13 نکته طلایی برای بهینه سازی وردپرس

با سلام خدمت دوستان عزیز وردپرسی!
اینکه وبسایت خود را به تازگی راه‌اندازی کرده باشید و یا مدت زمان زیادی از تاسیس آن گذشته باشد فرقی در اینکه باید سایت را برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی کنید ندارد.
زمانی که دست به کیبورد می‌شوید و شروع به نوشتن می‌کنید باید نکاتی را پیش از آن در وبسایت خود رعایت کرده باشید تا محتوای شما به عنوان یک محتوای استاندارد و مناسب از نظر موتورهای جستجو و حتی بازدیدکنندگان سایت شناخته شود.
در این مقاله از همیار وردپرس قصد دارم تا به معرفی 13 نکته طلایی که برای راه‌اندازی و ادامه حیات یک سایت لازم است و در بهینه سازی وردپرس موثر است بپردازم.

بهینه سازی وردپرس

1. استفاده از ریدایرکت 301

هنگامی که روز به روز مقالات شما در سایت در حال اضافه شدن و رشد کردن هستند صفحات مکمل با آن نیز بیشتر و بیشتر می‌شوند که درصدی از لینک‌ها و صفحات ممکن است تا با خطا مواجه شده و وجود نداشته باشند؛ یا اینکه به دلیل تغییر نام برند خود نام دامنه سایت را تغییر داده‌اید و لازم است تا بازدیدکنندگان از دامنه قبلی به دامنه جدید منتقل شوند.
تصور کنید شخصی یک لینک از سایت شما را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته است و یا اینکه آن را برای مطالعه در فرصت مناسب بوکمارک کرده است، حال اگر شما آن صفحه را به هر دلیلی حذف کرده باشید یا اینکه آدرس آن را تغییر داده باشید، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟! پاسخ روشن است؛
شما یک ترافیک بالقوه را از دست داده‌اید.

راهکار

پس لازم است تا برای آنها تدبیری بیندیشید که بهترین راهکار انتقال چنین صفحاتی برای امر بهینه سازی وردپرس به صورت ریدایرکت 301 می‌باشد.
ریدایرکت 301 موجب می‌شود اعتبار و رتبه صفحات شما حفظ شود. اگر قصد انتقال دامنه یا صفحه از سایت خود را به آدرس دیگری دارید و آدرس قبلی خود یا انتقال آدرس ها را ۳۰۱ redirect به آدرس جدید نکنید، کل رتبه شما و اعتباری که برای صفحات بدست آورده بودید، در کوتاه‌ترین زمان ممکن نابود خواهند شد!

برای این مورد به صورت مفصل در مقاله انتقال آدرس ها با redirect301 در وردپرس به بحث و بررسی پرداخته‌ام که پیشنهاد  می‌کنم آن را مطالعه کنید.

2. ایجاد صفحه 404 سفارشی

بنا به آنچه گوگل وبمستر گفته است، بهترین و اصلی‌ترین قانونی که یک وبسایت باید رعایت کنید ایجاد یک تجربه کاربری خوب و مناسب برای مخاطبان خود است. این اصل می‌تواند زمانی که کاربری با یک خطای 404 که نشان از غیر معتبر بودن لینک دارد را زیر سوال ببرد.
بسته به قالب وردپرس که استفاده می‌کنید ممکن است صفحه 404 شامل یک متن ساده باشد که بدون هیچگونه طراحی بصری و گرافیکی است؛ پس سعی کنید برای بهینه سازی وردپرس یک صفحه 404 اختصاصی طراحی کرده و ترجیحا محتوای آن صرفا شامل یک پیغام مبنی بر اشتباه بودن لینک نباشد، بلکه مقالاتی را به صورت تصادفی به کاربران برای مطالعه پیشنهاد دهید.
به خاطر داشته باشید وقتی بازدیدکننده‌ای وارد وبسایت شما می‌شود دوست ندارد سردرگم شود.

3. طراحی ریسپانسیو داشته باشید!

طبق آخرین گزارشات و پیش‌بینی‌هایی که شده بود در سال 2016 کاربران موبایلی از کاربران دسکتاپ و رومیزی سبقت گرفته و جلو افتادند که پیش بینی درست از آب درآمده و متناسب با آن نیز گوگل با به‌روزرسانی که انجام داد Mobile-friendly بودن را جزو یک مزیت برای وبسایت‌ها بر شمرد تا جایی که کاربران موبایلی که در گوگل جستجویی می‌کنند، وبسایت‌هایی که با این ویژگی هستند را در اولویت قرار داد.
بنابراین سعی کنید قالبی که استفاده می‌کنید علاوه بر داشتن رابط کاربری مناسب از قابلیت Mobile-friendly بودن برای موتور جستجو نیز بهره‌مند بوده و متناسب با سایز نمایشگری که وارد صفحه سایت شما می‌شود نمایش داده شود. این موضوع در بهینه سازی وردپرس بسیار موثر است.

