سئو چیست ؟ گوگل چگونه سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند؟

سئو چیست ؟ گوگل چگونه سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند؟ سئو چیست ؟ گوگل چگونه سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند؟

امروزه راه‌اندازی یک سایت اینترنتی و سئو کردن آن برای هر کسب‌وکاری ضروری به نظر می‌رسد، درحالی که همه‌چیز در دنیای امروز دیجیتالی شده و بیشتر خریدهای مردم در فضای وب انجام می‌شود، نداشتن یک وب‌سایت کاربردی معنایی ندارد جز عقب‌ماندن از دور رقابت. همانقدر که داشتن وبسایت برای کسب‌وکار ضروری شده، راه‌اندازی آن هم ساده شده است. همه می‌دانیم این روزها ساخت یک سایت اینترنتی با استفاده از وردپرس و قالب‌های آماده آن کار چندان سختی نیست. اما این همه کار نیست. اگر شما یک وب‌سایت با طراحی زیبا و کاربری فوق‌العاده عالی هم داشته‌باشید اما کسی از وجود آن خبر نداشته‌باشد، در واقع انگار وب‌سایتی راه‌اندازی نکرده‌اید. اینجاست که پای فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ و سئو به میان می‌آید. اگر شما هم می‌پرسید سئو چیست؟ باید بگوییم سئو یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، مجموعه اقداماتی است که باعث می‌شود جایگاه سایت شما در موتورهای جستجو ارتقا یابد و رتبه‌های بالاتری در نتایج جستجو بدست آورد. این کار در راستای به‌دست‌آوردن ترافیک بیشتر برای وب‌سایت انجام می‌شود. درواقع انجام سئو برای یک وب‌سایت مثل این است که مغازه‌ای دونبش در خیابان پر رفت‌وآمد شهر بخرید. در این مقاله از همیاروردپرس می‌خواهیم به معرفی سئو و فعالیت‌هایی که در سئوی سایت باید انجام دهید، بپردازیم. اگر شما هم می‌خواهید بدانید سئو چیست و چگونه می‌توانید رتبه سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل بالا بیاورید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • سئو چیست؟
  • گوگل چگونه سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند؟
  • سئو چگونه کار میکند؟
  • فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل
  • اقدامات لازم برای سئوی سایت
  • انواع استراتژی سئو

سئو چیست ؟ مغازه‌ای دو نبش برای کسب وکار اینترنتی شما

هر زمان که شما عبارتی را در نوار جستجوی گوگل وارد کرده و روی دکمه جستجو یا search کلیک می‌کنید، با نتایجی رو‌به‌رو خواهید شد. به‌طور معمول شما وبسایت‌هایی را که در صفحه اول نتایج جستجو هستند، مشاهده می‌کنید و احتمالا روی چند سایت اول هم کلیک می‌کنید. اما کم‌تر پیش می‌آید که به صفحات بعدی در گوگل مراجعه کنید. از این‌رو رتبه سایت در نتایج جستجو، موقعیت ویژه‌ای برای سایت‌ها ایجاد می‌کند. اما این وبسایت‌ها چگونه به صدر جدول رسیده‌اند و از بقیه سبقت گرفته‌اند؟ به طور خلاصه می‌توان گفت این سایت‌ها برای موتورهای جستجو بهینه شده‌اند. به زبان ساده یعنی اقداماتی انجام داده‌اند و اصولی را رعایت کرده‌اند که باعث شده هم گوگل این سایت‌ها را بیشتر موردتوجه قرار دهد. هم کاربران از این سایت‌ها رضایت بیشتری داشته‌اند. درو اقع وب‌سایت‌های مذکور در گوگل دارای رتبه بهتری نسبت به بقیه هستند و این رتبه را مدیون استفاده از تکنیک‌های اصولی و قدرتمندی هستند که به آن بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا (Search Engine Optimization ) SEO می‌گویند.

