درود بر شما؛
همانطور که همه شما دوستان می دانید شبکه های اجتماعی در دنیای کنونی بهترین روش برقراری ارتباط با مخاطبین است و فعال بودن در این شبکه ها میتواند یکی از راه های موفقیت شما در کسب و کار خود باشد. بازاریابی شبکه های اجتماعی یکی از روش های بازاریابی اینترنتی می باشد و برای اینکه بتوانید از این طریق بازاریابی انجام دهید لازم است که شما در این شبکه های اجتماعی عضو شوید و ارتباطی جدا نشدنی با این شبکه ها داشته باشید. در این مقاله میخواهیم در مورد بازاریابی با شبکه اجتماعی فیسبوک صحبت کنیم.
بازاریابی با شبکه اجتماعی فیسبوک
استفاده از شبکه های اجتماعی برای بهبود کسب و کار میتواند یک روش هوشمندانه باشد که باعث بهبود چشمگیر جایگاه مخاطبان و مشتریان شما میگردد اما لازمه این حرکت داشتن دانش حرفه ای در این زمینه است که در غیر اینصورت میتواند برای شما بسیار چالشآفرین باشد. از نظر بزرگان بازاریابی در سطح اینترنت و بازاریابی شبکه های اجتماعی قدم بزرگی است که جوی قدرتمند در سطح اینترنت برای مخاطبین شما ایجاد میکند و هنگامی که سوژه موردنظر مرکز توجه مخاطبان است باید از آن نهایت استفاده را برد و این یعنی پیروزی.
برای استفاده از این ابزار قدرتمند باید و نباید هایی وجود دارد که نیاز است عمیقا مورد توجه قرار گیرد و با آن آشنا باشید چرا که پتانسیل عظیم بازاریابی شبکه های اجتماعی برای افزایش نرخ سود دهی کسب و کار شما میتواند در حالت عکس نیز نتایج تاسف باری داشته باشد. در ادامه نگاهی داریم به باید ها و نباید های کار در بازاریابی با شبکه اجتماعی فیسبوک! ولی در ابتدا بهتر است کمی در مورد فیسبوک اطلاعات بگیریم.
شبکه اجتماعی بزرگ فیسبوک
پر طرفدارترین شبکه اجتماعی جهان می باشد که در حدود یک میلیارد از کاربران اینترنتی را به خود اختصاص داده است و برای اشتراک گذاری محتوا و ایجاد ارتباط با دوستان و آشنایان به کار می رود. اما چرا باید بازاریابی با شبکه اجتماعی فیسبوک را انجام دهیم و ویژگی های این شبکه چیست؟ قبل از بررسی ویژگی های این شبکه بهتر است اطلاعاتی در خصوص ان کسب کنیم.
فیسبوک یک سرویس شبکه اجتماعی است که در ۴ فوریه سال ۲۰۰۴ میلادی توسط مارک زاکربرگ و دوستانش ادوآردو سوری، اندرو مککالم، داستین مسکوتیز و کریس هیوز در دانشگاه هاروارد به وجود آمد و متولد شد. این شبکه اجتماعی در ابتدا بسیار کوچک بود به طوری که در ابتدا استفاده از آن مختص دوستان و همکلاسی های مارک زاکربرگ در دانشگاه بود اما با گذشت زمان این شبکه به دانشگاه های شهر بوستون، آیوی لیگ و دانشگاه استنفورد نیز راه یافت. پس از افزودهشدن دانشگاههای مختلف و دبیرستانها به لیست مجاز عضویت در فیسبوک، عضویت در آن به تدریج در دسترس تمامی افراد بالای ۱۳ سال در سراسر دنیا قرار گرفت.
اما فیسبوک در ایران راهی متفاوت را پیمود و در ابتدای ورود آن حجم عظیمی از کاربران اینترنتی را به سوی خود کشاند اما با گذشت زمان به دلیل وجود محدودیت هایی استفاده از آن رو به سقوط نهاد. اما موضوعی که سرمایه گذاران روی این شبکه را نگران میکند این است که عده ای معتقدند فیسبوک در حال مرگ است یا دیگر قدیمی شده یا بالاخره نوبت کنار رفتن آن رسیده است اما شما خود قضاوت کنید که آیا با داشتن 1.5 میلیارد کاربر فعال در طول ماه این شبکه اجتماعی در حال مرگ است؟ مطمئنا خیر!
