معرفی و آشنایی با پوشه های وردپرس

ساختار پوشه‌های وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا منبع باز بوده که ما به تمامی بخش‌های آن به راحتی دسترسی خواهیم داشت و از آنجایی که بصورت داینامیک است، قطعا در بک اند خود فایل‌ها و پوشه‌های متعددی دارد که داده‌های مربوط به هر بخش درون آن‌ها قرار می‌گیرد. پوشه‌های اصلی وردپرس در همان زمان نصب، ایجاد شده و در فایل بسته نصبی وردپرس هستند و در همان زمان نیز دارای فایل‌ها و پوشه‌های داخلی هستند اما به مرور با رفتار و عملکرد ما اطلاعات بیشتری به آن‌ها افزوده می‌شود. اگر وردپرسی هستید، ساختار پوشه‌های وردپرس باید برایتان مهم بوده و اطلاعاتی درباره هر کدام داشته باشید.

 

آشنایی با ساختار پوشه های وردپرس

در این مقاله قصد داریم با پوشه‌های داخل وردپرس و ساختار آن‌ها آشنا شده و توضیحاتی را درباره هر کدام ارائه کنیم. این اطلاعات برای تمامی وردپرسی‌ها، به خصوص توسعه دهندگان بشدت مفید است. البته که آگاهی داشتن از این موارد، در زمان بک آپ گیری به شما کمک شایانی خواهد کرد.

ساختار پوشه‌های وردپرس

پوشه wp-admin

این فولدر یا پوشه دقیقا مربوط به بخش مدیریت وردپرس است یعنی دقیقا همان قسمتی که شما تمامی اعمال خود را برای سایت انجام می‌دهید. اگر این فولدر را باز کنید در آن مجدد پوشه‌هایی با عنوان css ،images ،include ،js ،maint network و user مشاهده خواهید کرد که تمامی این‌ها ارتباط کاملا مستقیمی با عملکرد پیشخوان وردپرس دارند. عملیاتی مانند نمایش صفحه مدیریت پیشخوان وردپرس و افزونه‌ها، تعیین نقش کاربران، پاکسازی موقت و سطل زباله یا کارهایی مانند نصب وردپرس و قالب و افزونه‌ها و بسیاری امور اصلی در وردپرس را برعهده دارد. فایل‌های مهم و ضروری در این فولدر به شرح زیر است:

  • admin.php: فایل اصلی برای مدیریت پیشخوان یا همان wp-admin
  • index.php: بارگیری صفحات را در پاسخ به درخواست کاربران
  • install.php: مربوط به نصب وردپرس
  • plugins.php: فعال یا غیر فعال کردن افزونه‌ها
  • themes.php: مدیریت قالب‌های نصب شده
  • users.php: مدیریت کاربران و مجوزهای دسترسی

درنهایت باید بدانید که این پوشه برای وردپرس بسیار حیاتی است و شما معمولا نیازی به اعمال تغییرات در آن ندارید اما اگر مورد حمله هکرها قرار بگیرد، اتفاقات ناخوشایندی برای سایت رخ خواهد داد زیرا یک شریان حیاتی برای وردپرس به حساب می‌آید.

 

پوشه wp-content

همانطور که از نامش پیداست، ساختاری مربوط به داده‌های اصلی در وردپرس دارد. در این پوشه، فولدرهای مهمی مانند قالب‌ها و افزونه‌ها موجود است که بخش مهمی از سایت ما را شامل می‌شوند و در واقع سایت برمبنای آن‌ها شکل گرفته و تکمیل می‌شود پس سر و کارمان با این بخش بسیار است. همچنین دارای فایل‌های مهمی نظیر functions.php و style.css، index.php، header.php، footer.php است که برای افراد آگاه و حرفه‌ای بسیار مورد ادیت قرار می‌گیرد.

فولدر wp-content

ناگفته نماند، هر قالبی که نصب می‌کنید در فولدر Themes قرار گرفته و برای خود فولدرها و فایل‌های مجزایی دارد که با نصب و حذف آن تغییر می‌کند. همچنین دو فولدر languge و fonts از مهم‌ترین مواردی هستند که در این فولدر قرار می‌گیرند و در صورت تغییر می‌توان روی این موارد فعالیت کرد.

 

فولدر wp-includes

پوشه wp-includes در واقع یک پوشه پر اهمیت و بزرگ است که حاوی 22 زیر پوشه و در مجموع 1180 فایل است. تغییر فایل‌های موجود در این پوشه به افراد معمولی توصیه نمی‌شود و چنانچه یک توسعه دهنده حرفه‌ای هستید، منعی ندارد. اما یک فایل مهم درون این پوشه داریم با عنوان functions.php که گاهی نیازمند تغییرات در آن خواهیم بود. در واقع این فایل شامل توابع پشتیبانی و کدهای اختصاصی برای تغییر و شخصی‌سازی وردپرس یا افزونه‌ها و قالب وردپرسی است. برای اعمال تغییرات موردنظر مثل نمایش تصاویر شاخص، تنظیم قالب نوشته یا تنظیم عرض صفحه کافیست یک خط کد به این فایل اضافه کنید. البته که باید دانش کافی در این زمینه داشته باشید تا کدهای غیراستاندارد را وارد نسازید.

