هر کسی که برای کسب و کار خود سایتی دارد باید بداند که نگهداری از آن مبحث مهمی است. یکی از مسائلی که در طول عمر وبسایت بسیار اهمیت دارد سالم بودن لینکهای آن است. اما گاهی بنا به دلایل مختلفی لینکها با مشکل مواجه شده و خطاهای متعددی را برای ما به وجود میآورد. در این مواقع باید از ریدایرکت کردن استفاده کنیم. در این مقاله به ریدایرکت در رنک مث و روش کار با آن میپردازیم.
ریدایرکت چیست و چرا آن را انجام میدهیم؟
ریدایرکت یعنی انتقال کاربر به آدرس دیگری. زمانی که یک آدرس در سایت حذف میشود یا اینکه میخواهیم پس از ورود کاربر به سایت او را به صفحه دیگری منتقل کنیم میتوان از امکان ریدایرکت استفاده کرد. این عملکرد در طول عمر یک سایت بارها برای اهداف مختلف انجام میشود و بیشتر به این قصد صورت میگیرد تا به سئوی سایت آسیب وارد نشود. ریدایرکتهای مختلفی داریم که هر کدام هدف مشخصی دارند و باید اهداف آنها را بشناسیم.
- ریدایرکت 301: یک ریدایرکت و آدرسدهی همیشگی است که یک بار برای همیشه یک آدرس به آدرس دیگری منتقل خواهد شد. در زمانهایی مانند زیر از این ریدایرکت استفاده میشود:
-
- انتقال داخلی بین صفحات یک سایت برای لینکهای منسوخ شده ۴۰۴
- تغییر در ساختار لینکهای سایت
- انتقال کامل یک سایت به آدرس دامنه جدید
- اتصال گواهینامه SSL و تبدیل http به https
- ریدایرکت 302: این نوع تغییر آدرس مانند قبلی بوده با این تفاوت که کاملا موقتی است. در این روش افراد به آدرس مشخص شده منتقل میشوند اما اعتبار آدرس قبلی همچنان پابرجاست.
- ریدایرکت 307: این ریدایرکت نیز بصورت کاملا موقتی است اما تنها برای سرورهایی که از سرور شما از HTTP نسخه 1.1 پشتیبانی میکنند، جوابگوست. یعنی تنها در این نسخه به درخواست ارسال شده پاسخ میدهد.
- ریدایرکت 308: این نوع ریدایرکت نیز برای انتقال دائم بوده و اعتبار آدرس قبلی را به جدید منتقل میکند. این نوع ریدایرکت نیز مخصوص نسخه HTTP 1.1 بوده و تنها در این نسخه درست عمل میکند.
- ریدایرکت 303: این ریدایرکت کاربران را به منبعی مشابه منبع درخواستی منتقل میکند و در واقع یک ریدایرکت موقتی است. این نوع ریدایرکت برای جلوگیری از ارسال مجدد فرم زمانی که کاربر دکمه بازگشت را در مرورگر میزند، استفاده میشود. از این ریدایرکت برای مقاصد سئو استفاده نمیشود.
ریدایرکت در رنک مث را چگونه انجام دهیم؟
در این مقاله افزونه رنک مث را درنظر گرفته و میخواهیم نحوه ریدایرکت در افزونه رنک مث را با هم بررسی کنیم. برای این منظور اول باید افزونه Rank math را نصب داشته باشید. برای انجام ریدایرکت در rankmath کافیست به داشبورد افزونه رفته و از سربرگ ماژولها چراغ ریدایرکت را فعال کنید. با اینکار امکان ریدایرکت فعال میشود. حال با کلیک روی منوی ریدایرکت صفحهای باز میشود که میتوان تمامی صفحاتی را که تمایل به ریدایرکت آن داریم تنظیم کنیم:
برای ریدایرکت در افزونه رنک مث باید روی گزینه افزودن جدید کلیک کنیم تا صفحهای مشابه زیر برایمان باز شود:
- URLهای مبدا: در این بخش باید آدرسی را که تمایل به انتقال آن دارید، وارد نمایید و از منوی کشویی که در تصویر بالا مشاهده میشود نوع آن را مشخص کنید:
- دقیقا: تنها در صورتی تغییر مسیر انجام میدهد که آدرس مبدا کاملا مطابق با آدرس مقصد باشد.
- شامل: همه دامنههایی که شامل آن کلمه یا عبارات هستند را انتقال میدهد.
- شروع با: همه URL هایی را تغیر مسیر میدهد با کلمه کلیدی که در قسمت آدرس مبدا گذاشتهاید، مطابقت دارد.