4. اجازه ایندکس فایل‌های CSS و JS

گوگل برای درک بهتر یک وبسایت و تفسیر کدهای هر صفحه دائما در حال تغییر و بروزرسانی است، خصوصا در سال‌های اخیر که با ظهور فناوری‌های نو پیش به پای آنها حرکت می‌کند.
بنا به گفته خود گوگل، منع کردن خزنده برای بررسی فایل‌های Css و Js سایت به صورت مستقیم که از طریق فایل robots.txt انجام می‌گیرد باعث آسیب جدی به وبسایت شما خواهد شد چرا که با الگوریتم‌های آن در تناقض بوده و باعث افت رتبه در موتور جستجو خواهد شد.

مثال

نمونه بارز این مورد را می‌توان در کنسول جستجوی گوگل مشاهده کرد. پس از اتمام واکشی یک وبسایت گزینه‌ای در آن وجود دارد که از طریق آن می‌توانید آنچه را که از دید یک کاربر معمولی و دید گوگل رخ می‎دهد را مشاهده کنید. که به شما اجازه می‌دهد محتوای خود را بدون فدا کردن و از دست دادن کیفیت آن تغییرات لازم را چه برای کاربر و چه روبات انجام دهید.

5. استفاده از IP اختصاصی برای میزبانی سایت

سرعت بارگزاری صفحات روز به روز در حال مهم و مهمتر شدن هستند. یکی از راه‌های کمک به این امر و دست یافتن به آن استفاده از آی‌پی اختصاصی برای میزبانی و بهینه سازی وردپرس است. اگر وبسایت شما همراه با وبسایت‌های دیگر در حال میزبانی است و به اصطلاح از هاست اشتراکی در آن استفاده می‌کنید این کار باعث ایجاد صدمه در وبسایت شما خواهد شد.
اگر شرایط اقتصادی این اجازه را به شما می‎دهد که از چنین قابلیتی بهره‌مند شوید، فرصت را از دست ندهید و آن را در اولویت قرار دهید.

6. استفاده از پیوند یکتای مناسب برای موتور جستجو

بارها در مقالات منتشر شده در همیار وردپرس ذکر شده است که از پیوند یکتایی انتخاب کنید که مناسب موضوع سایت شما بوده و علاوه بر آن برای موتور جستجو نیز قابل درک باشد.
این کار علاوه بر اینکه باعث ایجاد خوانایی بهتر برای کاربر واقعی خواهد شد، به دلیل استفاده از کلمات کلیدی موجود در محتوای مقاله که در آدرس آن نیز ذکر شده است باعث خواهد شد تا برای موتور جستجو نیز قابل درک بوده و بهای بیشتری به ان داده شود و بهینه سازی وردپرس صورت گیرد.
طبق گفته خود گوگل، مطالب و URL های خود را به گونه‌ای ساماندهی کنید که هم برای انسان و هم برای روبات گوگل قابل فهم بوده و علاوه بر آن نیز از کلمات و عبارات کوتاه و قابل فهم در آن استفاده کنید.

  بهترین ابزارهای سئو (آپدیت ۲۰۲۴)

7. استفاده از متای توضیحات و کلمات کلیدی در هر صفحه

داده‌های متا و کلمات کلیدی موجود در ان می‌بایست برای هر صفحه متفاوت و مجزا از هم بوده و اشاره درستی به محتوای موجود در صفحه داشته باشند. بسته به مدیریت محتوایی که شما استفاده می‌کنید، باید امکان سفارشی سازی و انتخاب متای توضیحات و کلمات کلیدی در آن فراهم باشد که خوشبختانه این قابلیت در وردپرس قابل استفاده است.

متای داده باید حتما با محتوای موجود در صفحه مرتبط بوده و ترجیحا از کلمات کلیدی چه در متای داده و چه در محتوای نوشته استفاده کرده باشید. که برای اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنم مقاله نحوه افزودن کلمه کلیدی و توضیحات متا در وردپرس  را مطالعه کنید.

8. اخلال در ایندکس صفحات

این اشتباه ممکن است برای هر کسی رخ دهد، به خصوص در فایل Robots.txt که با استفاده از آن می‌توانید دسترسی به صفحات و دایرکتوری‌ها برای موتور جستجو را تعیین کنید.
بنابراین اگر احساس می‌کنید بازدید و ترافیکی از گوگل و موتورهای جستجو دریافت نمی‌کنید ابتدا وارد گوگل شده و آدرس سایت خود را مانند site:hamyarwp.com در آن وارد کرده و ببینید که آیا نتیجه‌ای برای سایت شما در موتور جستجو وجود دارد یا خیر!
در صورتی که هیچ نتیجه‌ای در آن نیافتید به سورس صفحه سایت خود مراجعه کرده و با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + F به دنبال عبارت index و یا noindex در آن باشید، در صورتی که حالت noindex را یافتید در جهت رفع آن به وضعیت indexx اقدام کنید.

