آموزش ابزار الکسا

در فضای اینترنت سرویس‌های گوناگونی در اختیار کاربران قرار گرفته است تا با استفاده از آن‌ها و با روش‌های مختلف مقایسه، در رتبه‌بندی‌ها شرکت کنند و وب سایت خود را با سایت‌های دیگر مقایسه نمایند. یکی از معروف‌ترین و معتبرترین ابزارهای رتبه‌بندی در گوگل ابزار الکسا نام دارد. این ابزار در بین کاربران ایرانی از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است.‌ ابزار الکسا به عنوان یک سایت آنالیزکننده، ترافیک سایت‌ها را مورد بررسی قرار داده و میزان محبوبیت و بازدید از آن‌ها را نشان می‌دهد. این سرویس از سال 1996 طراحی و راه‌اندازی شد‌. نام الکسا از نام بزرگ‌ترین کتابخانه باستانی کشور مصر الهام گرفته شده است. سه سال پس از راه‌اندازی و شروع الکسا، شرکت آمازون آن را خریداری کرد. در این مقاله قصد داریم درباره تحلیل ابزار الکسا، روش کار، نحوه محاسبه رتبه در سایت الکسا و عوامل موثر در کاهش رتبه الکسا صحبت کنیم.

ابزار الکسا چیست؟‌

ابزار الکسا قسمتی از شرکت بزرگ آمازون است. این شرکت الکسا را در سال 1999 از افرادی به نام‌های Brewster Kahle و Bruce Gilliat خریداری کرد‌.‌ سایت الکسا با ارائه داده‌هایی در رابطه با سایت‌های گوناگون، آن‌ها را از لحاظ شهرت، تعداد بازدید، میزان ترافیک در سه ماه اخیر رتبه‌بندی می‌کند. هر چه رتبه یک سایت در الکسا کمتر باشد، آن سایت در جایگاه بهتر و بالاتری قرار می‌گیرد. کمترین رتبه‌ای که در این ابزار وجود دارد، رتبه سی میلیون است. کسب رتبه خوب در الکسا برای بسیاری از افراد اهمیت فراوانی دارد. بسیاری از سایت‌ها که در زمینه تبلیغات یک کسب و کار فعالیت می‌کنند، محتوا محور هستند و همواره سعی می‌کنند رتبه خوبی را به خود اختصاص دهند. امکانات موجود در سایت الکسا آنقدر زیاد است که به وبسمترها کمک می‌کند که سایت آن‌ها رتبه بهتری نسبت به سایت‌های رقیب داشته باشند. البته ارائه برخی از امکانات این ابزار به صورت پولی می‌باشد.

ابزار الکسا چگونه کار می‌کند؟

ابزار الکسا طبق اطلاعاتی که از کاربران جمع‌آوری کرده، سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند. داده‌هایی که به وسیله گوگل جمع‌آوری شده است بر اساس قرارداد الکسا با بعضی از مرورگرهای گمنام و نوار ابزار تولبار (toolbar) که روی مرورگرها نصب شده و توسط سایت الکسا در اختیار کاربران قرار گرفته، به دست می‌آیند. در هنگام نصب toolbar الکسا از کاربران درباره جنسیت، سن، شغل، محل زندگی، مجرد یا متاهل بودن، تعداد فرزندان و همچنین مکان اتصال به نت و غیره سوال می‌کند. بعد از نصب این نوار ابزار زمانی که کاربران اینترنت از سایت‌های مختلف بازدید می‌کنند، اطلاعات و تعداد صفحه‌هایی که توسط کاربران مشاهده شده به سرور سایت الکسا ارسال می‌گردد.

در واقع ابزار الکسا با استفاده از اطلاعات کسب شده توسط تولبار تخمین می‌زند که ترافیک روزانه هر سایت در کل دنیا چقدر است. معمولا رتبه‌ سایت‌هایی که در زمینه طراحی سایت، تکنولوژی و فناوری اطلاعات مشغول فعالیت هستند، از سایت‌های دیگر بیشتر است. همواره بهتر است که رتبه یک سایت با سایت‌های مشابه با موضوع همان سایت مقایسه شود. سایت‌هایی که از امکانات غیر رایگان الکسا استفاده می‌کنند، اسکریپت خود را در اختیار آن قرار می‌دهند، تا با تحلیل ابزار الکسا ترافیک همه صفحات آن‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. در حالت معمولی رتبه این سایت‌ها نسبت به سایت‌های دیگر بهتر خواهد شد.

