدیریت سایت
فرض کنید یک سایت فروشگاهی بسیار موفق و پر فروش دارید به همراه چندین نفر پرسنل که بر روی این سایت کار میکنند. اطلاعات تمامی مشتریان شما در این سایت است و همین موضوع میتواند موجب نگرانی های فراوانی شود. در این حالت شما باید دسترسی به سایت را تا حد امکان محدود کنید اما روش این کار به چه صورت است؟
بهترین روش این است که شما دسترسی پرسنل خود را به آی پی اینترنتی شرکت خود محدود کنید به طوری که کسی با آی پی دیگری نتواند به مدیریت وب سایت شما وارد شود. این کار به شما کمک میکند تا با خیال راحت در مکان هایی غیر از شرکت خود وقت بگذرانید چرا که اطمینان دارید کسی به غیر از آی پی اینترنت شرکت نمیتواند وارد بخش مدیریت فروشگاه شما شود و شما توانستید امکان محدود کردن دسترسی به مدیریت سایت را فراهم کنید.
روش محدود سازی آی پی های ورودی
برای این فرض کنید قصد داریم فقط آی پی خود را به عنوان مدیر آزاد کرده و بقیه آی پی ها را محدود کنیم. برای این منظور باید به صورت زیر عمل کنید:
1. ابتدا کلمه ip را در گوگل جست و جو کنید در نتایج جست و جو آی پی شما را در اولین نتیجه نمایش میدهد.
2. پس از مشخص شدن آی پی وارد هاست خود شوید و فایل htaccess را در حالت ویرایش باز کنید سپس کد زیر را در آن قرار دهید و به جای آی پی قرار داده شده در خط سوم آی پی خود را که در گوگل شناختید قرار دهید:
Order deny,allow Deny from all Allow from 92.224.87.87
در کد فوق همانطور که مشاهده میکنید خط اول کد به معنای اعمال دسترسی مجاز و غیر مجاز می باشد که قرار است دسترسی های غیر مجاز بسته شود و ابتدا باید هدف را مشخص کنیم. خط دوم در کد فوق دسترسی کلیه آی پی ها را میگیرد و در نهایت در خط سوم آی پی نوشته شده شما آزاد میشود.
نکته مهم!
اما نکته ای مهم که در این قسمت موجود بوده این است که شما دو نوع آی پی ممکن است داشته باشید! یا آی پی شما ایستا است و یا پویا. اگر ایستا باشد که همان آی پی را به صورت کامل در مکان گفته شده در کد فوق قرار میدهید اما اگر پویا باشد در آی پی های پویا بخشی از آدرس آی پی مشترک است که شما باید بخش مشترک را در کد بالا قرار دهید.
اگر آی پی شما پویا باشد همانند کد زیر قسمت ایستا نوشته میشود:
Order deny,allow Deny from all Allow from 92.224
در نهایت اگر فردی قصد دسترسی به مدیریت وب سایت شما را داشته باشد برای او پیام forbidden نمایش داده خواهد شد و امکان محدود کردن دسترسی به مدیریت سایت فراهم شده است.
موفق باشید.