آپارت نیز مانند دیگر پلتفرمها قابلیتهای گوناگونی دارد که یکی از بحث برانگیزترین و جنجالیترین آنها که در این چند سال گذشته به شدت داغ شده و مورد توجه کاربران ایرانی قرار گرفته است، کسب درآمد از آپارات است. شما در این پلتفرم همانند دیگر پلتفرمها میتوانید یک کانال شخصی داشتهباشید و محتواهای خودتان را آپلود کنید و یا اینکه یک کانال برای کسب و کارتان داشتهباشید و برای ترویج برند و محصولات خودتان تبلیغات انجام دهید.
در همین لحظه که شما در حال مطالعه این مطلب هستید هزاران نفر در حال فعالیت در این پلتفرم هستند و به درامدزایی از آن مشغول هستند. شاید تا به حال شما نیز این موضوع را شیندهاید که پلتفرم یوتیوب به کاربرانی که در آن به صورت مداوم فعالیت میکنند و ویدئو تولید میکنند، مبلغی را به عنوان درامد میدهد.
یوتیوب یک پلتفرم بسیبار گسترده و بین المللی است و فعالیت کردند در آن میتواند بسیار سودمند باشند، اما یک موضوع مهم درباره این پلتفرم جهانی وجود دارد، آن هم این است که باید برای پرداختیها، حساب بانکی بین المللی داشتهباشید. کابران ایرانی به دلیل محدودیتها و تحریمها قادر به داشتن حساب بانکی بین المللی نیستند به همین دلیل انتخاب این پلتفرم برای فعالیت گزینه خوبی نیست. البته این موضوع را نیز باید بدانید که انجام این کار غیرممکن نیست و راه و روشهایی دارد.
به همین دلیل در این مطلب قرار است به نحوهی کسب درآمد از آپارات که یک فضا عالی و مشابه به یوتیوب است بپردازیم. پلتفرم آپارات نیز قدرتمند است و قابلیتهای زیادی را در اختیار کاربرانش در این زمینه قرار داده است. در این مطلب به نحوه درامدزایی و حتی شاخص درامدزایی پرداخته میشود، بنابراین تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
شروع عصر جدیدی در آپارات
بد نیست قبل از اینکه به نحوه کسب درآمد از آپارات و تمامی مراحل و فرایند ساخت حساب کاربری و غیره بپردازیم، کمی این پلتفرم را که تصمیم به فعالیت در آن گرفتهاید بشناسید. آپارات از همان ابتدای ساخت و ارائه، این برنامه درامدزایی برای کاربران را در ذهن داشت و جز یکی از آپشنهای آینده آن بود. اما در ابتدای مسیر بر روی موضوعات دیگری تمرکز داشت. این پلتفرم در اواخر سال 1389 طراحی و ساخته شد. اما در آن سالها تنها بر روی ارائه یک فضای امن و جذاب به کاربران برای آپلود ویدئوهایشان تمرکز کرده بود.
این پلتفرم در همان سالهای ابتدایی نیز با استقبال چشم گیری مواجه شد به طوری که به دلیل تقاضاهای زیاد کاربران در سال بعد از انتشار آن، نسخه اندروید آن نیز به بازار ارائه شد. آپارات در ایران در بین دیگر وب سایتهای هم رده خود از رتبه بالایی در الکسا برخوردار است. بنابراین یک فضای قدرتمند با قابلیتهای زیادی برای کاربران محسوب میشود. بالاخره در سال ۱۳۹۶ آپارات تصمیم گرفت تا ایده دیرینه خودش را به واقعیت تبدیل کند و بار دیگر با ارائه یک قابلیت جدید، کاربران خودش را خشنود کند.
در این سال آپارات تصمیم گرفت تا به کاربرانش که با رعایت قوانین، به طور پیوسته فعالیت میکنند و ویدئو آپلود میکنند، پولی را به عنوان درامد بدهد. اما در آن سالها شاخص پرداخت با امروز تفاوتهایی داشت. شاخص اصلی برای پرداخت، تعداد بازدیدی که یک ویدیو دریافت میکرد بود. این روش برای پرداخت پول باگهایی داشت که درنهایت در سالهای اخیر آن را مورد بازبینی قرار دادند. امروزه این شاخصها برای کسب درآمد از آپارات تفاوتهایی دارند که عدالت را رعایت میکنند و بر اساس ویژگیهای منطقیتری تعریف شدهاند.
روش های کسب درآمد از آپارات
به صورت کلی از آپارات میتوانید به دو روش به درامد برسید که به شرح زیر هستند:
- تولید محتواهای باکیفیت
- تبلیغات
تولید محتواهای باکیفیت
همانطور که در بالاتر نیز توضیح دادم، آپارات پلتفرمی است که میتوانید محتوهای ویدئویی خودتان را در آن آپلود کنید و به اشتراک بگذارید. بنابراین چرا شما از این پتانسیل برای درامدزایی استفاده نکنید؟!
