وردپرس ۳.۶ چه ویژگی‌های جدیدی دارد؟

نسخه‌ی ۳.۶ وردپرس یک نسخه‌ی ویژه است به این خاطر که در این نسخه تغییرات زیاد و مهمی بر روی رابط کاربری ایجاد شده است. تغییرات در کارکرد و امنیت وردپرس هرچند که مهم هستند ولی به چشم کاربر نمی‌آیند. ولی تغییرات رابط کاربری هرچند کوچک ولی برای کاربر بسیار مهم خواهند بود.
اضافه شدن قسمتی در بخش ویرایش نوشته‌ها برای تعیین نوع نوشته (Post Formats) مهم‌ترین قابلیتی است که به نسخه‌ی ۳.۶ وردپرس اضافه شده است. قابلیت تعیین نوع نوشته قبلاً هم در وردپرس وجود داشت ولی کاربران از آن استقبال نکردند.
کار بر روی نسخه‌ی ۳.۶ در ماه ژانویه‌ی امسال آغاز شد. نسخه‌ی بتا ۳ نیز در ماه می عرضه شد. با این اوصاف انتظار می‌رود نسخه‌ی کامل در همین ماه یعنی ماه ژوئن عرضه شود.
تعیین نوع نوشته (Post Formats)
این قابلیت در وردپرس ۳.۱ معرفی شد ولی تاکنون به جز در برخی پوسته‌های مخصوص توسط کاربران استفاده نشده است. به وسیله‌ی این قابلیت می‌توان تعیین کرد که هر نوشته چه شکلی باشد و چه خواصی داشته باشد. مثلاً اگر در یک نوشته بخواهید یک گالری عکس بگذارید یا نوشته‌ی شما تنها معرفی یک لینک باشد نوع نوشته و پوسته‌ی آن متفاوت خواهد بود. مشکل این بود که در رابط کاربری وردپرس هیچ گزینه‌ای برای این کار در نظر گرفته نشده بود و کاربران می‌بایست از افزونه‌هایی مثل افزونه‌ی Alex King برای بکار گیری این قابلیت استفاده می‌کردند. در نسخه‌ی جدید وردپرس چند گزینه که هر کدام معرف یک نوع نوشته هستند به بالای بخش ویرایش نوشته اضافه شده است که کاربر با کلیک بر روی هر کدام می‌تواند نوع نوشته را مشخص کند. انواع نوشته‌ها همان‌هایی هستند که در نسخه‌ی ۳.۱ معرفی شدند.

wordpress_3.6

در هر نوع نوشته، چند زمینه دلخواه (Custom meta field) به طور پیش‌فرض وجود دارد که به ساختار وب‌سایت کمک می‌کند. چند نمونه از این زمینه‌ها برای هر نوع نوشته به صورت زیر است:

Image Post Format:
Image URL
Link URL
Link Post Format:
Link URL
Video & Audio Post Format:
Video Embed Code or URL / Audio Embed Code or URL
Quote:
Quote Source
Link URL

آخرین اخبار حاکی از آن است که این قابلیت از نسخه‌ی ۳.۶ وردپرس حذف شده است و قرار است فعلاً به عنوان یک افزونه عرضه شود تا در نسخه‌های بعدی به درون خود وردپرس بیاید. توجه داشته باشید که وردپرس ۳.۶ هنوز در مرحله‌ی آزمایشی است و ممکن است تا عرضه‌ی نسخه‌ی کامل در ماه ژوئن، تغییرات دیگری هم داشته باشد.
پشتیبانی از پخش صوت و فیلم
تا کنون عدم پشتیبانی از پخش صوت و فیلم یکی از مهم‌ترین کمبودهای وردپرس بوده است که در این نسخه برطرف شده است.

wordpress_3.6_1

تا کنون کاربران برای قرار دادن فایل صوتی یا فیلم در نوشته‌هایشان می‌بایست از ابزارها یا افزونه‌های خارجی استفاده می‌کردند ولی در این نسخه از وردپرس به این خاطر که کتابخانه‌ی MediaElement.js به طور پیش‌فرض درون وردپرس استفاده شده می‌توان فایل‌های صوتی و فیلم‌ها را بدون استفاده از ابزار خارجی اضافه مستقیماً درون نوشته‌های وردپرس قرار داد.

wordpress_3.6_2

ویژگی جالبی که استفاده از قابلیت‌های درونی وردپرس برای قرار دادن صوت و فیلم درون نوشته دارد این است که کاربر می‌تواند فیلمی که قرار است پخش بشود، چه آپلود شده باشد و چه به وسیله‌ی embed code از وب‌سایت دیگر آورده شده باشد را درون قسمت ویرایش نوشته پخش کند تا مطمئن شود که فیلم یا فایل صوتی را اشتباه در نوشته قرار نداده است.

ذخیره‌ی خودکار

اکنون نوشته‌ها در حین ویرایش به طور خودکار ذخیره می‌شوند. بدین ترتیب اگر مشکلی برای مرورگر به وجود بیاید یا برق قطع شود زحمت‌های نویسنده ذخیره شده است و از دست نمی‌رود.

