چه مواردی را پیش از خرید گوشی کارکرده باید درنظر بگیریم؟

چه مواردی را پیش از خرید گوشی کارکرده باید درنظر بگیریم؟

خرید کالای دست دوم در ذهن بسیاری از افراد کار پرخطری است؛ با این وجود خرید کالای دست دوم در سراسر دنیا یکی از راه‌های دستیابی ارزان‌تر به یک کالا است. در ادامه با نکاتی آشنا خواهیم شد که پیش از خرید گوشی موبایل دست‌دوم یا محصولات مشابه احتمالا به شما کمک خواهد کرد.

منطقی نیست برای امکانات و قابلیت‌هایی که شاید هیچوقت به آن نیاز پیدا نکنید، هزینه کنید. بنابراین حتما پیش از خرید هر کالایی نیازهای خود را فهرست کرده و به آن‌ها اولویت بدهید. با در نظر گرفتن این موضوع، مهم‌ترین نیازها و انتظارات خود را مشخص کنید.

آیا به درگاه کارت حافظه نیاز دارید؟ صفحه نمایش بزرگ را ترجیح می‌دهید؟ کیفیت دوربین چقدر برای شما اهمیت دارد؟ آیا اهل بازی با گوشی هستید یا از آن فقط برای چک کردن شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید؟ آیا به اینفرارد برای کنترل تلویزیون احتیاج دارید؟ آیا اولویت شما ظرفیت باتری بالاتر است؟ پاسخ مناسب به این سوالات انتخاب شما را دقیق‌تر می‌کند.

قیمت گوشی کارکرده چقدر باید باشد؟

قیمت یک کالا را وضعیت آن مشخص می‌کند پیش از هر چیز شما باید قیمت روز کالای نو را از جایی مثل بخش محصولات زومیت مشاهده کنید. قیمت گوشی دست‌دوم به موارد زیادی ارتباط دارد که با اشاره در ادامه به شما در تخمین قیمت کمک خواهد کرد. بدیهی است که قیمت گوشی پر از خط و خش با ظاهر مستعمل نمی‌تواند با گوشی در حد نو یک اندازه باشد. میزان و نوع استفاده کاربر از گوشی، ارزش خرید آن را تعیین می‌کند.

شما می‌توانید خرید گوشی دست دوم را به پس از عرضه‌ی نسخه بعدی آن موکول کنید. برای مثال اگر قصد خرید گوشی سامسونگ اس 21 دست دوم را دارید، تا مدتی پس از عرضه‌ی گلکسی اس 22 سامسونگ صبر کنید. زمانی که نسل جدید یک برند وارد بازار می‌شود، قیمت مدل‌های قبلی کاهش می‌یابد.

موبایل ریفربیشد چیست؟

ریفربیشد به گوشی‌هایی می‌گویند که برای رفع ایراد فنی به تولیدکننده بازگردانده شده است. در هر صورت کالا به دست سازنده می‌رسد و اگر امکان رفع ایراد وجود داشته باشد، تعمیر می‌شود و با پسوند ریفربیشد و با قیمتی کمتر به فروش می‌رسد.

گوشی‌های ریفربیشد کارخانه‌ای از نظر فنی هیچ ایرادی ندارند و توسط تیم کنترل کیفیت سازنده بررسی می‌شوند. متاسفانه برخی سودجویان در مواردی گوشی‌های ریفربیشد را به ‌عنوان گوشی نو و گوشی ویترینی یا دست دوم در حد نو را به‌عنوان ریفربیشد به فروش می‌رسانند. برای به حداقل رساندن این موارد، حتی‌الامکان گوشی را از فروشگاه‌های مطمئن با گارانتی معتبر خریداری کنید. همچنین با استفاده از شماره سریال و IMEI دستگاه می‌توانید شرایط محصول را در سایت سازنده بررسی کنید.

گوشی دست دوم از کجا بخریم؟

راحت‌ترین و تقریبا مطمئن‌ترین راه برای تهیه‌ی گوشی دست دوم، خرید از دوستان و آشنایان است. به راحتی می‌توانید از مزایا و معایب و وضعیت سلامت گوشی مطلع شوید و حتی پس از خرید با فروشنده در ارتباط باشید.

خرید به صورت حضوری مزایای خاص خود را دارد. اگر به دنبال آگهی‌های فروش گوشی دست دوم هستید، می‌توانید به سایت‌های آگهی‌کننده مطرح مراجعه کنید. برای ملاقات و معامله‌ی حضوری آماده باشید و مطمئن شوید که این کار را در مکانی عمومی انجام دهید. به این شکل هم فروشنده و هم خریدار احساس راحتی بیشتری دارند.

حتما پیش از خرید از فروشنده بخواهید تا اجازه دهد دقایقی با سیم‌کارت خودتان با گوشی کار کنید. برای اطمینان بیشتر می‌توانید لپ‌تاپ به همراه کابل گوشی یا پاوربانک برای بررسی درگاه شارژ به همراه داشته باشید. همچنین جهت اطمینان از سرقتی نبودن از وجود جعبه‌ی دستگاه و لوازم جانبی مانند شارژر یا هندزفری (اگر با همین متعلقات به فروش می‌رسد) اطمینان حاصل کنید.

