بعد از اینکه یک وبسایت وردپرسی راهاندازی کردید، باید عملکرد آن را بررسی کنید که آیا خوب کار میکند یا نه؟ برای موتورهای جستجو بهینه شده است؟ سئوی آن مطلوب است؟ به کمک روشهای متعدد میتوانید پایه سئوی وبسایت خود را تقویت کنید و به اجرای نشانهگذاری schema در وردپرس اقدام کنید. در این آموزش از همیار وردپرس قصد داریم مقوله Schema وردپرس را به طور کامل بررسی کنیم.
نشانهگذاری schema در وردپرس
متفاوت بودن در موتورهای جستجو یک امر بسیار مهم است؛ چون میان هزاران نتیجه باید بهترین باشید تا کاربر مشتاق به مشاهده محتوای شما شود. به کمک نشانهگذاری schema در وردپرس میتوانید محتوای خود را به گونهای متفاوت و همراه با اطلاعات تکمیلی به کاربران نمایش دهید. همچنین عملکرد گوگل را آسان سازید تا بتواند به سادگی مسیر خود را بیابد.
دادههای ساختار یافته چیست؟
موتورهای جستجوگر محتوای وبسایتها را شناسایی، تجزیه و تحلیل و در آخر نمایش میدهند. مهم نیست که آن موتورها چقدر هوشمند هستند؛ مهم این است که عملکرد آنها ماشینی است. شرکتهایی مانند گوگل نمیتوانند برای نمایش اطلاعات مهم در نتایج جستجو، تنها به الگوریتمها تکیه کنند. به عنوان مثال، گوگل نمیتواند بگوید «9028397864» یک شماره تلفن است که در وبسایتی یافته است؛ اما به روشهای متعددی میتوان کار موتورهای جستجو را سادهتر کرد. اینجا است که نقش دادههای ساختار یافته پر رنگتر میشود.
دادههای ساختیافته یک روش برای برقراری ارتباط با رباتهای موتور جستجو است. اضافه کردن نشانهگذاری schema در وردپرس به موتورهای جستجو کمک میکند وبسایت شما را بهتر درک کنند.
آیا نشانهگذاری schema در سئوی سایت تأثیرگذار است؟
نشانهگذاری schema در وردپرس دارای دو مزیت برای سئوی سایت است.
- سئو فرندلی شدن وبسایت: بهینهسازی موتور جستجو (SEO) یعنی محتوای خود را به گونهای شفاف، مناسب و قابل درک ارائه دهید تا موتور جستجو بتواند آن را به عنوان نتایج برتر در اختیار کاربران قرار دهد. دادههای ساختار یافته Schema.org به شما امکان میدهند اطلاعات مفصلی برای خزندههای موتور جستجو و به منظور درک بهتر وبسایت خود فراهم کنید. وبسایتی که برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد، شانس بیشتری برای دریافت رتبهبندی بالاتر دارد.
- در نتایج جستجوی غنی ظاهر میشوید: نشانهگذاری schema در وردپرس موجب میشود در نتایج جستجوی غنی ظاهر شوید.
به نتایج جستجوی بالا توجه کنید… این نتایج اصطلاحاً Rich Search Results یا جستجوی غنی نامیده میشوند. نحوه نمایش این نوع وبسایتها به دلیل پیادهسازی نشانهگذاری schema در وردپرس است.
انواع Rich Results
تا اینجا چگونگی نمایش یک بخش توضیحی مفصل و دقیق در موتورهای جستجو را بررسی کردیم. تمام این اقدامات موجب میشوند نوع نمایش نتایج متفاوت باشد و احتمال کلیک افزایش یابد. افزایش نرخ کلیک تأثیر مثبتی روی موقعیت وبسایت خواهد داشت. راههای مختلفی وجود دارد که به کمک آنها میتوان نحوه ارائه اطلاعات را متفاوتتر کرد.
Rich Snippets
ریچ اسنیپتها “Rich + Snippets” دقیقاً به معنای اطلاعات غنی هستند، که با درج نشانهگذاری schema در وردپرس اطلاعات تکمیلی مانند امتیاز دهی و… برای محتوا در نظر گرفته میشود. موتورهای جستجو این اطلاعات را در اختیاران کاربران قرار میدهند. به این صورت کاربر میتواند اطلاعات تکمیلی در مورد محتوای شما به دست آورد.
