طراحی سایت با وردپرس به چه تخصص هایی نیاز دارد؟

طراحی سایت با وردپرس به چه تخصص هایی نیاز دارد؟

امروزه با گسترش کسب و کارهای اینترنتی و استفاده گسترده مردم از فضای مجازی، اهمیت داشتن و مدیریت وب سایت دو چندان شده است. در این میان وردپرس یکی از سیستم های مدیریت محتوا است که برای طراحی و مدیریت وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل عملکرد راحت و بدون نیاز به مهارت های برنامه نویسی، بسیار پر طرفدار نیز هست. در این مقاله قصد داریم ویژگی ها و مهارت های مورد نیاز برای طراحی یک وب سایت با وردپرس را ارائه دهیم.

طراحی سایت با وردپرس

طراحی وب سایت با سیستم مدیریت محتوا وردپرس به دلیل متن باز بودن و امکانات متنوعی که وردپرس در اختیار افراد می گذارد، توانسته سهم بالایی را در میان سیستم های مدیریت محتوا به خود اختصاص دهد. سادگی استفاده از پنل مدیریت نیز از دیگر مزایای آن است. اما علی رغم این کاربری ساده، مهارت هایی وجود دارد که تخصص در آنها می توانند وردپرس کار را در طراحی و مدیریت مطلوب وب سایت یاری کند.

1. آشنایی با واژگان کاربردی وردپرس

نخستین گام مورد نیاز در طراحی سایت وردپرسی، آشنایی با واژگان و کاربردهایی است که در قسمت های مختلف وردپرس دارند. وردپرس نیز مانند هر نرم افزار یا ابزار دیگری در ابتدای امر نیازمند آشنایی با گزینه ها و فضای کلی آن است. یکی از راه های رایج در این مسیر چرخیدن در فضای وردپرس و تست کردن هر گزینه و آشنایی با آپشن های مختلف است. یکی دیگر از این راه ها، مراجعه به سایت اصلی وردپرس (WORDPRESS.ORG) است که در آن دفترچه راهنمایی برای اصطلاحات و ابزارهای مختلف وردپرس قرارداده شده که می توان به منظور آموزش این بخش از آن استفاده کرد.

2. زبان های برنامه نویسی مورد نیاز در وردپرس

پس از آشنایی با واژگان و ابزارها، گام بعدی آشنایی با مبانی اصلی و اساسی وردپرس است. برای آموزش طراحی سایت با وردپرس باید آن را به صورت اصولی و از سطوح اولیه آغاز کرد. از آنجا که وردپرس از برخی زبان های مورد استفاده در برنامه نویسی در طراحی نهایی کمک می گیرد، تسلط و یادگیری زبان های CSS, HTML, PHP می تواند در آموزش وردپرس بسیار موثر باشد. البته یادگیری و آموزش این زبان ها نیازمند آموزش کلی و اساسی برنامه نویسی یا صرف هزینه های سنگین نیست و می توان با استفاده از ویدئوهای آموزشی موجود در آپارات و یوتیوب نیز آن ها را آموخت.

3. افزونه ها و پلاگین ها

پس از آشنایی با زبان های مورد نیاز برای ساخت سایت با وردپرس، نیازمند کار با افزونه ها و پلاگین ها هستیم. افزونه ها و پلاگین ها، آپشن هایی هستند که وردپرس به منظور سهولت در کاربرد، در اختیار کاربران قرار می دهد و می توان آنها را دانلود کرد. نحوه کار با این افزونه ها نیز جزو مواردی است که در همان گام های پیشین شرح داده شد و می توان از طریق دفترچه راهنمای سایت وردپرس آن ها را آموخت.
بسیاری از متخصصان وردپرس علاوه بر کار کردن با افزونه ها، توانایی نوشتن و طراحی افزونه های جدید را نیز دارند. اگرچه که این یک توانایی تخصصی در وردپرس و نیازمند تسلط بر برنامه نویسی است، اما در گام های نهایی می تواند برای یک وردپرس کار بسیار مورد استفاده باشد.

4. طراحی قالب سایت با وردپرس

مهارت های مرتبط با طراحی و خصوصا طراحی قالب سایت، از دیگر پیش نیازهای لازم برای کار با وردپرس است. بسیاری از سایت های تازه تاسیس شده، از قالب های آماده استفاده می کنند. اما سایت های معتبر هرگز چنین انتخابی نخواهند داشت و از طراحان حرفه ای در زمینه قالب وردپرس کمک می گیرند و یا قالب های سایت طراحی شده توسط توسعه دهندگان وب را خریداری می کنند. تفاوت قالب طراحی شده و قالب آماده بسیار زیاد است که ما در اینجا چند مورد را بررسی می کنیم:

  • سرعت قالب آماده پایین است (به دلیل استفاده از کدها و پلاگین های زیاد و بدون کاربرد) همین پایین بودن سرعت، باعث تجربه کاربری ضعیف و افزایش نرخ بانس ریت خواهد شد.
  • برخی از قالب های آماده مشکل بروز رسانی دارند، در صورتی که در قالب های طراحی شده می توانید هر موقع که می خواهید وب سایت را بروز کنید.
  • سئو در قالب های آماده بسیار دیرتر از قالب های طراحی شده نتیجه می دهد. از دلایل آن می توان به سرعت پایین قالب آماده، عدم شخصی سازی قالب های آماده و ایجاد کدهای زیاد و کم کاربرد در این قالب ها اشاره کرد.
  • در قالب های آماده احتمال از کار افتادن پلاگین ها به دلایل مختلف وجود دارد که می تواند آسیب بسیار جدی ای به سایت برساند، در صورتی که احتمال بروز این مشکل در قالب های طراحی شده نزدیک به صفر است.