برای بهبود رتبه سایت در ابزار الکسا چه باید کرد؟‌

  • تولید محتوای اصیل و کاربرپسند

یکی از روش‌های بهبود رتبه سایت در ابزار الکسا تولید محتوای به روز و جدید برای کاربران است. وقتی کاربران ببینند مطالبی که در سایت شما منتشر می‌شود، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، سایت شما را در شبکه‌های دیگر انتشار می دهند و از این طریق باعث تبلیغ شما می‌شوند. موتورهای جستجو نیز محتوای ارزشمند را شناسایی کرده و باعث بهبود جایگاه آن می‌شوند‌.

  • گرفتن بک لینک‌های بیشتر

بلک‌ لینک‌های باکیفیت به سئو سایت و بهبود رتبه آن در الکسا کمک می‌کند. وقتی از سایت‌های دیگر به سایت شما بک لینک داده می‌شود، موتور جستجوی گوگل به راحتی تشخیص می‌دهد که سایت شما در چه زمینه‌ای مشغول فعالیت است. سپس با دقت بیشتری محتوای سایت شما مورد ارزیابی قرار می‌دهد. هر چه تعداد بک لینک‌ها بیشتر شود، تعداد بازدیدکنندگان و کاربران سایت نیز افزایش می‌یابد. سایت‌هایی که ترافیک بیشتری دارند، در ابزار الکسا نیز رتبه بهتری را کسب می‌کنند.

  • استفاده از کلمات کلیدی موثر

همواره باید سعی کنید از کلمات کلیدی پرکاربردی که سایت‌های رقیب به کار می‌برند برای محتوای سایت خود استفاده کنید. استخراج کلمات کلیدی مناسب به افزایش ترافیک یک وب سایت کمک می‌کند. البته توجه داشته باشید که میزان استفاده از کلمات کلیدی نباید از حد مجاز بیشتر باشد.

  • کشف استراتژی مناسب بازاریابی

برای کشف استراتژی بازاریابی ابتدا باید به خوبی و به صورت دقیق رقبای خود را تحلیل و ارزیابی نمایید. با این کار بهتر می‌توانید پی ببرید که از چه نوع استراتژی برای بازاریابی خود استفاده کرده‌اند. با تحلیل سایت‌های رقیب می‌توان به پیش‌بینی آینده بازار پرداخت و بهترین تصمیم‌ها را برای کسب و کار خود اتخاذ کرد. با بازاریابی و استراتژی مناسب جایگاه سایت در الکسا نیز بهبود می‌یابد.

  • تقویت سئو و بهینه‌سازی سایت

برای تحلیل سایت خود باید از ابزارهای سئو و بهینه‌سازی استفاده کنید. با استفاده از رعایت اصول سئو هم سرعت و ترافیک سایت افزایش پیدا می‌کند و هم رتبه آن در موتورهای جستجو مانند گوگل ارتقا می‌یابد. مخاطبان همواره جذب سایت‌هایی که می‌شوند که در رتبه‌های برتر موتورهای جستجو قرار دارند.

  • ایجاد بازدیدکننده برگشتی به سایت

سایت‌هایی رشد بیشتری دارند که تعداد بازدیدکنندگان بازگشتی در آن‌ها بیشتر باشد. این بازدیدکننده‌ها افرادی هستند که بار دوم است که به سایت شما سر می‌زنند. در صورتی کاربران دوباره به یک سایت مراجعه می‌کنند که محتوای سایت مفید و ارزشمند باشد. استفاده از ابزارهایی مثل شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و غیره در جذب مخاطبان و در نهایت ارتقای رتبه در سایت الکسا موثر است.

  • کاهش نرخ پرش صفحات سایت

وقتی تعداد کاربرانی که بعد از ورود به یکی از صفحات سایت بدون انجام هیچ کاری بلافاصله از آن خارج می‌‌شوند افزایش یابد، نرخ پرش یا bounce rate سایت بیشتر می‌شود. وقتی نرخ پرش یک سایت کم باشد، نشان دهنده آن است که محتوای ارائه شده در سایت برای کاربران مفید بوده است. برای کاهش نرخ پرش باید سرعت سایت را بهبود ببخشید، محتوای با کیفیت انتشار دهید، لینک‌های داخلی ایجاد کنید و بهترین قالب گرافیکی را برای سایت خود انتخاب کنید.

