شیلنگ سیلیکونی چیست؟
شیلنگ سیلیکونی نوع خاصی از شیلنگ است که در صنایع مختلفی مثل پزشکی، آزمایشگاهی، شیمیایی و غذایی به طور گسترده استفاده میشود. این شیلنگ همانطور که از اسمش مشخص است، از سیلیکون 100 درصد تهیه میشود. شیلنگهای سیلیکونی برای انتقال سیالات و مکش استفاده میشود. این شیلنگ علاوه بر اینکه ویژگیهایی مثل نسوز بودن و مقاومت بالا دارد، خواصی مثل نداشتن بو و مزه و خنثی بودن شیمیایی باعث میشود از آن برای انتقال سیالات حاسس استفاده شود.
شیلنگهای سیلیکونی کاربردهای بسیار گستردهای دارند و در انواع خودروها، صنایع، لوله کشیها و … استفاده میشوند. علت این مسئله هم مقاومت بالا استحکام کششی مناسب در برابر پارگی و قابلیت استفاده از آن در طولهای مختلف است. همچنین شیلنگ سیلیکونی در دمایی که میکروبها از بین میروند، کاملاً ضد حرارت بوده و به همین دلیل در تجهیزات پزشکی و غذایی بسیار کارآمد است.
میتوان شیلنگ سیلیکونی چیست را با مواد خاصی تقویت کرد تا با مصارف ما متناسب شود. به عنوان مثال از شیلنگهای سیلیکونی تقویت شده با پلی استر در ساخت برنامههای رادیاتور و خنک کنندهها استفاده میشود. از ویژگیهای شیلنگ سیلیکونی میتوان به مقاومت بالا در برابر خوردگی و کارایی بالا در تمام شرایط اشاره کرد. همچنین این شیلنگ تا 180 درجه سانتی گراد حرارت را تحمل میکند و با انواع لوله کشیها سازگار است. البته باید توجه داشت که انواع مختلف شیلنگ، کاربردهای متفاوتی نیز دارند.
انواع شیلنگ سیلیکونی
شیلنگ بخاری: رادیاتور طوری طراحی شده تا نیازهای شدید سرمایی و گرمایی را به سرعت تامین کنند. بنابراین برای سیستمهای سرمایشی و گرمایشی (سادهترین آنها بخاری است) بهترین نوع شیلنگ همین است.
شیلنگ آرنج: این نوع از شیلنگ سیلیکونی با لایههایی از مواد پلیمری خاص تقویت شده و برای جایگزینی با شیلنگهای قدیمی در سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مناسب است.
شیلنگ شل سیلیکون: نوع دیگری از شیلنگ از این جنس است که برای جذب شوک و ارتعاش طراحی شده و از انعطافپذیری بالایی برخوردار است.
شیلنگ تقویت شده با سیم فلزی: نوعی از شیلنگ نیز وجود دارد که با سیم فلزی مقاوم شده و ویژگیهای جدیدی به آن افزوده شده است. این شیلنگ انعطاف پذیری بالایی دارد و همزمان استحکام بالایی در مقابل فشار نشان میدهد. علاوه بر این سیلیکون موجود در شیلنگ باعث میشود هیچ نگرانی بابت مسدود شدن جریان هوا و جرقه سیم وجود نداشته باشد.
شیلنگ تقویت شده با پلی استر: در این شیلنگها از چند لایه پارچه پلی استر برای تقویت استفاده میشود. این شیلنگها بسیار متداول بوده و برای انواعی از کاربردها مناسباند.
فیبر استخوانی نسوز چه کاربردی دارد؟
خرید فیبر استخوانی نسوز یکی از پرکاربردترین مواد نسوز در حوزه عایق بندی الکتریکی است که ماده اولیه اصلی آن کامپوزیت کاغذ سلولزی بوده و در دما و فشار بالا با رزین فنولیک ترکیب میشود. کیفیت این محصول تا حد زیادی به مواد اولیه و روش ساخت آن بستگی دارد که همین باعث میشود محصولاتی با ویژگیهای کیفی مختلف در بازار عرضه شود.