قالب آماده وردپرس خوب یا بد؟

5. سئو سایت

بهینه سازی یا سئوی سایت نیز از دیگر تخصص های مورد نیاز برای یک وردپرس کار می باشد. کلمه SEO برگرفته از عبارت Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی موتور جستجو است. به زبان ساده یعنی تکنیک هایی وجود دارد که کمک می کند در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل، یک سایت در رتبه های اولیه قرار بگیرد. البته این به هیچ وجه به معنای دستکاری غیر اخلاقی و فریب موتورهای جستجو نیست. به عبارت دیگر موتورهای جستجو دارای معیارهایی هستند که بر اساس آن نتایج یک جستجو را رتبه بندی می کنند. سئو در واقع شناخت و عمل کردن بر اساس این معیارها است. البته انجام این پروسه نیاز به مهارت و دانشی دارد که در حوزه تخصص وردپرس کار می باشد.

6. تولید محتوا

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد، مهارت هایی وجود دارد که توانایی در آن ها می تواند برای یک متخصص وردپرس، مزیت به حساب بیاید. تولید محتوا یکی از این مهارت ها است. یکی از مهم ترین بخش های بهینه سازی و سئو سایت مبتنی بر محتوا است و این محتوا تاثیر چشمگیری بر رتبه بندی و ارتقا یافتن سایت بر اساس الگوریتم های گوگل خواهد داشت. بنابراین نمی توان از کنار آن به سادگی عبور کرد.
بسیاری از متخصصان وردپرس و سئوکاران، افرادی را به منظور تولید محتوای حرفه ای در زمینه های مورد نیاز در کنار خود دارند. با این حال وردپرس کار باید خودش نیز بر اصول صحیح نگارش و تولید محتوای مبتنی بر سئو تسلط داشته باشد تا حتی در صورت تولید محتوا توسط سایرین، بتواند معایب و مزایای آن را تشخیص داده و در صدد اصلاح آن برآید.

7. استراتژی سئو و تولید محتوا

یکی دیگر از مهارت هایی که در طراحی و مدیریت سایت با وردپرس حائز اهمیت است، زمانبندی و برنامه ریزی است. هنگامی که شما طراحی و مدیریت یک سایت را بر عهده می گیرید، موظفید در طی زمان مشخص و به اندازه معینی آن را راه اندازی کرده و ارتقا ببخشید.

بنابراین برنامه ریزی دقیق و زمان بندی های مشخص برای بارگذاری محتوا، پیاده سازی اصول سئو و … در این کار نشان از تعهد و تخصص شما خواهد بود.

زمان بندی در طراحی سایت وردپرسی

مسیر حرفه ای شدن در طراحی سایت با وردپرس

همه فن حریف بودن یکی از مواردی است که وردپرس کار را به گزینه ای مطلوب برای هر تیمی تبدیل می کند که مایلند بسیاری از نیازهای مرتبط با طراحی سایت خود را توسط یک متخصص واحد رفع کنند. بنابراین تلاش کنید بسیاری از مهارت های جانبی را فرا بگیرید تا حتی در صورت انجام چنین فعالیت هایی توسط سایر اعضا، بتوانید به خوبی بر آنها نظارت داشته باشید. اولین و مهم ترین مهارتی که در این مسیر شما را یاری می کند و باید هر چه زودتر آن را فرا بگیرید، آموزش طراحی قالب وردپرس از پایه است. پس از آن تولید محتوا، طراحی گرافیکی، کار با فتوشاپ و سایر نرم افزارهای کاربردی نیز در اولویت دوم قرار می گیرند.

فتوشاپ یکی از ابزارهایی است که در این حوزه کاربرد فراوان دارد و یادگیری آن از مکمل های کار با وردپرس است. نرم افزارهای دیگری مانند ایلوستریتور، نیز می تواند برای متخصص وردپرس بسیار راهگشا باشد. با این حال به همراه داشتن یک یا چند طراح گرافیک در کنار متخصص وردپرس برای هر مجموعه و کسب و کاری ضروری است و نمی توان همه این مهارت ها را از یک نفر انتظار داشت.

تمرین و کسب تجربه در حوزه کار با وردپرس از مسائل کلیدی و اساسی است. نباید در ابتدای کار از خود توقع موفقیت های بسیار چشمگیر در حوزه طراحی سایت و یا کار با موسسات و برندهای معتبر را داشته باشید. هر طراحی ساده و پیش و پا افتاده ای، زمینه ای است برای پیشرفت در این عرصه. همانگونه که فعالیت با تیم ها و سایت های کوچک، تجربه و سابقه ای خواهد بود برای شروع همکاری با تیم های حرفه ای و معتبر.

جمع بندی

طراحی سایت با وردپرس یکی از گزینه هایی است که طرفداران زیادی داشته و در عین سادگی، نیازمند مهارت ها و تخصص های جانبی بسیاری نیز هست. از آنجا که ممکن است کسب این مهارت ها به زمان و فراغت ذهنی بسیاری نیاز داشته باشد، بسیاری از کسانی که در صدد راه اندازی یک وب سایت برای کسب و کار یا برند خود هستند، به جای صرف زمان بسیار برای آموختن این فعالیت ها، این کار را به تیم های متخصصی می سپارند که صفر تا صد طراحی سایت تا سئو و تولید محتوای آن را پشتیبانی می کنند.

شرکت طراحی سایت و سئو دارکوب

دارکوب با دو دهه تجربه در زمینه طراحی، پشتیبانی و بهینه سازی وب سایت ها، یکی از تیم های حرفه ای و مطمئنی است که می توانید طراحی و مدیریت سایت کسب و کار خود را به آن بسپارید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید