همه آنچه که باید درباره پارافریز کردن یک متن بدانید!

آوردن سخنان افراد مهم، به کار بردن بخشی از یک کتاب و استفاده از آثار معتبر دیگر محققان در مقاله به آن می‌افزاید، در واقع تأییدی باشد بر سخنان و تحقیقات شما. البته این کار آداب خودش (پارافریز کردن، نقل قول و …) را دارد و اگر بی حساب و کتاب از سخنان و تحقیقات دیگران در مقاله‌تان استفاده کنید به دردسر خواهید افتاد و داوران مجلات بین‌المللی مقاله شما را به علت سرقت ادبی ریجکت و شما را جریمه خواهند کرد. در این مقاله شما را با مفهوم پارافریز کردن آشنا می‌کنیم، دربارۀ علت پارافریز کردن مقالات و میزان اهمیت آن صحبت می‌کنیم؛ خلاصه بگوییم همه آنچه باید درباره پارافریز کردن یک مقاله بدانید، با ما همراه باشید.

پارافریز کردن چیست؟

پارافریز کردن یا به انگلیسی Paraphrase، یکی از مهم‌ترین و پیشرفته‌ترین مهارت‌ها در دنیای نویسندگی است. اصطلاح پارافریز کردن به معنای بازنویسی یک متن با تغییر دادن ساختار و جایگزین کردن کلمات است بدون اینکه آسیبی به مفهوم و پیام اصلی آن وارد شود.

در واقع در پارافریز، نویسنده مطلب فرد دیگری را با کلمات خود می‌نویسد و آن را به زبان خود بیان می‌کند. امانت‌داری در انتقال معنا و پیام محتوا پس از بازنویسی اهمیت بسیار زیادی دارد، همین باعث می‌شود پارافریز کردن مهارتی پیشرفته و چیزی فراتر از تغییر دادن ساده کلمات باشد. توانایی پارافریز متون، یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است هر نویسنده حرفه‌ای باید داشته باشد، لازمه رسیدن این توانایی تسلط کامل به زبان و تمرین زیاد است.

به همین علت به شما توصیه می‌کنیم پارافریز کردن متون‌ مهم‌تان مثل پارافریز مقاله‌های علمی که می‌خواهید در مجلات خارجی چاپ کنید را فقط به متخصصان این کار بسپارید، به خصوص اگر متن شما به زبانی غیر از فارسی نوشته شده استالبته پیدا کردن این متخصصان شاید کمی سخت باشد.

ترنسیس، پلتفرم تخصصی ترجمه، این کار را برای شما ساده کرده‌است، این سایت ترجمه مجموعه‌ای از مترجمان متخصص است که دانش زبانی لازم برای پارافریز کردن متون و مقالات شما را دارندروی لینک بالا بزنید و به سادگی فقط با چند کلیک سفارش خود را ثبت کنید.

پارافریز کردن چه کاربردهایی دارد؟

پارافریز کردن متون، کاربردهای متنوعی دارد، لیستی از این کاربردها را در این بخش آورده‌ایم:

۱- ساده کردن متون پیچیده

نوشتن و توضیح دادن موضوعات پیچیده به زبانی ساده هنر نویسندگان حرفه‌ای است، اگر کتاب یا مقاله‌ای دارید که بیش از حد سنگین است و نمی‌تواند به درستی مفهوم را به مخاطب منتقل کند با بازنویسی کردنش می‌توانید آن را به متنی خواندنی تبدیل کنید.

۲- بهبود کیفیت نگارش

گاهی اوقات ایده‌ها و طرح‌هایی در سرتان دارید که فوق‌العاده هستند، اما نمی‌توانید آن‌ها را به خوبی بنویسید در این موقعیت استفاده از پارافریز می‌تواند گزینه خوبی باشد؛ ایده‌تان را تا جایی که می‌توانید روی کاغذ بیاورید و آن را برای بازنویسی به یک نویسنده حرفه‌ای بسپارید.

۳- تولید محتوا برای وبسایت

اگر محتوایی در وبسایتتان دارید که در گوگل رتبه خوبی ندارد، می‌توانید آن را بازنویسی و سئو کنید، تا هم در نتایج صفحه اول قرار بگیرد و هم کیفیت نگارش آن بهبود یابد.

۴- جلوگیری از سرقت ادبی

هر زمان که بخواهید، در مقاله‌ تخصصی‌تان از آثار دیگران استفاده کنید، باید آن‌ بخش را پارافریز کنید و به منبع‌تان ارجاع دهید.