9. ویرایش فایل Robots.txt

داشتن دانش فنی برای مدیریت و کنترل فایل Robots.txt برای هرکسی واجب است. این فایل ربات موتورهای جستجو را کنترل کرده و آنها را به صفحاتی که امکان بررسی آنها وجود دارد هدایت می‌کند.
قابلیت کنترل ربات جستجوگر برای جلوگیری از بررسی صفحاتی همچون سبد خرید برای وبسایت‌هایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت دارند و یا کنترل دایرکتوری‌های مجاز مهم است.
برای اینکه درک درستی از فایل robots.txt و کنترل آن داشته باشید پیشنهاد می‌کنم مقاله بهینه سازی فایل وردپرس robot.txt  را مطالعه کنید.

10. استفاده از نقشه سایت XML

یک نقشه سایت XML برای موتورهای جستجو مانند یک نقشه گنج عمل می‌کند و آنها را در جهت یافتن و درک بهتر صفحات کمک می‌کند.
ابتدا یک نقشه سایت در وبسایت خود ایجاد کنید و سپس در کنسول جستجوی گوگل آدرس آن را ثبت کنید و منتظر بمانید تا شاهد بهبود در نتایج گوگل باشید.
اما این نکته را به خاطر داشته باشید که هر نقشه سایتی مناسب نیست. نقشه سایت شما باید پویا بوده و متناسب با توسعه وبسایت پیش رفته و تمامی مسیرهای موجود برای صفحات جدید که ایجاد می‌شوند را برای موتور جستجو و بهینه سازی وردپرس هموار کند.
خوشبختانه به لطف افزونه‌هایی همچون سئو وردپرس یا google XML sitemap می‌توانید به راحتی یک نقشه سایت پویا برای  وردپرس ایجاد کنید.

11. محتوای مرتبط در صفحات خود ایجاد کنید!

وقتی ذات و ریشه یک سیستم مدیریت محتوا برای کنترل محتوا، ایجاد تجارت الکترونیک و یا ادغامی از هر دو می‌باشد حتما باید محتوایی که برای محصول درج می‌کنید در دسته‌بندی جدایی از محتوایی همچون مقالاتی که منتشر می‌کنید باشد.
خوشبختانه مدیریت محتوای وردپرس این اصل را رعایت کرده است و می‎توان در آن محتوای مقالات را از محتوای محصول به صورت یک دسته‌بندی جدا در نظر گرفت.

12. موقعیت مکانی خود را تعیین کنید!

آیا وبسایت شما به گونه‌ای است که متعلق به یک کمپانی و شرکت است؟! اگر پاسخ مثبت است، این نکته طلایی برای شما صادق است.
در به روزرسانی‌های اخیر گوگل موقعیت مکانی یک وبسایت نیز بر روی رتبه آن تاثیر گذار است و با تازگی جستجو بر اساس موقعیت مکانی صاحبان کسب و کار در آن فعال شده است که بر اساس موقعیت کاربر وبسایت‌هایی که موقعیت خود را در نقشه گوگل ثبت کرده‌اند در اولویت بالاتری از نتایج به وی ارائه و پیشنهاد می‌شوند.
به لطف نقشه گوگل می‌توانید موقعیت خود را بر روی نقشه به همراه نام، اطلاعات تماس، آدرس سایت و سایر موارد دیگر ثبت کنید تا بر اساس موقعیت مکانی کاربر شما را به وی معرفی کند و اقدام به بهینه سازی وردپرس نمایید.

13. مسائل مربوط به کپی رایت

به یاد داشته باشید که مطالب و محتوای تکراری به راحتی قابل ایجاد هستند. وقتی شما محتوایی را عینا و یا حتی با تغییرات جزئی از سایتی کپی می‌کنید و یا اینکه سایت شما به گونه‌ای است که هم با WWW و هم بدون WWW در دسترس است درست به صورتی به چشم می‌آید که محتوایی یکسان با آدرس متفاوت در موتور جستجو ثبت شده است. این خود یک نوع بهینه سازی وردپرس محسوب می شود.

در ادامه بخوانید، تاثیر نمایش سایت با www و بدون آن در سئو وردپرس

استفاده از محتوای دیگران حس رقابت را از بین برده و بدترین تاثیر را برای شما به دنبال خواهد داشت، چرا که این رقیبان بزرگ و قدر شما هستند که در رده بالاتری قرار خواهند گرفت.

شاد باشید..

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
تقریبا
خیر

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.

دیدگاه‌های این نوشته جدید ترین ها شاخص

  1. 9 سال عضو همیار وردپرس

    با سلام چطوری میشه موقعیت یک مکان را در نقشه گوگل ثبت کرد. آیا اموزشی در این خصوص در سایت شما وجود دارد.