بروزرسانی توسط محدثه اسماعیلی
همانطور که میدانید مقوله امنیت وبسایت بسیار حائز اهمیت است و وبسایتهای وردپرسی نیز از این قاعده مستثنا نیستند. تلاش برای افزایش سطح ایمنی در وردپرس جزء مسائل بسیار مهمی است که در صورت غفلت، عواقب بدی را در پی خواهد داشت. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است به همین دلیل همیشه میگوییم که به مسائل امنیتی وبسایت جهت جلوگیری از نفوذ و سوء استفادههای احتمالی توجه ویژهای داشته باشید.
افزایش سطح ایمنی در وردپرس
امروزه با توجه به کثرت مشاغل آنلاین، تعداد وبسایتهای وردپرسی بیش از پیش شده و برای برخی این وبسایت کل داراییشان است. جایی که میتوان مهارت و حرفهای بودن خود را به نمایش گذاشت و نرخ تبدیلات را افزایش داد.
به صورت پیشفرض میزان امنیت وردپرس در حد مطلوبی تأمین شده اما باز هم میتوان گامهایی برای افزایش سطح ایمنی در وردپرس برداشت تا از حملات احتمالی یا نفوذ خرابکاران جلوگیری کرد.
در این آموزش از همیار وردپرس قصد داریم به چند تکنیک ساده برای افزایش امنیت وردپرس بپردازیم و دلایل شایع که موجب نفوذ به وبسایت میشوند را بررسی کنیم. در این پست 5 راهکار مفید برای ساخت یک دیوار ضخیم در برابر هکرهای وردپرسی را پوشش خواهیم داد.
1- استفاده از میزبانی امن
میزبانی قابل اعتماد و امن یک عامل بسیار مهم در تأمین امنیت وبسایت وردپرسی شما است.
یک میزبانی مطمئن باید شامل ویژگیهای خاصی باشد ازجمله:
- پشتیبانی از آخرین نسخههای PHP و MySQL
- حداقل ساعات خاموشی
- فایروال تحت وب
- دارا بودن سیستم تشخیص نفوذ
توصیه میکنیم قبل از راهاندازی وبسایت به صورت گسترده تحقیق و بررسی کرده و سپس از یک شرکت میزبانی قوی کمک بگیرید.
2- کنترل فایلهای آپلود شده کاربران
یکی از عوامل مهم برای افزایش سطح ایمنی در وردپرس کنترل فایلهای بارگذاری شده از سوی کاربران است که مانع تهدیدهای امنیتی علیه وبسایت شما میشود. فایلهای مخرب باید با روشهای خاص خود محدود شوند ازجمله:
- جلوگیری از اجرای فایلهای آپلود شده توسط کاربران
- جلوگیری از امکان ارسال مستقیم فایلها
- استفاده از متدهای امنیتی مانند SFTP یا SSH وبسایتها که به کاربران امکان آپلود مستقیم تصاویر از اینترنت را میدهد.
3- اقدامات امنیتی برای افزایش سطح ایمنی در وردپرس
برخی از اشتباهات رایج در حین ورود به وردپرس موجب میشود میزان امنیت وبسایت دچار تزلزل شود. با نظارت دقیق بر بخشهای مختلف وبسایت تا حدی میتوان دست نفوذگران را از سیستم کوتاه کرد و تمام راههای نفوذی را بر روی آنان بست. در این راستا با انجام روشهایی بسیار ساده اما کاربردی میتوانید گامی در این جهت بردارید. سه کاری که برخی کاربران انجام میدهند که بسیار خطرناک است:
- با نام کاربری admin وارد میشوند.
- از رمز عبور پیشفرض استفاده میکنند.
- هرگز رمزهای عبور خود را تغییر نمیدهند.
نامهای کاربری و رمز عبورهای قابل پیشبینی و ساده امنیت وبسایت را به خطر میاندازند. به همین دلیل توصیه میکنیم برای افزایش سطح ایمنی در وردپرس از کلیدهای مخفی و خاص خود استفاده کنید. برای سهولت و آشنایی با این امر میتوانید از تکنیکهای ساخت رمز عبور ایمن کمک بگیرید.
- سعی کنید رمزهای غیر قابل پیشبینی و پیچیده تهیه کنید.
- هیچگاه از نام کاربری پیشفرض استفاده نکنید.
- در بازههای زمانی مشخص رمز عبور خود را تغییر دهید.
توصیه: برای افزایش سطح ایمنی در وردپرس میتوانید از افزونههایی مانند WP Security یا Ithemes که آسیبپذیریهای امنیتی را کنترل میکنند، کمک بگیرید.
4- پشتیبان گیریهای منظم انجام دهید
تهیه نسخه پشتیبان میتواند به شما در بازگرداندن دادههای وبسایت در موارد غیرمنتظره کمک کند؛ بنابراین بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.
- پشتیبان گیریهایی را در بازههای زمانی مختلف داشته باشید. مثلاً آن را بر اساس روزانه، هفتگی یا یک بار در ماه انجام دهید.
- میتوانید از یک افزونه قدرتمند برای تهیه بکآپ و بازگردانی کمک بگیرید.
افزونههای پشتیبان گیری در وردپرس
VaultPress یک افزونه پشتیبان گیری بسیار قدرتمند است که علاوه بر تأمین امنیت نظارت دقیقی بر دادههای وبسایت دارد.
WordPress Duplicatoris نیز یک ابزار رایگان است و به شما کمک میکند از یک وبسایت بکاپی تهیه کرده و حتی این بکاپ را در وبسایتی دیگر پیاده کنید. برای این منظور میتوانید با روند تهیه نسخه پشتیبان در وردپرس و بهترین افزونهها آشنا شوید.
5- همیشه بروز بمانید
تیم توسعهدهندگان وردپرس و ارائهدهندگان قالبها و افزونههای وردپرسی به طور منظم آنها را ارتقا میدهند؛ و همواره نسخه جدید کاملتر از نسخههای قبلی است و باگها و نواقص کشف شده را پوشش میدهد؛ بنابراین اگر بهروزرسانی نکنید، هکرها حفرهای را در سایت شما یافته و از آن به عنوان راهی برای نفوذ به وبسایت استفاده میکنند پس برای افزایش سطح ایمنی در وردپرس به این مقوله توجه ویژهای داشته باشید. در پروسه بروز بودن این دو مورد را همیشه به یاد داشته باشید:
- ارتقاء به نسخه جدید وردپرس (آخرین نسخه)
- دنبال کردن آخرین بهروزرسانیهای منتشر شده از قالبها و افزونههای وردپرسی.
- در نهایت به کمک 5 راهکار ارائه شده قادر به افزایش سطح ایمنی در وردپرس خواهید بود.