نکته: سرقت ادبی غیر عمد، پایین بودن کیفیت نگارش مقاله، مبهم بودن مفاهیم، غلط‌های دستوری و نگارشی از دلایل رایج ریجکت شدن مقاله‌های علمی پژوهشی توسط مجلات بین‌المللی است، داوران این مجلات حتی از خطاها به سادگی عبور نمی‌کنند. مترجمین حرفه‌ای می‌تواند تمام این موانع را از سر راه مقاله شما برای منتشر شدن بردارد، این مترجمان را می‌توانید در ترنسیس بیابید.

ترنسیس، پلتفرم تخصصی ترجمه، انواع خدمات ترجمه از پارافریز و ترجمه مقاله گرفته تا ویراستاری و ترجمه کتاب را با کیفیت بالا و قمیتی منصفانه ارائه می‌دهد، برای سفارش ترجمه آنلاین مقاله خود همین الآن به سایت ترنسیس مراجعه کنید.

تکنیک‌های پارافریز متن و مقاله

 پارافریز متون و مقالات تکنیک‌هایی خاصی دارد که بعضی از آن‌ها را در این بخش آورده‌ایم.

تغییر کلمات متن

در یک متن عموماً می‌توانید اسم‌ها، صفات، فعل‌ها و قیدها را با کلماتی دیگر جایگزین کنیدبرای جایگزین کردن این کلمات می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  1. جایگزین کرده کلمات با کلمات هم‌معنی و مترادفشان.
  2. استفاده از کلمات متضاد به جای کلمات فعلی متن.
  3. به کار بردن عبارات و اصطلاحات جدید با معنی یکسان.
  4. جابه‌جا کردن افعال ساده با فعل‌های مرکب.

توجه داشته باشید که اگر پس از پارافریز کردن متن، چند کلمه پشت سر هم بدون تغییر باقی ماندند، آن کلمات را در علامت نقل‌قول قرار دهید تا احتمال سرقت ادبی را مقاله‌تان به کمترین حد ممکن برسانید.

نکته بسیار مهم دیگر این است که نباید واژگان تخصصی متون را پارافریز کنید.

تغییر ساختار جملات متن

تغییر دادن جملات یک متن و ساختار پاراگراف‌های راه دیگری است که می‌تواند مقاله شما را خطر سرقت ادبی نجات دهدبرای تغییر ساختار متن‌تان از روش‌های زیر استفاده کنید:

  1. جملات مجهول را به صورت معلوم بنویسید و جملات معلوم را به مجهول تبدیل کنید.
  2. ترتیب جملات متن را تغییر دهید، البته زمانی که این تغییر را ایجاد می‌کنید باید حواستان باشد که ترتیب وقایع به هم نریزد و متن عجیب و غریب نشود.
  3. ترتیب جملات متن را تغییر دهید، مثلاً متن را با نکته متفاوتی آغاز کنید و روی بخش‌های مورد نظرتان مانور بیشتری بدهید.
  4. جملات را به یکدیگر متصل کرده، جملات بلندتر را به جملات کوتاه‌تر تبدیل کنید.

مراحل پارافریز کردن متون

با استفاده از راهنمای قدم به قدم زیر، می‌توانید متون‌تان را به شکلی مؤثری پارافریز و بازنویسی کنید:

مرحله یک: منبع اصلی را با دقت بخوانید تا به درک خوبی از مفهوم آن و مقصود نویسنده برسید.

مرحله دوم: بخش‌های و قسمت‌هایی که در متن اصلی برایتان اهمیت دارند را مشخص کنید.

مرحله سوم: در این مرحله باید با استفاده از تکنیک‌های که گفتیم متن را تغییر داده و پارافریز کنیم.

مرحله چهارم: میزان پارافریز شدن متن را با استفاده از سایت‌های سرقت ادبی اندازه‌گیری و اگر لازم بود آن را ادیت کنید.

مرحله پنجم: پس پارافریز باید متن را به منبع اصلی ارجاع دهید.

کلام آخر 

یک پارافریز خوب و حرفه‌ای با ترکیبی از تمام روش‌ها و تکنیک‌هایی که بالاتر توضیح دادیم به دست می‌آیداگر می‌خواهید پارافریز کردن متون را شروع کنید به خاطر داشته باشید که در گام اول باید بر زبان، قواعد دستوری و کلمات آن مسلط شوید و دانش زبانی‌تان را گسترش دهید. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، لطفاً نکات و نظرات خود در اینباره را با ما به اشتراک بگذارید، مشتاقانه منتظر خواندن کامنت‌های شما هستیم.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.