اگر برای رسیدن به رتبه اول گوگل عجله دارید و نمیخواهید تا بهثمررسیدن فعالیتهای سئوی سایت صبر کنید، راه سادهای پیش روی شما قرار دارد. خود گوگل با ارائه سرویس گوگل ادز این امکان را به کاربران داده تا لینک سایت خود را برای هر کلمه کلیدی که بخواهند در نتایج جستجو نمایش دهند. این تبلیغات هم باعث درآمدزایی گوگل شده و هم به مدیران سایتها کمک میکند کسبوکار خود را بهتر معرفی کنند. در این مقاله از همیاروردپرس به معرفی تبلیغات گوگلی پرداختهایم. اگر شما هم میخواهید با سرویس google ads آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- گوگل ادز چیست؟
- راهنمای استفاده از گوگل ادز
گوگل ادز چیست؟
گوگل ادز درواقع یک پلتفرم تبلیغات کلیکی است که براساس مدل پرداخت در ازای کلیک طراحی شده است. یعنی با استفاده از آن شما وقتی هزینه تبلیغات را پرداخت میکنید که روی آگهی شما کلیک شدهباشد. این روش با نمایش تبلیغات در نتایج جستجوی محصولاتی شبیه به محصولات شما، راه بسیار مناسبی برای جذب مخاطب هدف و مشتریان بالقوه ایجاد میکند. درواقع با استفاده از تبلیغات گوگلی، آگهی شما برای کسانی نمایش داده میشود که به دنبال محصولات شما هستند. این کار نهتنها ترافیک وب سایت شما را افزایش میدهد بلکه میتواند باعث افزایش تماسهای تلفنی و مراجعه حضوری به فروشگاه شما شود.
تبلیغات گوگلی به شما این امکان را میدهند که تبلیغات خود را در بهترین زمان ممکن به کاربران هدفتان نمایش دهید. زیرا درست زمانی که یک کاربر بهدنبال محصول شما میگردد، تبلیغ وبسایت شما به او نشان داده میشود. google ads امکان تحلیل و بررسی عملکرد آگهیهای مختلف را به شما میدهد تا بتوانید کمپینهای تبلیغی خود را بهبود دهید و کاربران بیشتری را به سایت خود جذب کنید. علاوه بر این مهم نیست که اندازه کسبوکار شما چقدر باشد و چه میزان بودجه برای تبلیغات داشتهباشید، گوگل ادز این امکان را میدهد که کمپین تبلیغاتی خود را بر اساس بودجه خود اجرا کنید. همچنین هر زمان بخواهید میتوانید آن را متوقف کرده یا ادامه دهید یا آن را براساس بودجه روزانه و ماهانه خود تنظیم کنید.
جالب است بدانید تبلیغات گوگلی نرخ کلیک برابر هشت درصد دارند. یعنی هشت درصد کسانی که تبلیغ شما را میبینند، روی آن کلیک میکنند. این تبلیغات حتی میتوانند تا 180 میلیون بازدید در ماه داشتهباشند. بنابراین تبلیغات گوگلی چیزی نیست که بتوان ساده از کنار آن عبور کرد.
چرا باید در گوگل تبلیغ کرد؟
گوگل امروز مهمترین و محبوبترین موتور جستجو است که روزانه بیش از پنج میلیارد جستجو در آن انجام میشود. علاوه بر این google ads هم بیش از دو دهه است که بعنوان پلتفرم تبلیغات کلیکی فعالیت میکند و از باسابقهترینها در این حوزه به شمار میآید. درواقع گوگل به عنوان پلتفرمی فعالیت میکند که پاسخ سوالات کاربران را در هرجای دنیا با استفاده از نتایج جستجوی ارگانیگ و تبلیغات میدهد. خود گوگل میگوید تبلیغ در گوگل ادز باعث میشود از هر یک دلار هزینه، هشت دلار درآمد کسب کنید. همین بازده بالا میتواند انگیزه لازم برای تبلیغات گوگلی را به شما بدهد اما علاوه بر این توجه داشتهباشید رقبای شما احتمالا در حال استفاده از تبلیغات گوگلی و مزایای آن هستند. شاید شما توانسته باشید با فعالیتهای سئو ، جایگاه بالایی در کلمات کلیدی اصلی بدست آورید اما رقبای شما میتوانند با بهکارگیری تبلیغات گوگلی بازهم بالاتر از شما قرار گیرند. بههمین دلیل لازم است استفاده از گوگل ادز را در استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ حتی اگر خودتان از تبلیغات google ads استفاده نمیکنید، مراقب رقبایتان باشید.