سئو چیست ؟

سئو مجموعه‌ای از تکنیک‌ها است که سایت‌ها باید انجام دهند تا برای موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل بهینه شوند. یعنی شناسایی محتوای آن‌ها و تطبیق‌دادن آن با جستجوهای کاربران راحت‌تر شود. به علاوه رعایت این تکنیک‌ها باعث می‌شود سایت موردنظر تجربه بهتر و رضایت بیشتری برای کاربران ایجاد کند. این تکنیک‌ها به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم همه چیزهایی که مربوط به یک سایت است را در برمی‌گیرند. از انتخاب یک سرور مناسب برای بالابردن سرعت سایت گرفته تا ایجاد محتوای جذاب و منحصربفرد برای سایت و همچنین تلاش برای گرفتن لینک از سایت‌های دیگر. هرچند برخی از این اقدامات روی کل سایت تاثیر می‌گذارند و باعث بهبود رتبه همه صفحات سایت در گوگل می‌شوند اما سئوی هر صفحه از سایت باید جداگانه انجام شود و نتیجه آن هم برای هر صفحه متفاوت خواهد بود. برای مثال ممکن است وب‌سایت شما برای برخی از کلمات کلیدی در صفحه اول نتایج گوگل ظاهر شود و برای برخی دیگر از کلمات در صفحات بعدی. اما برای آنکه دقیق‌تر بفهمیم سئو چیست، بهتر است نگاهی به نحوه کار موتورهای جستجو، مخصوصا گوگل بیندازیم.

پس از آنکه دانستیم سئو چیست، حالا می‌توانیم به نحوه کارکرد فعالیت‌های سئو نگاهی بیندازیم. به طور خلاصه می‌توان گفت سئو به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که محتوای سایت شما برای یک موضوع موردنظر بهترین گزینه است. همه موتورهای جستجو در نهایت یک هدف دارند، آنها می‌خواهند بهترین، مرتبط‌ترین و کاربردی‌ترین نتایج را به کاربران خود نشان دهند. اینکه چه کارهایی را باید انجام دهید تا موتور جستجو محتوای شما را به عنوان بهترین گزینه انتخاب کند و به کاربران نمایش دهد، بستگی به الگوریتم موتورجستجوی موردنظر دارد. ما در این مقاله تمرکز خود را روی الگوریتم گوگل می‌گذاریم.

گوگل چگونه سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند؟

موتورهای جستجو را می‌توان به کتابخانه‌های دنیای امروز تعبیر کرد. کتابخانه‌هایی که به جای نسخه چاپی کتاب‌ها، صفحات وب را نگه‌داری می‌کنند. وقتی شما عبارتی را در گوگل(یا هر موتور جستجوی دیگری) جستجو می‌کنید، گوگل در مخزن اطلاعات خود جستجو کرده و سعی می‌کند از بین آنها مرتبط‌ترین نتایج با عبارت جستجوشده را نمایش دهد. برای این کار گوگل از یک برنامه کامپیوتری استفاده می‌کند که الگوریتم نام دارد. حقیقت آن است که هیچ‌کس نمی‌داند این الگوریتم‌ها دقیقا چگونه کار می‌کنند اما سرنخ‌هایی از نحوه کار الگوریتم گوگل داریم. برای مثال گوگل در جایی اعلام کرده که برای ارائه بهترین اطلاعات به کاربران، الگوریتم‌های جستجو به فاکتورهای مختلفی توجه می‌کنند. این فاکتورها شامل کلمه جستجوشده، مرتبط‌بودن محتوای صفحات با جستجوی کاربر، کاربردی بودن محتوا، تخصصی‌بودن محتوا، منابع استفاده‌شده در تولید محتوا، موقعیت مکانی، بروزبودن و…. می‌شوند. البته وزنی که الگوریتم گوگل به هرکدام از این فاکتورها می‌دهد، برای کلمات مختلف متفاوت است. مثلا در مورد عبارت‌های خبری، فاکتور تازگی و بروزبودن محتوا تاثیر زیادی در رتبه صفحه موردنظر دارد اما درمورد مطالب علمی، تازگی تاثیر کمتری دارد بلکه تخصصی‌بودن و اعتبار علمی بیشتر مورد توجه گوگل قرار می‌گیرد.

گوگل از ربات‌های خودکار که به‌عنوان خزنده وب یا عنکبوت نیز شناخته می‌شوند، برای اسکن و فهرست صفحات وب، فایل‌های PDF، فایل‌های تصویری و … استفاده می‌کند و اصطلاحا آنها را ایندکس می‌کند. سپس بر اساس جستجوی کاربران، صفحات مناسب را از بین آنها انتخاب کرده و با رتبه‌بندی نمایش می‌دهد.