  چگونه پست ها با بیشترین دیدگاه در وردپرس را  نمایش دهیم؟

فایل‌های مهم در پوشه wp-includes:

  • version.php: تنظیم نسخه وردپرسی که در حال استفاده از آن هستید.
  • wp-db.php: توابعی برای اتصال به پایگاه داده MySQL
  • widgets.php: ابزارک‌های اصلی API
  • sitemaps.php: لیستی از توابع برای اتصالات XML Sitemaps API

 

سایر فایل های مهم در وردپرس

به غیر از فولدرهایی که در بالا گفته شد و حائز اهمیت هستند، فایل‌های مهمی نیز در وردپرس موجودند که عملیات زیادی با کمک آن‌ها در وردپرس صورت می‌گیرد. در ادامه با آن‌ها که در ساختار پوشه‌های وردپرس تاثیرگذارند، آشنا می‌شویم:

 

فایل wp-config.php

یکی از فایل‌های مهم وردپرس، wp-config.php بوده که اطلاعات مهمی مانند نام کاربری و پسورد پایگاه داده وردپرس، تنظیمات MySQL، کلیدهای SALT و پیشوند پایگاه داده را برای اتصال به پایگاه داده در خود دارد. ما در زمان نصب وردپرس به این فایل برای ارائه این اطلاعات نیازمندیم. این فایل بطور پیش‌فرض در وردپرس اطلاعات گفته شده را ندارد و ما باید در زمان نصب، این اطلاعات را در آن وارد کنیم. همچنین امکان بررسی خطاهای اشکال زدایی با اضافه کردن یک کد نیم‌خط در این فایل وجود دارد، فقط کافیست قطعه کد زیر را به آن وارد کنید تا خطاها را نشان دهد:

define( 'WP_DEBUG', true );

با این وجود مطلع باشید که این فایل یکی از اهداف مهم حمله هکرهاست!

 

فایل index.php

زمانی که قرار باشد یک صفحه از سایت در مرورگر نمایان شود، مسئولیت بارگذاری صفحات با فایل index.php است. پس قطعا فایل مهمی بوده و مسئولیت بزرگی نیز برعهده دارد. در واقع برای نمایش درست تمامی صفحات سایت به این فایل نیاز داریم که بخش مهمی از ساختار پوشه‌های وردپرس محسوب می‌شود. در واقع اگر این فایل به هر دلیلی حذف شود، تنها چیزی که در مرورگر خواهید دید، فایل‌ها و فولدرهای اصلی وردپرس است.

فایل htaccess.

محال است وردپرسی باشید اما تا به حال اسم این فایل را نشنیده باشید. همیشه دیده‌ایم که برای ایجاد امکاناتی نیازمند افزودن کد به این فایل هستیم. مثلا برای فعال کردن تغییر مسیر URL، محدود کردن دسترسی به IP های خاص یا فعال کردن محافظت از رمز عبور، تنظیمات کش وردپرس، عدم نمایش برخی فایل های وردپرس و… نیاز به این فایل داریم.
این فایل بطور پیش‌فرض معمولا در هاست بصورت مخفی موجود است که بنا به دلایل امنیتی است و برای مشاهده و ویرایش آن باید تمامی فایل‌های مخفی را با تنظیمات هاست خود ظاهر کنید تا دیده شود. یا اگر آن را مشاهده نمی‌کنید می‌توانید آن را خودتان ساخته و در مسیر روت هاست آپلود کنید. درباره فایل htaccess. قبلا به شما آموزش دادیم.

 

جمع بندی 

وردپرس از پوشه‌ها و فایل‌های مختلفی تشکیل شده که همگی دست به دست هم داده تا ما بتوانیم سایتی استاندارد بسازیم. پوشه‌های اصلی وردپرس عبارت است از wp-admin، wp-include و wp-contents که همگی بسیار مهم بوده و در واقع ساختار اصلی وردپرس را می‌سازند. از طرفی وردپرس دارای فایل‌های مهمی است که وجود آن‌ها می‌تواند به بخش‌های مهمی نظیر پایگاه داده و … برمی‌گردد. مطالعه این مقاله به همه وردپرسی‌ها چه توسعه دهنده که کاربر معمولی وردپرس پیشنهاد می‌شود.

سوالات متداول

عکس های وردپرس در پوشه پوشه wp-content ذخیره می شوند.
فایل index php مسئول بارگزاری صفحات در مرورگر است و بدون آن تنها در صفحه مرورگر پوشه های اصلی وردپرس نمایش داده می شوند.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.