موشن گرافیک چیست و چه تفاوتی با اینفوگرافیک دارد؟

موشن گرافیک چیست

موشن گرافیک راهی برای برقراری ارتباط با مخاطب و عمق بخشیدن به داستان است. همراه با موسیقی و متن موثر می‌تواند به ما پیام بدهد. ما از آن برای ایجاد تبلیغات، نمایش عنوان برای فیلم‌ها، ویدیوهای آموزشی و به اشتراک گذاری اطلاعات استفاده می‌کنیم. به برخی از ویدیوهای مورد علاقه خود فکر کنید. چه چیزی را در مورد آنها دوست داشتید؟
قطعا فقط یک آیتم نیست. هر بخش از ویدیو، از داستان گرفته تا گرافیک، کاملاً با هم هماهنگ است. آنها یکدیگر را تکمیل کرده و پشت سر هم برای ایجاد هدفی خاص و مشخص کار می‌کنند. در این مقاله قرار است بطور کامل به این سوال پاسخ دهیم که موشن گرافیک چیست و تفاوت آن با اینفوگرفیک چیست.

موشن گرافیک چیست

موشن گرافیک در واقع یک انیمیشن است، اما متن به عنوان یک جزء اصلی در آن قرار گرفته. در اصل، این طراحی گرافیکی متحرک است. از زمانی که موشن گرافیک برای اولین بار وارد صحنه شد، بحث در مورد مرز بین آنها و انیمیشن کامل وجود داشت. تیتراژ آغازین فیلم روانی هیچکاک نمونه اولیه موشن گرافیک بود که در آن تلفیق صدا، حرکت و طراحی گرافیک به خوبی با هم ترکیب شدند.

تفاوت موشن گرافیک با اینفوگرافیک

اینفوگرافیک در واقع نوعی محتوای تصویری است که با آمار و ارقام ارائه می‌شود. طراحان حرفه‌ای با تخصص و خلاقیتی که دارند محتوا را به جای متنی بودن در قالب تصاویر کاملا مرتبط با ارائه آمار همراه می‌کنند تا مخاطب دیگر وقت صرف خواندن پاراگراف‌های طولانی نکند و به راحتی اصل کلام را دریافت کند. این مدل محتوا که ساخت آن واقعا نیاز به مهارت دارد را اینفوگرافیک می‌گویند. اما دقیقا در چه زمان‌هایی از اینفوگرافیک‌ها استفاده می‌کنند؟

  • شرح یک موضوع بطور کلی
  • خلاصه کردن یک پست و یا گزارش طولانی
  • مقایسه کردن چند گزینه با یکدیگر
  • توضیح یک روند پیچیده و دشوار
  • گفتگو پیرامون یک مسئله مشخص و مقایسه
  • نتایج تحقیقات و یا داده‌های بدست آمده

حال که فهمیدیم طراحی موشن گرافیک چیست و از طرفی می‌دانیم اینفوگرافیک چیست؛ باید ببینیم تفاوت بین این دو چیست؟ مسلما هر دو در حوزه گرافیک فعال هستند. هر شخصی تخصص در یک زمینه مشخص گرافیکی داشته و در یک زمینه فعال است. البته که دنیای گرافیکی دنیای بزرگی است و افراد با توجه به بازار کار و درخواست کارفرماها در آن مشغولند. تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک از چند نظر باید مورد بررسی قرار گیرد تا بدانیم دقیقا هر کدام در چه زمینه‌ای فعال بوده و درنهایت برای فردی که می‌خواهد وارد بازار شود کدامیک سودآورتر است.

