برنامه نویس فول استک کیست؟

برنامه نویس فول استک کیست؟ برنامه نویس فول استک کیست؟

برنامه نویس فول استک کیست؟

احتمالاً شما اصطلاح برنامه نویس فول استک را شنیده‌اید که توسط همکاران حوزه برنامه نویسی یا انجمن های فناوری اطلاعات IT) )  مورد استفاده قرار می‌گیرد، به‌خصوص اگر تازه شروع به برنامه نویسی کرده باشید اما در این مقاله به بررسی برنامه نویس فول استک کیست و چه کاری انجام می‌دهد می‌پردازیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید تا به اطلاعات کافی درباره برنامه نویس فول استک دست یابید.

به زبان ساده، برنامه نویس فول استک مانند چاقوهای ارتش سوئیس، در جهان توسعه هستند برنامه‌نویسان فول استک به‌عنوان استادان چندین زبان برنامه نویسی به شمار می‌آیند، این متخصصان باهوش شرایط انتقال یکپارچه اطلاعات از یک محیط وب‌سایت به محیط دیگر را فراهم می‌کنند.

یک حس کنجکاوی بی‌حدوحصر برنامه نویس فول استک را به حرکت در می‌آورد و آن این است که این که بداند چیزی که کار می‌کند کافی نیست، آنها باید نحوه و چرایی پشت هر عملکرد هر کوئری را درک کنند.

تخصص فول استک به‌صورت کلی به عمق یک برنامه سیستم کامپیوتری اشاره دارد و برنامه نویس فول استک در دو حوزه توسعه وب به‌صورت جداگانه قرار دارند: فرانت اند (Front end) و بک اند(back end).

فرانت اند (Front end) شامل همه چیزهایی می‌شود که مشتری یا کاربر سایت می‌تواند ببیند و با آنها تعامل داشته­باشد در مقابل، قسمت بک اند (back end) به همه سرورها، پایگاه‌های داده و سایر معماری داخلی که برنامه سایت را هدایت می‌کند، اشاره دارد معمولاً، کاربر سایت هرگز مستقیماً با این حوزه ارتباط و تعاملی برقرار نمی‌کند.

ساده‌ترین راه برای نمایش کامل مجموعه کاری فول استک این است که آن را مانند یک رستوران تصور کنید قسمت فرانت اند (Front end) شامل فضای میز و صندلی زیبا و راحت است که مشتریان از غذای خود در آن محیط لذت می‌برند، قسمت بک اند (back end) شامل آشپزخانه و انبار را تشکیل می‌دهد و معمولاً دور از دید مشتری پنهان می‌شوند. برنامه‌نویسان فول استک داده های مورد نظر را از (پایگاه‌داده) استخراج می‌کنند و روی سرور عملیات لازم را انجام می‌دهند و در پایان داده های مورد نیاز کاربر را به کاربر نمایش می‌دهند.

برنامه‌نویسان فول استک برای بهینه سازی و پیاده سازی روی قسمت‌های قابل مشاهده یک برنامه برای مرورگرهای وب و دستگاه‌های تلفن همراه کار می‌کنند. سیستم عامل‌های فرانت اند معمولاً با زبان های HTML  ،CSS  و JavaScript ساخته می‌شوند با این حال، آنها همچنین می‌توانند از طریق کتابخانه‌های کد یا سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس ساخته شوند. در مقابل، توسعه دهنده بک اند کدهای برنامه را با سرورها، پایگاه‌های داده یا سایر کدنویسی‌های اختصاصی ارتباط می‌دهد و اطلاعات را به رابط‌های فرانت اند سایت منتقل می‌کند، و در صورت نیاز به تغییر، اصلاح می‌کند.

کسانی که در هر دو بخش: فرانت اند و بک اند مسلط هستند، توسعه دهندگان کامل یا  ( Full stack) فول استک نامیده می شوند . فول استک به این معنی است که این افراد در هر دو رشته به‌خوبی مهارت لازم را دارند.

