تقریبا همه ما با وردپرس آشنا هستیم و در دنیای امروزی دوست داریم وبسایتی را برای کسب و کارمان با آن طراحی و ایجاد کنیم. مسلما برای ساخت یک وبسایت به فضایی به نام هاست نیازمندیم. یکی از سرویسهایی که برای نصب وردپرس مناسب بوده، لینوکس است و از طرفی یکی از بهترین پنلهای لینوکسی، سی پنل است. امروز قصد داریم آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را داشته باشیم تا دوستان در صورت تهیه چنین هاستی قادر به نصب و راه اندازی وردپرس باشند.
هاست سی پنل چیست؟
هاست در واقع محلی است که اطلاعات مربوط به سایت روی آن ذخیره میشود و برای مدیریت هاست ابزارهای مختلفی وجود دارد که از جمله مهمترین پنلهای مدیریت هاست دایرکت ادمین، plesk و سی پنل هستند که ما در این محتوا به آموزش نصب وردپرس روی Cpanel خواهیم پرداخت.
نصب وردپرس روی سی پنل
نصب وردپرس روی سی پنل مراحلی دارد که سریع و آسان است. تنها باید دقت کرده و قدم به قدم با ما در این مسیر همراه شوید تا بتوانید در نهایت وبسایت خود را ایجاد کنید.
مرحله اول: دانلود جدیدترین نسخه وردپرس
در اولین گام باید جدیدترین نسخه وردپرس را از مخزن وردپرس به نشانی www.wordpress.org دانلود کرده و فایل آن را که یک فایل فشرده است روی سیستم خود ذخیره کنید.
مرحله دوم: بارگذاری فایل وردپرس و نصب آن روی هاست Cpanel
در این مرحله باید فایل فشرده وردپرس را روی هاست سایت خود در مسیر مشخصی آپلود کنید برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام اجرا کنید:
۱- ورود به حساب کاربری هاست Cpanel سایت
در گام اول برای آپلود فایل روی هاست Cpanel، باید وارد بخش مدیریت حساب کاربری هاست سایت خود شوید برای این منظور قبلا آدرس ورودی به هاست برایتان توسط شرکت هاستینگ ارسال شده. آدرس مورد نظر را در مرورگر وارد کنید.
۲- وارد کردن اطلاعات حساب کاربری
در این مرحله در صفحه لاگین بخش مدیریت هاست، باید اطلاعات کاربری سایت که از شما درخواست میشود را وارد کنید تا وارد پنل مدیریت Cpanel هاست خود شوید.
۳- رفتن به بخش File Manager
در این گام شما باید در صفحه مدیریت هاست Cpanel خود به بخش File Manager بروید.
۴- رفتن به پوشه public_html
در این مرحله باید وارد پوشه public_html شوید و فایل وردپرس خود را در این بخش که روت یا شاخه اصلی Cpanel است آپلود کنید. مطابق شکل زیر از طریق گزینه upload در این صفحه این کار را انجام دهید. فایل زیپ را در این بخش آپلود کنید.
در این مرحله میتوانید فایل فشرده وردپرس را در مسیر public_html آپلود کنید و بعد از آپلود فایل زیپ وردپرس، آنها را در همان هاست با انتخاب گزینه Extract از حالت فشرده خارج کنید و سپس فایل زیپ را با استفاده از گزینه Delete حذف کنید.
مرحله سوم: ایجاد پایگاه داده در هاست
بعد از آپلود فایلهای وردپرس روی هاست Cpanel نوبت به ایجاد پایگاه دادهبرای اتصال سایت به هاست میرسد. برای این منظور باید مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید.
۱- به بخش MySQL در سی پنل بروید.
در اولین گام باید از صفحه مدیریت هاست Cpanel خود روی گزینه MySQL مطابق شکل زیر کلیک کنید.
۲- تعیین نام پایگاه داده
در گام بعدی برای ایجاد پایگاه داده ، باید برای پایگاه داده خود یک نام تعیین کنید و سپس روی دکمه Next Step کلیک کنید.
