چگونه از wordpress.com به wordpress.org مهاجرت کنیم

سلام دوستان! خیلی ها وبلاگی را در wordpress.com  ایجاد کرده اند اما حالا قصد دارند تا با مهاجرت به wordpress.org  از امکانات بیشتری برخوردار باشند,در حالی که رتبه ی وبلاگشون و همینطور تمام پست ها و فایلهایی که ضمیمه کردند(مثل عکس پست ها و …) بعد از مهاجرت حفظ بشه.خب اگه شما هم چنین قصدی رو دارید با با همراه باشید.

تفاوت wordpress.com  با wordpress.org  

wordpress.com سرویسی برای وبلاگ نویسان تحت وردپرسه!(مثل میهن بلاگ . بلاگفا و …).پس شما بدون هیچ هزینه ای برای دامنه وبلاگتون و یا فضایی ( هاست ) که سایت شما در اون قرار داره میتونید یه وبلاگ وردپرسی داشته باشید, اما نمیتونید افزونه (plugin)  یا پوسته (theme)  هایی که دوست دارید رو در وبلاگتون استفاده یا ویرایش کنید.

wordpress.org    محدودیت های wordpress.com  رو نداره. wordpress.org  فایل هایی که برای راه اندازی یه سایت وردپرسی مورد نیازتون هست رو دراختیار شما قرار میده, اما شما به دامنه و هاستی نیاز دارید تا این سایت رو راه اندازی کنید.پس اگه چنین امکانی رو دارید میتونید از این سرویس استفاده کنید و در سایت وردپرسی خودتون افزونه ها و پوسته های مورد علاقتون رو نصب کنید

توجه: وردپرس روی هاست لینوکس دارای پایگاه داده mySQL نصب میشه .

قدم اول : انتقال داده ها از wordpress.com

به سایت wordpress.com برید و وارد حساب کاربری خورتون بشید (sing in  کنید) و به محیط کاربری وبلاگ خودتون برید.

از ستون کناری (dashboard)  در زیر مجموع گزینه tools  روی export  کلیک کنید

export-wordpressdotcom

پنجره ای باز میشه که دو انتخاب داره شما راه حل رایگان (free)  رو انتخاب کنید.

export-free-paid

پنجره جدیدی باز میشه که شما میتونید نوع اطلاعاتی که می خواهید از وبلاگتون بردارید و در سایت جدیدتون قرار بدید انتخاب کنید.شما گزینه all content  رو انتخاب کنید و بعد روی دکمه Download export file  کلیک کنید تا یه فایل xml  شامل اطلاعات تمام پست ها,  صفحات , عکس ها و… رو دانلود کنید.

export-options

قدم دوم: راه اندازی وردپرس

حالا باید در هاست جدیدتون یک سایت بر پایه وردپرس بسازید.در اینجا به آموزش نصب وردپرس نمی پردازیم نصب وردپرس خیلی راحته و با چند کلیک به راحتی انجام میشه.

قدم سوم:انتقال اطلاعات وبلاگ قبلی به سایت جدیدتون

برای اینکه اطلاعاتی که از وبلاگ قبلیتون ( درwordpress.com ) گرفتید به سایت جدیدتون انتقال بدید باید در محیط کاربری سایت جدیدتون از ستون کناری گزینه tools(ابزارها)  و سپس import (درون ریز) رو انتخاب کنید بعد از منو باز شد wordpress  رو انتخاب کنید.

1

در اینجا افزونه wordpress imprter  نصب و اجرا میشه که از شما می خواد فایل xml  ای که قبلا دانلود کرده بودید رو اینجا آپلود کنید.بعد از اپلود روی upload and import  کلیک کنید.

2

یه نکته : اگه حجم فایل xml  شما بیشتر از 2MB  باشه اجازه  اپلود فایل به شما داده نمیشه.با یکی از دو راه پایین این مشکل حل میشه:

  • از شرکتی که هاست رو از اونجا خردیداری کردید درخواست کنید برای مدت کوتاهی این محدودیت رو برداره
  • از نرم افزار WXR file splitter  استفاده کنید تا فایل شما به چند فایل با حجم مناسب تقسیم بشه.

وقتی شما شروع به انتقال فایل می کنید(importing)  میتونید انتخاب کنید که اطلاعات (پست ها و …) به نام کاربر فعلی ثبت بشه یا کاربر جدیدی بسازید و به نام اون ثبت بشه.همچنین گزینه ای وجود داره که این امکان رو میده که ضمیمه های سایت قبلیتون (شامل عکسها و …) به سایت جدید منتقل بشه.

قدم چهارم:تنظینات وبلاگتون در wordpress.com

شاید شما دوست نداشته باشید که کاربرای سایت قدیمی رو به سایت جدید منتقل کنید و دوست دارید سایت قدیمیتون برای کاربران قدیمی هنوز قابل نمایش باشه.در این صورت باید به dashboard سایت قدیمی برید و از گزینه settings و بعد گزینه reading تیک جلوی جمله “I would like my blog to be private, visible only to users I choose” بزنید.

privacy-wpdotcom

یه نکته:شاید شما برای مدتیه که سایت قبلی رو دارید و کاربرانی رو هم جذب کردید و حالا با خودتون می گید:”خب حالا چه کاریه که برم رو یه دامین اختصاصی!”

به جز اینکه سایت جدید شما امکانات زیادی رو فراهم میکنه که تو وبلاگتون نداشتید,این رو هم در نظر بگیرید که بعد از مدتی موتورهای جستجو سایت شما رو می شناسند و باز هم کاربران خودتون رو پیدا می کنید .پس نگران از دست رفتن کاربرانتون نباشید.

یه دلسردی کوچیک:شاید دوست داشته باشید هر کس به سابت قبلی میره به سایت جدید راهنمایی بشه.برای تغییر مسیر کاربران راه استاندارد استفاده از فایل  .htaccess هست,اما چون وبلاگ شما در wordpress.com قرار داره شما به این فایل دسترسی ندارید و باید به کمک وردپرس و کمی خرج این کار رو انجام بدید!

افزونه فارسی wordpress imprter از اینجا دریافت کنید

دانلود

صفحه افزونه

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. خیلی ممنون اموزش مفیدی بود

  2. خیلی عالی بود, سایت جدیدتونم بهتر و کاربر پسند تره !