یکی از پرطرفدارترین و بهترین سیستمهای مدیریت محتوا در دنیا، وردپرس است. سیستم وردپرس قدرت بسیار بالایی در زمینه سئو داشته و کار با آن بسیار راحت است، همچنین نتیجه فعالیتها در مدت زمان کمتری مشخص میشود، به همین خاطر بسیاری از افراد این سیستم مدیریتی را برای سایت خود در نظر میگیرند. آموزش سئو وردپرس یکی از ابتداییترین کارها برای راهاندازی سایت است که باید به طور دقیق و اصولی انجام شود. در حقیقت پیش از تولید یک محتوای خوب و جذب کاربران، باید نکات کلیدی سئو وردپرس را بر روی سایت اعمال کرد تا بتوان شاهد افزایش ورودی گوگل بود. در ادامه با آموزش سئو وردپرس و پلتفرم مانگو همراه ما باشید.
آموزش سئو وردپرسآموزش سئو وردپرس
یادگیری کامل سئو وردپرس به شما این امکان را میدهد که سایت خود را کاملا اصولی سئو کنید و از این طریق شاهد افزایش بازدید و در نتیجه ارتقاء رتبه سایت باشید. اگر به دنیال آموزش رایگان سئو هستید؛ در این قسمت از مقاله به طور کاملا رایگان سئو وردپرس را به شما آموزش خواهیم داد.
1: وضعیت ایندکس شدن سایت در گوگل را بررسی کنید
زمانی که وردپرس را بر روی هاست نصب میکنید، گزینهای به نام نمایش به موتورهای جستجو در قسمت تنظیمات و بخش خواندن برای شما نمایش داده میشود که باید حتما آن را بررسی کنید. در صورتی که این گزینه فعال باشد، در واقع به این معناست که شما از موتورهای جستجو درخواست کردهاید تا محتوای سایت را بررسی نکنند، بنابراین حتما از برداشتن تیک این گزینه مطمئن شوید.
2: بهترین ساختار را برای پیوند یکتا در نظر بگیرید
برای انتخاب یا تغییر ساختار پیوند یکتا باید از قسمت تنظیمات وردپرس وارد بخش پیوندهای یکتا شده و از آنجا ساختار دلخواه خود را انتخاب کنید. ساختار پیوند یکتا به صورت پیش فرض بر روی ساده قرار دارد که در واقع بدترین ساختار است، زیرا در این ساختار از شناسه استفاده میشود و توضیحی در آن وجود ندارد. پیشنهاد ما به شما برای ساختار پیوند یکتا، گزینه نام نوشته است، زیرا عنوان و کلمه کلیدی را در خود جای میدهد و کاملا قابل فهم است. توجه داشته باشید که اگر در گذشته از ساختار ساده برای پیوند یکتا استفاده میکردید و هماکنون قصد تغییر آن را دارید، باید برای جلوگیری از مواجه شدن با خطای 404، از ریدایرکت 301 استفاده کنید.
3: نمایش سایت با www یا بدون آن
همه سایتها هم با www و هم بدون www در دسترس قرار دارند و تصمیم برای انتخاب یا عدم انتخاب آن کاملا به عهده شماست، اما نباید این وضعیت را به حال خود رها کنید، یعنی باید یکی از این دو حالت را انتخاب کرد، زیرا بدین شکل موتورهای جستجو مطالب را به شکل بهتری ایندکس میکنند. برای انتخاب نوع نمایش سایت باید از قسمت تنظیمات وارد بخش همگانی شوید.
4: نمایش سایت با Https یا بدون آن
بر اساس اعلام گوگل در سال 2014 میلادی، سایتهایی که پیشوند Https را با خود به یدک میکشند، دارای جایگاه بهتر و در نتیجه رتبه بالاتری در نزد گوگل هستند و از آن به بعد بسیاری از سایتها به Https مجهز شدند. این ویژگی برای گوگل بسیار بااهمیت بوده و علاوه بر این، اعتبار بیشتری به سایت شما خواهد کرد.
5: یک افزونه سئو وردپرس عالی برای سایت خود انتخاب کنید
انتخاب یک افزونه سئو مناسب برای سایت، بسیار مهم است، زیرا در بهینهسازی مطالب تاثیر بسزایی دارد. مشهورترین و پرکاربردترین افزونههای مربوط به سیستم مدیریتی وردپرس، Yoast Seo و all in one Seo Park بوده و هر دو دارای مزایا و معایبی هستند. توجه داشته باشید که انتخاب افزونه را میتوان مهمترین بخش بهینهسازی یک سایت وردپرسی دانست و بدون نصب آن، سایر تلاشها برای بهبود وضعیت سایت، کاملا بیفایده است، بنابراین به انتخاب خود یک افزونه سئو مناسب برای خود انتخاب کرده و تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید. پیشنهاد ما به شما نصب افزونه Yoast Seo است.