اما بهتر است ببینیم چرا فیسبوک یک شبکه اجتماعی کارآمد است؟
- فیسبوک بیشترین تعداد کاربران اینترنتی را دارد و این یعنی یک بازار هدف بزرگ برای شماست
- شما میتوانید همه اقشار از انسان ها را در این شبکه بزرگ پیدا کنید
- میتوانید با کاربران خود ارتباط نزدیک و تنگاتنگی داشته باشند
- فعالیت در این شبکه میتواند برای شما تبلیغاتی رایگان باشد چرا که کاربران شما را در صفحات خود به اشتراک میگذارند
- هر روز 1 میلیون جستجو از طریق این شبکه انجام میشود پس جامعه کاربری زنده ای در اختیار شماست
- اطلاعات آماری دقیقی در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید بازخورد فعالیت خود را ببینید
- و…
اما فیسبوک معایبی نیز دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعداد زیادی شبکه اجتماعی وجود دارد که هر کدام ویژگیهای مخصوص به خود را دارد.
- برای بازاریابی و کار در این شبکه باید روزانه 2 ساعت حداقل زمان بگذارید.
- کاربران در شبکه های اجتماعی مختلف خصوصا فیسبوک دارای عقاید متفاوتی می باشند و هر مطلبی را به اشتراک نمی گذارند
- در فیسبوک نمیتوانید به صورت مستقیم فروش داشته باشید و باید زمینه ساز فروش محصولات و کسب و کار خود شوید
- در صورتیکه مدتی به شبکه فیسبوک مراجعه نکنید همه زحمت های شما از دست خواهد رفت.
- و…
اما در فیسبوک چه باید کرد؟ بازاریابی با شبکه اجتماعی فیسبوک
1. برای شروع صفحه ایجاد کنید نه پروفایل
برای شروع کار خود در فیسبوک یک پیج ایجاد کنید و نه یک پروفایل شخصی. چرا که برای دریافت حداکثری خدمات این وب سایت نیاز به یک صفحه دارید و نه یک پروفایل. پس از ایجاد یک صفحه فیسبوک به شما تمامی امکانات تجاری را میدهد و میتوانید کسب و کار خود را به خوبی معرفی نمائید و بازاریابی با شبکه اجتماعی فیسبوک را شروع کنید.
2. نام کاربری صفحه خود را بسازید
در صفحه ایجاد شده یک نام کاربری بسازید و نام کسب و کار خود را روی آن قرار دهید مثلا facebook.com/hamyarwp که در انتها نام کاربری قرار میگیرد و از این طریق کاربران میتوانند به سادگی صفحه شما را در فیسبوک بیابند.
3. یک تصویر آواتار و پس زمینه جذاب انتخاب کنید
اولین نگاه مهمترین نگاه کاربر است. اگر جذاب باشید او را جذب کرده اید و در غیر اینصورت او شما را ترک میکند. پس در قرار دادن آواتار و پس زمینه خود بیشترین خلاقیت را به خرج دهید. اما توجه داشته باشید که فیسبوک اجازه قرار دادن اطلاعات تماس و درخواست و تبلیغات را در تصاویر گفته شده نمیدهد.
4. مطالب حرفه ای و کاربردی منتشر کنید
در صفحه خود مطالب حرفه ای و کاربری منتشر کنید. توجه کنید که به هیچ وجه مطالب شما کپی نباشد و در آن نیز فروش صریح نداشته باشید. تجربه های قبلی ثابت میکند که کاربران برای خرید وارد فیسبوک نمیشوند و به فروشگاه مراجعه میکنند. پس در مطالب خود نفروشید و فقط صحبت کنید. صحبت های کاربردی!
5. نظر سنجی کنید و بازخورد بگیرید
پس از انتشار محتوای حرفه ای و مورد استفاده از کاربران خود در خصوص موارد مختلف نظر خواهی کنید و آن ها را در بحث ها مشارکت دهید. در حالت کلی کاربران خود را در یک چالش قرار دهید تا تعامل آن ها با شما و صفحه شما بیشتر شود. از این راه می توانید بازاریابی با شبکه اجتماعی فیسبوک انجام دهید.
