انتخاب نام دامنه مناسب، با موفقیت وبسایت شما ارتباط مستقیم دارد. اگر این انتخاب اشتباه انجام شود، ممکن است نام برند شما آسیبپذیر شود و رتبه شما در نتایج گوگل کاهش پیدا کند؛ به همین دلیل است که انتخاب نام دامنه در آغاز امر بسیار مهمی تلقی میشود. اگر با مفهوم دامنه به خوبی آشنایی ندارید، حتما مقاله دامنه چیست در همیار وردپرس را مطالعه نمایید. در شروع کار ممکن است کمی سخت باشد که نام تجاری خود را با نام دامنه یکی کنید، ولی نگران نباشید، ما به شما کمک میکنیم که عمل انتخاب دامنه استاندراد را به خوبی انجام دهید. با ما در ادامه همراه باشید.
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- چگونه انتخاب نام دامنه را بدرستی انجام دهیم؟
- 8 گام برای انتخاب دامنه مناسب
- استفاده از سرویس NameMesh برای انتخاب دامنه
چگونه انتخاب نام دامنه را بدرستی انجام دهیم؟
در هنگام شروع یک کسبوکار به صورت اینترنتی، یکی از مهمترین موارد برای رشد و موفقیت شما انتخاب کردن نام دامنه مناسب برای کسبوکار میباشد. برای اینکه انتخاب درستی داشته باشید باید یکسری موارد را در هنگام انتخاب نام دامنه لحاظ کنید تا در آینده دچار مشکل نشوید.
8 گام برای انتخاب دامنه مناسب
1. تایپ دامنه باید راحت باشد.
نام دامنه باید به صورتی باشد که تایپ آن توسط کاربر با مشکل مواجه نشود و تا حد ممکن کوتاه باشد و براحتی در ذهن آنها حک شود. به عنوان مثال یکسری کلمات فارسی اگر به انگیلیسی تایپ شود، به چند شکل مختلف نوشته میشود؛ مثلا کلمه “گوشی” را به شکلهای gushi، goushi، gooshi میتوان نوشت.
دقت داشته باشید که حتما دامنه شما تا حد امکان کوتاه باشد، چون همین کوتاه بودن باعث میشود راحتتر در ذهن مخاطب حک شود و از همه مهمتر تایپ راحتتری هم داشته باشد. به عنوان مثال اگر آدرس همیار وردپرس hamyarwordpress.com بود، به این راحتی در ذهن کاربران عزیز جای نمیگرفت.
2. در نام دامنه از کلمه کلیدی استفاده شود.
استفاده از کلمه کلیدی که مربوط به کسبوکار شماست در نام دامنه استفاده کنید، چون این کار کاربران براحتی از زمینه کاری شما مطلع خواهند شد و همچنین در بالارفتن رتبه گوگل نقش بسزایی خواهد داشت. به عنوان مثال “همیار وردپرس” که کلمه کلیدی “وردپرس را در نام دامنه خود به صورت “wp” استفاده کرده است و به صورت hamyarwp.com ثبت شده است. امروزه چون دامنههای زیادی با کلمه کلیدی به ثبت رسیدند، شما باید خلاقیت به خرج بدید و دامنه مناسب را ثبت کنید.
3. از نام منطقه هدف در انتخاب نام دامنه استفاده شود.
اگر کسبوکار شما به یک منطقه خاصی مربوط میشود، میتوانید نام آن منطقه را در دامنه خود استفاده کنید تا کاربران آن منطقه بهتر بتوانند شما بشناسند و از سرویسهای شما بهره ببرند.
فرض کنید که شما شرکت فرهنگی هنری در تهران تاسیس کردهاید، شما به این دلیل که شرکت شما به مردم تهران خدمترسانی میکند، میتوانید از نام تهران در اسم دامنه خود استفاده کنید که مردم تهران مطلع شوند که وبسایت شما به آن ها خدمترسانی میکند، برای مثال tehranart.com
4. از اعداد و خطوط در نام دامنه استفاده نکنید.
استفاده از اعداد و خطور در نام دامنه ممکن است کاربران را گمراه کند. به عنوان مثال آدرس وبسایت شما به صورت example279.com باشد، شما بعدها از افراد میخواهید وارد سایت شوند و اگر کاربران عدد 279 را فراموش کنند یا به جای آن 289 وارد کنند، به سایت شما نمیرسند.
5. اسم منحصر به فرد انتخاب کنید.
استفاده از یک اسم منحصربه فرد به شما کمک میکند که نام دامنه شما خیلی راحت در ذهن کاربران جای بگیرد، البته این بدین معنی نیست که شما اصلا از اسمهایی که بسیار عمومی شدند استفاده نکنید. استفاده از اسم منحصربهفرد به شما در برندسازی بسیار کمک میکند.