راهنمای استفاده از گوگل ادز
پس از آشنایی با گوگل ادز حالا به سراغ ارائه راهنما برای انجام تبلیغات گوگلی میرویم. در ابتدا با اصطلاحات مرسوم google ads آشنا شده، سپس به سراغ نکات عملی برای اجرای بهتر کمپینهای تبلیغی در گوگل ادز میرویم. برای آنکه بتوانید کمپین تبلیغات گوگلی خود را اجرا کنید باید با برخی اصطلاحات گوگل ادز آشنا شوید. در ادامه مهمترین این اصطلاحات را به شما معرفی خواهیم کرد:
AdRank: AdRank محل قرارگرفتن تبلیغ شما را مشخص میکند. هرچه AdRank بالاتری بدست آورید، جایگاه بهتری به تبلیغات شما اختصاص داده شده و بیشتر در معرض دید کاربران قرار میگیرید. در نتیجه احتمال کلیک روی تبلیغات شما بیشتر میشود. مقدار AdRank از حاصل ضرب امتیاز کیفیت(QS) شما در بالاترین قیمتی که برای هر آگهی پیشنهاد دادهاید، محاسبه میشود.
Bidding: Bidding به معنای حراج است که اساس کار google ads بهشمار میآید. هنگام انجام تبلیغات گوگلی شما باید قیمت پیشنهادی خود را برای هر تبلیغ به گوگل اعلام کنید. هرچه قیمت بالاتری پیشنهاد دهید، جایگاه بهتری برای نمایش تبلیغ خود بدست میآورید. استراتژیهای قیمتگذاری در گوگل ادز به سه روش درنظر گرفته شده است:
- CPC یا هزینه به ازای کلیک کاربر
- CPM یا هزینه به ازای هر 1000 بار نمایش تبلیغ شما به کاربران
- CPE یا هزینه به ازای انجام یک عمل مشخص از سوی کاربر
انواع کمپین: قبل از انجام تبلیغات گوگلی باید نوع کمپین خود را انتخاب کرده باشید. انواع کمپین ها شامل موارد زیر است:
- تبلیغات جستجو: تبلیغات شما به صورت یک لینک در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشود
- تبلیغات نمایشی: معمولا به صورت عکس بوده و در سایتهایی که عضو شبکه نمایشدهندگان تبلیغات گوگل هستند، نشان داده میشود.
- تبلیغات ویدئویی: بین شش تا 15 ثانیه ویدئو است که در یوتیوب نشان داده میشود.
CTR: CTR نسبت تعداد کلیک به نمایش تبلیغ را نشان میدهد. CTR بالا نشان میدهد تبلیغ موردنظر با چیزی که کاربران به دنبال آن هستند، بهخوبی هماهنگ بوده و توانسته نظر آنها را جلب کند.
CVR: نرخ تبدیل نشان میدهد چه نسبتی از افراد کلیککننده روی تبلیغ در صفحه فرود سایت شما ماندهاند. میزان بالای CVR مشخص میکند که صفحه فرود مناسبی داشتهاید. یعنی صفحه فرود شما با چیزی که کاربر انتظار داشته، مطابقت دارد.
شبکه نمایشدهندگان گوگل: علاوه بر اینکه میتوانید تبلیغات گوگلی خود را در نتایج جستجو نمایش دهید، این امکان هم وجود دارد که تبلیغات را در سایتهایی که عضو شبکه نمایشدهندگان گوگل هستند، در معرض دید کاربران قرار دهید. شبکه نمایشدهندگان گوگل یا GDN گروهی از سایتها هستند که فضای خود را برای نمایش تبلیغات در اختیار google ads قرار دادهاند. این تبلیغات میتواند هم بهصورت متنی و هم بهصورت تصویری نمایش داده شود. در صورت استفاده از این امکان گوگل ادز تبلیغات شما را در سایتهایی که محتوایی مرتبط با کلمه کلیدی شما دارند، نشان میدهد.
افزونه گوگل ادز: افزونههای google ads به شما کمک میکنند اطلاعات تکمیلی کسبوکار خود را در زیر لینک تبلیغ خود نمایش دهید. البته بابت این کار نیازی به پرداخت هزینه اضافی نخواهید داشت. این کار باعث میشود نرخ تبدیل تبلیغات گوگلی شما بالا رود.