شما به عنوان یک اینفلوئنسر میتوانید محتواهای ویدئویی خودتان را با استفاده از یک استرانژی درست و اصولی در این فضا قرار دهید و با جذب مخاطب و مشتری به کسب درامد بپردازید. به عنوان مثال تصور کنید که شما یک معلم زبان انگلیسی هستید. چگونه میتوانید به کسب درآمد از آپارات بپردازید؟!
شما میتوانید با استفاده از همین مهارتی که دارید، محتواهای باکیفیت تولید کنید و منتشر کنید. کلیپهای آموزشی ضبط کنید و پکیج های آموزشی برای مخاطبین خود طراحی کنید و بسازید. حال میتوانید به قرار دادن این محتوها در این شبکه قدرتمند، دانشجویان و مشتریان زیادی را جذب کنید تا این پکیجها و یا حتی کتابهای شما را خریداری کنند.
درواقع همانند پلتفرم اینستاگرام و تلگرام میتوانید با مشتریان به طور مستقیم در ارتباط باشید و فروش مستقیم داشتهباشید. البته که میتوانید از روشهای دیگری نیز استفاده کنید. برای مثال در کانال خود، برند و محصولاتتان را به اشتراک بگذارید و بعد با درج لینک در آپارات کاربران را به وب سایت و فروشگاه خود منتقل کنید.
در این باره باید موضوعی را برایتان توضیح دهم. تولید محتوا ویدئویی در این پلتفرم تنها برای افرادی که تخصص خاصی دارند نیست و همه میتوانند در آن فعالیت کنند. در این باره در ادامه بیشتر و دقیقتر توضیح خواهم داد. شما میتوانید در جذب مخاطب به کمک این روش حتی از دیگر شبکههای اجتماعی مانند مواردی که در بالا ذکر شد استفاده کنید. به عنوان مثال اگر بر روی پلتفرم اینستاگرام فعالیت میکنید و مخاطبین زیادی را جذب کردهاید میتوانید با معرفی کردن کانال خود، آنها را تشویق به دنبال کردن کنید.
تبلیغات
تولید محتوهای ویدئوی تنها راه کسب درآمد از آپارات نیست. یکی از جذابترین و مهمترین صنعتهای دنیا، همین تبلیغات است. صنعت تبلیغات بسیار قدرتمند و گسترده است و به دلیل نامحدود بودن آن، در هر پلتفرمی راه خودش را پیدا میکند و به افراد زیادی مانند اینفلوئنسرها کمک میکند تا به درامد برسند.
همانطور که در بالا گفته شد، برخی از افراد ممکن است تخصص و یا مهارت خاصی برای تهیه پکیج و یا محصول برای فروش نداشته باشند، در چنین شرایطی چگونه میتوانند هنوز به کسب درآمد از آپارات فکر کنند؟! برخی از افراد با خلاقیت خود و تهیه یک استراتژی قوی و اصولی، در ابتدای مسیر سعی میکنند تا مخاطبین زیادی را با قرار دادن ویدئوهای سرگرم کننده و خلاقانه، جذب کنند.
حال که دنبال کنندههای زیادی را جذب کردید، میتوانید با برندهای مختلف برای تبلغیات محصولات و خدمات آنها قرار داد ببندید و با انجام تبلیغات برای آنها به کسب درامد بپردازید.
البته این روش تنها روشی نیست که برای کسب درآمد از آپارات به کمک تبلیغات میتواند استفاده کرد. قطعا شما تا به امروز به این پلتفرم سر زدهاید و برخی از محتوهای آن را مشاهده کردهاید. دقت کردهاید که در ابتدا هر ویدئو یک تبلیغ ظاهر میشود! همین کلیپهای چند ثانیهای تبلیغاتی نیز روش دوم کسب درآمد از آپارات است. به این صورت که اگر محتوهای زیادی در کانال خود قرار دهید به همان اندازه نیز، آپارات کلیپ های تبلیغاتی بیشتری را میتواند بر روی ویدئوهای شما قرار دهد و به ازای آن بخشی از سود خودش از این تبلیغات را به شما میدهد. در ادامه به نحوه محاسبه هزینه و نحوه پرداخت این پول از سمت آپارات به شما را مورد برسی قرار میدهیم.
ورود به سیستم درامدزایی آپارات شویم؟
برای آنکه بتوانید وارد سیستم درامدزایی آپارات شوید باید در ابتدا کانال شما توسط تیم این پلتفرم به تایید برسد. پذیرش کانالهایی که به دنبال کسب درآمد از آپارات هستند دارای شرایط و ضوابط خاصی است.
