گوگل ترندز Google trends چیست؟ + کاربرد آن در سئوی سایت

از ایده‌های کلمات کلیدی جدید غافل نشوید گوگل ترندز Google trends چیست؟ + کاربرد آن در سئوی سایت

اگر در زمینه کسب و کار آنلاین فعالیت کرده باشید، حتما تا به حال نام گوگل ترندز (Google Trends) را شنیده‌اید. استفاده از آن می‌تواند به شما نسبت به رقبای‌تان برتری ببخشد. به لطف آن شما می‌توانید اطلاعاتی درباره نیازها، خواسته‌ها، تقاضاها و موضوعات مورد علاقه کاربران به دست آورید. ما در این مقاله گوگل ترندز را به شما معرفی خواهیم کرد و از کاربردهای‌اش در سئوی سایت خواهیم گفت. پس در ادامه با ما همراه باشید.

هرآنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • گوگل ترندز چیست؟
  • کاربرد گوگل ترندز در سئوی سایت

شاید جالب باشد بدانید که گوگل ترندز یکی از ابزاری است که در سئو مورد استفاده افراد زیادی قرار نمی‌گیرد. البته این نشان از کم بودن اطلاعات کاربران است، زیرا اگر از تاثیر آن آگاه بودند، حتما آن را به کار می‌بردند.

گوگل ترندز یک ابزار بسیار کاربردی برای تمامی بازاریاب‌های اینترنتی به حساب می‌آيد. از آن جایی که این ابزار قدرت زیادی دارد، بهتر است استفاده صحیح از آن را یاد بگیرید. پس اگر می‌خواهید از نیازهای کاربران آگاه شوید و بدانید که افراد به دنبال چه چیزهایی هستند، نباید ادامه این مقاله را از دست بدهید. ما در ادامه به شما می‌گوییم که گوگل ترندز چیست و سپس کاربردهای آن در سئوی سایت را شرح خواهیم داد.

گوگل ترندز Google trends چیست؟

گوگل ترندز یک ابزار رایگان است که داده‌ها و نمودارهای را که مربوط به محبوبیت میزان جستجوی یک عبارت خاص است را در اختیار شما قرار می‌دهند. قابل ذکر است که منبع ارائه اطلاعات این ابزار نیز موتور جستجوی گوگل و سایت یوتیوب است.

گوگل ترندز در سال 2006 معرفی شد و جدیدترین نسخه آن نیز در ماه می سال 2018 در دسترس قرار گرفته است. ما در ادامه به مواردی اشاره می‌کنیم که می‌توانید برای آن اهداف از این ابزار استفاده کنید:

  • پیدا کردن ترندهای روزانه
  • شناسایی کردن موضوعات یا زیرموضوعات ترند شده که می‌توانند مربوط به یک صنعت خاص باشند
  • کشف ترندهای جستجوی جغرافیایی مربوط به منطقه خود

برای مثال اولین مناظره بین جو بایدن و دونالد ترامپ در ساعت 9 شب در تاریخ 29 سپتامبر 2020 برگذار شد. در ساعت 10 شب همان روز، عبارت «مهاجرت به کانادا» ترند شد.

گوگل ترندز Google trends چیست؟

گوگل ترندز مزایای زیادی دارد و استفاده از آن نیز بسیار ساده است. یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های آن این است که به کاربر اجازه می‌دهد موارد مختلف را با هم مقایسه کند.

در واقع همان‌طور که خودتان می‌دانید، زیرا بودن جستجو درباره یک محصول یا خدمات خاص، نشان از محبوبیت آن دارد و شانس خرید آن محصول یا سرویس بالاتر است. اگر شما بدانید که چه محصول یا خدماتی بیشتر سرچ می‌شوند، قطعا می‌توانید روی آن‌ها بیشتر سرمایه‌گذاری کنید.

