7 روش برای موفقیت در جلب رضایت مشتریان
سلام؛
تمامی افرادی که در حوزه ی برنامه نویسی و توسعه ی وبسایت وردپرس یا هر نوع سیستم دیگری، پروژه هایی دریافت می کنند و روی آن زمان می گذارند تا آن را به صورت مطلوب به مشتری ارائه دهند، می دانند که بهترین موفقیت را زمانی به دست می آورند که مشتریان آن ها رضایت کامل خود را ابراز کنند و در پایان بتوانند پروژه ی کامل و بدون نقصی را ارائه دهند. برای اینکه بهترین باشید و رضایت مشتریان خود را جلب کنید، باید قبل از شروع مواردی را در نظر گرفته و هموار نمایید.پس پیشنهاد میکنم مقاله ی امروز را به دقت مطالعه فرمایید.
1- قبل از شروع فعالیت بر روی پروژه، هزینه ها را تعیین کنید.
قبل از شروع پروژه، تمامی هزینه ها و مبلغ نهایی را به مشتری خود ابلاغ کرده و حتما به نتیجه ی کامل و ثابتی برسید. زمانی که شما در انتهای کار مبلغ را درخواست می کنید، با مشکلاتی رو به رو خواهید شد. اگر مشتری با مبلغ پیشنهادی شما موافقت نکند، چاره ای ندارید زیرا از ابتدای کار با او برنامه ی مالی نداشته اید و نمی توانید توقع بیش از این هم داشته باشید. پس برای اینکه دچار این مشکل نشوید حتما قبل از شروع کار، برآوردی انجام داده و مبلغ و هزینه های نهایی را به مشتری خود بگویید.
همچنین بهتر است تمامی مواردی را که قرار است برای یک پروژه انجام دهید به صورت یک سناریو تهیه کرده و قبل از شروع کار به مشتری تحویل دهید. این سناریو باید شامل مواردی که در پروژه دخیل هستند و باید انجام شوند بعلاوه ی هزینه ی هر بخش باشد تا برای مشتری شما ملموس تر شود.
2- زمان بندی تقریبی داشته باشید.
اگر پروژه ای از سمت مشتری یا شرکتی قبول می کنید، زمان تقریبی برای آن حتما در نظر بگیرید. چه باور داشته باشید چه نداشته باشید، این موضوع بسیار حائز اهمیت است! داشتن زمان بندی، می تواند به شما برای داشتن یک مدیریت زمان واقعی در پروژه کمک کند. حتی اگر شما به صورت تیمی کار می کنید این موضوع بسیار پر رنگ تر است و بهتر می توانید با آن زمانبندی انجام داده و پروژه را مدیریت کنید.
این امر باعث می شود که مشتری شما نیز طبق زمان بندی ارائه شده، هم به اعتبار کار شما ایمان آورد و هم اطلاعات خوبی از روند پیشرفت پروژه به دست آورد. از همه مهم تر، زمانی که شما در شروع کار زمانبندی را به مشتری ارائه می دهید، اگر مشتری عجله ای برای اتمام کار داشته باشد، متوجه خواهد شد که با زمانبندی شما به نتیجه نخواهد رسید و می توانید به شخص دیگری مراجعه کند و این باعث می شود که در اواسط کار از شما ناراضی نشده و بر روحیه ی شما نیز اثر منفی نداشته باشد.
3- ترسیم و ایجاد دقیق خواسته های مشتری
در ابتدای کار باید طی جلساتی با مشتری خود صحبت کرده و تمامی خواسته های او را متوجه شوید و ترسیم کنید. تا از خواسته های مشتری به صورت کامل و یکجا با خبر نشوید نمی توانید پروژه ای که مد نظر اوست را تحویل دهید و با نارضایتی او رو به رو خواهید شد. همچنین برای شما بسیار بهتر است تا در آغاز کار، تمامی موارد را مشخص کنید زیرا می دانید که دقیقا باید طبق چه برنامه ای پیش بروید. ممکن است مشتری داشته باشید که در اواسط کار، نظر او تغییر کند و یا موارد دیگری را بخواهد به پروژه اضافه کند، در اینجا اگر شما برنامه را از پیش تعیین کنید دیگر او نمیتواند از شما انتظار اضافی داشته باشد و اگر هم نیاز دیگری دارد، می تواند در انتهای کار درخواست کرده و هزینه ی جداگانه ای برای آن پرداخت نماید.
پس به خاطر داشته باشید که تمامی موارد را در ابتدا مشخص کنید و به صورت قرارداد در آورید!
4- پیش بینی دقیقی از نتایج
زمانی که شما تمامی خواسته های مشتری را بررسی کردید و متوجه شدید که از شما چه می خواهد، مسلما باید با توجه به برنامه ریزی دقیق شروع به کار نمایید.اما توجه کنید که اگر می دانید، نمی توانید چنین پروژه ای را به نتیجه ی مطلوب و خواسته ی مشتری برسانید و از عهده ی شما خارج است، حتما اعلام کنید. زیرا انجام یک پروژه لزوما به تخصص خاص خود نیاز دارد و مشتری با این تصور که شما می توانید، به سراغ شما می آید. اگر از عهده ی شما خارج است نیاز به اغراق نیست بلکه می توانید بسیار دوستانه به مشتری اعلام کنید که این فعالیت را نمی توانید انجام دهید و بهتر است که به فرد دیگری با تخصص مورد نظر مراجعه شود. با این کار اعتبار خود را نزد مشتری حفظ خواهید کرد و اون نیز متوجه می شود که شما فرد صادقی هستید.
5- ارائه ی ارتباطات مکرر
بهترین کار این است که پروژه را به چند بخش تقسیم کنید و هر قسمتی را که انجام می دهید به مشتری خود نشان دهید تا نظرات خود را ارائه دهد و اگر مشکلی وجود داشت در سطح کوچکتری رسیدگی کنید. با این کار می توانید اعتماد مشتری را جلب کرده و کاری کنید که با شما در چندین مرحله تا پایان پروژه ارتباط داشته باشد و کاملا در جریان فرآیند کار باشد.
این موضوع هم به شما اعتماد به نفس خوبی می دهد و هم مشتری را امیدوار می کند.
6- آماده ی تحویل شدن
زمانی که پروژه کامل شد، طی جلسه ای با مشتری خود تمامی مواردی که در سناریو نوشته بودید را به مشتری تحویل می دهید و از او تایید بگیرید. پس از تایید و رضایت، هزینه ی پروژه را از او دریافت نمایید.
7- آموزش به مشتری
90 درصد مشتریان از روند و عملکرد پروژه ای که درخواست می دهند، اطلاعات فنی ندارند و نمی دانند که چگونه باید با آن کار کنند. شما باید گارانتی برای پروژه ی ساخته شده ی خود در نظر بگیرید. طی یک یا دو جلسه باید تمامی موارد و نوع کارکرد را به مشتری توضیح داده و در واقع به او آموزش دهید که چگونه با پروژه ای که برایش ساخته اید فعالیت کند.
این موضوع باعث می شود که کار شما تکمیل شود و مشتری نیز بسیار خوشنود می گردد که شما تمامی موارد را ذکر کرده و مسئله ای را جای نگذاشته اید.
جمع بندی!
همیشه آماده باشید!
توجه کنید که رضایت مشتری مهم ترین امر در یک پروژه است و در کنار این رضایت شما نیز باید احساس راحتی کنید پس همیشه برای شفاف سازی اجزای یک پروژه آماده باشید.