سیستم رتبه‌بندی ابزار الکسا از چه فاکتورهایی استفاده می‌کند؟

  • تعداد بازدیدکننده‌های صفحات سایت

به دفعاتی که کاربران به آدرس سایت شما مراجعه می‌کنند، تعداد بازدید می‌گویند. هنگام شمارش تعداد کاربران بازدیدکننده، هر یک از کاربرها فقط یک بار در شمارش به حساب می‌آیند. ممکن است یک کاربر در طول شبانه روز بارها از صفحات یک سایت بازدید داشته باشند اما ارزش بازدیدهای آن کاربر برای ابزار الکسا معادل یک بازدیدکننده خواهد بود.

  • تعداد بازدیدکنندگان یک سایت در طول سه ماه

رتبه‌بندی ابزار الکسا به وسیله ترافیک کاربرانی ارسال می‌شود که روی مرورگر خود افزونه الکسا را نصب نموه‌اند‌. با ورود کاربران به سایت شما افزونه الکسا اطلاعاتی شامل آدرس IP کاربر و آدرس سایت را به سرورهای این ابزار ارسال می‌کند. این اطلاعات در طول 3 ماه جمع آوری شده و سپس محاسبه می‌شود. در نهایت رتبه تمام سایت‌ها مشخص خواهد شد.

آشنایی با رتبه بندی جهانی و کشوری الکسا

ابزار الکسا رتبه‌بندی سایت‌ها را براساس  رتبه بندی جهانی و کشوری ارائه می‌دهد. در بسیاری از سایت‌های دارای احراز هویت موقعیت مکانی کاربران بازدیدکننده از سایت توسط مالکان مشاهده می‌شود. رتبه ترافیک سایت در یک کشور که تعداد زیادی از کاربران از آن بازدید کرده‌اند بر اساس نمونه‌هایی که از طریق الکسا گرفته شده است، به نمایش در می‌آید. اطلاعات مکانی کاربران بازدیدکننده با کشوری که میزبان سایت است، یکسان نمی‌باشد. در صورت عدم نمایش رتبه کشوری یک سایت در الکسا مشخص می‌شود که داده‌های مورد نیاز برای بررسی بازدیدها و ترافیک سایت در اختیار این ابزار نیست. به این نکته نیز توجه داشته باشید که استاندارد رتبه بندی سایت‌ها در الکسا، رتبه بندی جهانی می‌باشد. به عنوان مثال رتبه‌بندی الکسا برای یک سایت ایرانی وقتی به نمایش در می‌آید که اطلاعات قابل توجهی از تعداد بازدیدکنندها در اختیار این ابزار باشد.

تاثیر تحلیل ابزار الکسا در کسب درآمد بیشتر از سایت

رتبه‌بندی توسط سایت الکسا از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا از طریق تحلیل ابزار الکسا می‌توان به کسب درآمد از طریق سایت اقدام کرد. در واقع اصلی‌ترین هدف طراحی و راه‌اندازی سایت در اکثر مواقع کسب در آمد می‌باشد. برای کسب درآمد به وسیله طراحی سایت، راه‌های متنوعی وجود دارد. برخی از افراد خدمات و محصولات خود را از طریق راه‌اندازی سایت به کاربران معرفی می‌کنند‌. وقتی محتوای کاربردی در سایت منتشر شود، مخاطبان بیشتری جذب آن خواهند شد. با افزایش بازدید روزانه از یک سایت رتبه آن در ابزار الکسا نیز بهتر و مناسب‌تر خواهد شد. در این حالت زمینه مناسبی برای معرفی خدمات و محصولات سایت فراهم می‌شود. بسیاری از سایت‌های تازه‌کار با استفاده از درج آگهی در سایت‌های پربازدید تعداد مشتریان خود را افزایش می‌دهند.

بررسی اصطلاحات موجود در ابزار الکسا

اولین اصطلاحی که در این بخش در مورد آن توضیح خواهیم داد، اصطلاح ریچ (Rech) است. ریچ معیار نشان دهنده درصد کل کاربران بازدیدکننده‌ی اینترنت در سطح جهان است. در واقع ریچ نشان می‌دهد که از تمام کاربران موجود در اینترنت در جهان چه تعداد یا چند درصد برای بازدید به سایت شما مراجعه کرده‌اند.‌ درصد بازدیدهای سایت‌های معروفی مانند گوگل و یاهو رقم قابل توجهی است. سایت‌های داخلی و تازه تاسیس معمولا ریچ پایینی دارند. امکان بررسی روند تغییرات ریچ سایت در طول ماه‌های سال برای شما فراهم شده است. مدیران سایت‌ها با استفاده از این قابلیت و مقایسه ریچ‌ در هر ماه با ماه قبل می‌توانند اقدامات لازم برای افزایش تعداد بازدیدهای سایت را انجام دهند. اصطلاح دیگری که در تحلیل ابزار الکسا با آن مواجه خواهید شد، میانگین بازید(Page Views) می‌باشد. با این گزینه می‌توان فهمید که کاربران از چند صفحه از صفحات سایت شما بازدید کرده‌اند.