گوگل چگونه سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند؟

الگوریتم‌هایی که گوگل (و سایر موتورهای جستجو) استفاده می‌کنند، بسیار پیچیده است. این الگوریتم‌ها سالانه حدود 3600 بار بروزرسانی می‌شوند تا بتوانند جلوی دست‌کاری جعلی نتایج را بگیرند. در واقع به طور میانگین روزانه ده بار الگوریتم‌ها تغییر می‌کنند. این الگوریتم‌ها از فاکتورهای مختلفی برای رتبه‌بندی صفحات استفاده می‌کنند. گفته می‌شود بیش از 200 فاکتور برای رتبه‌بندی صفحات در گوگل وجود دارد. البته کسی نمی‌داند این فاکتورها دقیقا چه مواردی هستند اما برخی از آنها توسط خود گوگل اعلام شده و برخی هم توسط سئوکارهای حرفه‌ای کشف شده‌است. در ادامه برای درک بهتر این که سئو چیست و چگونه کار می‌کند، به بررسی برخی از مواردی که بر رتبه سایت شما در گوگل تاثیر دارند، می‌پردازیم.

امکان خزش در سایت

قبل از اینکه گوگل بخواهد محتوای سایت شما را رتبه‌بندی کند، باید از وجود آن باخبر شود. برای این کار گوگل از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند اما گزینه اولیه خزش است. در روش خزش، گوگل در واقع لینک‌های موجود در سایت‌های مختلف را دنبال می‌کند تا به صفحات مختلف وب برسد. تصور کنید سایت نوپای شما از یک سایت دیگر که قبلا توسط گوگل ایندکس شده، لینک دریافت کرده‌باشد. در این حالت وقتی خزنده‌های گوگل به سایت موردنظر سر بزنند، از طریق این لینک سایت شما را هم پیدا کرده و آن را ایندکس می‌کنند. همچنین با ایندکس‌شدن صفحه اصلی سایت شما، خزنده‌های گوگل از طریق لینک‌های داخلی، دیگر صفحات سایت را هم پیدا کرده و ایندکس می‌کنند. گفته می‌شود موارد زیر باعث می‌شود، روند خزش سایت شما با مشکل مواجه شود.

  • لینک‌سازی داخلی ضعیف: گوگل برای شناختن صفحات مختلف سایت شما به لینک‌های داخلی متکی است. در صورتی که برخی صفحات لینک‌های داخلی از دیگر صفحات سایت نداشته‌باشند، گوگل هم نمی‌تواند آنها را پیدا کرده و ایندکس کند.
  • لینک‌های داخلی نوفالو: لینک‌هایی که در صفحات سایت ایجاد می‌شوند، شامل دو نوع فالو و نوفالو هستند. لینک‌های فالو به خزنده‌های گوگل اعلام می‌کنند که لینک موردنظر را خزش کنند اما لینک‌های نوفالو به خزنده اعلام می‌کنند از خزش لینک خودداری کرده و در صفحه باقی بمانند. درواقع اگر در لینک‌های داخلی سایت از برچسب نوفالو استفاده کنید، خزنده‌های گوگل نمی‌توانند صفحات جدید را پیدا کنند.
  • صفحات نوایندکس: شما می‌توانید با قراردادن برچسبی به نام noindex در header صفحه یا تگ‌های متای آن از ایندکس‌شدن آن توسط گوگل جلوگیری کنید. این کار معمولا برای برخی صفحات که نمی‌خواهید در نتایج جستجوی گوگل ظاهر شوند، انجام می‌شود. باید توجه داشته‌باشید که اگر از چنین صفحاتی به صفحات دیگر سایت لینک داده‌باشید، خزنده‌های گوگل نمی‌توانند این صفحات را پیدا کنند.
  • صفحات مسدود در فایل txt: robot.txt یک فایل متنی است که به گوگل اعلام می‌کند کدام صفحات را خزش کند و کدام را خزش نکند. واضح است صفحاتی که در این فایل مسدود اعلام شده‌باشند، امکان ایندکس‌شدن توسط گوگل را ندارند.

موبایل فرندلی بودن سایت

بیش از 60٪ از تمام جستجوهایی که در گوگل انجام می‌شود با استفاده دستگاه تلفن همراه است. گوگل همواره تلاش دارد تا بهترین تجربه جستجوی ممکن را برای کاربران ایجاد کند؛ بنابراین، اولویت را به وب‌سایت‌هایی که طراحی واکنشگرا دارند و با موبایل سازگار هستند، می‌دهد. در واقع وب‌سایت‌هایی که واکنش‌گرا نیستند، در جستجوی موبایل به‌صورت کامل نادیده گرفته‌می‌شوند. در حال حاضر اغلب قالب‌های وردپرسی قابلیت واکنش‌گرایی را دارند.