6. راجب نام دامنه انتخابی تحقیق کنید.
قبل از اینکه دامنه خود را ثبت کنید حتما در مورد نام انتخابی تحقیق کنید. شاید با خود بگویید این کار چه لزومی دارد؟ شما به این دلیل باید برای انتخاب نام دامنه، تحقیق انجام دهید که، به این نام کسبوکاری قبلا ایجاد نشده باشد و یا اینکه شباهتی با نام کسبوکارهای دیگر نداشته باشد.
اگر اسم سایت شما مشابه سایت دیگر باشد باعث سردرگمی کاربران میشود که این خود بسیار خطرناک است و ممکن است باعث کاهش ترافیک شما شود.
7. پسوند مناسبی برای دامنه خود انتخاب کنید.
در هنگام انتخاب پسوند برای دامنه دقت داشته باشید که پسوند انتخابی شما مطابق با نوع کسبوکار شما باشد. به عنوان مثال برای وبسایت فروشگاهی پسوند .Org نباید انتخاب شود.
مفهوم چند نمونه از معروفترین پسوندها را در پایین برای شما شرح میدهیم:
- پسوند com. : این پسوند مخفف commercial است و از رایجترین نوع پسوندهاست، اکثرا بعد از طراحی وبسایت خود از این پسوند برای آدرس وبسایت خود استفاده میکنند، دامنه com. برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی قابل ثبت کردن است.
- پسوند co. : این پسوند بیشتر برای شرکتها و سایتهای تجاری در نظر گرفته میشود.
- پسوند info. : این پسوند مخفف information به معنی اطلاعات است، از پسوند info بیشتر برای سایتهای اطلاعرسانی عمومی استفاده میشود.
- پسوند net. : این پسوند مخفف network به معنی شبکه است، از پسوند net. بیشتر برای سایتهایی که در حوزه شبکه فعالیت دارند و یا خود یک شبکه اجتماعی هستند، استفاده میشود، اما هر کسی میتواند از دامنه net. استفاده کند.
- پسوند org. : این پسوند مخفف organization است، بیشتر سازمانها و ارگانهای غیردولتی از این پسوند استفاده میکنند، اما هر کسی میتواند از این دامنه استفاده کند.
- پسوند biz. : این پسوند مخفف business است، این پسوند استفاده تجاری دارد و بیشتر سایتهایی که در حوزه تجارت فعالیت میکنند از نوع پسوند استفاده میکنند، مانند سایتهای تجارت الکترونیک.
- پسوند ir. : این پسوند مخفف iran است، ir. و تمام زیر مجموعههایش متعلق به کشور ایران است.
8. بیدرنگ نام دامنه خود را ثبت کنید.
هر روزه در سرار دنیا هزاران دامنه در سراسر دنیا به ثبت میرسد و حتی بعضی اشخاص هستند که از این راه کسب درآمد میکنند؛ به همین دلیل اگر دامنهای به ذهن شما رسید که برای شما مناسب بود، سریعا آن را ثبت کنید. در ایران شرکتهای مختلفی برای ثبت دامنهها وجود دارد که شما به انتخاب خود میتواند از آنها برای ثبت دامنه استفاده نمایید.
استفاده از سرویس NameMesh برای انتخاب دامنه
وبسایت NameMesh به شما کمک میکند که دامنه مورد نظر خود را راحتتر انتخاب کنید. به این صورت که شما کلماتی که دوست دارید در دامنه خود استفاده کنید را در کادر جستوجو وارد میکنید و سپس بر روی دکمه Generate کلیک میکنید. سپس این وبسایت برطبق دستهبندی هایی که دارد (مانند Seo ، New ، Shorte و…)، دامنههای بسیار زیادی که هنوز ثبت نشدند برای شما نمایش میدهد که میتوانید از میتوانید از میان آنها انتخاب انجام بدید و دامنه مورد نظر خود را ثبت کنید.
انتخاب بهترین دامنه برای شروع
زمانی که شما قصد دارید کسبوکار اینترنتی خود را شروع کنید، نیاز دارید نام دامنه برای آن انتخاب کنید. شما باید در انتخاب دامنه استاندارد بسیار دقت داشته باشید و قوانین انتخاب دامنه را در آن لحاظ کنید. اگر قانون دیگری برای نام دامنه در ذهن خود دارید حتما در قسمت دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
حمیدزاده 3 سال عضو همیار وردپرس
بسیار مفید و سودمند
متین محمدی 4 سال عضو همیار وردپرس
سلام. bizef.ir این استانداردها رو داره؟