 

تفاوت در هدف موشن گرافیک و اینفوگرافیک

شرکت‌ها برای رساندن پیام خود در قالب خبر و تبلیغات به کاربران، ترجیح می‌دهند به جذاب‌ترین روش‌ها متوصل شده و آن را با کمک موشن گرافیک ارائه دهند. همیشه حرکت و جذابیت در کنار هم ذهن مخاطب را به خود منحرف کرده و برای مشاهده آن چنانچه مشخص باشد، زمان می‌گذارد. اما در عوض اینفوگرافیک تنها تصویری است و قرار است در سریع‌ترین زمان برای مخاطبی که وقت خواندن محتوا را ندارد، ارائه می‌شود. به نظر شما خواندن 1000 کلمه ساده‌تر است یا مشاهده کل داستان در قالب تصویر؟!

تفاوت ابزارهای سازنده موشن گرافیک و اینفوگرافیک

مسلما برای ساخت موشن گرافیک‌ها باید از ابزاری کمک بگیریم که تایم لاین داشته و حرکت و زمان را مدیریت کنند. نرم‌افزارهایی مانند Cinema ۴D ،After Effects گزینه‌هایی عالی و استاندارد برای ساخت موشن گرافیک‌ها هستند. اما در عوض برای ساخت اینفوگرافیک نیازی به محدود کردن خود نداشته و با هر نرم‌افزار گرافیکی مانند فتوشاپ، ایلاستریتور،Canva و… می‌توان به راحتی آن را خلق کرد.

تفاوت ساختاری موشن گرافیک و اینفوگرافیک

در واقع ساختار موشن گرافیک بصورت تصویر متحرک، رنگ و حجم است که پیامی را بصورت محرک و جذاب به مخاطب خود می‌رساند. اما در عوض اینفوگرافیک‌ها متشکل از تصویر و تا حدودی متن صریح هستند که در انتقال پیام سریع عمل می‌کنند.

با توجه به تفاوت‌هایی که گفته شد باید ببینیم کجا کدامیک از این موارد به کارمان می‌آید و باید از کدام مورد استفاده کنیم. این مسئله با توجه به موقعیت مشخص می‌شود.

چرا موشن گرافیک از اینفوگرافیک بیشتر استفاده می شود؟

معمولا ساخت موشن گرافیک‌ها نسبت به انیمیشن‌ها دارای هزینه کمتر و صرف زمان کمتری است و همین خود باعث شده که از موشن گرافیک بیشتر استفاده شود. همچنین روشی بسیار عالی برای برندسازی است که در حال حاضر کسب و کارها بشدت به آن نیازمندند. درک افراد از دیدن یک موشن گرافیک به مراتب بیشتر بوده و حس و حال اصلی را درک می‌کنند یعنی در یک کلام افراد تمایل بیشتری به مشاهده فیلم و موارد حرکتی دارند.

از طرفی استفاده از موشن گرافیک‌ها نزد گوگل بسیار محبوب بوده و باعث بالا آمدن سریع صفحات می‌شود که خود از بهترین مزیت‌هاست. طبق آمار اگر یک صفحه از سایت دارای موشن گرافیک باشد احتمال قرارگیری آن در صفحه اول گوگل 50 برابر افزایش می‌یابد. پس با این کار یک مزیت رقابتی برای خود خلق کرده و در بین افراد بهتر دیده می‌شوید.

 

کاربردهای موشن گرافیک در کجاست؟

حال که کاملا فهمیدیم موشن گرافیک چیست بیایید ببینیم در چه جاهایی کاربرد دارد تا بتوانیم برای کارهای خود برنامه ریزی درستی داشته و از آن در جهت پیشبرد امور استفاده کنیم.

  • وب دیزاین
  • دیجیتال مارکتینگ
  • برندسازی
  • پست‌های سوشال مدیا
  چگونه یک طراح سایت حرفه‌ای باشیم؟

 

طراحی سایت

موشن گرفیک در حوزه طراحی سایت نیز جایگاه ویژه‌ای داشته و برای نگه داشتن مخاطب در سایت از آن بهره می‌گیرند. مسلما به کار بردن رنگ‌های کاربرپسند و جذاب، طراحی خلاقانه و کمی حرکت جذابیت خاصی به یک وب سایت می‌بخشد. دقیقا مانند دکمه‌های پشتیبانی که در انتهای سایت جهت کمک به افراد تعبیه شده و می‌توان روی آن کلیک کرد.