صاحبان کسب و کارهای اینترنتی می‌توانند از گوگل ترندز استفاده کنند تا سایت‌شان در سرپ (SERP) گوگل – صفحه نتایج موتور جستجو – در رتبه بهتری قرار بگیرد. در ادامه ما به شما می‌گوییم که چطور می‌توانید از این ابزار برای سئوی سایت استفاده کنید.

کاربرد گوگل ترندز در سئوی سایت

ابتدا از اینجا وارد سایت گوگل ترندز شوید تا بتوانید از آن استفاده کنید. اگر می‌خواهید در زمینه کاری خود از رقبای‌تان پیشی بگیرید، باید ادامه این مقاله را به دقت مطالعه کنید.

  1. تجزیه و تحلیل حجم ترندهای کلمات کلیدی

تجزیه و تحلیل حجم ترندهای کلمات کلیدی

گوگل ترندز به شما اجازه می‌دهد که حجم ترندهای کلمات کلیدی در یک سال گذشته را مشاهده کنید. حال این موضوع چه اهمیتی دارد؟ دانستن این موضوع به شما کمک می‌کند که بدانید چه چیزهای محبوبیت زیادی دارند و بر اساس آن‌ها استراتژی کسب و کارتان را تنظیم کنید. در واقع به لطف این قابلیت می‌توانید در تولید محتوای‌تان از کلمات کلیدی‌ای استفاده کنید که می‌دانید توسط افراد زیادی جستجو می‌شوند.

برای مثال اگر از ابزار جستجوی کلمه کلیدی نظر Soovle یا Jaaxy استفاده می‌کنید، تعداد و حجم جستجو را فقط خواهید دید. اما با استفاده از گوگل ترندز شما می‌توانید عملکرد کلمات کلیدی در آینده را نیز پیش‌بینی کنید. علاوه بر این، گوگل ترندز مانع از این می‌شود که از کلمات کلیدی‌ای که محبوبیت ندارند، استفاده کنید.

اما چگونه می‌توان تشخیص داد که یک کلید واژه خاص واقعا ترند است یا صرفا یک محبوبیت زودگذر دارد؟ برای فهمیدن این موضوع کافی است محدوده زمانی ترندها را تنظیم کنید. اگر محدوده زمانی را به دو تا چهار سال قبل گسترش دهید، راحت می‌توانید تشخیص دهید که یک موضوع واقعا محبوبیت دارد یا صرفا به صورت گذرا ترند شده است.

همچنین این ابزار به شما اجازه می‌دهد کلمات کلیدی فصلی را نیز پیدا کنید. برخی از کلید واژه‌ها در فصل‌های خاص یا بازه‌های زمانی مخصوصی ترند می‌شوند. به لطف گوگل ترندز می‌توانید آن‌ها را نیز تشخیص دهید. برخی از اوقات آن کلید واژه‌ها نیز می‌توانند به دردتان بخورند. اما همیشه سعی کنید کلمات کلیدی روند ساز واقعی را پیدا کنید.

  1. به دنبال کلمات کلیدی مرتبط بگردید

به دنبال کلمات کلیدی مرتبط بگردید

یکی دیگر از ویژگی‌های بسیار خوب و قدرتمند گوگل ترندز این است که یک قابلیت منحصر به فرد برای پیدا کردن کلید واژه‌های مرتبط ارائه می‌دهد. در واقع این ابزار به شما کلمات کلیدی‌ای که در حال رشد هستند و به کلید واژه‌تان ارتباط دارند را به شما معرفی می‌کند. مثلا اگر یک عبارت خاص را مد نظر داشته باشید، می‌توانید آن را جستجو کنید؛ سپس به پایین صفحه بیایید و پنجره Related Queries را مشاهده کنید. در این بخش شما با این ویژگی جالب گوگل ترندز مواجه می‌شوید. در واقع این ابزار در این قسمت کلمات کلیدی‌ای که ارتباط نزدیکی به عبارتی که جستجو کرده‌اید دارند را برای‌تان به نمایش درمی‌آورد. علاوه بر این، گوگل ترندز این کلمات کلیدی را در لیستی که به ترتیب درصد محبوبیت چیده شده است، به شما نشان می‌دهد. این ویژگی می‌تواند به شما در پیشرفت در کسب و کارتان و بیشتر دیده شدن‌تان کمک کند.