6: سایت خود را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید
شما باید سایت خود را در Google Search Console ثبت کرده و از این طریق عملکرد آن را به صورت کاملا دقیق مشاهده کنید. امکانات بسیاری در سرچ کنسول برای شما در نظر گرفته شده که از جمله مهمترین آنها میتوان به تعداد ورودیهای گوگل سایت در هر روز، تعداد مطالب ایندکس شده، کلمات جستجو شده توسط کاربران و سایر موارد اشاره کرد. برای اینکه بررسی دقیقی بر روی سایت خود داشته باشید و بتوانید آن را به شکلی مناسب تحلیل کنید، حتما این کار را انجام دهید.
7: مطالب سایت خود را سئو کنید
نوشتن مطالب اختصاصی و یونیک در افزایش کاربران و سئو سایت بسیار مهم است، اما باید اصول سئو هم به طور کامل بر روی آن اجرا شود. بعد از بارگذاری مطلب بر روی سایت، باید وارد بخش پیش نمایش افزونه Yoast Seo خود شده و از آنجا خطاها را بررسی کنید. سبز کردن چراغ سئو و رعایت مواردی که در این قسمت به آن اشاره شده، در بهبود وضعیت سایت بسیار موثر است.
8: عنوان مطالب خود را سئو کنید
انتخاب عنوان مناسب و مرتبط در مطلب بسیار مهم است، زیرا اولین چیزی که کاربر پس از جستجو کلمه کانونی خود مشاهده میکند، عنوان مقاله شماست. سعی کنید کلمه کانونی را در ابتدای عنوان به کار ببرید و طول آن به اندازه کافی باشد. در صورتی که عنوان بیش از حد بلند باشد، چراغ سئو مربوط به این قسمت، از حالت سبز به قرمز تغییر رنگ خواهد داد.
9: توضیحات متا مطالب خود را سئو کنید
بعد از عنوان، اولین چیزی که کاربران قبل از کلیک با آن مواجه خواهند شد، توضیحات متا است، بنابراین بهینهسازی آن هم تاثیر بسزایی دارد. سعی کنید از یک توضیحات متا مناسب و مرتبط استفاده کرده و در آن به موضوع اصلی مقاله اشاره کنید. توجه داشته باشید که بکارگیری کلمه کلیدی در توضیحات متا الزامی است.
10: تصاویر خود را سئو کنید
بله درست متوجه شدهاید، تصاویر مندرج در سایت هم به سئو نیاز دارند. شما باید تصاویر باکیفیت و مرتبطی برای مطالب خود انتخاب کرده و علاوه بر آن یک متن جایگزین و نام مناسب برای تصاویر خود در نظر بگیرید. متن جایگزین و نام فایل باید کاملا با عکس مرتبط باشند.
11: مطالب خود را توسط نقشه گوگل به موتورهای جستجو معرفی کنید
نقشه گوگل در ایندکس شدن سریع نوشتهها به موتورهای جستجو کمک کرده و از این حیث بسیار ارزشمند است. نقشه گوگل به طور معمول با فرمت xml ساخته میشود و از طریق تنظیمات وردپرس قابل ایجاد است.
12: سرعت سایت خود را بررسی کنید
افزایش سرعت سایت برای موتورهای جستجو یک عامل مهم محسوب میشود، بنابراین حتما این نکته را مدنظر داشته باشید. افزایش سرعت سایت با انجام کارهایی همانند بهینهسازی قالب، نصب افزونه کش برای وردپرس و ایجاد یک CDN قابل انجام است.
معرفی پلتفرم مانگو
مانگو، پلتفرم مدیریت و یک دوره آموزش سئو وردپرس بوده و اولین پلتفرم سئویی است که در سطح جهان طراحی شده است. این پلتفرم تمام قواعد و اصول سئو را از از مبتدی تا پیشرفته به صورت کاملا حرفهای در اختیار کاربران خود قرار داده و موفقیت شما را رقم خواهد زد. کار با پلتفرم مانگو بسیار ساده بوده و تمام اطلاعات مرتبط با سئو را کاملا به روز شده در اختیار شما قرار میدهد. شما با داشتن این پلتفرم نیازی به سئوکار یا شرکتهایی که سئو سایت شما را بر عهده میگیرند، ندارید. حل مشکلات سئو سایت، افزایش تعداد کاربران و افزایش درآمد سایت، صرفهجویی در هزینه و زمان، سئو همزمان چند سایت و ماندگاری سایت تنها برخی از ویژگیهای این پلتفرم به شمار میروند.