 

بنر ورود به دوره طراحی سایت ژاکت آکادمی

 

بازاریابی دیجیتال

ما برای دیده شدن معمولا به بازاریابی در دنیای دیجیتال نیاز داریم. با استفاده از موشن گرافیک به راحتی می‌توانیم تبلیغات بصری جذاب‌تری را به مخاطبان نمایش دهیم و همچنین محتواهای سایت را زیباتر سازیم.

برندینگ

قطعا یکی از پیشنهادات شرکت‌های تبلیغاتی به شما برای برندسازی و تبلیغات، استفاده از موشن گرافیک است. در واقع کاربرد وسیع موشن گرافیک در این بازار بیداد می‌کند و به جدیت تمام پیشنهاد می‌شود زیرا تاثیر آن از سایر موارد بیشتر است. شما در قالب ویدیوهای حرکتی با صدا و رنگ‌بندی جذاب که مرتبط با رنگ سازمانی است می‌توانید کاری کنید که همیشه در ذهن مخاطب بمانید.

پست شبکه های اجتماعی خصوصا اینستاگرام

هرگز نمی‌توان منکر این امر شد که شبکه‌های اجتماعی نفوذ بالایی در ذهن مردم داشته و افراد زیادی را مشغول کرده‌اند. یکی از این شبکه‌های اجتماعی که در حال حاضر تبدیل به یک بستر قدرتمند کسب و کار شده اینستاگرام است که بشدت افراد را به سمت خود می‌کشاند. حال فرض کنید برای افزایش جذابیت کار چقدر بهتر است که از موشن گرافیک‌ها نیز در اینستاگرام کمک بگیرید؟ مسلما جذابیت کار خود را افزایش داده و افراد بیشتری را به سمت خود می‌کشید. محتوای موشن گرافیک پتانسیل بالایی برای نگه داشتن مخاطب در شبکه اجتماعی، ترغیب برای لایک کردن، کامنت گذاشتن و به اشتراک گذاشتن پست دارد.

 

با چه نرم افزارهایی می‌توان موشن گرافیک ساخت؟

حال نوبت به آن رسیده که ببینیم با چه نرم‌افزارهایی موشن گرافیک‌های موردنظر خود را به راحتی بسازیم.

  • After Effect
  • Adobe Photoshop
  • Illustrator
  • Premiere Pro
  • Nuke
  • Maya
  • Cinema 4D

 

نرم افزار افتر افکت After Effect

 

نرم افزار افتر افکت After Effect

 

افترافکت نرم افزاری قوی و کاربردی در زمینه طراحی موشن گرافیک‌هاست که می‌توان گزینه‌هایی جذاب و عالی را با آن ایجاد کرد. در واقع نرم‌افزار عمومی برای ایجاد موشن گرافیک‌هاست. عملکرد ساده‌ای را در انجام داشته و دارای امکانات خوبیست.

 

نرم افزار فتوشاپ Adobe Photoshop

 

نرم افزار فتوشاپ Adobe Photoshop

 

فتوشاپ را همه ما میشناسیم. اگر تولیدکننده محتوا باشید و برای طراحی حتی بنرهای خود نیاز به نرم‌افزاری داشته باشید قطعا فتوشاپ بهترین گزینه است. اما برای طراحی موشن گرافیک‌ها نیز می‌توان از آن استفاده کرده و با آن طرح‌های سه بعدی و گرافیکی جذابی ساخت.

 

نرم افزار ایلستریتور Illustrator

 

نرم افزار ایلستریتور Illustrator

 

ایلستریتور محصولی از شرکت ادوبی است و به منظور ساخت انواع فایل‌های وکتوری گرافیکی ارائه شد. این نرم‌افزار برای طراحی موشن گرافیک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برنامه تعداد زیادی ابزار قدرتمند و کاربردی دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید بهترین‌ موشن گرافیک‌ها را بسازید.