موبایل فرندلی بودن سایت

سرعت سایت

سرعت وب‌سایت یک عامل مهم است که می‌تواند عملکرد سئو را تحت تأثیر قرار دهد. بسیار طبیعی است که هیچ‌کس دوست ندارد از وب‌سایت‌هایی که سرعت بارگذاری بسیار کندی دارند، بازدید کند. همه ترجیح می‌دهند از سایت‌هایی که بارگذاری سریعی دارند، بازدید کنند؛ بنابراین، مطمئن شوید که زمان بارگذاری وب‌سایت شما بهینه‌سازی شده و سعی کنید آن را کمتر از 3 ثانیه نگه‌دارید.

منظور کاربر یا search intent

کلمات کلیدی سایت اولین چیزی است که برای شروع تولید محتوای وب‌سایت خود باید بدانید. هنگامی‌که کلمات کلیدی موردنظر خود را انتخاب کردید، می‌توانید به‌راحتی از آن در عنوان، سرتیتر و متن محتوای وب‌سایت خود استفاده کنید. کلمه کلیدی هر صفحه از وب سایت به گوگل کمک می‌کند تا موضوع صفحه را بفهمد. پیداکردن کلمات کلیدی حوزه کاری شما کار سختی نیست، به راحتی می‌توانید با استفاده از ابزارهایی مثل گوگل کیورد پلنر موضوع سایت خود را وارد کرده و کلمات کلیدی مرتبط با آن را پیدا کنید. اما چیزی که مهم است در انتخاب کلمات کلیدی مدنظر داشته باشید، منظور کاربر از جستجوی هر کلمه است. در واقع شما باید بدانید کاربر از جستجوی هر عبارت چه هدفی را دنبال می‌کند و بر اساس آن هدف، محتوای موردنیاز کاربر را تولید کنید. بگذارید موضوع را با یک مثال روشن کنیم. وقتی یک کاربر عبارت قالب وردپرس را جستجو می‌کند، به‌نظر می‌رسد به دنبال یافتن اطلاعاتی کلی در مورد قالب‌های وردپرس، انواع آن‌ها، ویژگی‌ها و نحوه تهیه هرکدام و.. است. اما وقتی کاربر عبارت خرید قالب وردپرس چندمنظوره را جستجو می‌کند، دقیقا می‌داند چه نوع قالبی را مدنظر دارد و می‌خواهد از بین قالب‌های چندمنظوره وردپرس یکی را انتخاب کرده و بخرد. هرچند دو عبارت جستجوشده بسیار نزدیک به هم هستند اما منظور کاربر از آن‌ها تفاوت زیادی دارد و لازم است محتوایی مختص به هرکدام برای آنها تولید شود. گوگل به این نکته توجه زیادی دارد و با پیشرفت‌های چشم‌گیری که در هوش مصنوعی داشته به خوبی می‌تواند منظور کاربر از جستجوی هر عبارت را تشخیص داده و صفحاتی دقیقا مرتبط با آن را نمایش دهد. توجه به منظور مخاطب یا search intent می‌تواند کمک زیادی به سایت شما برای گرفتن رتبه‌های بالا در گوگل کند. یک راه ساده برای توجه به search intent این است که عبارت موردنظر خود را جستجو کنید و ببینید آیا نتایج ارائه‌شده صفحات بلاگ هستند یا صفحات محصول یا صفحات دسته‌بندی محصولات و… بدین ترتیب شما هم برای آن عبارت، محتوایی متناسب با نتایج گوگل تولید کنید.

بک‌لینک‌ها

اگر بخواهیم بگوییم اهمیت بک‌لینک‌ در سئو چیست؟ باید به نقش اثرگذار آن در رتبه‌گرفتن صفحات اشاره کنیم. رتبه‌دهی گوگل بر الگوریتمی به اسم  PageRankبنا شده است. PageRank در واقع بک‌لینک ها را مثل رای در یک انتخابات در نظر می‌گیرد. هر صفحه‌ای که رای بیشتر یا همان بک‌لینک بیشتری داشته‌باشد، رتبه بالاتری می‌گیرد. بنابراین برای رتبه‌گرفتن صفحات‌تان نیاز به ساختن بک‌لینک دارید.