Rich Cards
Rich Cards به معنای کارتهای غنی و مشابه نتایجی هستند که موقع جستجو در تلفن همراه مشاهده میکنید. هنگام جستجوی مواردی مانند محصولات، رستورانهای محلی، دورهها، فیلم، دستورالعملها و… با Rich Cards مواجه میشوید.
اغلب Rich Cards در تلفنهای همراه مشاهده میشوند. این نوع کارتها اصولاً به شیوههای قابل لمس طراحی میشوند، تا در تلفنهای همراه برای کاربران جذابتر باشند.
در تصویر بالا نمونهای از کارتهای غنی را مشاهده میکنید، که پس از جستجوی محصولات نمایش داده شده است.
Knowledge Graph یا گراف دانش
تا به حال به بلوکهای اطلاعاتی بزرگی که سمت راست نتایج جستجو نمایش داده میشوند دقت کردهاید؟
به این بلوکهای اطلاعاتی، گراف دانش گفته میشود. گرافها شامل تصاویر، مکان، اطلاعات تماس، توضیحات، پروفایل شبکههای اجتماعی و… هستند. این بلوکهای اطلاعاتی در واقع یک نوع نمودار هستند و اصطلاحاً Knowledge Graph نامیده میشوند.
در تصویر زیر نمونهای از یک گراف دانش مربوط به تصاویر و اطلاعات یک شخصیت را مشاهده میکنید.
Featured Snippets یا توضیحات ویژه
اسنیپتهای ویژه، ارتباط مستقیمی با دادههای ساختار یافته ندارند. Featured Snippets به محتوای واقعی موجود در وبسایتها مراجعه میکنند. این اطلاعات حاوی اطلاعات اضافی مانند سایر اسنیپتها نیست؛ اما به پرسشهای درخواست شده توسط کاربران پاسخ میدهند.
تصویر بالا یک مثال از نحوه نمایش توضیحات ویژه است. از این توضیحات میتوان دریافت که فقط اطلاعات ساختاری نیست که باید خوب باشد، بلکه کیفیت محتوای کل وبسایت نیز بسیار حائز اهمیت است. باید محتوای روشن و قابل فهمی داشته باشید که بتوان در پاسخ به پرسشهای کاربران ارائه داد.
انواع نشانهگذاری schema در وردپرس
طرحهای مختلفی وجود دارد که در آن از نشانهگذاریهای Schema استفاده میشود. در ادامه برخی از محبوبترین موارد لیست شدهاند که عبارتاند از:
- مقالات
- کتابها
- آگهیهای استخدام
- معرفی چهرهها و اشخاص
- کسب و کار محلی یا سازمانها
- دورههای آموزشی
- مناسبتها
- محصولات
- دستور پخت
- ویدیو
- نظرات
- تصاویر
- درباره نویسندگان
- تاریخ انتشار مطالب
- ویرایشهای مختلف
- عنوان صفحات و مطالب
نحوه پیادهسازی Schema در وبسایت وردپرسی
باید قالبی را انتخاب کنید که با Markup Schema یا نشانهگذاری Schema همخوانی داشته باشد. برخی بخشها مانند هدر، پاورقی، ناوبری و… به موتورهای جستجو کمک میکنند تا ساختار وبسایت را بهتر درک کنند. جالب است بدانید که تعداد بسیار کمی از قالبها با Schema Markup همراه هستند.
نشانهگذاری دادهها به کمک افزونه وردپرس
همانطور که گفتیم بخشهایی مانند هدر، پاورقی، ناوبری و… در همه سایتها وجود دارند و به درک بهتر موتورهای جستجو کمک میکنند… اما در ارتباط با دادههای خاص، باید از یک افزونه استفاده کنید. به عنوان مثال:
- در یک کسب و کار محلی؛ روزهای کاری، ساعتها، طبقهبندی و… باید نشانهگذاری شوند.
- در سایتهایی که حاوی اطلاعاتی مانند دستورالعملها، فیلمها، کتابها یا رویدادها و… هستند باید نوع اسکیما را اضافه کنیم. افزونههایی مانند Schema Pro به طور خودکار اطلاعات موجود در وبسایت شما را نشانهگذاری میکنند… همچنین میتوانید اطلاعات مورد نیاز برای پیادهسازی Schema را وارد کنید. قابل ذکر است که تعدادی افزونه رایگان نیز در زمینه وجود دارد.
میتوانید از افزونه حرفهای WP Schema Pro نیز کمک بگیرید. اما افزونههای رایگان هم برای این منظوز وجود دارند که در ادامه به آموزش آنها میپردازیم.