چه مواردی را پیش از خرید گوشی کارکرده باید درنظر بگیریم؟

اگر قصد خرید به صورت آنلاین را دارید، می‌توانید از فروشگاه‌های اینترنتی که نماد اعتماد الکترونیک (اینماد) دارند بهره ببرید. برخی از فروشگاه‌های آنلاین در کنار گوشی نو، گوشی و سایر تجهیزات الکترونیکی را هم به صورت کارکرده به فروش می‌رسانند. قیمت گوشی دست دوم در این فروشگاه‌ها با توجه به خدماتی نظیر مهلت تست، بیشتر از سایت‌های آگهی دهنده فروش گوشی دست دوم است. مسلم است که گوشی کارکرده گارانتی ندارد اما معمولا مهلت تست چند روزه تا یک هفته‌ای را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. خرید از فروشگاه‌هایی که نماد اعتماد الکترونیک ندارند و همچنین کانال‌های تلگرام و اینستاگرام که آدرس و تلفن مشخصی ندارند، پیشنهاد نمی‌شود.

شما باید تصمیم بگیرید که چه چیزی برایتان اولویت و ارزش بیشتری دارد؟ ریسک کمتر یا قیمت پایین‌تر؟

بررسی‌های لازم پیش از خرید

هیچ‌گاه در ملاقات با فروشنده و خرید کالای دست‌دوم عجله نکنید. این حق شما است که پیش از خرید از سلامت کالا اطمینان حاصل کنید بنابراین اصلا عجله نکنید.

به خاطر داشته باشید که یک فروشنده حقیقی نباید اطلاعات نادرست درباره گوشی خود به مشتری تحویل دهد. اما مطمئناً برخی‌ها، ایرادات دستگاه را به راحتی فاش نمی‌کنند.

باتری گوشی‌ها سریع‌تر از سایر قطعات فرسوده می‌شوند و معمولاً پس از 500 سیکل شارژ فقط تا 80 درصد ظرفیت اولیه خود را حفظ می‌کنند. اگر دستگاه هر روز شارژ شده باشد، این زمان به حدود دو سال کاهش می‌یابد. جویا شوید که آیا باتری تعویض شده است یا خیر؟

بدنه و صفحه نمایش را زیر نور بررسی کنید تا بتوان از کوچک‌ترین آسیب‌های فیزیکی مطلع شد. نمایشگر هر گوشی بیش از سایر بخش‌ها خط و خش می‌پذیرد. با اجازه‌ی فروشنده محافظ یا گلس را بردارید و به دقت صفحه نمایش را بررسی کنید. هاله‌ی نور، پیکسل سوخته، تعویضی بودن نمایشگر، مشکل تاچ و کاهش و افزایش نور صفحه را با دقت چک کنید.

درگاه شارژ را با کمک لپ‌تاپ یا پاوربانک بررسی کنید. به علائم خط و خش روی آن توجه کنید. درگاه شارژ یکی از اولین قطعاتی است که در صورت استفاده نادرست، فرسوده یا خراب می‌شود.

دکمه‌های پاور و تنظیم صدا را به دقت بررسی کنید. مطمئن شوید که تمام دکمه‌ها حتی زمانی که خیلی محکم آن را فشار نمی‌دهید به درستی عمل می‌کنند. زیرا یک دکمه‌ی معیوب می‌تواند استفاده از گوشی را بسیار دشوار کند و ممکن است تعمیر آن هزینه‌بر باشد. لنز یا لنزهای دوربین و فریم گوشی را چک کنید تا از نبود خط و خش یا ترک روی آن‌ها مطمئن شوید.

یک آهنگ یا ویدیو پخش کنید و از عملکرد صحیح اسپیکر گوشی اطمینان حاصل کنید. همین کار را با اتصال هدفون یا هندزفری انجام دهید تا از سلامت جک هدفون (در صورت وجود) مطمئن شوید. عملکرد دوربین اصلی، دوربین سلفی، قابلیت ویبره و اتصال وای‌فای و بلوتوث را بررسی کنید.

سیم‌کارت خود را داخل گوشی قرار دهید و با آن تماس بگیرید. سپس پیام کوتاه ارسال کنید و به اینترنت سیم‌کارت وصل شوید. اگر گوشی مورد نظر دو سیم‌کارته است، حتما اسلات دوم را هم چک کنید.

وضعیت جعبه و لوازم جانبی می‌تواند نشانی از نوع استفاده فروشنده از گوشی باشد. حتما پیش از مراجعه حضوری برای خرید گوشی، ویدیوی آنباکسینگ آن را ببینید و از محتویات جعبه مطلع شوید. اگر گوشی مورد نظر از شارژ سریع پشتیبانی می‌کند، توجه کنید که شارژر اصلی همراهش باشد.

در زمان خرید آیفون با اجازه فروشنده و پس از بررسی همه موارد دیگر دستگاه را ریست فکتوری کنید و به تنظیمات کارخانه برگردانید. فراموش نکنید که اگر روی گوشی حساب کاربری اپل آیدی تنظیم شده باشد ممکن است برای شما در آینده هم مشکلاتی به‌وجود بیاورد.

در گوشی‌های اندرویدی (مثل گوشی شیائومی، گوشی سامسونگ و …) مطمئن شوید که گوشی روت نشده یا کاستوم رام بر روی آن نصب نشده باشد. در این مورد حتما از فروشنده سوال کنید، چون ممکن است در نصب اپلیکیشن‌های بانکی به مشکل بخورید.

چه مواردی را پیش از خرید گوشی کارکرده باید درنظر بگیریم؟

رجیستری

از فروشنده جویا شوید که گوشی رجیستر شده است یا خیر. فروشنده می‌تواند از طریق سامانه همتا با شماره‌گیری #7777* مالکیت گوشی را از سیم‌کارت خود به سیم‌کارت شما انتقال دهد. همچنین با وارد کردن شماره IMEI دستگاه در سامانه همتا می‌توانید تاریخچه مالکیت گوشی و نوع واردات آن را بررسی کنید.

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

مطالب زیر را حتما بخوانید