۳- تعریف کاربر یا همان user برای پایگاه داده
در این مرحله باید برای دسترسی به پایگاه داده سایت خود یک کاربر یا همان user تعریف کنید. برای این منظور در صفحهای مطابق شکل زیر نام کاربری و رمز عبور تعریف کرده و روی دکمه Create User در پایین صفحه کلیک کنید.
البته در این مرحله سعی کنید حتما از کلمه عبوری استفاده کنید که ایمن باشد برای این منظور میتوانید از حروف بزرگ و کوچک و علائم به طور همزمان و ترکیبی در پسورد خود استفاده کنید. بعد از تعیین نام کاربری و رمز عبور، حتما آنها را به خاطر بسپارید.
۴- اختصاص مجوزها به کاربر برای دسترسی به پایگاه داده سایت
بعد از اینکه برای سایت خود پایگاه داده ایجاد کردید به صورت پیشفرض ممکن است کاربر تعریف شده به پایگاه داده سایت شما دسترسی نداشته باشد به همین دلیل باید مجوزهای لازم برای این منظور ایجاد شود. برای ایجاد دسترسی کاربر به پایگاه داده مراحل زیر را گام به گام دنبال کنید:
- به بخش Add User To Database بروید.
- کاربر مورد نظر خود را از منو کشویی که شامل نام کل کاربرها است انتخاب کنید.
- پایگاه داده مورد نظر خود را در منوی کشویی Database انتخاب کنید و روی دکمه Add کلیک کنید.
- در گام بعدی ، اختیارات و دسترسی های کاربر به پایگاه داده را تعیین کنید.
- بعد از اجرای مراحلی که بیان کردیم روی دکمه Make Changes کلیک کنید تا دسترسی های لازم به پایگاه داده در اختیار کاربر تعریف شده قرار بگیرد.
مرحله چهارم: پیکربندی تنظیمات برای نصب وردپرس روی سی پنل
در ادامه آموزش نصب وردپرس روی سی پنل، نوبت به پیکربندی تنظیمات برای نصب وردپرس میرسد. راههای زیر را برای این منظور طی میکنیم:
آدرس سایت خود را در مرورگر وارد کنید و در صفحه باز شده زبان سایت خود را تعیین کنید برای این منظور باید در سایتهای فارسی زبان سایت را فارسی انتخاب کنید.
در گام بعدی به صفحه ای مطابق شکل زیر منتقل خواهید شد که در این مرحله نیاز به تنظیمات خاصی نیست فقط کافی است روی دکمه “بزن بریم” یا “lets go” کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید.
در گام بعدی باید در صفحهای مطابق تصویر زیر اطلاعات مربوط به پایگاه داده سایت خود را وارد کنید. (همان اطلاعاتی که موقع ساخت پایگاه داده داشتیم.) همانطور که مشاهده میکنید در این بخش باید اطلاعات مربوط به نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید و سپس روی دکمه فرستادن یا submit در پایین صفحه کلیک کنید.
در تمام کادرهای بالا باید اطلاعاتی را که در هنگام ساخت دیتابیس ایجاد کردیم، وارد نمایید. پس از وارد کردن اطلاعات روی گزینه فرستادن کلیک کنید تا با صحنه جذاب زیر مواجه شوید:
مرحله پنجم: تکمیل اطلاعات سایت
با کلیک روی دکمه راه اندازی نصب به بخشی منتقل میشوید که باید اطلاعات سایت را در آن وارد کنید:
حال روی گزینه راه اندازی وردپرس بزنید و کار نصب وردپرس روی سی پنل انجام میشود. کار تمام است! از سایت خود لذت ببرید.
جمع بندی محتوا
در این مقاله آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را به شما ارائه کردیم. با کمک این آموزش میتوانید سایت خود را در کمترین زمان و بطور کاملا استاندارد روی سیپنل نصب کرده و به فعالیت روی آن بپردازید.
چنانچه در مسیر نصب مشکلی داشتید، حتما در بخش کامنتها با ما درمیان بگذارید.