قدرت و اعتبار سایت

اگرچه بک‌لینک‌ها در بالابردن رتبه سایت تاثیر می‌گذارند اما همه بک‌لینک‌ها به یک اندازه موثر نیستند. این موضوع به نحوه عملکرد PageRank برمی‌گردد. در واقع بک‌لینک‌هایی که از سایت‌های معتبر بگیرید، تاثیر خیلی بیشتری بر بالابردن رتبه سایت شما دارند. به طور معمول سایت‌های دانشگاهی و موسسات علمی، سایت موسسات دولتی و عمومی، سایت‌هایی که برند معتبر و قدیمی هستند و مواردی از این قبیل اعتبار بالایی دارند و لینک‌گرفتن از این سایت‌ها اعتبار زیادی برای سایت شما به همراه می‌آورد. برای فهمیدن درجه اعتبار یک سایت خود گوگل کمک زیادی به شما نمی‌کند اما ابزارهایی مثل moz پارامترهایی را برای اندازه‌گیری اعتبار سایت‌های مختلف ایجاد کرده‌اند که می‌توانید برای مقایسه سایت‌های مختلف از آن کمک بگیرید. علاوه بر بک‌لینک، ایجاد لینک داخلی از یک صفحه پرقدرت سایت به صفحات دیگر باعث بالابردن رتبه آنها می‌شود.

  آموزش سئوی وردپرس با Yoast SEO

محتوا

برای هر وب‌سایت محتوا همیشه پادشاه است و شما باید از محتوای باکیفیت بالا و منحصربه‌فرد در وب‌سایت خود استفاده کنید. اگر محتوای شما بسیار جذاب باشد، شانس بیشتری دارد که وب‌سایت شما را در موقعیت‌های بالا در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل نمایش دهد. مطمئن شوید که از محتوای باکیفیت بالا و واقعی در وب‌سایت خود استفاده می‌کنید. بهترین کلمات کلیدی خود را به طرز عاقلانه در محتوای خود قرار دهید و ارتباط کلمات کلیدی در وب‌سایت را بهبود ببخشید.

گوگل برای بررسی میزان مفیدبودن محتوا به معیارهای زیر متوسل می‌شود:

  • تخصصی بودن محتوا
  • معتبربودن محتوا
  • رعایت امانت در محتوا

گوگل با استفاده از هوش مصنوعی خود هر محتوا را بر اساس سه معیار بالا بررسی می‌کند. برای براورده‌کردن این معیارها محتوای صفحات باید کپی نباشند، از منابع معتبر تهیه شده و به آن‌ها استناد داده‌باشند و توسط متخصصین حوزه مربوطه تهیه شده‌باشند. محتواهایی که این معیارها را براورده کنند، در رتبه‌های برتر قرار می‌گیرند.

علاوه بر این‌ها برای آنکه محتوای صفحات شما موردپسند گوگل قرارگیرد، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • متن‌ها را به زبان ساده و همه‌فهم بنویسید
  • از جملات و پاراگراف‌های کوتاه استفاده کنید
  • در مواردی که نیاز است به منابع معتبر لینک بدهید
  • سعی کنید در بین متن از تصاویر و سرتیترها استفاده کنید.

اقدامات لازم برای سئوی سایت

تا اینجا سعی کردیم در پاسخ سوال سئو چیست، به معرفی سئو و فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل بپردازیم. اما در ادامه می‌خواهیم بدانیم اقدامات لازم برای انجام سئو چیست؟ قبل از پرداختن به این فعالیت‌ها لازم است بدانید که به‌طور کلی اقدامات لازم برای سئوی سایت شامل دو بخش کلی سئو داخلی و سئو خارجی می‌شود. در ادامه این اقدامات را بررسی می‌کنیم:

اقدامات لازم برای سئوی سایت

سئو داخلی

منظور از سئوی داخلی، بهبود طراحی، کدنویسی تمیز، عملکرد ساده سایت و از همه مهم‌تر محتوای مناسب است. همه‌ی این کارها برای تجربه کاربری بهتر از وب‌سایت شما است. به فعالیت‌های سئو داخلی، سئو تکنیکال هم گفته می‌شود. در زیر به برخی از مهم‌ترین فاکتورهای سئوی داخلی می‌پردازیم.