نکات مهمی که باید هنگام کار با Markup Schema بدانید
پس از نشانهگذاری باید به چندین نکته مهم نیز دقت داشته باشید. دریافت نتایج خوب نیازمند صبر و حوصله است.
- نشانهگذاری schema در وردپرس به تنهایی جوابگو نیست
موتورهای جستجو به عوامل مختلفی مانند آتوریتی یا اعتبار، کیفیت، تاریخ، ارتباط و سیگنالهای دیگر توجه میکنند. پیادهسازی نشانهگذاری schema در وردپرس یکی از عوامل افزایش شانس برای نمایش بهتر محتوا است.
- انتظار مشاهده نتایج فوری را نداشته باشید
دریافت این ویژگی نیازمند گذر زمان است. ممکن است چند ماه طول بکشد تا ریچ اسنیپت در نتایج جستجو ظاهر شود.
- اگر افزونه Yoast SEO را نصب کردهاید، باز هم میتوانید از Schema استفاده کنید!
Yoast SEO و برخی افزونههای سئو یک سری موارد که موجب جلب رضایت و مشتاق شدن کاربران میشوند را پوشش دادهاند… مانند:
- نمایش مسیر محتوا یا Breadcrumbs
- افزودن یک Schema به صفحه اصلی
- به کمک افزونه Video SEO میتوان Schema مرتبط با ویدیو اضافه کرد.
- به کمک یک افزونه محلی سئو، میتوان آدرس و ساعات کاری را نشانهگذاری کرد.
موارد ذکر شده به تنظیمات افزونههای سئو مرتبط هستند، اما در صورت تمایل باز هم میتوان به کمک افزونههای دیگر، نشانههای Schema را به وبسایت اضافه کرد.
قالب و Schema Markup
به طور پیشفرض قالبها از موارد کلی مانند هدر، پاورقی، ناوبری و… حمایت میکنند؛ اما میتوانید از نشانهگذاری خاصی استفاده کنید و نتایج بهتری به دست آورید.
برخی از افزونهها با Schema Markup هماهنگ میشوند
بعضی از افزونهها با Schema Markups هماهنگ میشوند تا کار شما را تسهیل کنند. به عنوان مثال، ووکامرس طرحهای Schema را به محصولات و افزونه Events Calendar اسکیما را به تاریخ و رویدادها اضافه میکند. اگر از افزونههای مرتبط با محتوا استفاده میکنید، از توسعه دهنده افزونه کمک بگیرید و بررسی کنید که آیا از نشانهگذاری schema در وردپرس پیروی میکند یا خیر.
آیا وبسایت شما دارای نشانهگذاریهای Schema است؟
گوگل یک ابزار تست Schema ارائه داده است. میتوانید وبسایتها را تجزیه و تحلیل کنید که از چه نوع schema استفاده میکنند.
افزونه All In One Schema Rich Snippets
این افزونه تا به امروز بالای 90.000 نصب فعال داشته که نشان از محبوبیتش است. به راحتی با نصب آن میتوانید تنظیمات آن را انجام داده و از این پس انتظار داشته باشید تا امکاناتی را که از نشانهگذاری schema در وردپرس می خواهید به شما بدهد.
دانلود افزونه صفحه افزونهجمعبندی نهایی
در این مقاله به بررسی مقوله نشانهگذاری schema در وردپرس پرداختیم. این نشانهگذاریها انواع مختلفی دارند ولی در نهایت همگی منجر به نمایش متفاوت نتایج خواهند بود. این تفاوت در نحوه ارائه اطلاعات به کاربرانی است، که موضوعی را جستجو کردهاند. به این صورت کاربران با دریافت اطلاعات تکمیلی مانند رتبهای که محتوا دریافت کرده است و… به کلیک روی لینک محتوای شما ترغیب خواهند شد و نرخ کلیک افزایش خواهد یافت. این یک کار زمانبر است… اما نتیجه آن عمری و حالت رقابتی خواهد داشت.
اصفهانی 3 سال عضو همیار وردپرس
سلام
پلاگین Rich Snippets Schema Markup با Schema Pro چه فرقی داره
شما کدوم رو پیشنهاد می کنید
ضمنا این افزونه ها با افزونه Google rating تداخل نداره
از کجا بفهمم که قالب من این افزونه رو پشتیبانی میکنه یا نه قالب من ایمپرزا هست
با تشکر
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
خودم به شخصه اسکیما پرو استفاده کردم خیلی عالی بود.یکم تنظیم کردن اسکیما سخته و بهتره بدون خطا تنظیمات رو انجام بدید. تست نکردیم تداخل رو ولی فکر نمیکنم تداخلی داشته باششه.