در رابطه با میانگین بازدید دو گزینه وجود دارد. اولین گزینه این است که تعداد بازیدهای یک صفحه در یک روز بررسی شود و دومین گزینه این است که تعداد میانگین بازدید فردی خاص مورد بررسی قرار گیرد. گزینه نمایش روزانه بازدیدها در ابزار الکسا بسیار ارزشمند است و با استفاده از آن می‌توان تمام اطلاعات مربوط به سایت را در طول روز بررسی نمود. اصطلاح بانس ریت (Bounce Rate) نیز تعداد کاربرانی را که فقط از یکی از صفحات سایت شما بازدید کرده‌اند، نشان می‌دهد. هر چه تعداد بانس ریت کمتر باشد، محتوای سایت برای کاربران جذاب بوده است. مدیران سایت با استفاده از گزینه سرچ ترافیک (Search Traffic) موجود در سایت الکسا می‌توانند تعداد کاربرانی را که از طریق سرچ وارد سایت آن‌ها شده‌اند، بررسی نمایند. با سرچ ترافیک می‌توان به وضعیت سئو و بهینه‌سازی سایت پی برد. سایت‌هایی که سئوی خوبی دارند در رتبه‌های برتر موتورهای جستجو قرار می‌گیرند و ترافیک بالایی دارند.

چگونه می‌توان رتبه سایت‌ها را در الکسا مشاهده کرد؟‌

 

برای مشاهده رتبه یک سایت در ابزار الکسا باید وارد سایت Alexa.com شوید و سپس آدرس سایت خود را وارد نمایید. روش دیگر برای دیدن رتبه در الکسا نصب تولبار الکسا (toolbar) است. پس از نصب تولبار بر روی مرورگر شما یک آیکون اضافه خواهد شد و با استفاده از کلیک روی آن می‌توان رتبه سایت مورد نظر خود را مشاهده کرد. نصب تولبار تاثیر بسزایی در بهبود رتبه سایت شما در الکسا دارد. استفاده از فیسبوک، سایر شبکه‌های اجتماعی و  تصاویر مجازی جذاب برای جذب افراد به آدرس الکسا تاثیرگذار خواهد بود‌. اگر میزان بازدید سایت شما بسیار کم باشد، از سایت‌هایی استفاده کنید که تعداد بازدیدهای سایت شما را افزایش دهند.

خرید آموزش جامع کار با تحلیل ابزار الکسا از سایت پیشتاز وب وی پی

همانطور که در این مقاله نیز تاکید کردیم ابزار الکسا به عنوان یک ابزار مهم و کاربردی برای آنالیز و بررسی رتبه وب‌سایت‌های مختلف کاربرد دارد و همه افراد سئوکار ودیجیتال مارکتر به آن احتیاج دارند. با استفاده از این ابزار ارزشمند می‌توان فهمید که رتبه یک سایت نسبت به سایت‌های رقیب در چه وضعیتی قرار گرفته است. تعداد بازدیدهای سایت رقیب، آشنایی با نقاط ضعف و قوت سایت‌های رقیب، پی‌بردن  به میزان بازدیدهای سایت نکاتی هستند که در آموزش کار با الکسا یاد خواهید گرفت. برای خرید آموزش کار با تحلیل ابزار الکسا با قیمت مناسب می‌توانید به سایت پیشتاز وب وی پی با آدرس اینترنتی https://pishtazwebwp.com/downloads/comprehensive-training-to-work-with-alexa-tool-analysis/ مراجعه کنید.البته آموزش های دیگری نیز در سایت ما وجو دارد مثل آموزش ابزار سئو که به صورت رایگان و غیر رایگان اورده شده است  و یا آموزش تگ منیجر که خیلی مهم است برا ی سئو کار

این سایت توسط خانم آزاده اسحاقی مدیریت می‌شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 1 سال عضو همیار وردپرس

    حالا که الکسا نیست از چی به جاش میشه استفاده کرد؟

مطالب زیر را حتما بخوانید