  1. به کلمات کلیدی Breakout دقت کنید

به کلمات کلیدی Breakout دقت کنید

گاهی اوقات شما در گوگل ترندز می‌بینید که درصد (%) حجم جستجو با عبارت Breakout جایگزین شده است. شما باید در این مواقع حواس خود را حسابی جمع کنید، زیرا این یعنی که آن کلمه کلیدی رشدی بالغ بر 5 هزار درصد داشته است. درست خوانده‌اید؛ خبری از اشتباه تایپی نیست. هرچند این بدان معنا نیست که از این کلید واژه بیش از حد استفاده شده و رتبه گرفتن با استفاده از آن کار دشواری است، بلکه درست عکس این موضوع را باید مد نظر داشته باشید. باید هر چه سریع‌تر آن کلمه کلیدی را به کار ببرید، زیرا شاید هنوز آن کلید واژه خیلی رقابتی نشده باشد. اگر به اندازه کافی سریع باشید، می‌توانید به لطف آن به راحتی در صفحه اول گوگل قرار بگیرید.

  سئو، برترین روش سرمایه‌گذاری در سایت فروشگاهی

این ویژگی خیلی جذاب است، مگر نه؟ البته باید بدانید که Breakout بیشتر برای جذب ترافیک و مطرح شدن کوتاه مدت مناسب است. در واقع پیشنهاد می‌کنیم که مدل کسب و کارتان را حول محور آن نسازید، زیرا کلمات کلیدی Breakout با احتمال بیشتری (و معمولا سریع‌تر) از محبوبیت‌شان کاسته می‌شود. این استفاده از آن‌ها برای تنها چند ماه جهت جذب ترافیک بیشتر و قرار گرفتن در رتبه‌ها بالای گوگل می‌تواند مناسب باشد. در واقع مهم‌ترین نکته استفاده صحیح از آن‌ها در زمان مناسب است.

  1. به دنبال بلاگ و ویدیوهایی با موضوعات مرتبط بگردید

به دنبال بلاگ و ویدیوهایی با موضوعات مرتبط بگردید

گوگل ترند صرفا مواردی که پیش‌تر ذکر کردیم نیست و چیزی فراتر از آن است. کمی قبل به این نکته اشاره کردیم که این ابزار می‌تواند به شما در پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط کمک کند. حال بهتر است بدانید که گوگل ترندز قابلیتی دارد که به شما اجازه می‌دهد اطلاعاتی درباره موضوعات مرتبط پیدا کنید تا بتوانید از آن‌ها برای تولید محتوای جدید استفاده کنید. اگر شما به سمت چپ پنجره Related Queries نگاه کنید، یک بخش دیگر را با نام Related Topics پیدا خواهید کرد. در این بخش عبارات جستجوی خاصی مشخص نمی‌شوند، اما موضوعات گسترده‌تری را ارائه می‌دهد که قابل توجه هستند و مشتریان آن‌ها را جستجو می‌کنند.

دو مورد دیگر به نام‌های Rising و Top را نیز باید مد نظر داشته باشید. Top به لیستی از موضوعات مربوط می‌شود که همواره در جستجوهای ماهانه مقدار زیادی از جستجو را به خود اختصاص می‌دهند، حتی اگر لزوما رشدی از نظر محبوبیت نداشته باشند. در سمت دیگر، Rising نتایجی را به شما ارائه می‌دهد که ترند هستند. این موضوعات برای سئو سایت بسیار مفید هستند، زیرا می‌توانند به شما در تولید محتوا و استفاده از ترندهای روز کمک کنند. وقتی این پیشنهادات را مشاهده کردید، می‌توانید موارد مورد نظر را انتخاب کرده و از آن کلید واژه‌ها برای گرفتن رتبه خود استفاده کنید. شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها لیستی از بلاگ‌ها، ویدیوها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی که با این موضوعات مرتبط هستند را بسازید.