اصفهانی 3 سال عضو همیار وردپرس
ممنون لطف کردید
kiarashaghayan 5 سال عضو همیار وردپرس
سلام،
وقتتون بخیر
میخواستم بپرسم که چطور گزینه های که هنگام سرچ اسم سایتم توسط گوگل نمایان می شه رو تنظیم کنم، مثلا وقتی شما همیار وردپرس رو سرچ می کنید عبارات “قالب وردپرس، قالب وردپرس شرکتی، آموزش وردپرس، آموزش ویدیویی رایگان، افزونه وردپرس و ارتباط با ما” نمایان می شه.
ولی وقتی من اسم سایتم رو سرچ میکنم (ایران وتریناری)، یک سری از مطالبم و عباراتی که من تمایل ندارم نشون بده رو میاره. چطور باید تنظیمشون کنم که مثلا ارتباط با ما و سایر بخش هایی که خودم دوست دارم رو نشون بده.
ممنون.
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
اسم این مورد سایت لینک هست و این به مرور برای سایت شما نمایان میشه. زمانی که گوگل شمارو به عنوان یک برند بشناسه این سایت لینک رو براتون درست میکنه.
kiarashaghayan 5 سال عضو همیار وردپرس
سلام،
ببخشید پس بنظر شما بهتره من در تنظیمات یواست سئو حالت سایت رو روی “این سایت نمایان کننده یک شرکت است” قرار بدم یا روی حالت نمایانگر یک شخص است؟
این دو تا در ایجاد سریعتر و بهتر سایت لینک تاثیری داره؟
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
اگر نمایانگر شرکت هست روی شرکت بزارید چون گوگل میتونه موتجه بشه و ممکنه جریمه کنه.
mona_kia 5 سال عضو همیار وردپرس
سلام
وققتون بخیر
من از افزونه edd و یواست استفاده می کنم . ولی نمی دونم چرا تو کنسول گوگل این خطا رو بهم نشون میده
Missing field “name”
قالبمم خودم نوشتم چیز خاصی که مشکل ایجاد کنه یا اصول رعایت نکنه ندارم توش…
نمی دونم این مشکل از کجا میاد و چطوری رفعش کنم؟
اگه کمکم کنید ممنون میشم
سعید گرامی 4 سال عضو همیار وردپرس
با سلام
افزونه Schema و یواست تداخلی باهم در تولید اسکیما ندارند؟ و اگر اسکیما یواست غیر فعال بشه آسیبی به سئو سایت نمیزنه؟
سید سجاد غلام پور 7 سال عضو همیار وردپرس
سلام
خیر تداخلی ندارند.
mehdiramezanipourgmail-com 5 سال عضو همیار وردپرس
url
false (The value provided for logo.url must be a valid URL.)
سلام وقتی از این افزونخ استفاده می کنم و آن را داخل سایت گوگل (Structured Data Testing Tool – Google) تست میکنم اررور بالا رو میده
مشکل از کجاست و چگونه می تونم رفع کنم؟
Moh Sen 6 سال عضو همیار وردپرس
سلام
ممنونم بابت مقاله خوبتون
سایت من فروشگاه اینترنتی هست (buyruz.com). جدیدا گوگل ایراد به اسکیما تمام محصولاتم گرفته. افزونه yoast seo premium و yoast seo woocommerce رو روی سایتم نصب دارم. حالا اگه بخام از افزونه WP Schema Pro استفاده کنم، باید افزونه سئو ووکامرس رو حذف کنم؟
آیا این باعث اختلال نمیشه در عملکرد یوآست سئو پریمیوم؟
اگه ممکنه پاسخ رو به ایمیلم ارسال کنید که مطلع بشم.
تشکر میکنم
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
نه تداخلی در کار نیست و ارتباطی با هم ندارن. اما پیشنهاد میکنم یک افزونه سئو برای سایتتون در نظر بگیرید. لزومی نداره از دو افزونه استفاده کنید.
امیرحمزه باقری کرانی 7 سال عضو همیار وردپرس
نسخه رایگانی از این افزونه نیست؟
اگر قسمت جدیدی به سایت اضافه کنم کار اسکیما سازی به صورت خودکار روی آن بخش انجام میشود؟
بهاره کوهستانی 11 سال عضو همیار وردپرس
سلام
خیر رایگان نیست
بله اگه تنظیمات رو درست انجام بدید، انجام میشه.