  • عنوان‌های صفحه: عناوین صفحه از دیدگاه موتورهای جستجو و کاربران بسیار مهم هستند. عنوان مربوطه باعث می‌شود که موتورهای جستجوگر و بازدیدکنندگان درک کنند که چه نوع اطلاعاتی در صفحه وب شما وجود دارد. همیشه از کلمات کلیدی مرتبط و کارآمد در عنوان صفحه استفاده کنید.
  • توضیحات متا: توضیحات متا همان توضیحات یک خطی است که در زیر هر کدام از نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شود. این متن به‌عنوان یک محتوای تبلیغاتی عمل می‌کند تا کاربران درک کنند که چه اطلاعاتی در صفحه شما وجود دارد. مطمئن شوید که برای هر صفحه از سایت یک توضیح تعاملی با استفاده از کلمات کلیدی بالقوه و CTA مناسب ایجاد کرده‌اید. این به شما کمک می‌کند تا بازدیدکنندگان به‌راحتی با سایت ارتباط برقرار کرده و احتمال کلیک‌کردن آن‌ها روی لینک شما بیشتر شود.
  • برچسب‌های متا: برچسب‌های متا، کدهای HTML هستند که برای هر وب‌سایتی بسیار مهم است تا آن را کارآمدتر کند. متا تگ‌ها به گوگل کمک می‌کنند تا درک بهتری از سایت شما داشته‌باشد و شما را در نتایج جستجو در جایگاهی بهتر قرار دهد.

برخی از متا تگ‌های محبوب SEO عبارت‌اند از:

  • توضیحات
  • کلمات کلیدی
  • Robots
  • نویسنده
  • زبان و مکان سایت
  • تأیید سایت
  • ساختار URL: یو آر ای ها آدرس صفحات شما هستند. همیشه URLهای کاربرپسند ایجاد کنید تا برای کاربران و موتورهای جستجو قابل‌درک باشد.  URLهایی که به‌خوبی نوشته ‌شده‌باشند، توسط گوگل قدردانی شده و در نتایج جستجو، رتبه بهتری را دریافت می‌کنند؛ بنابراین، سعی کنید به‌جای استفاده از شماره‌ها و نمادها در URL ، از کلمات کلیدی خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید از خط زیر (_) و یا خط تیره (-) برای جدا کردن کلمات در URL خود استفاده کنید.
  • سرتیترها: سرتیترها یک بخش مفید از وب‌سایت هستند. از سرتیترها با دقت استفاده کنید تا محتوای صفحات وب‌سایت خود را به شیوه‌ای مناسب توضیح دهید. از کلمات کلیدی اصلی و فرعی خود در سرتیترها استفاده کرده و سعی کنید سلسله‌ مراتب تگ‌های سرتیتر را دنبال کنید. این سرتیترها در واقع همان تگ‌های H هستند. از برچسب‌های H1 و H2 بیش‌ازحد استفاده نکنید. در هر صفحه فقط 1 بار از H1 و 2 یا 3 بار از H2 استفاده کنید. سرتیترها برای جلب‌توجه کاربر عالی هستند و گوگل نیز به برچسب‌های سرتیتر H1 تا H6 بسیار توجه می‌کند. توجه داشته باشید که سرتیتر اصلی یا تگ H1 با عنوان صفحه متفاوت است و چنانچه همان عنوان صفحه را برای تگ H1 به کار ببرید، درواقع امتیاز تگ H1 که خیلی هم مهم است را از دست می‌دهید.
  • بهینه‌سازی تصویر: برای نمایش محصولات و خدمات خود و برای ایجاد تعامل با خوانندگان و بازدیدکنندگان، از تصاویر جذاب استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که از تصاویر مربوطه با حجم کم و نام مناسب استفاده کنید. فراموش نکنید که از ویژگی متن جایگزین تصویر یا همان تگ آلت برای تصویر خود استفاده کنید، برچسب‌های ALT مهم‌ترین عامل سئو برای بهینه‌سازی تصویر هستند.
  • تغییر مسیر (ریدایرکت): انواع مختلفی از کدهای تغییر مسیر در سئوی داخلی وجود دارد و شما می‌توانید آن‌ها را به‌طور مؤثر برای افزایش نمره سئو در وب‌سایت خود استفاده کنید. در برخی موارد ممکن است به دلایلی برخی از صفحات سایت شما از دسترس خارج شده باشند یا آدرس آنها تغییر کرده‌باشد. در این حالت شما یک آدرس در سایت خود دارید که محتوایی ندارد. در چنین حالتی آدرس موردنظر با خطای 404 نمایش داده‌می‌شود. چنانچه کاربران به چنین صفحاتی برخورد کنند، بلافاصله سایت را ترک می‌کنند. این کار برای گوگل اصلا خوشایند نیست و جایگاه سایت شما را پایین می‌آورد. به‌همین دلیل باید همیشه مراقب صفحات 404 یا تغییر آدرس صفحات باشید. در صورتی که چنین صفحاتی در سایت خود دارید، باید آن‌ها را به آدرس جدید یا صفحه‌ای با محتوای مشابه ریدایرکت کنید. بدین ترتیب کاربرانی که می‌خواهند به آدرس قبلی وارد شوند، به طور خودکار به صفحه جدید هدایت می‌شوند.
  • امنیت HTTP: گوگل در تلاش برای ایجاد یک تجربه وب‌گردی امن و مطمئن برای کاربران خود است. به همین دلیل وبمسترها را برای تأمین امنیت وب‌سایت‌های خود تحت‌فشار قرار داده‌است. تجربه‌ی وب‌گردی ایمن برای موتور جستجوی گوگل بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل سایت‌هایی که دارای امنیت بیشتری هستند را بالاتر از بقیه سایت‌ها نمایش می‌دهد. سعی کنید از گواهینامه  SSLدر سایت خود استفاده کنید تا هم اطمینان کاربر و هم اطمینان گوگل را جلب کنید.
  • نام دامنه: سعی کنید در نام دامنه خود از کلمه کلیدی کسب‌وکار خود استفاده کنید. البته این‌ یک امر ضروری نیست ولی می‌تواند یک امتیاز مثبت برای شما باشد.
  • لینک‌سازی داخلی: همان‌طور که در قسمت‌های قبلی هم اشاره کردیم، لینک‌سازی یکی از مهم‌ترین بخش‌های سئوی داخلی است. شما باید در صفحات خود از لینک‌سازی استفاده کنید. به این صورت که از هر صفحه به دیگر نوشته‌ها یا صفحات سایت خودتان لینک دهید.