کلمات کلیدی: وقتی کاربری یک عبارت را جستجو میکند، گوگل لیستی از نتایج را که با منظور کاربر مطابق دارند، ارائه میکند. کلمات کلیدی در واقع کلمات یا عبارتهایی هستند که با آنچه کاربر میخواهد بداند، مطابقت دارند. برای استفاده از تبلیغات گوگلی شما باید کلمات کلیدی را که میخواهید برای نتایج جستجوی مرتبط با آنها، نمایش داده شوید، انتخاب کنید. برای مثال وقتی کاربری عبارت «چگونه در گوگل ادز تبلیغ کنم» را جستجو میکند، نتایج مرتبط با کلمه کلیدی «گوگل ادز» را مشاهده میکند. در نتیجه اگر شما یک آژانس دیجیتال مارکتینگ ارائهدهنده خدمات google ads هستید، میتوانید تبلیغات خود را روی این کلمه اجرا کنید.
PPC: PPC مخفف عبارت پرداخت به ازای کلیک است و اشاره به یکی از روشهای تبلیغات گوگلی دارد. در این روش شما هزینه تبلیغات را به ازای هر کلیکی که کاربر روی تبلیغ انجام میدهد، پرداخت میکنید. این روش محدود به google ads نیست، سرویسهای زیادی این نوع تبلیغات را ارائه میدهند که میتوان گفت پرطرفدارترین نوع تبلیغات در گوگل ادز است.
QS: QS به عبارت امتیاز کیفیت اشاره دارد که بر اساس نرخ کلیک تبلیغ شما، میزان مرتبطبودن کلمات کلیدی، کیفیت صفحه فرود تبلیغات و سابقه عملکرد شما در نتایج جستجو تعیین میشود.
google ads چگونه کار میکند؟
روش کار گوگل ادز بدینصورت است که برای هر کلمه کلیدی بین تبلیغدهندگان یک حراجی فرضی برگزار میکند. هر کسی که در این حراجی برنده شود، تبلیغاتش در کلمه کلیدی موردنظر نمایش داده میشود. عوامل مختلفی میتوانند بر کیفیت تبلیغات گوگلی شما تاثیرگذار باشند. در ادامه این عوامل را بررسی میکنیم:
AdRank و QS: ادرنک جایگاه قرارگیری تبلیغات شما را مشخص میکند. خود AdRank به دو عامل QS و قیمتی که برای تبلیغ پیشنهاد میدهید، بستگی دارد. در این میان QS اهمیت زیادی دارد، اگر میخواهید تبلیغ شما جایگاه بالاتری بگیرد، قبل از بالابردن قیمت پیشنهادی بهتر است QS خود را ارتقا دهید. افزایش QS شما وابسته به تعداد کلیکی است که کاربران روی تبلیغات شما انجام میدهند. اگر میخواهید این مقدار را افزایش دهید باید کلمات کلیدی که برای نمایش تبلیغاتتان انتخاب میکنید با منظور کاربران مطابقت داشته باشد، متن لینک تبلیغات برای کاربران جذاب باشد و صفحه فرودی که برای آن در نظر گرفتهاید، بتواند کاربر را در سایت نگه دارد. با تمرکز روی این موارد میتوانید QS خود را بالا برده و درواقع هزینه تبلیغات خود را به شدت کاهش دهید.
موقعیت جغرافیایی: وقتی شما قصد شروع یک کمپین را در google ads دارید باید یک موقعیت جغرافیایی را برای نمایش تبلیغات خود مشخص کنید تا تبلیغات برای کسانی که در آن مکان قرار دارند، نمایش داده شود. این کار کمک میکند مشتریان بالقوه بیشتری روی تبلیغات شما کلیک کنند.
کلمات کلیدی: اهمیت تحقیق کلمات کلیدی در گوگل ادز کمتر از سئو نیست. در google ads هم همخوانی تبلیغات شما با منظور کاربران از جستجو بسیار مهم است. درصورتیکه کلمات کلیدی نامرتبط با موضوع تبلیغات خود را انتخاب کنید، نباید انتظار چندانی برای نمایش آن داشته باشید.
عنوان و توضیحات تبلیغات گوگلی: عنوان و توضیحاتی که برای تبلیغات گوگلی خود استفاده میکنید، نقش زیادی در جذب کاربران برای کلیک روی آن دارد. سعی کنید عنوان و توضیحات خود را به گونهای بنویسید که ارتباط صفحه با مسئله موردنظر کاربر را نشان دهد.