  1. بهینه‌سازی محلی

بهینه‌سازی محلی

این ویژگی برای کسب و کارهایی که خدمات محلی ارائه می‌دهند فوق‌العاده است. همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، جستجو کردن یک چیز، اغلب بدین معنا است که یک محصول توسط کاربری خریداری خواهد شد. شما به عنوان صاحب یک کسب و کار می‌توانید با زیر نظر گرفتن آمار فعالیت‌های جستجو، در دسترس بودن یک محصول، خدمات یا ایده‌ای تازه را برای مخاطبان محلی بررسی کنید و حتی دست به پیش‌بینی بزنید. بررسی کردن Interest by Subregion در گوگل ترندز هم می‌تواند به شما در این امر بیشتر کمک کند. از آن جایی که شما در کشوری زندگی می‌کنید که جمعیت بسیار زیادی دارد و میلیون‌ها مخاطب در شهرهای مختلف ساکن هستند، کلمات کلیدی می‌توانند در شهر‌ها، استان‌ها یا مناطق مختلف ترندهای ویژه و خاصی داشته باشند.

برای مثال اگر شما در کار تولید کفش‌های ورزشی هستید و می‌خواهید کفش‌های اسکیت روی یخ را ارائه بدهید، گوگل ترندز به شما نشان می‌دهد که حجم جستجو برای این کلمه کلیدی از شهر به شهر و استان به استان چه قدر تفاوت دارد. Interest by Subregion می‌تواند با فیلتر کردن و در نظر گرفتن مناطق جغرافیایی با بیشترین تقاضا برای محصولات به شما کمک کند. در واقع این بخش می‌تواند به خوبی و به نحوی مناسب موجب بهبود استراتژی سئو شما شود.

  1. از ایده‌های کلمات کلیدی جدید غافل نشوید

از ایده‌های کلمات کلیدی جدید غافل نشوید

گوگل ترندز حتی ویژگی‌های دیگری نیز دارد که می‌توانند به پیشرفت کسب و کار شما کمک کنند. از جمله آن‌ها می‌توانیم به پنج مورد زیر اشاره کنیم:

  • جستجوی وب (پیش‌فرض)
  • جستجوی تصویر
  • جستجوی اخبار
  • خرید گوگل
  • جستجوی یوتیوب

نتایج مربوط به این موارد می‌تواند به پیدا کردن موضوعات و Queryهای محبوب از طریق بخش‌های مختلف مارکت که پتانسیل‌اش را دارد، کمک کند. پس با این که کلمات کلیدی خاصی به شما ارائه نمی‌شود، اما می‌توانید Insight مربوط به جستجوهای ترند را در اختیار بگیرید. مثلا داده Real-time مربوط به جستجو در 24 ساعت گذشته در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

فقط به یاد داشته باشید که نباید بیش از حد روی کلمات کلیدی کوتاه مدت تمرکز داشته باشید.

سخن آخر

در دنیای مدرن خریدها و معاملات در اکثر مواقع به صورت آنلاین انجام می‌شود و پلتفرم اصلی کاربران برای پیدا کردن محصولات و خدمات مورد نظرشان، گوگل است. در نتیجه کسانی که صاحب کسب و کار اینترنتی هستند، باید به رتبه گرفتن در گوگل اهمیت دهند و سئوی سایت‌شان را بهبود ببخشند. یکی از روش‌ها برای این کار استفاده از گوگل ترندز است که ما در این مقاله به شرح ارتباط آن با سئو سایت پرداختیم. اگر از روش‌های بالا استفاده کنید، می‌توانید در مدت کوتاهی تا حدی به اهداف‌تان برسید.

این بود هرآنچه باید درباره گوگل ترندز و کاربرد آن در سئوی سایت می‌دانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منبع: 7 Ways to Use Google Trends for SEO (entrepreneur.com)

12 Ways to Use Google Trends for SEO (searchenginejournal.com)

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.