6. تگ کنید
در یک مطلب کاربران و صفحات دیگر را نیز تگ کنید با این عمل کاربران بیشتری شما را میبینند و با کسب و کار شما آشنا میشوند. در این شبکه اجتماعی شما با تگ کردن افراد توجه بیشتری را به صفحه خود جلب می نمایید.
7. از ابزار آمار گیر insight استفاده کنید
برای دریافت اطلاعات و آمار صفحه خود از ابزار insight استفاده کنید این ابزار آمار کامل صفحه شما اعم از لایک ها و کامنت ها و… را برای شما محاسبه و اطلاع رسانی میکند. با استفاده از این برنامه شما قادر خواهید بود تحرکات صفحه خود را به خوبی رصد نمائید.
8. با کاربران خود در تعامل باشید
در فیسبوک باید با کاربران خود تعامل ایجاد کنید و به سوالات و ابهامات آن ها پاسخ دهید. معنای فیسبوک برخورد متقابل با مشتریان است که شما باید به عنوان یک مدیر موفق آن را هموار کنید. پس به صفحه خود سر بزنید و اگر سوالی پرسیده شده بود پاسخ دهید. پاسخی کامل و با حوصله و به دور از شتاب زدگی!
9. مطالب خود را در گروه های مختلف به اشتراک بگذارید
برای دیدن شدن بیشتر و بهتر در فیسبوک در گروه های مختلف عضو شوید و مطالب خود را در این گروه ها به اشتراک بگذارید. در گروه های فیسبوکی کاربران به دلیل یک نقطه اشتراک کنار هم جمع شده اند و میتوانند یک بازار هدف مفید برای کسب و کار شما باشند.
10. برای صفحه خود وقت بگذارید
هیچ یک از کاربران در فضای اینترنت به هیچ وجه تمایل با رو در رو شدن با ربات ها را ندارند و همه آن ها انتظار دارند با شما به عنوان صاحب یک کسب و کار تعامل داشته باشند. پس انتشار محتوای خود را خودکار نکنید و برای صفحه خود وقت بگذارید و محتوا را خود منتشر کنید. این مورد یکی از مهم ترین بخش های بازاریابی با شبکه اجتماعی فیسبوک است.
11. هرزنامه منتشر نکنید
نیازی به توضیح بیشتر نیست به هیچ وجه هرزنامه منتشر نکنید.همین!
12. از محتوای خود اطمینان داشته باشید
محتوایی که قرار میدهید باید با اطمینان قرار گیرد و حرفه ای باشد. محتوایی را که از صحت آن ها اطمینان ندارید قرار ندهید. محتوایی که بدون تائید و صحت باشد برای کاربران بدون استفاده است و اعتماد کاربران را از بین خواهد برد.
اما راه فیسبوک برای چه کسانی مسدود است؟
دوستان عزیز متاسفم ولی باید بدانید که اگر تجارت شما از آن دسته تجارتهایی نیست که کاربران این شبکه اجتماعی با دیدن تصاویر، ویدیوها و محصولات و خدمات شما هیجان زده شوند، راه برای شما و کسب و کار شما مسدود است! چرا که کاربران زیاد دوست ندارند تصاویر کولر را در فیسبوک ببینند و در مورد قیمت آن اطلاع یابند.
نقش فیسبوک در سئو سایت
دوستان عزیز توجه داشته باشید که لینک های فیسبوک به صورت کلی nofollow هستند و تاثیری بر پیج رنک سایت شما در گوگل ندارند. از طرفی فیسبوک دسترسی ربات گوگل به اطلاعات کاربرانش را محدود کرده است و ربات گوگل نمی تواند مانند یک سایت معمولی در فیسبوک به گشت و گذار بپردازد پس فیسبوک در سئو سایت شما آنچنان تاثیری ندارد و میتوانید با خیال راحت در این زمینه فعالیت کنید.
جمع بندی
همانطور که در اطلاعات فوق به آن اشاره شد فیسبوک پتانسیل بسیار بالایی برای بازاریابی و فروش دارد اما این پتانسیل بالا در استفاده و بازاریابی در گرو استفاده صحیح و استراتژی صحیح شماست. در صورتی که استراتژی خوبی استفاده کنید موفقیت شما حتمی است اما در صورت عدم داشتن برنامه درست نباید انتظار موفقیت از این شبکه را داشته باشید
موفق باشید!