اصطلاح <<برنامه نویس فول استک>> در روزهای اولیه وب به وجود آمد، زمانی که وب سایت ها به اندازه کافی کوچک و بدون عارضه بودند که به یک فرد اجازه می داد با همه کدهای سایت در تعامل باشد اما به مرور زمان، وب پیچیده تر شده است چرا که با افزایش یادگیری زبان های برنامه نویسی، محاسبات پیش بینی کننده و هوش مصنوعی آن را چالش برانگیز کرده است اما این بدان معنا نیست که برنامه نویس فول استک از پس تمام نیازهای یک سایت بر نیاید.

امروزه مشاغل مدرن اغلب برای مدیریت پایگاه‌های داده عظیم، کار با ماشین‌های مجازی، کار با تجهیزات شبکه به تیم‌های برنامه نویسی متکی هستند توسعه یک درک کامل از همه این فناوری‌های نوظهور به زمان نیاز خواهد داشت به همین دلیل برنامه‌نویسانی که این کار را انجام می‌دهند از تنوع کافی برخوردارند تا بتوانند بین توسعه بک اند و فرانت اند به طور روان حرکت کرده و هر وظیفه‌ای را که تیم آنها برای مقابله با آنها نیاز دارد را به عهده بگیرند تا کار سریع تر پیش برود.

برنامه نویس فول استک کیست؟

بر اساس نظرسنجی  Stack Overflow 2020 از 65،000 برنامه نویس در سراسر جهان، تقریباً 54.9 درصد، به‌عنوان برنامه نویس فول استک شناخته شده‌اند، 55.2 درصد از افرادی که مورد بررسی قرار گرفتند خود را برنامه نویس بک اند، 37.1 درصد خود را برنامه نویس فرانت اند معرفی کردند و فقط 19.2 درصد ادعا کردند که برنامه نویس تلفن همراه هستند.

توسعه‌دهنده مدرن فول استک یک متخصص عمومی باتجربه است که می‌تواند به‌تنهایی یک برنامه‌ای با عملکرد کافی برای جلب رضایت مشتریان اولیه و با ایجاد بازخورد برای توسعه مداوم آن، به‌تنهایی بسازد. شرکت‌ها برای تشخیص خطاها در قسمت فرانت اند و بک اند سایت خود و انجام وظایفی که در هر دو رشته انجام می‌شود، به متخصصان فول استک متکی هستند این تطبیق پذیری به طور فزاینده‌ای حیاتی شده است زیرا برنامه‌های جدیدتر شروع به ترکیب هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های پیچیده در برنامه نویسی خود استفاده می­کنند.

این روزها، مأموریت بسیار مهمی است که حداقل یک نفر در یک تیم توسعه معین و ثابت وجود داشته­باشد که درک کاملی از همه اجزایی که یک برنامه کاربردی در سطح سازمان را اجرا می‌کنند، داشته­باشد و شرکت‌ها این نیاز به برنامه نویس فول استک را درک می‌کنند. بر اساس آمار ارائه شده توسط بانک کار دولت کانادا، انتظار می‌رود فرصت‌های شغلی جدید برای توسعه دهندگان نرم‌افزار بین سال‌های 2019 تا 2028 به 27،500 برسد.

برنامه نویس فول استک چه‌کارهایی انجام می‌دهد؟

برنامه‌نویسان فول استک مجموعه وسیعی از مسئولیت‌ها را بر عهده می‌گیرند آنها باید در ایجاد وب‌سایت‌هایی با معماری داخلی قوی و ارائه رابط تعاملی و بصری به مشتریان مسلط باشند یک برنامه نویس فول استک باید در مباحث HTML ،  CSS و جاوا اسکریپت مسلط باشد.

برنامه نویس فول استک از صفر تا صد طراحی یک سایت را مسلط است و از شیوه‌های استاندارد کدنویسی استفاده می‌کند تا در صورت بروز مشکل در کدها، برنامه‌نویسان دیگر بتوانند طبق اصول استاندارد کدنویسی، ایرادات و باگ‌های احتمالی را پیدا کنند، و رفع باگ نمایند.