هنگامی که میخواهید حساب کاربری خودتان را بسازید، از شما پرسیده میشود که به چه صورتی قرار است فعالیت کنید؟؟
به عنوان یک تولید کننده محتوا و یا بازنشر کننده محتوا؟!
گفته شد که افراد به دو صورت میتوانند به تولید محتوهای ویدئویی بپردازند. دسته اول کسانی که تخصص خاصی دارند و دسته دوم افرادی که ویدوهای سرگرم کننده تهیه میکنند. بهتر است بیشتر با این دو و تفاوت هایشان اشنا شوید زیرا هر کدام از اینها روش درامدزایی مخصوصی دارند و باید در انتخاب آنها دقت کنید.
تولید کننده و بازنشردهنده محتوا چه کسانی هستند ؟ و شرایط تایید کانال و شروع کسب درآمد از آپارات چگونه است ؟
همه کانالها نمیتوانند به مرحله درامدزایی برسند و باید حتما به یک استاندار خاص برسند و تایید شوند.
شرایط تایید کانال یک فرد تولید کننده محتوا :
اگر میخواهید به عنوان یک تولید کننده محتوا به کسب درآمد از آپارات بپردازید باید بدانید که یک تولید کننده محتوا:
- ویدئوی را کپی نمیکند، بلکه صفر تا صد را خودش میسازد.
- لوگو و برند تجاری خودش را داشته باشد.
- باید در ویدئوهایش حضور داشته باشد و تنها صدا او کافی نیست.
- تنها به فردی که ویدئو ادیت شده و میکس شده تولید میکند گفته نمیشود.
حتی اگر ویدئوهای خارجی را بردارید و آنها را دوبله کنید و یا اینکه برای آنها زیرنویس قرار دهید نیز جز دسته تولید کنندگان محتوا محسوب نمیشوید. یک نکته برای گیمیرهای عزیز، ویدئوهای گیم و یا استریمها تنها در صورتی تولید محتوا محسوب میشوند که در تهیه آن از وب کم استفاده کرده باشند.
کانال شما باید حداقل 200 مخاطب داشتهباشد و در 3 ماه گذشته حداقل 3 هزار ساعت نمایش داشتهباشد. تعداد ویدئوی حاضر در کانال شما باید حداقل 10 عدد باشد. البته که باید در تمام این ویدئوها قوانین اصلی رعایت شده باشد، برای مثال، پوشش، گفتار، تصاویر مناسب و غیره.
شرایط تایید کانال به عنوان یک بازنشر دهنده :
بازنشر کننده محتوا، همانطور که از اسمش پیدا است، ویدئوهایی را منتشر میکند که شخص دیگری آنها را قبلا منتشر کرده است. درواقع منبع اصلی از یک پلتفرم دیگر است. اکثر افرادی که تخصص و یا مهارت خاصی ندارند، خودشان ویدئو تولید نمیکنند.
آنها از ویدئوهای دیگران و از منابع مختلف استفاده میکنند. برای مثال، در آپارات میتوانید میلیونها ویدئو پیدا کنید که منبع اصلی آنها یک وب سایت خارجی بوده و فرد بازنشر کننده، آنها را دوبله کرده و یا اینکه با قرار دادن یک زیرنویس آن را در کانال خودش منتشر کرده است. کانال شما باید حداقل 2 هزار مخاطب داشتهباشد و در 3 ماه گذشته 500 هزار ساعت نمایش داشتهباشد. تعداد ویدئوی حاضر در کانال شما حداقل 5 هزار باشد. همچنین باید حداقل ۸ میلیون بازدید به صورت کلی داشتهباشد. درواقع با یک برسی ساده متوجه میشوید که شرایط تایید شدن کانال یک فرد بازنشر دهنده، بسیار سخت است.
RPM چیست و چه نقشی در میزان درآمد دارد؟
مهمترین و تکراریترین سوالی که کاربران میپرسند، این است که آپارات به ازای هر بازدید چه مقدار پول پرداخت میکند؟
RPM درواقع شاخصی است که مشخص میکند هر کانال به ازای هر 1000 بازدید به طور میانگین چه مقدار پول را دریافت میکند. طبق پلن درامدزایی آپارات RPM برای تولید کنندگان محتوا، بین 90000 تا 180000 هزار تومان است. همچنین برای بازنشر کنندگان: محتوا، بین 4000 تا 11000 هزار تومان است.
جمع بندی
با توجه به توضیحات ارائه شده، اگر قصد کسب درآمد از آپارات را دارید، سعی کنید که ویدئوهای جذابی را با رعایت قوانین آپارات بسازید. به دنبال راهکارهایی برای افزایش دنبال کنندههای خود باشید. یک استراژی تهیه کنید و سعی کنید به طور پیوسته به تولید محتوا بپردازید. همچنین به خاطر داشته باشید که در ابتدا درامدهای بالایی در انتظار شما نخواهد بود اما شما باید با قدرت ادامه دهید.