سینا موسوی
سلام من همه مراحل رو مو به مو انجام دادم تا به این مرحله رسیدم:
خب حالا به آدرس سایت خود بروید . جایی که وردپرس را قرار دادید مثلا http://www.example.com/wordpress , پس از آن با پنجره زیر مواجه خواهید شد :
اینجا که میرم و ادرس رو میزنم بهم میگه
Your website is up and running!
Website as.irangig.ir has been successfully installed on the server.
Please delete the file “default.php” from the public_html folder and upload your website by using FTP or web based File Manager.
Below you can see your current files in public_html folder.
مشکل چیه؟من 2باره و 3باره چک کردم درسته همه چیز
alikhazaei206267 10 سال عضو همیار وردپرس
اقا من هم همین مشکلو دارم لطفا یکی به دادمون برسه
فرامرز قهرمانی فر
از زحمتی که کشیدید تشکر می کنم و اضافه می کنم خیلی ساده و روان آموزش دادید. اما من ترجیح میدهم این کار را به کسی واگذار کنم که در این کار تخصص دارد. من وقت کمی برای این کار دارم …
به همین دلیل با قبول دستمزد از شما درخواست قبول این زحمت را می کنم. لطفا در صورت تمایل با من تماس حاصل نمائید.
با تشکر از توجه جنابعالی
فــرامــرز قــهرمانی فر
09122798203
وحید
علی آقا ما صبرمون حداکثر تا پایان امتحانات دانشگاه هست که فکر کنم بشه 17 تیر اگه خوب مدرسه فکر کنم دیگه الان تبدیل شده به قصه تکرار آرش همش میایم میبینیم از مدرسه خبری نیست!
علی
سلام
اگر ممکنه آموزش متفاوت کردن دیدگاهای مدیر سایت رو هم در مدرسه به ما آموزش بدید
ممنون
یا علی
محسن
سلام دوست عزيز
من وردپرس رونصب كردم ولي هروقت ميخواموارد سايتم بشه آدرس سايتم روكه وارد ميكنم يه چيزي ميادزذهIndex of / پايينش نوشتهwordpress/ روي وردپرس كه كليك ميكني وارد سايتم ميشي يعني حتمابايد روي وردپرس كليك كني بايد چه كار كنم اگرميشه جواب روبه ايميلم ارسال كن
ممنونش
علی حاجی محمدی 14 سال عضو همیار وردپرس
سلام اول برو تو تنظیمات همگانی آدرس عمومی رو /wordpress و حذف کن بعد که ذخیره کنی سایت از دسترس خارج میشه
که خوبه 🙂
بعد برو تو هاستت فایل هارو از فولدر /wordpress بیار تو اصلی
سید حسین
سلام
ببخشید جایی واسه پرسیدن سوال ندیدم مجبور شدم اینجا سوالمو بنویسم
من امروز رو سایتم افزونه های زیادی (حدودا 10 تا ) نصب کردم ، الان دیگه اصلا صفحه ی بارگیری افزونه رو باز نمیکنه و این ارور رو میده :
Fatal error: Call to undefined function wp_tiny_mce() in /home/u121440736/public_html/wp-content/plugins/wp-ad-manager/ad-minister.php on line 99
میشه راهنماییم کنید
ممنون و ببخشید وقتتون رو گرفتم
mohsensemsarpour
سلام
خیلی کامل و جامع بود اگر اجازه بدید بنده هم یه سری آموزش به صورت کاملا تصویری با صدا رو درست کنم و همین جا پخش کنیم یعنی به صورت صوتی و تصویری باشه اگر اوکی بود در خدمتم (یه خورده هم ما کمک کنیم دیگه)
muhammad
سلام اگه از ورد پرس برای وبلاگ و از یه فروشگاه ساز برای فروشگاه استفاده بشه(دو اسکریپت تو یه هاست) مشکلی تو سرور و سئو پیش نمیاد؟ ممنون میشم اگه جواب بدید
sina
سلام منم مشکل mostfa رو دارم لطفا بگین چیکار کنیم!؟؟
آریا
اطلاعات خوبی را ارائه دادید.متشکرم.