برنامه‌نویسان فول استک در کنار یک تیم طراحی گرافیکی با هم فکری و مشورت با هم کار را شروع می‌کنند و اغلب نمونه‌های اولیه را قبل از تبدیل آنها به محصولات مدنظر بررسی می‌کنند سپس، این برنامه‌نویسان چند پایگاه‌داده را در نظر می‌گیرند تا سایت به‌راحتی و بدون هیچ‌گونه اختلالی برای مشتری باز شود و در موارد نادر، در صورت هرگونه اختلال، با پشتیبانی سریع؛ مشکلات پیش‌آمده را برطرف نمایند.

بهترین برنامه‌نویسان فول استک در جریان روندهای فعلی صنعت و فناوری‌های نوظهور هستند و نحوه استفاده از فناوری‌های آینده را مطابق با نیاز کارفرمایان خود می‌دانند.

مسئولیت‌های روزانه این حرفه عبارتند از:

  • کار با CSS ، HTML و جاوا اسکریپت ، همراه با پیش پردازنده های CSS ، برای ایجاد پلت فرم های مورد نیاز مشتری
  • مدیریت پایگاه‌های داده و سرورها
  • برنامه نویسی برای عملکرد در چندین زبان و سیستم‌عامل
  • ارتباط با دیگر توسعه دهندگان متخصص، و تیم طراحی گرافیک برای ارائه بهترین محصول ممکن
  • همگام شدن با فناوری‌های جدید و نوظهور که ممکن است نیازهای کسب‌وکار شما را برآورده کند.

آیا برنامه‌نویسان فول استک بازار کار دارند؟

به طور خلاصه، بله! برنامه نویس فول استک در حال حاضر رتبه 8 را در لیست مشاغل جدید لینکدین برای بازار کار کانادا دارد و نباید تعجب کرد که چرا برنامه نویس فول استک این‌قدر تقاضا دارد این متخصصان به دلیل گستردگی تجربه خود در پلتفرم‌های فناوری اطلاعات ارزشمند هستند توسعه دهندگان فول استک بهترین موقعیت را برای تعامل با تیم‌های فرانت اند، بک اند و طراحی را ایجاد می­نمایند.

  بیو اینستاگرام چیست؟

فراتر از این، توسعه دهندگان فول استک می‌توانند در صنایع بسیار دورتر از تکنولوژی، پیشرفت کنند گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که بخش‌های برتر برنامه نویسی شامل نرم‌افزارهای رایانه‌ای، فناوری اطلاعات و خدمات، اینترنت، خدمات مالی و بازاریابی و تبلیغات است. تقریباً همه شرکت‌های مدرن برای تبلیغ خدمات خود، و برای بالابردن نرخ تبدیل مشتریان جدید و سیستماتیک شدن عملیات روزمره به منطق تجاری و سیستم‌عامل‌های مشتری گرا، متکی خواهند بود.

آیا برنامه‌نویسان فول استک بازار کار دارند؟

یک برنامه نویس فول استک باید چه چیزهایی را بداند؟

یک برنامه نویس فول استک باتوجه‌به موقعیت و شرایط هر سایت باید اطلاعات بروز در حوزه برنامه نویسی داشته­باشد و از جدیدترین متدهای روز زبان‌های برنامه نویسی اطلاع داشته­باشد که در ادامه به‌صورت جزئی این مباحث را با هم بررسی می‌کنیم.

  • احاطه به مباحث برنامه نویسی فرانت اند

برنامه نویسی فرانت اند یا سمت مشتری، شیوه ارائه مطالب نهایی به دست مشتری یا کاربران است تا کاربران یا مشتریان نسخه نهایی سایت را مشاهده کنند چرا که هدف اولیه برنامه‌نویسان، توسعه یک پلت فرم بصری و آسان برای استفاده عموم کاربران است.

برنامه نویسان همواره به توسعه کاربران اهمیت می­دهند اما به دلیل تعامل کاربران با سایت‌ها از طریق دستگاه‌های مختلف مانند گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها، این تعامل کمی پیچیده تر شده است. امروزه توسعه دهندگان باید از عملکرد صحیح سایت در مرورگرها، سیستم عامل‌های مختلف و انواع دستگاه‌های موجود در بازار اطمینان حاصل کنند.