- پایان یافتن با: تمامی آدرسهایی که به کلمه کلیدی نوشته شده در آدرس مبدا ختم میشوند را تغییر مسیر میدهد.
- عبارت با قاعده Regex: این بخش از ریدایرکت در افزونه رنک مث قرار دادن یک الگوی مشخص را امکان پذیر میکند. این امکان به شما کمک می کند که یک الگو ایجاد کرده و رنک مث هر URL ای که با این الگو مطابقت داشت را هدایت میکند.
- نادیده گرفتن مورد: ممکن است در آدرسها از حروف بزرگ و کوچک استفاده کرده باشید. اگر این کار را نکردهاید برای اینکه حروف کوچک و بزرگ را یکی بگیرد میتوانید نادیده گرفتن را بزنید. اما در صورتی که از حروف کوچک و بزرگ استفاده کردهاید و متمایز هستند این گزینه را علامت نزنید.
- افزودن یکی دیگر: از این قسمت میتوانید چند آدرس دیگری تعریف کنید که به یک آدرس مقصد اشاره میکند.
- URL مقصد: آدرسی است که میخواهید کاربر را به آن هدایت کنید و میتواند هر آدرس داخلی یا خارجی یا یک فایل باشد. در این بخش از آموزش ریدایرکت در رنک مث حتی اگر بخشی از URL مقصد را بگذارید افزونه آن را به عنوان یک URL کامل در نظر میگیرد. پس همیشه نام دامنه را کامل وارد کنید.
- نوع تغییر مسیر: در این بخش مشخص میکنیم که چه نوع تغییر مسیری انجام شود. در اینجا نوع تغییر مسیر را به موتور جست و جو را مشخص میکنید. رنک مث سه نوع تغییر مسیر 307، 302 و 301 دارد.
- کد تعمیر و نگهداری: ممکن است محتوا را حذف کنید یا محتوای جدیدی وجود نداشته باشد که بخواهید آن را منتقل کنید. پس با صفحه 404 مواجه هستیم و این برای رتبه سایت در موتورهای جست و جو مناسب نیست. زمانی که تغییر مسیری وجود ندارد از این کدها استفاده می کنیم:
- کد 410 برای زمانی است که صفحه حذف شده و صفحهای برای جایگزینی وجود ندارد.
- کد 451 برای زمانی است که یک صفحه برای رده سنی خاصی قابل دسترس نیست و میخواهیم محتوا را برای سنین خاصی محدود کنیم.
- دسته بندی ریدایرکت: اگر وبسایت بزرگی با تعداد تغییر مسیرهای زیاد دارید بهتر است آنها را دسته بندی کنید. با دسته بندی به راحتی میتوانید براساس دسته فیلتر کنید و آنها را به راحتی مدیریت کنید.
- وضعیت: شما میتوانید یک تغییر مسیر ایجاد کرده و وضعیت آن را غیر فعال قرار دهید و هر زمان که خواستید آن را فعال کنید.
درون ریزی و برون ریزی
از این بخش در صفحه اصلی ریدایرکتها، میتوانید تمامی آدرسهایی را که قبلا ریدایرکت شده و در فایلی خروجی گرفتید وارد نمایید.
تنظیمات کلی در افزونه
- اشکالزدایی ریدایرکت: این مورد در مواقعی که حجم ریدایرکتها بالا میرود کاربرد دارد. اینجا شما باید به دنبال رفع اشکال باشید. این بخش در رنک مث به شما کمک میکند ایرادات تغییر مسیرها و ریدایرکت های خود را بررسی و پیدا کنید.
- رفتار برگشتی: این قسمت مشخص میکند، زمانی که صفحهای برای کاربر در دسترس نباشد، کاربر با زدن آن به جای انتقال به صفحه 404 وارد صفحه اصلی یا یک صفحه سفارشی از قبل ایجاد شده شود.
- نوع ریدایرکت: از این بخش میتوان مشخص کرد که لینک های بدون مقصد، با چه نوع ریدایرکتی تغییر مسیر پیدا کنند.
- انتقال خودکار صفحات و نوشتهها: همانطور که از نامش پیداست بصورت خودکار برگهها و نوشتهها را تغییر مسیر میدهد اما بهتر است غیرفعال باشد.
سخن آخر
وجود افزونهای برای ریدایرکت کردن آدرسها در سایت بسیار ضروریست. یا باید بصورت دستی کاری انجام دهید یا حتما از افزونهای مانند رنک مث کمک بگیرید. در این مقاله ریدایرکت در رنک مث را به شما آموزش دادیم تا بتوانید با نصب آن صفحات و برگههای خود را مدیریت کنید.