 

نرم ‌افزار پریمیر پرو Premiere Pro

 

نرم ‌افزار پریمیر پرو Premiere Pro

 

یکی از بهترین نرم افزارها برای طراحی موشن گرافیک پریمیر پرو بوده که گرافیست‌ها از آن برای ادغام ویدئو و صدا استفاده می‌کنند. این برنامه امکان ساخت انیمیشن، طراحی گرافیکی متحرک، ویرایش غیرخطی ویدئو و دیزاین چندین پروژه به طور همزمان را فراهم می‌کند. پریمیر برای سیستم عامل‌هایی مانند ویندوز و مک قابل نصب است.

 

نرم افزار نیوک Nuke

 

نرم افزار نیوک Nuke

 

یک نرم افزاری حرفه‌ای برای کار بر روی پروژه‌های بزرگ است، نیوک انتخاب خوبیست زیرا به کمک آن می‌توانید موشن گرافیکی در باکیفیت‌ترین حالت بسازید.

 

نرم افزار مایا Maya

 

نرم افزار مایا Maya

 

مایا برنامه‌ای عالی و کاربردی برای طراحی انیمیشن و 3D است. این برنامه قابلیت‌ها و ابزارهای گوناگونی را در اختیار شما قرار داده تا بتوانید ویدیوهای متحرک بسیار جذابی را بسازید.

 

نرم ‌افزار سینما فوردی Cinema 4D

 

نرم ‌افزار سینما فوردی Cinema 4D

 

گرافیست‌هایی که به دنبال طراحی محتوای متحرک هستند، Cinema 4D برایشان گزینه خوبیست. این برنامه محیط کاربرپسندی داشته و به منظور طراحی انواع انیمیشن به کار می‌رود. به طور کلی هدف از طراحی Cinema 4D رندرینگ، تکسچرینگ و طراحی افکت‌های شبیه‌سازی شده است. یکی از مزایای منحصربه‌فرد سینما فوردی این است که همزمان خود را با چندین رندر شتاب دهنده GPU وفق می‌دهد.

 

بازارکار و درآمد موشن گرافیک چگونه است؟

موشن گرافیک در دنیای دیجیتال به عنوان یکی از عناصر محبوب به عالی است که برای روش‌های مختلف برای ارائه اطلاعات، توضیح مفاهیم و تبلیغات شناخته شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو، بازار مطلوبی است برای طراحان موشن گرافیک در دنیای دیجیتال وجود دارد. با ارائه این موارد نوعی برندسازی قوی برای کسب و کارها فراهم می‌شود و امروزه بسیاری از آن‌ها به همین موشن گرافیک‌ها روی آوردند و بازار داغی را رقم زدند. در حال حاضر در هر کجای اینترنت که جستجو می‌کنید، به احتمال بسیار زیاد با تعداد زیرای از این ویدیوهای جذاب مواجه می‌شوید.

 

نتیجه گیری

در این مقاله به این موضوع پرداختیم که motion graphic چیست و چه کاربردی داشته و معمولا از چه راه‌هایی ایجاد می‌شود. موشن گرافیک‌ها اخیرا بسیار بازار خوبی داشته و افراد و کسب و کارها را به جایگاه خوبی می‌رساند. در این مقاله سعی کردیم تمامی نرم‌افزارهایی که می‌توان از آن در این حوزه بهره برد، معرفی کنیم.

سوالات متداول

از موشن گرافی در مواردی نظیر: دیجیتال مارکتینگ، برندینگ، صنعت فیلمسازی، وب دیزاین، پست‌های سوشال مدیا و... استفاده می‌شود.
برای ساخت موشن گرافیک از نرم افزارهای: After Effect - Adobe Photoshop - Illustrator - Premiere Pro - Nuke -Maya - Cinema 4D استفاده کرد.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.