سئوی خارجی

سئوی خارجی یا Off-Page Seo به استراتژی‌های بهینه‌سازی که در خارج از وب‌سایت شما انجام می‌شود، اشاره می‌کند. این نوع سئو بسیار بر رتبه‌بندی در صفحات نتایج موتور جستجو تأثیر می‌گذارد. بخش بزرگی از الگوریتم گوگل بر روی چگونگی ارتباط دنیای بیرونی (وب) با وب‌سایت شما متمرکز است. اگر وب‌سایت شما دارای بهترین محتوا هم باشد، اگر روی سئوی خارجی کار نکنید، نمی‌توانید در نتایج گوگل رتبه بالایی به دست آورید.

الگوریتم گوگل یک سری کد برنامه نویسی است که به‌شدت بر روی سیگنال‌های بیرونی مانند لینک‌های دیگر وب‌سایت‌ها، مقاله‌ها، لینک‌های رسانه‌های اجتماعی و … به‌منظور تعیین ارزش اطلاعات در وب‌سایت شما متکی است. به این موضوع در بحث اعتبار و قدرت سایت هم اشاره کردیم. در زیر برخی از فعالیت‌هایی را که برای سئوی خارجی سایت باید در نظر داشته‌باشید، مرور می‌کنیم:

  • فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و توییتر
  • فعالیت در انجمن‌ها
  • وبلاگ نویسی در مورد سایت
  • دریافت لینک از سایت‌های معتبر
  • فعالیت در رسانه‌های ویدئویی مانند آپارات
  • فعالیت در رسانه‌های تصویری مانند پینترست و اینستاگرام
  • فعالیت در سایت‌های آگهی رایگان
  • و بسیاری از موارد دیگر…

انواع استراتژی سئو

تاکنون شما متوجه شدید سئو چیست؟ و چگونه کار می‌کند؟، همچنین با انواع آن آشنا شدید. اما یک سوال دیگر باقی می‌ماند: انواع استراتژی سئو چیست؟ جالب است بدانید که اقدامات سئو به طور کلی به دو دسته سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید تقسیم‌بندی می‌شود. در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

سئو کلاه سیاه

سئوی کلاه سیاه در واقع فعالیت‌های سئویی است که از نظر گوگل غیرمجاز اعلام شده‌است. یعنی اگر گوگل متوجه انجام چنین فعالیت‌هایی شود شما را به شدت مجازات می‌کند. در مواردی نه‌تنها رتبه سایت شما را پایین می‌آورد، بلکه ممکن است اصطلاحا سایت شما را پنالتی کرده و از نتایج جستجو خارج کند. اقدامات سئو کلاه سیاه فعالیت‌هایی هستند که سعی می‌کنند با دورزدن گوگل، برای سایت رتبه بالایی بدست آورند. به همین خاطر گوگل هم به شدت مراقب این فعالیت‌ها است. کارهایی مثل استفاده مکرر از کلمه کلیدی در متن، خرید لینک خارجی یا لینک‌سازی صوری و… در دسته سئو کلاه سیاه قرار می‌گیرند.