  اهمیت یادگیری زبان انگلیسی برای وب مستران هوشمند!

wordpress_3.6_3

قابلیت مهم دیگر این است که وردپرس مرتب کنترل می‌کند که حساب کاربری نویسنده از سایت خارج نشده باشد. اگر به هر دلیل در حین ویرایش مطلب، حساب کاربری نویسنده از سایت خارج شده باشد (Logout) یا مدت زمان آن تمام شده باشد (Expire)، به هنگام ذخیره مطلب به صفحه‌ی ورود نخواهد رفت. بلکه یک پنجره‌ی کوچک بر روی صفحه باز می‌شود و از کاربر، نام کاربری و رمز عبور را سؤال می‌کند. در این صورت دیگر زحمات نویسنده به خاطر خروج حساب کاربری از دست نخواهد رفت.

قفل شدن نوشته

این ویژگی برای وب‌سایت‌هایی که چند نویسنده دارند مناسب است. بدین صورت اگر یک نویسنده در حال ویرایش یک مطلب باشد و نویسنده‌ی دیگر گزینه‌ی ویرایش را برای آن مطلب بزند پیغامی مبنی بر قفل بودن آن نوشته مشاهده خواهد کرد. در این پیغام گزینه‌ای به نام Take Over وجود دارد که با انتخاب این گزینه، نویسنده‌ی جدید کنترل نوشته را در دست می‌گیرد و عملاً نوشته برای نویسنده‌ی قبلی قفل می‌شود.

wordpress_3.6_4

تاریخچه‌ی یک نوشته (Post Revisions)

در قسمت تاریخچه‌ی یک نوشته،‌ کاربر می‌تواند مشاهده کند که از ابتدا تا کنون چه تغییراتی بر روی نوشته انجام داده است. در این نسخه از وردپرس در این قسمت یک نوار لغزان با دو دسته وجود دارد که کاربر با حرکت دادن دسته‌ها می‌تواند نوشته را در زمان‌های مختلف باهم مقایسه کند.

wordpress_3.6_5

فهرست‌ها (Navigation Menus)

فهرست‌ها در حقیقت همان منو‌های سایت هستند که از قسمت پوسته در منوی اصلی کنار سایت قابل دسترسی هستند. ظاهر آکاردئونی صفحه‌ی تنظیمات فهرست در وردپرس ۳.۶ بسیار ساده‌تر از نسخه‌ی قبل است. در نسخه‌ی قبل برای هر فهرست یک برگ (Tab) درون صفحه‌ی تنظیمات فهرست به وجود می‌آمد. در این نسخه صفحه‌ی تنظیمات فهرست تنها دو برگ دارد. برگ اول برای ایجاد و ویرایش فهرست است. اگر یک وب‌سایت فهرست‌های متعدد داشته باشد، کاربر از لیست باز شونده‌ی بالای صفحه می‌تواند فهرستی که می‌خواهد ویرایش کند را باز کند.

wordpress_3.6_6

اگر یک پوسته از فهرست‌های متعدد پشتیبانی کند، کاربر باید برای هر فهرست، مکان آن را نیز مشخص کند. در نسخه‌ی قبل برای این کار می‌بایست در قسمت ویرایش هر فهرست مکان آن را تعیین می‌کردیم ولی در این نسخه در صفحه‌ی تنظیمات فهرست یک برگ به نام Manage Locations وجود دارد. در این برگ می‌توانیم برای هر مکان فهرست مورد نظر را از لیست فهرست‌ها انتخاب کنیم. در این نسخه به این خاطر که برای جابجایی یک فهرست احتیاج نیست کل تنظیمات آن بارگذاری شود، این کار بسیار سریع‌تر انجام می‌شود. در این صفحه برای هر فهرست یا هر مکان گزینه‌هایی مثل ویرایش فهرست یا ایجاد فهرست جدید وجود دارد. این گزینه‌ها باعث صرفه‌جویی در باز کردن صفحات و سریع‌تر کردن روند ویرایش فهرست‌ها می‌شوند.

wordpress_3.6_7

پوسته‌ی جدید Twenty Thirteen

این پوسته، پوسته‌ی پیش‌فرض وردپرس است در این نسخه تغییرات زیادی داشته است. این تغییرات هم در ظاهر پوسته است و هم در کارایی آن. از جمله‌ی این تغییرات می‌توان سازگاری کامل آن با قابلیت‌های جدید تعیین نوع نوشته (Post Formats) را بیان کرد. مهم‌ترین کارایی این پوسته این است که طراحان پوسته می‌توانند پوسته‌های جدید خود را بر پایه‌ی آن ایجاد کنند و مطمئن باشند که پوسته‌ی آن‌ها از تمام قابلیت‌های وردپرس به خوبی پشتیبانی می‌کند.

به زودی آموزش و کد های لازم برای استفاده از برخی ویژگی های جدید وردپرس 3.6 را در همیار وردپرس منتشر خواهیم کرد …

منتظرمان باشید

wordpress_3.6_8

wordpress_3.6_9

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. سلام ممنونم از سایت خوبتون:D