با معرفی فناوری های جدید، الزامات توسعه پیشرو همیشه در حال تکامل است با این حال، چند مهارت برای فرانت اند وجود دارد که اکثر برنامه‌نویسان فول استک باید بر آنها مسلط شوند این مجموعه مهارت های جهانی فرانت اند شامل موارد زیر است:

    • HTML5
    • CSS3
    • جاوا اسکریپت
    • دست‌کاری DOM
  • احاطه به مباحث برنامه نویسی بک اند

برنامه نویسی بک اند به کارهایی اشاره می‌کند که در پشت‌صحنه یک سایت یا برنامه معماری یا زیربنایی محصول انجام می‌شود این عبارت شامل پایگاه‌داده، سرور و سایر نرم‌افزارهای اختصاصی واسطه می‌شود.

برنامه‌نویسان باید بدانند چگونه منطق یک سیستم را سازماندهی کنند تا برنامه یا یک وب‌سایت فراگیر به‌درستی اجرا شود همه چارچوب‌ها و کتابخانه‌ها باید در برنامه ادغام شده و به‌گونه‌ای سازماندهی شوند که به توسعه دهندگان دیگر اجازه دهد پایگاه‌داده را در طول زمان‌های مختلف حفظ نماید و بدون هیچ اختلالی روند را درست پیش ببرد.

برای دستیابی به این هدف، برنامه‌نویسان بک اند باید مجموعه‌ای قوی از مهارت‌های اساسی را داشته­باشند این مهارت‌ها شامل موارد زیر باشد:

  • جاوا
  • برنامه نویسی php
  • SQLServer/ SQL
  • پایتون

چگونه مهارت های لازم برای برنامه نویس فول استک شدن را بیاموزیم؟

خوشبختانه، امروزه روش‌های مختلفی برای به دست آوردن تخصص لازم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس فول استک مسلط وجود دارد درحالی‌که برخی از شرکت‌ها ممکن است از کسانی که از سطح خاصی از تحصیلات آکادمیک برخوردار هستند، را به افرادی که به صورت تجربی برنامه نویسی فول استک را یاد گرفته‌اند، ترجیح می‌دهند. اما بیشتر مدیران شرکت ها نگران این هستند که آیا شما می‌توانید از پس جایگاه یک برنامه نویس فول استک بر بیایید یا خیر.

اکثر برنامه‌نویسان فول استک حداقل دارای مدرک کارشناسی در علوم کامپیوتر، برنامه نویسی یا توسعه وب هستند اگر هنوز نتوانسته‌اید مدرک خود را در این زمینه بگیرید می توانید برای گرفتن مدرک اقدام کنید و برای کنکور آماده شوید، چرا که تحصیلات دانشگاهی می‌تواند به شما دانش نظری و عملی گسترده و تماس‌های عالی با بازار کار را ارائه دهد.

طبق یک مطالعه اخیر مؤسسه استک اورفلو Stack Overflow  ، 49.3 درصد از برنامه‌نویسان حرفه ای دارای مدرک کارشناسی هستند در همین مطالعه همچنین نشان داده شد که 24.4 درصد برنامه‌نویسان تحصیلات آکادمیک را “بسیار مهم”، 26.4 درصد را “نسبتاً مهم” و 23.7 درصد را “تا حدودی مهم” می‌دانند.

بااین‌وجود، برنامه‌نویسانی که دارای مدارک رسمی دانشگاهی نیستند اما دارای نمونه کارهای قابل‌توجه هستند می‌توانند رقیبان بسیار مهمی برای برنامه‌نویسانی که دارای گواهینامه‌های معتبر دانشگاهی هستند به شمار آیند.

اگرچه یادگیری بدون داشتن استاد و آموزشگاه دشوار است، اما دستیابی به تمام مهارت‌های لازم از طریق آموزش آنلاین امکان‌پذیر استبه همین خاطر اگر از نظم و انضباط کافی برخوردار هستید، می‌توانید از کلاس‌ها، کتاب‌ها و آموزش‌های آنلاین کم‌هزینه به‌عنوان یک سکوی پرش برای پیشرفت حرفه‌ای توسعه کامل مهارت‌های برنامه نویسی خود استفاده کنید.