سئو کلاه سفید

سئو کلاه سفید همین اقدماتی است که در این مقاله معرفی کردیم. این اقدامات نه‌تنها توسط گوگل جریمه نمی‌شوند بلکه مورد تشویق هم قرار می‌گیرند. چراکه به گوگل کمک می‌کنند صفحات وب را بهتر شناسایی کرده و نتایج بهتری را در جستجو نشان دهد. همچنین در مواردی خود گوگل هم راهنمایی های لازم را برای انجام سئو کلاه سفید به کاربران ارائه می‌دهد.

سئو کلاه خاکستری

علاوه بر دو استراتژی گفته‌شده، استراتژی دیگری که می‌توانید برای سئوی سایت خود در پیش بگیرید، استفاده همزمان از هر دو روش کلاه سفید و کلاه سیاه است. یعنی علاوه بر اینکه اصول سئو کلاه سفید را به طور کامل رعایت می‌کنید، برخی از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه را هم با احتیاط کامل به کار می‌گیرید. به این روش اصطلاحا سئو کلاه خاکستری گفته می‌شود. استفاده از سئو کلاه خاکستری نیاز به تجربه و تخصص زیادی دارد، چرا که باید قوانین گوگل را به صورتی زیرکانه نقض کنید و مواظب باشید که گوگل متوجه نشود. این کار نیازمند آن است که تسلط زیادی روی نحوه کار الگوریتم‌های گوگل داشته‌باشید. مثالی که می‌توان برای سئو کلاه خاکستری بیان کرد خرید رپورتاژ است. یعنی شما با پرداخت هزینه به برخی سایت‌ها، مقاله‌ای در آنها منتشر می‌کنید و به صفحات مختلف سایت خود لینک می‌دهید. این کار اگر به صورتی کاملا طبیعی انجام شود، گوگل نمی‌تواند بفهمد که با پرداخت هزینه انجام شده‌است. البته باید بدانید که گوگل همواره روی این تکنیک‌ها حساسیت دارد و در بروزرسانی‌های خود سعی می‌کند در مقابل آن‌ها بایستد. در نتیجه ممکن است با استفاده از تکنیکهای کلاه خاکستری رتبه های خوبی بدست آورید اما با ارائه بروزرسانی‌های گوگل، جایگاه خود را از دست بدهید.

سخن پایانی

برای اینکه وب‌سایت خودتان را در نتایج گوگل به رتبه بالاتری برسانید باید در قدم اول بدانید سئو چیست؟ و سپس هم روی سئوی داخلی و هم روی سئوی خارجی کار کنید. این دو مبحث باید باهم و پا به پای هم انجام شوند، چراکه بدون انجام یکی از آنها، نتیجه‌ی خوبی را دریافت نمی‌کنید.

در این مقاله سعی کردیم پاسخ جامعی به سوال سئو چیست؟، بدهیم. همچنین توضیحاتی را در مورد سئو داخلی و سئو خارجی سایت ارائه دادیم. البته دنیای سئو گسترده‌تر از آن است که بتوان در یک مقاله به همه نکات آن اشاره کرد، به‌همین دلیل تلاش کردیم مهم‌ترین نکات برای آشنایی اولیه با سئو را گوشزد کنیم. شما هم اگر پیشنهاد دیگری دارید که می‌تواند به کاربران کمک کند، لطفاً آن را در بخش دیدگاه‌ها بنویسید.

منبع: https://ahrefs.com/blog/what-is-seo/

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. بسیار عالی ،جامعه و مفید بود.
    خسته نباشید
    با آرزوی موفقیت های فراوان

  2. 6 سال عضو همیار وردپرس

    سلام ببخشید من چطوری آموزش سئو رو دانلود کنم لطفا راهنمایی کنید با تشکر

    • 10 سال عضو همیار وردپرس

      سلام
      متوجه نمیشم دوست عزیز. آموزشی که برای سئو هر پنج شنبه بارگذاری میشه رایگانه و برای دانلود کردن نیست. در سایت قابل مشاهده است