فیبر استخوانی ویژگیهای منحصر به فردی مثل استحکام بالا، عایق حرارتی و مقاومت در برابر باد دارد. همچنین این ماده عایق بسیار قدرتمند الکتریکی است و در مقابل ولتاژهای بالای الکتریکی مقاومت خوبی نشان میدهد. از دیگر ویژگیهای فیبر استخوانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نسوز بودن و عایق حرارتی تا بیش از 120 درجه سانتی گراد
- مقاومت بالا در برابر فشار و مهار آن
- حفظ عملکرد مناسب در محیطهای اسیدی و قلیایی
- مقاومت در مقابل خوردگی
- مقاومت در مقابل کشش، سایش و خراشیدگی
- قدرت بالای جذب صدا
این ویژگیها باعث میشود علاوه بر عایق بندی کاربردهای بسیار گستردهای برای این محصول در نظر گرفته شود. البته تولید این محصول ممکن است به هر یک از این ویژگیها شدت و ضعف ببخشد و کاربرد آن را تغییر دهد. بنابراین لازم است قبل از خرید و استفاده از فیبر استخوانی آگاهی لازم در مورد مشخصات آن را داشته باشیم و محصول باکیفیت را تهیه کنیم؛ این کار به افزایش ماندگاری و دوام مفید و همچنین کاهش هزینه تعمیر و نگهداری میانجامد.
روش ساخت فیبر استخوانی
همانطور که گفتیم برای تولید فیبر استخوانی با کیفیت مناسب، باید یک سری پروتکلها طی شود تا کاربردهای آن به خوبی مورد استفاده قرار بگیرد. به این منظور برای ساخت این فیبر باید الیاف سلولزی کافی در اختیار داشته باشیم که اغلب از گیاهان تامین میشود.
این ماده کاملاً غیر سمی است و خطری برای محیط زیست یا انسان ندارد. با برخورد آب و رطوبت به سلولز، این بافت استحکام پیدا میکند. بنابراین سلولز را ابتدا از ساختار گیاه جدا میکنند، آن را خرد میکنند و با ایجاد فشار با آب مخلوط میکنند.
بعد از این مراحل کاغذ سلولزی تولید میشود که باید در دما و فشار بالا با رزینهای فنولیک ترکیب شود تا به کامپوزیت تبدیل شده و خواص خود را بروز دهد. هر چه لایههای این ترکیب فشردهتر و و محکمتر باشند، فیبر استخوانی ویژگیهای بهتری دارد. با افزودن رزین به ترکیب، فیبر نسوز میشود و میتوان از آن برای تولید محصولات و قطعات نسوز، تجهیزات ضد گلوله، ابزار مقاوم در برابر باد و طوفان، عایق بندی حرارتی و الکتریکی و … استفاده کرد.
پارچه جوشکاری چه کاربردی دارد؟
پارچه جوشکاری نوعی از پارچه است که با استفاده از الیاف شیشه با خلوص بالا تهیه میشود و بسیار مقاوم است. این پارچه تا 1250 درجه سانتی گراد حرارت را تحمل میکند و از نظر شکل ظاهری شبیه پارچه فایبرگلاس (که آن هم از شیشه تولید میشود) است.
این پارچهها بعد از تماس طولانی مدت با حرارت، انعطاف پذیری و سایر خواص خود را حفظ میکنند و خشک نمیشوند.این ویژگیها باعث میشود از این پارچه علاوه بر ساخت لباس جوشکاری، برای کاربردهای مختلفی شامل ساخت پردههای کوره، ساخت پرده و پتو جوشکاری، عایق بندی تجهیزات در برابر حرارت و شعله، ساخت انواع لباس نسوز، عایق سازی ترموکوبل و … استفاده شود.
پارچه جوشکاری چه ویژگیهایی دارد؟
پارچه جوشکاری از مواد خاصی ساخته میشود که تنها یکی از آنها الیاف شیشه است. این پارچه دارای مقاومت بالا، خاصیت ضد پارگی، ضد آب، ضد روغن، ضد آتش، ضد خوردگی، ضد خراش و … میباشد. مشخصات این نوع پارچه به طور کُلی به گونهای است که توانایی محافظت از اجسام در مقابل انواع عوامل آسیب زا را دارد.
در صورت نیاز میتوان با افزودن برخی مواد مثل ورمیکولیت به این پارچه، مقاومت آن را در برابر حرارت افزایش داد. همچنین باید گفت که این پارچهها در مقابل الکتریسیته نیز عایق بوده و به همین دلیل از آنها برای عایقبندی تجهیزات برقی نیز استفاده میشود. این پارچهها ضد میکروارگانیسم هستند و به راحتی با استفاده از حرارت ضد عفونی میشوند. همچنین کاربرد پارچه جوشکاری قادر است ثبات و ویژگیهای خود را در شرایط قلیایی و اسیدی حفظ کند.
علاوه بر این دوام بالای این نوع پارچهها باعث میشود تولید محصولات مختلف مثل لباس جوشکاری و لباس نسوز بسیار به صرفهتر باشد.
شما عزیزان میتوانید برای تهیه انواع محصولات نسوز مثل پارچه جوشکاری یا دریافت مشاوره تخصصی در این مورد با سایت نسوز طوس ارتباط برقرار نمایید.