اگر تجربه یادگیری زیر نظر دوره‌های فشرده و منظم را به آموزش‌های پراکنده ترجیح می‌دهید اما زمان یا منابع لازم برای ادامه تحصیل آکادمیک در یک دوره چهار ساله معمولی را ندارید، می‌توانید در دوره‌های فشرده برنامه نویسی که در دنیای اینترنت وجود دارد ثبت‌نام کنید.

دوره‌های هدفمند برنامه نویسی دوره‌های فشرده‌ای هستند که شما را با دانش و مهارت‌های عملی بازار کار مجهز می‌کند تا برای دستیابی به اولین جایگاه شغلی مدنظر خود آمادگی‌های لازم را داشته­باشید. بیشتر دوره‌های فشرده برنامه نویسی بین سه تا شش ماه طول می‌کشد در این مدت، شما با انجام پروژه‌های عملی می‌توانید به‌صورت عملی دانش خود را محک بزنید و هم می‌توانید با گرفتن پروژه، وارد بازار کار شوید.

نکته مهمی که وجود دارد این است که بدون درنظرگرفتن نیازها و موقعیت کنونی خود بهتر است در هیچ دوره‌ی برنامه نویسی ثبت‌نام نکنید، چرا که باید ابتدا خودشناسی و تحلیلی از شرایط موجود خود داشته­باشید که برای این منظور می‌توانید قبل از ثبت‌نام در اولین دوره آموزشی خود، این سؤالات کلیدی و بسیار مهم  را از خود بپرسید:

  • چقدر زمان باید به یادگیری دروس اختصاص دهم؟
  • آیا به برنامه‌ریزی نیمه وقت یا تمام وقت نیاز دارم؟
  • آیا در محیط آنلاین و مجازی بهتر یاد می‌گیرم یا در محیط حضوری؟
  • میزان سرمایه‌ی که می‌توانم برای یادگیری هزینه کنم چقدر است؟
  • چطور می‌توانم در زمان کمتری به برنامه نویس فول استک تبدیل شوم؟

هر یک از مسیرهای یادگیری با توجه به سؤالاتی که از خود می‌پرسید می‌تواند تجربه لازم را برای پیشرفت حرفه‌ای در اختیار شما قرار دهد، اما کدام روش برای یادگیری شما بهتر است؟ حضوری یا مجازی؟ در پایان فقط شما می‌توانید تصمیم نهایی را بگیرید.

کلام پایانی

اگر با خواندن این مطالب درباره برنامه نویس فول استک علاقمند شدید که در این مسیر قدم بردارید می توانید با یک برنامه ریزی درست و جواب دادن به سوالات بالا؛ راه برنامه نویس شدن را برای شما بهتر باز می­شود و شما با آگاهی و اطلاعات جامع‌تری مسیر خود را طی خواهید کرد. در این مقاله به بررسی برنامه نویس فول استک کیست؟ و برای رسیدن به مرحله فول استک چه دانشی را باید کسب کنید و قبل از رسیدن به هدف خود که برنامه نویس شدن است باید چه سؤالاتی را از خود بپرسیم، پرداختیم. در پایان این مطلب خوشحال خواهیم شد نظرات و تجارب خود را درباره برنامه نویسی در قسمت نظرات همین مطلب با ما و دیگر دوستانتان به اشتراک بگذارید شاد و پیروز باشید.

منابع :

https://www.geeksforgeeks.org/frontend-vs-backend/

https://www.dummies.com/programming/java/what-is-java-and-why-is-it-so-great/

https://insights.stackoverflow.com/survey/2020#developer-profile-educational-attainment-professional-developers

https://business.linkedin.com/content/dam/me/business/en-us/talent-solutions/emerging-jobs-report/Emerging-Jobs-Report-Canada_2019.pdf

https://www.webopedia.com/TERM/F/full-stack.html

https://www.jobbank.gc.ca/marketreport/outlook-occupation/5485/ca

https://bootcamp.learn.utoronto.ca/coding/curriculum/

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.