استفاده از افزونههای گوگل ادز: برای آنکه بتوانید اطلاعات کاملی از کسبوکار خود را در تبلیغات گوگلی نشان دهید، باید از افزونههای مختلف google ads استفاده کنید. این افزونهها شامل مواردی مثل شماره تماس، قیمت محصولات، تخفیف محصولات و… است. استفاده صحیح از این افزونهها به شما کمک میکند نرخ کلیک روی تبلیغات را افزایش دهید.
نکات عملی استفاده از گوگل ادز
در پایان مقاله نکات مهمی را که به شما کمک میکنند، تبلیغات گوگلی بهینهتری داشتهباشید، مرور میکنیم:
- از قالب برنامهریزی تبلیغات کلیکی استفاده کنید: استفاده از قالب برنامهریزی باعث میشود تبلیغات شما به صورتی سازماندهیشده، اجرا شوند. با این کار میتوانید نحوه نمایش تبلیغات خود را ببینید و کمپینهای مختلف خود را مدیریت کنید.
- از کلمات کلیدی گسترده استفاده نکنید: درنظر داشته باشید که آزمون و خطا بخشی از کار تبلیغات گوگلی است. شما باید همواره عملکرد تبلیغات خود در کلمههای کلیدی مختلف را تحت نظر داشته باشید و آنهایی که مناسب نیستند را اصلاح یا حذف کنید. درصورتیکه از کلمات کلیدی گسترده استفاده کنید، درواقع تبلیغات شما برای مخاطبینی نمایش داده میشود که مشتری بالقوه شما نیستند. در نتیجه هم کلیک روی تبلیغات کمتر شده و هم کلیکهایی که انجام میشود، کمتر به خرید منتهی میشود. به طورکلی همواره سعی کنید با تحلیل آگهیها، کلمات کلیدی خود را به مشترین بالقوه خود، نزدیک کنید.
- تبلیغات نامرتبط منتشر نکنید: عنوان آگهی شما باید حتما با کلمه کلیدی که در آن نمایش داده میشوند، هماهنگی داشته باشد. زیرا باعث میشود آگهی شما کلیک زیادی نگیرد و هزینه تبلیغات شما توجیه اقتصادی نداشته باشد. راه حل این است که بدانید مشتریان بالقوه شما چه مشکلی دارند؟ چه سوالاتی دارند؟ و به دنبال چه چیزی میگردند؟ سپس برای کلمات کلیدی مرتبط با این موضوعات، آگهی خود را نمایش دهید. یکی از قابلیتهای google ads این است که میتوانید برای هر کمپین تبلیغات گوگلی چندین آگهی ایجاد کنید. بهتر است از این قابلیت برای تست عملکرد آگهی در کلمات کلیدی مختلف استفاده کنید و به مرور بهترین کلمات کلیدی خود را پیدا کنید.
- نمره کیفیت یا Quality Score را ارتقا دهید: Quality Score امتیازی است که گوگل با استفاده از آن تبلیغکنندگان را درجهبندی کرده و بر اساس آن جایگاه تبلیغات هرکدام را تعیین میکند. اگر Quality Score شما پایین باشد، تبلیغات شما نسبت به رقبایتان کمتر در معرض دید کاربران قرار میگیرد. در نتیجه احتمال کلیک روی آن کمتر میشود.
- صفحه فرود تبلیغات را بهینهسازی کنید: تلاشهای شما برای جذب کاربران با انجام تبلیغ در گوگل ادز تمام نمیشود، بلکه بخشی از آن تازه شروع میشود. وقتی کاربر روی تبلیغات گوگلی شما کلیک کرده و به سایت شما وارد میشود، باید صفحه فرود مناسبی تدارک دیده باشید تا او را به خرید ترغیب کنید. این صفحه باید با کلمه کلیدی که کاربر جستجو کرده مطابقت داشته باشد و دقیقا به دنبال برطرف کردن نیاز کاربر باشد. در چنین حالتی میتوانید برای تبدیل کاربر به مشتری امیدوار باشید.
جمع بندی
google ads سرویس بسیار مناسبی برای نمایش تبلیغات کسبوکار شما در فضای وب است. از آنجا که این تبلیغات به مشتریان بالقوه شما نمایش داده میشود، میتواند تاثیر زیادی در افزایش ترافیک و فروش شما داشته باشد اما برای رسیدن به این هدف باید نکاتی را که در این مقاله آموزش داده شد، بهخوبی رعایت کنید.
آموزش ساخت اکانت گوگل ادز بصورت تصویری
منبع : Hubspot